Celulele pentru hamsteri Dzhungarian: Ce sunt și cum să le curăța?

Celulele pentru hamsteri Dzhungarian: Ce sunt și cum să le curăța?

Jungar hamster – este un animal interesant și amuzant, care pot fi adesea găsite în case ca un animal de companie. Se crede că aceste animale trăiesc foarte mult timp, dar durata lor de viață depinde de condițiile de detenție. Factorul principal pentru a asigura o viață pentru animale de companie cu blană completă și confortabil este de a cumpăra celule de înaltă calitate.

Cerințe

Principalele criterii atunci când aleg o celula – este confortul și securitatea pentru animalele de companie. În plus, viitorul acasă prieten cu blană ar trebui să fie convenabil pentru stăpânul său. Proprietarul în avans pentru a alege un loc unde va fi amplasat noi locuințe, precum și pentru a ridica produsul la o anumită dimensiune, nu mai puțin decât minimul recomandat pentru dzhungarika.

Materialele din care se formeaza celula trebuie sa fie nu numai durabil și robust, dar, de asemenea, în condiții de siguranță. Rozătoarele încearcă să guste tot ceea ce văd, astfel încât tijele de zăbrele testate de ele nu ar trebui să fie dăunătoare animalului animalului.

Alegeți o astfel de celulă în care va fi mai ușor de curățat. Este mai convenabil să cumpărați un produs cu un palet. Asigurați-vă că pentru a verifica dacă ușa se închide bine.

Dzhungariki – creaturi foarte curioase, predispuse la scăpare și dispozitiv slab de blocare nu își pot susține dinții ascuțiți. Încercați să cumpărați o locuință în avans cu atributul încorporat. Va fi o opțiune mai economică, în plus, în viitor nu trebuie să vă gândiți, unde și cât de bine să instalați toate dispozitivele suplimentare.

Vizualizări

Materialele

Magazinele de companie oferă mai multe celule pentru hamsteri.

 • Din tije metalice. Locuințe bine ventilate în care rozătoare se simte destul de confortabil. Inconvenientele sunt că zgomotul este în mod clar auzit prin bara, care produce un hamster, iar murdăria este întotdeauna formată în jur. Filler și gunoi pătrunde cu ușurință prin prăjinile. Grătarul în sine trebuie să fie confecționate din metal solid de înaltă calitate.

Nu luați produse din cupru sau aluminiu – pentru animale gnaws totul într-un rând, astfel încât acesta va conduce rapid astfel de bare în stare proastă.

 • Plastic sau sticlă Aquarium. Într-o astfel de locuință închisă, nivelul de zgomot scade în mod semnificativ, precum și aproape nici un gunoi. În plus, aceasta este cea mai sigură opțiune pentru casa în care există pisici – cu greu un animal de pradă se va ajunge la rozătoare, care este conținut în acvariu sub grila de aer permeabil. Cu toate acestea, hamsterul în sine într-o astfel de locuință va fi incomod, deoarece trece aproape de aer.

Pentru proprietar, inconvenient este faptul că acvariu este dificil de curățat.

 • celula Lattice cu un palet de plastic. Aceasta este opțiunea cea mai preferată. Într-o astfel de celulă, este ușor pentru a obține. Dacă locuința este de două niveluri, iar „podea“ de la etajul al doilea se face sub forma unui grilaj, apoi verificați dacă animalul nu este accidentat, blocat cu labele sau abdomenului între tijele. Dacă riscul de a fi rănit este ridicat, verificați cel de-al doilea nivel de carton.

Se recomandă cumpărarea celulelor care au al doilea etaj produs din plastic și foarte armat. Încercați să evitați elementele din lemn într-o cușcă, deoarece lemnul absoarbe arome neplăcute și devine, de asemenea, un material preferat pentru a avea tăietori de rozătoare.

Modele și dimensiuni

Lungimea celulei pentru un jungaric ar trebui să fie de cel puțin 50 cm. Este chiar mai mult decât pentru hamsterul sirian. Și, deși mărimea criminală este mai mare decât Dzungarik, dar totuși un animal de companie miniatural ar trebui să ruleze în ziua mai multă distanță, deci are nevoie de o celulă mai spațioasă. În cazul în care celula este cumpărat fără echipamente suplimentare, atunci nu uitați că zona va fi redusă din cauza atributele obligatorii stabilite.

Un alt moment important in alegerea unei celule – diferența dintre tijele. Ar trebui să fie nu mai mult de 10 mm.

Preferați colivia cu tije distanțate orizontal – Această formă de rozătoare cum ar fi mai mult, în afară, este mult mai ușor pentru zăbrele orizontale pentru a fixa dispozitive suplimentare pentru viață confortabilă de rozătoare.

Dacă distanța dintre tije este mai mare, atunci hamsterul va încerca cu siguranță să facă scape. Și chiar dacă cușcă conține un individ destul de reutilizat, acest factor nu-l priva plasticitate.

În cazul în care o celulă foarte spațioasă este achiziționat, nu uitați că hamsterul este curățat destul de des, iar dimensiunile celulei mari vor complica în mod semnificativ acest proces.

Cu toate acestea, în cazul în care proprietarul conține mai multe hamsteri, la o dată și planurile de creștere a acestora, atunci este mai bine să se oprească alegerea pe o cușcă mare. Separat, este în valoare de a spune despre partea de jos a locuinței. Acesta poate fi cu un mecanism retractabil sau ridicat. jos retractabil este mult mai convenabil din punct de vedere de curățare, ci o celulă cu un fund de mare este potrivit pentru crescatori, deoarece placi mari nu va da hamsteri pic curios care se încadrează în afara celulei.

Recomandări pentru alegerea

In magazine sunt oferite simple celule și multi-nivel. O opțiune simplă cu un singur etaj este potrivit pentru un animal de companie și pentru un proprietar ușor leneș. O cușcă mică este mai ușor de curățat. Dar, în cazul în care proprietarul este responsabil și pune confortul animalelor de companie sale de mai sus lenea, apoi cumpăra o cușcă mai multe niveluri. Este mai ușor să accepte toate atributele necesare, iar hamsterul în sine va fi living spațios într-o astfel de locuință.

De obicei, la primul etaj, animalele preferă să se angajeze în activități active, iar pe al doilea – să se relaxeze, deși, desigur, fiecare animal de companie are propriile sale preferințe.

Unde să puneți?

Dacă există alte animale de companie în casă, și anume pisici și câini, se recomandă plasarea unei celule cu un hamster, astfel încât prădătorii să nu poată ajunge la o astfel de pradă.

  Și, de asemenea, atunci când alegeți un loc sub locuință, acordați atenție unor astfel de momente ca:

  • Lipsa de proiecte – Hamsterii sunt predispuși la răceli, deci păstrați-vă animalul departe de schițe+
  • Lipsa de lumina directă a soarelui – supraîncălzirea pentru hamster este la fel de periculoasă ca hipotermia, deci nu lăsați animalul la soare și lângă fereastră + nu permiteți locația aproape de dispozitivele electrice și de încălzire+
  • Niciun zgomot – Nu puneți celula în apropierea tehnicii puternice, de exemplu, televizorul sau coloanele muzicale + celula ar trebui să stea într-un loc confortabil liniștit, astfel încât animalul de companie nu este deranjat.

  Pentru a facilita curățarea, puneți cușca în standul de carton. Poate fi efectuată dintr-o cutie obișnuită, tăierea înălțimii pereților.

  Apoi, nu trebuie să curățați gunoiul în jurul celulei în fiecare zi, va fi ușor să agitați caseta și să puneți înapoi sub cușcă.

  Cum de a dota?

  Pentru a asigura o viață completă preferată fluture, nu este suficientă pentru a oferi conținut într-o cușcă goală. Ar trebui să pună în mod necesar o casă în care hamsterul se va odihni și își ascunde stocurile. Puneți o casă undeva în colț. Atribute obligatorii – băut și alimentator. De obicei, ei vin deja cu o celulă, dar vândute și separat.

  Hamsterul zilnic ar trebui să ruleze câțiva kilometri. Furnizați o astfel de activitate va ajuta la roata roată. Încercați să instalați-o nu foarte scăzută. Dacă celula conține mai mult de un individ, atunci un animal de companie poate răni vecinul care sa urcat sub roata redusă.

  Pentru sănătatea dinților, puneți o cretă sau piatră minerală în casă. Cu absența lui, un hamster va începe să-și pună o tijă pentru a-și fugi dinții cu creștere rapidă. Apropo, chiar dacă există o piatră, animalul nu se oprește la gheare, atunci, cel mai probabil, el este doar plictisitor, în acest caz va dota tunelurile de locuit, țevi, podiumuri.

  Aceste elemente atrag nu numai hamsteri, ci și proprietarii lor. Este foarte interesant să observați modul în care animalul de companie studiază elementele din interiorul lor, trece prin conducte, trage diferite lucruri curioase pentru el. Pentru a găzdui toate aceste elemente importante și este recomandat să cumpărați o celulă spațioasă.

  Cum să curățați?

  Curățarea regulată a celulei afectează nu numai sănătatea și confortul animalului de companie în sine, dar, de asemenea, atmosfera din casa proprietarului. Jungariki – Deși animale mici, dar mijloacele de trai lor încep rapid pentru a face mirosurile neplăcute, în cazul în care acestea nu sunt eliminate în timp.

  În fiecare zi, proprietarul responsabil trebuie să efectueze punctul de curățare a unei locuințe hamster, care este, pentru a elimina alimentele starea de veghe, schimba apa, produse de viață de ștergere. Înlocuirea completă de umplere produs la fiecare două săptămâni.

  Următorii pași ar trebui să fie efectuate la curățarea locuinței de animale de companie:

  1. Chițăit hamster în locuință temporară, chiar și banca de obicei se va potrivi+
  2. arunca umplutura de pe palet, dar lasă o mână de conținut vechi+
  3. Din rezervele de un hamster, elimina numai produsele putrezite pe care el poate alege + nu atingeți „pantalon“ său complet, așa cum a încercat foarte mult să acumuleze un stoc mare, și va fi în stres, găsirea unei pierderi+
  4. Clătiți bine paletul cu apă caldă printr-un burete, puteți cu ajutorul șampoanelor pentru copii+
  5. Pânză umedă Ștergeți toate articolele interioare într-o cușcă și bară+
  6. Ștergeți paletele și tijele uscate, puneți toate atributele în poziție, amestecați umplutura proaspătă cu o mână de mână veche și se toarnă în cușcă.

  Cât de des schimba celulele?

   Hamsterii Dzhungarian nu diferă într-o speranță de viață mare. Pentru un hamster, o celulă este destul de suficient. Dacă proprietarul rasează jungarii, atunci în înlocuirea celulei este necesar în cazul în care rugina este vizibilă pe tije, și paletul crăpat.

   Asigurați-vă că înlocuiți celula dacă unul dintre chiriașii pufos de cel puțin o dată au trecut prin bare – rudele sale sunt garantate pentru a repeta feat. Și, de asemenea, o cușcă trebuie schimbată dacă animalul de companie anterior a supraviețuit unei boli infecțioase. De multe ori chiar și dezinfectarea atentă nu ajută elimina complet resturile de bacterii pe tije, care este foarte periculos pentru un nou chiriaș pufos.

   În următorul video, consultați Review Cell pentru Dzhungarian Hamster.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: