Cele mai tipuri de rase de câini și caracteristicile educației lor

Cele mai tipuri de rase de câini și caracteristicile educației lor

Creditorii de câini cu experiență susțin că rasa nu are nicio influență asupra naturii animalului, dar este foarte adesea precis determină un set de modele specifice ale comportamentului său. Deci, printre reprezentanții unei rase mai des există indivizi incredibili și încăpățânați, printre reprezentanții celuilalt – vesel, prietenos și afectuos. În articol, considerăm că rasa, care sunt mai ciudate pentru natura bună, ascultarea și temperamentul neurotic.

Caracteristicile caracterului câinilor prietenoși

Natura oricărui câine este formată sub influența diferiților factori. Socializarea animalului, precum și particularitățile educației sale, cultivarea și formarea. Nu mai puțin decât valoarea apelului proprietarului cu un câine.

O anumită amprentă asupra caracterului câinelui impune temperamentul său (tip de activitate nervos superior). Deci, pentru candidați prietenoși, curiozitatea, veselia și curiozitatea, activitatea fizică ridicată și interesul în lume sunt cele mai caracteristice.

Pentru o plimbare cu astfel de animale de companie, nu este de obicei plictisită: ei se joacă de bună voie cu alte animale, investighează curios teritoriile nefamiliare.

În același timp, animalele cu temperament sanguin au nevoie adesea de atenția ridicată de la proprietar. Este dificil pentru ei să transfere singurătatea și lipsa lungă de casă gazdă.

Caracteristici luminoase ale candidatului câinelui – performanță ridicată, sistem nervos stabil, curaj, învățare ușoară. Astfel de animale, nu se gândesc, se vor naște pentru a proteja proprietarul, dacă simt că este amenințat cu pericol.

Reacție rapidă, curaj și activitate fizică ridicată inerentă câinilor cu temperament colic. Ele sunt caracterizate printr-o atitudine de neîncredere față de oameni și animale necunoscute, cu toate acestea, cu studii corecte, astfel de animale de companie devin mai sociabil, prietenos și contactful.

Câini cu temperament flegmatic – de obicei, calm, se potrivesc si afectuos animale, emoțiile rezervate. Bunul său prietenoasă față de oameni și animale nefamiliare astfel de câini demonstrează existența destul de uscat. Cu toate acestea, în ceea ce privește proprietar, animale de companie oameni flegmatic poate arăta un sentiment de dragoste sau foarte luminos bucurie.

câine caracteristic Caracteristici cu temperament flegmatic – Bine natura, calm, echilibru, inertia. Cele mai multe dintre aceste animale de companie pot calm singuratatea de transfer pentru un timp destul de lung.

Câini cu temperament melancolic sunt dificil să se obișnuiască cu noile condiții, fără tragere de inimă vin la contactul cu străinii și animalele altor oameni. Cel mai adesea, acestea sunt timide, goarne și indecisi. Cu toate acestea, astfel de animale de companie aparțin proprietarului și membrii familiei sale sa cu respect și bunăvoință. De obicei, un astfel de comportament este caracterizat de câini decorative ( „sofic“) roci.

De la câinii cu prietenos și moralei preot, excelenti companioni și bone pentru copii. Unele rase de câini, distinge printr-un temperament bun și bun de învățare, și sunt folosite acum ca guisters, salvatorii, motoarele de căutare.

Trebuie remarcat faptul că temperament prietenos și de necrezut nu înseamnă că animalul nu este capabil să se ridice în picioare pentru el sau pentru a proteja proprietarul și familia sa.

Cu educație corectă și instruirea corespunzătoare, un animal de companie-bun blajin la primele semnale de pericol imediat se va transforma într-o gardă de corp formidabil.

rasa Top

In topul celor rasele cele mai bune blajin includ atât reprezentanți mari și mijlocii, și chiar miniaturale de familie pentru animale de companie. În acest rating, puteți găsi Moloss, vânătoare, ornamentale și câini de conducere, distins prin temperament iubitor de pace și a proclamat.

Labradorii Retrivers

Câinii acestei rase sunt considerați unul dintre cele mai bune bune din lume. Inițial, rasa a fost crescută ca vânătoare. În prezent, Labradors-Retriever folosit din ce în ce mai mult în rolul de salvatori, ghiduri, câini de familie.

Pentru caini din aceasta rasa este caracteristică fizic puternic și puternic. Haina este alcătuită din păr rigid de tăiat și sub acoperire groasă de apă-repellent. Capele permise – Fawn, Negru, Ciocolată Brown.

Labradorii – Retriever – izbitor fel, devoților, preot și blând câini. Ei sunt legați rapid de proprietar, ei se supun tuturor, dar în același timp ascultă alți membri ai familiei. Aceste animale sunt însoțitori excelenți și nanii atente, care pot fi încredințate neliniștit cu copiii cu copii. Ei găsesc o limbă comună cu alte animale de companie.

Câinii acestei rase Perfect lăsând antrenament. Ele sunt inteligente, energice, posedă o memorie bună și o psihică stabilă.

Collie (Shepherd scoțian)

Shepherds scoțian (lung și scurt) – Animalele grațioase și elegante, cu o aspect memorabil. Scopul principal al acestei rase a fost inițial pășunatul și protecția animalelor.

Cu toate acestea, calități excelente de lucru, rezistență și colcizionism Collie cu timpul ne-au permis să extindem sfera funcționalității lor. Deci, în timpul existenței rasei, păstorii scoțianii au fost folosiți ca fiind de securitate, căutări de mine și câini de gardă. Există cazuri în care Collie a participat la o muncă de sabotaj și chiar a jucat în cinematografie (filmul notoriu „Leasey”).

Pentru păstorii scoțiici sunt caracteristici: un fizic puternic, dar nu slăbit, grațios și moale, nezoblichny și temperament duplicat. Aceste animale sunt superb potrivite pentru rolul de câini, pentru că ei găsesc rapid un limbaj comun cu copii. Este demn de remarcat faptul că Absența agresiunii față de o persoană este consacrată în standardul acestei rase spectaculoase.

Caracteristicile luminoase ale scoțului Shepherd: Energie, curiozitate, veselie, dedicare și sociabilitate. Manifestarea atenției proprietarului și membrilor familiei sale, Colli poate face diferite sunete amuzante. Pentru această caracteristică a câinilor, rasa Collie este adesea numită „Talkative”.

Animalele se disting prin psihicul puternic și stabil, considerabil, temperament pașnic.

Newfoundland

Majestic „divers“ sau Terra Nova – un alt liderii necondiționat lista celor mai fel și rasele iubitoare de pace. Caracteristicile distinctive ale acestor animale uimitoare sunt Putere, rezistenta, inteligenta si inteligenta. Se simt minunate în apă, iubesc să înoate, să se scufunde și să înoate. Datele fizice ale Newfoundland le permit să fie mult timp să fie liniară, depășind distanțe considerabile. Aceste caracteristici au condus în mare măsură la utilizarea câinilor din aceasta rasa ca salvatori de încredere pe apă.

Aspectul Newfoundland produce o impresie puternică. Acestea sunt animale puternice și masive cu fizicul puternic, picioare musculare. MERSUL la caini din aceasta rasa – masurata si increzator, cu un pas clar și verificat. Între degetele de pe labele Newfoundland sunt bine dezvoltate, membrane vizibile. Lână groasă, apă dublă, respingătoare. Coloana clasică Coal-negru. Culori admise – Ciocolată maro, alb-negru.

În ciuda unui aspect impresionant, Terra Nova – una dintre cele mai frumoase si iubitoare de pace de câini din lume. Agresiunea în raport cu omul Aceste animale sunt private. Ei fac perfect sarcinile câinilor-Nyanka, știu cum să ia în mod independent decizii în situații critice. Ele sunt ușor socializate, aparținând în mod bun altor animale de companie.

Bedlington Terrier

Această rasă de câini mici eleganți a fost inițial îndepărtată pentru vânătoare. În calitățile lor de lucru, Bedlington nu a dedus frați mai mari – terrier. Cu toate acestea, în secolul al XIX-lea, această rasă a început să divorțeze în principal pentru expoziții, ca urmare a căreia animalele au pierdut o parte din calitățile lor inițiale. În prezent, rasa este considerată destul de rară și, ca rezultat, scump.

Terrierii din vizual Beddlengton seamănă cu mieii. Au un adăpost gros, pufos, plăcut la atingere. Culori tradiționale – nisip, albastru, roșu-roșu, maro roșcat.

În ciuda dimensiunilor destul de modeste (creșterea câinilor ajunge la 40 de centimetri la greacere), aceste animale se disting prin curaj uimitor și fără teamă. Cu toate acestea, agresiunea în raport cu omul pe care nu îl arată. Dimpotrivă, posedând temperament bun, moale și vesel, Bedlington poate deveni însoțitori excelenți, prieteni de încredere. A trăi în familie, ei încearcă să acorde atenție atât adulților, cât și copiilor.

Acestea sunt niște gardieni mici, loiali și jucăuși, care, cu toată fragilitatea și bunătatea lor, vor apăra cu curaj gazda și familia sa în caz de pericol.

Bloheound

Rasa acestor câini frumoși a fost crescută în Belgia. Inițial, Blochounds au fost folosiți ca un câine de câini, dar de-a lungul anilor, spectrul funcțiilor lor a devenit mult mai larg. Falmul frumos și calitatea excelentă de lucru au permis să utilizeze aceste animale ca și câinii de căutare. Au găsit aplicația și rolul câinilor – însoțitori și câini-trackers.

Pentru Blohehounds, un corp puternic, dar împlinit, labele puternice și musculare. Capul are o formă ușor alungită, arcele anormale sunt ridicate considerabil. Strat scurt, netedă, strâns adiacentă corpului. Culoarea tradițională – roșu, dar culoarea neagră cu subpassiunile este permisă.

Caracteristica caracteristică a acestor câini este un temperament incredibil. Natura naturală Bladheundov nu permite gardienilor formidabili de la ei. Dar, de asemenea, pentru această rasă, adesea încăpățânarea este în esență un proces de instruire complicant.

Norwich Terrier

Această rasă a fost eliminată la începutul secolului XX din Anglia. Destinația inițială a teritoriilor Norwich era de a proteja stocurile de cereale de la rozătoare. În prezent, acești câini puțin curajoși cultivate ca tovarăși.

Creșterea medie a Norvich Terriers este de aproximativ 25 cm, greutate – aproximativ 5 kilograme. Reprezentanții acestei rase au un fizic compact și proporțional, un cap mic cu urechi ascuțite și larg plasate. Dark migdalați ochi de Norwich Terrier da o lega la ochi mai ales expresie mișcător. Lână dură, groasă, ușor alungit. Principalele opțiuni de culoare – gri, negru, roșu și grâu.

Nourish Terrier Norwich este foarte liniștită, pe moarte. Acestea sunt active și animale foarte blajin, care a găsi rapid un limbaj comun cu toți cei care îi înconjoară. Trăsăturile caracteristice ale acestei rase sunt echilibrate și diplomatice.

Malamutul

Aceasta rasa este considerata una dintre cele mai vechi. datele Numele ei înapoi la numele vechi trib Eskimo, care a locuit o dată pe teritoriile de coastă din Alaska. Rezistența uimitoare și puterea malamuturilor au determinat inițial scopul și utilizarea ca câini de conducere.

Malamutele din Alaska au un fizic puternic și puternic, dar nu masiv. Caracteristică caracteristică a exteriorului câinilor acestei rase – masca pe fața sau „casca” pe cap.

Locația specifică a ochilor și expresia inteligentă a botului dă malamut asemănarea cu lupul, dar în același timp o privire asupra câinelui radiază bunătatea.

Malamuturile diferă într-adevăr într-un caracter foarte bun. Din acest motiv, ele sunt considerate nepotrivite pentru serviciul de gardă. Acești câini place foarte mult comunicarea, sunt mobili și energici. Cu toate acestea, pentru a educa malamutul din Alaska ar trebui o persoană cu experiență, deoarece încăpățânarea și tendința de a domina sunt, de asemenea, caracteristice acestei rase.

Setters

Acest grup de câini de vânătoare, distins de temperamentul vesel, bun și iubitor de pace. Cel mai faimos reprezentanți ai acestei rase sunt Engleză, scoțiană și irlandeză Setters.

Cainii din aceasta rasa au picioare un corp frumos, încordat, puternic si musculos. Unul dintre cele mai importante avantaje inerente setter este un fler excelent, care le permite să vâneze inconfundabil și rapid găsi o pasăre. Lână lung, moale, ușor buclat. Când câinele se menține în condiții de cameră, învelișul este lipsit de o care protejează Subhead animalul de frig.

Cel mai blajin și prietenos sunt limba engleză și setter irlandez. Scottish setter este uneori înclinat la manifestarea de dominație, astfel încât educația necesită experiență și cunoștințe relevante.

Cum de a alege un catelus?

Alegerea și cumpărarea puppy trebuie să fie precedată de un studiu aprofundat al caracteristicilor rasei. Proprietarul potențial ar trebui să ia în considerare nu numai capacitățile sale, dar, de asemenea, caracteristicile și caracteristici specifice ale animalului de companie viitorului.

Este important să se ia în considerare temperamentul, caracteristic rasei vizitare. Blajin, dar un catelus sangvinic hiperactiv este puțin probabil să se potrivească proprietarului flegmatic, calm valoros și confort. Pe de altă parte: un calm și sedentar pentru animale de companie, cel mai probabil, va crea inconveniente pentru proprietar care preferă stil de viață activ și pe termen lung plimbări.

La alegerea unui catelus, este necesar să se evalueze comportamentul, exterior și obiceiuri. pui-bun blând în raport cu persoanele necunoscute pot comporta precaut, fara agresivitate arătare sau lașitate. Pentru cele mai multe rase, aceste calități sunt vicii.

Este necesar să se evalueze vizual starea de sanatate a catelului. pui sănătoși se comporte în mod activ, joacă de bună voie unul cu celălalt. Când conduceți, nu ar trebui să lingă sau să cadă asupra părților.

Pielea trebuie să fie curată și roz, urechi, nas, ochi și o zonă îngrozitoare – curată, fără urme de selecție.

Educația animalelor de bunătate

Cresterii câinilor cu experiență susțin că catelul este necesar în primele zile după cumpărare și adaptare într-un loc nou. Ar trebui să gestionezi cu atenție animalul de companie, prindeți inițial numele și la locul de dormit. Apoi puteți trece la învățare la comenzi simple.

Este strict permis să aplice puterea fizică brută în raport cu câinele. Animal, frică și evitarea proprietarului de frică, nu-și poate dezvălui niciodată potențialul. Cu toate acestea, este imposibil să se toarnă un câine – mai ales dacă dorința de a domina proprietarul este ghicit în caracterul ei.

Câinele va crește bine și pașnic, dacă de la început este corect să se apropie de socializare. Este necesar să se acorde o atenție suficient dvs. pentru animale de companie, în mod regulat să comunice și să se joace cu el. De preferință, pe animal merge, a existat o oportunitate de a Spangle liber cu alti caini.

Nu încerca să ridice calitatea în câine, care nu sunt inerente rasei sale. eșecuri permanente în cursul de formare va contribui doar la consolidarea tensiunea dintre animal și proprietarul acestuia. ridica animalele de companie în mod optim, ritmul de aproape și adecvate.

În plus, despre cele mai bune rase de câini, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: