Ceylon Pisici: Descrierea rasei și caracteristici ale conținutului

Ceylon Pisici: Descrierea rasei și caracteristici ale conținutului

Ceylon pisica este o rasa mica de pisici sălbatice, pe care Buddha însuși a lăsat amprenta asupra legendei. Patrie acestei rase, cum pot intelege de numele, este insula Ceylon.

Un pic de istorie

În anii ’80 ai secolului trecut, aceste pisici nu a folosit un astfel de popularitate mare, au ajuns să fie faima după ce a vizitat insula de către medicul Paolo Pelegatt. El a fost cel care a observat pisici in miniatura, care au avut un desen pe frunte, sub forma unei cobra cu gluga. Doctorul a cerut mai multe detalii de la localnici cu privire la aceste animale și a constatat că acestea sunt sacre. La urma urmei, conform legendei, Buddha însuși stânga notat pe frunte.

Doctorul sa întors acasă singur, dar el a luat mai multe animale cu el, în Italia, a făcut o expoziție pentru aceasta rasa și mulți au fost interesați imediat în creșterea probleme. Expoziții cu participarea Ceylon rasa trec atât în ​​străinătate și în Rusia, dar nu peste tot aceasta rasa de pisici este foarte popular datorită costului ridicat.

Treptat, originea sălbatică a rasei a fost negata, dar a păstrat în continuare avantajele naturale ale acestor pisici cu urechi mari plantate bine-.

Animalele se pot adapta cu ușurință în orice cameră, dragostea de a călători.

Felinologii celebri descriu pe deplin rasa, au înregistrat oficial, A obținut recunoașterea asociațiilor internaționale de tăiere.

Descriere

Pisicile din Ceylon își conduc originea din soiurile de stuf, care este renumită pentru harul incredibil și frumusețea prădătoare. Dar chiar și în ciuda dimensiunilor mici ale animalului, pentru toate calitățile nu este diferită de pisicile obișnuite obișnuite.

 • Animalele au un corp muscular și puternic frumos, o felie este un pic convex și piept larg.
 • Adult special poate cântări până la 4 kilograme.
 • Labe într-o pisică de dimensiuni mici, există plăcuțe moi.
 • Coada nu este deosebit de lungă, destul de flexibilă și sfâșiată.
 • Capul a pronunțat pomeții și o bărbie rotundă mare.
 • Ochii au o formă de migdale, culoare ochi verde sau galben. Pisica arată întotdeauna ca și cum doarme sau a observat ceva.
 • Vata moale, netedă și de mătase, pot avea nuanțe diferite de la aur la argint.
Citește mai mult  Cum de a preda la un scutec chihuahua și o tavă?

Murături

Culoarea acestor pisici este foarte asemănătoare cu stânca abisiniană, în cea mai mare parte pe care o întâlnesc cu o culoare monofonică, uneori există o mică tingere. Există mai multe tipuri de bifking, Continental este considerat cel mai valoros, deoarece Torso a împrăștiat neuniform vopsit lână. Ceylon pisici Există mai multe tipuri comune de culori: negru, roșu, broască țestoasă, cremă, cremă albastră.

Există, de asemenea, pisici rare de la albastru până la maro. De obicei avem un model pe spate, coada și labele sub formă de benzi. Fiecare astfel de pisică are un anumit desen pe frunte sau sub forma unui cap de șarpe sau a literei „M”.

Pe burta animalului există un model reperat, care este reprezentat în mai multe rânduri, iar pe coadă există un desen de tinging.

Caracter

În venele acestei rase, fluxurile de sânge sălbatic, dar acest lucru nu afectează caracterul. Pisicile sunt destul de bune și prietenoase, sunt ușor legați de proprietari. Ceylon pisici pacient și ascultător, ele pot fi lăsate chiar lângă copiii mici, ei nu ofensează niciodată proprietarii mici. Dar aici pentru a juca, un pic de hrănit pisici, cum ar fi nu mai puțin decât animalele obișnuite, dar face cu atenție, astfel încât proprietarul să nu se supără.

Kittens încep să exploreze întreaga lume din apropiere, ei nu ar trebui să înceapă acolo, unde nu vor putea găsi prieteni. Rasa acestor animale necesită o atenție deosebită pentru ei înșiși, dar aici este o pisică ceylon, dacă proprietarul este ocupat, să nu fie impus, să nu-i distragă din cazuri importante.

De asemenea, o caracteristică distinctivă a caracterului este prietenia cu alte animale de companie.

Cea mai preferată vacanță din pisică va fi aproape de proprietar, poate dormi cu el pe pat, dacă este permis și poate, de asemenea, să stea pe umărul proprietarului. Nu face rău prea mult, ca pisici lumina în greutate. Dacă un câine uriaș trăiește în casă, pisica o va trata cu prietenul său. Dar dacă pisica se va simți cel puțin o mică amenințare, atunci vă poate arăta ghearele.

Citește mai mult  Hrana uscată pentru pisici Farmina

Această rasă este ușor de antrenat, poate fi instruită de mai multe comenzi pe care le va înțelege. Dar toate procesele de formare sunt mai bune de petrecut sub forma unui joc, va fi mai bine pentru animale, pisicile iubesc jocurile active. Și dacă trec cu proprietarul, atunci pisica este de două ori mai plăcută. De asemenea, această rasă este disciplină, poate fi ușor obișnuită cu frâna.

Ei bine, dacă pisica va avea suficiente jucării cu cine va juca singuri, împrumutați-vă când proprietarul este ocupat. Cel mai bine este să faceți această rasă în perechi, deoarece se vor completa reciproc și, în același timp, se vor distra.

Nu uitați că aceasta este o stâncă sălbatică, așa că pisicile pe vânători natura lor, și această calitate de care au nevoie pentru a menține în mod constant.

Îngrijire

Nu există mari dificultăți în îngrijirea și menținerea pisicilor ceylon.

 • Ca animalele obișnuite cu lână scurtă, pisicile ceylon au nevoie de pieptene.
 • Animalele din aceasta rasa nu le place apa. Nu trebuie să le facă baie, dacă nu aveți nevoie.
 • Pentru urechi și ochi, trebuie să urmăriți și să le ștergeți periodic cu șervețele.
 • Ceylon Cat nu are nevoie de o stradă, se simt minunat în apartament.

De asemenea, nu uita de igiena cavității orale, dinții trebuie să fie monitorizate cu atenție, în cazul în care la o vârstă fragedă ei nu au nevoie de ea, atunci o piatră este format într-o vârstă mai matur. Nu uita despre starea de sănătate a acestor animale, ei sunt foarte frică de proiecte, așa că nu le face, pisica poate prinde o răceală. Ei au prea scurt cioc și este situat, astfel încât pisicile pot prinde cu ușurință la rece.

Dacă urmați starea de sănătate a animalelor de companie, acestea vor fi în măsură să trăiască suficient de mult, există chiar și astfel de animale care au trăit până la 17 ani. Dacă proprietarul dorește să bifeze animalul, este mai bine să o faci cu aceeași rasă.

Cu un amestec de sânge poate fi perturbată de un fond de gene, iar rezultatul nu va fi o adevarata pisica Ceylon.

Cum se hrănesc?

Pentru hrănire, utilizați costisitoare de alimentare, de înaltă calitate. Dar aici merită să cunoașteți măsura, deoarece animalele nu pot fi răsturnate, ele sunt predispuse la obezitate. Cel mai bun că hrănirea a fost Echilibrat și au avut toate suplimentele de vitamine necesare și oligoelemente. Dar puteți traduce cu ușurință pisicile la o altă mâncare. Pentru pisicile mici din această rasă, produsele lactate trebuie să fie prezente în dietă. În epoca mai matură, animalul poate da carne de pui sau de curcan.

De asemenea, este necesar să stea apă proaspătă, pentru că din cauza naturii ludică a pisicii consuma multe lichide.

Pisicile din Ceylon sunt o rasă rară de animale, prin urmare găsirea unui pisoi de această rasă este problematică. La urma urmei, aceste pisici nu pot găsi doar în orice pepinieră, acestea sunt crescute și vândute numai în Italia. Pentru a afla pretul exact al pisoii din aceasta rasa, trebuie crescătorilor de contact. Desigur, există multe escrocherii pe internet care poate oferi o astfel de rasa, dar aici ar trebui să ceară documentele pentru pisici, în timp ce costul nu va fi mic.

Citește mai mult  Geofaguses: soiuri, conținut și recomandări de reproducție

Rasa este unică și rară, este îndepărtată numai în străinătate, dar în Rusia pot fi văzute la expoziții speciale. În natură, pisicile sunt repede legate de proprietar, iar dacă el este în mod constant pe drum, este mai bine să nu faci un animal. Este pur și simplu poate muri de dor și plictiseală că nu va fi nimeni. Cu toate că astfel de pisici sunt de încredere, dar încă la momentul potrivit în care pot demonstra caracterul lor, dacă vă simțiți abordarea pericol. De asemenea, aceasta rasa nu poate fi boli genetice, astfel încât animalele se pot lăuda cu o sanatate excelenta.

Despre Ceylon Cat rasa Uită-te în clipul video de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: