COM Ptrigoplicht: soiuri și recomandări de îngrijire

COM Ptrigoplicht: soiuri și recomandări de îngrijire

Pterygoplikht (el este un pterle) – o familie mare parchina som de la râurile tropicale din America de Sud. Acest lucru, în general, pește, nepretentios, ceea ce duce stilul de viață de noapte, mai ales interesa pe cei care își pot permite un acvariu mare de până la 500 de litri, în cazul în care se va simți destul de satisfăcătoare.

descriere generala

Peryric este unul dintre cele mai mari pești de acvariu, în corpurile naturale de apă, poate ajunge la jumătate de metru. În acvariu, dimensiunea maximă a SOM depinde direct de mărimea acvariului în sine. Dacă Pteryk dezvoltă acvariu, care conține, în organismul său există schimbări grave ireversibile, care sunt motivul reducerii speranței de viață a acestui somn într-o ramură de apă artificială. În acvariile trăiesc de obicei aproximativ 15 ani.

Culoarea Somov de Ptrigoplichturi variază foarte mult în funcție de vârsta și condițiile de conținut. De obicei, corpul somnului este acoperit clar definit în forma greșită cu pete întunecate, destul de împrăștiate într-un fundal mai ușor. Culoarea clasică seamănă cu o pantă de girafă. Culoarea femelelor este, de obicei, mai ușoară decât bărbații.

Structura corpului este de obicei pentru locuitorii de fund – acesta este comprimat în mod semnificativ în plan orizontal. Spin și pește Boca acoperite cu plăci osoase de rulare.

Unul dintre semnele care diferențiază chiar și tineri pteries din alte fund Somov-bastoane, este o dorsale fin de mare, comparabil în înălțime, cu un cap de sobe. Înainte de a înotătoarei pe partea din spate este un pieptene vizibil.

Ochii și nările PTRIGOPLICHT sunt tipice de fund de mare pește Locul de amplasare pe cap. Narile sunt echipate cu creșteri suplimentare în aer liber și în dimensiuni aproape de ochii Somick. Aparate de rota Pteryca este o cupă de aspirare combinată cu mustață groasă.

Masculul din femela a PTRIGopLICHT este ușor să se facă distincția: masculul, de regulă, este mai mare, dar principala diferență este aripioarele de san cu raze mai față echipate cu crampoane.

Peștii se distinge prin compatibilitatea, practic, cu vecinii pe acvariu. Baza dietei de PTRIGOPLICHT este hrana vegetală și, prin urmare, este complet indiferenți față de alți locuitori din acvariu. Cu toate acestea, peștii erbivori pot fi pe o lipire foame, deoarece un COM mai mare, cu ajutorul ceștilor lor de aspirație, distruge rapid alimentele și creșterea algelor, de la care vin și mor treptat. Com poate reprezenta, de asemenea, probleme serioase pentru peștii de aur lent, care este ușor de embriâre cu ceața de aspirație. În încercarea de a reseta un astfel de călăreț, peștele poate epuiza complet aripioarele luxuriante.

Datorită mărimii mari a pneiului neinteresant la alte pești. Conflictele și chiar accidentele sunt posibile dacă doi sau mai mulți bărbați sunt într-un acvariu, între care scufundarea sunt inevitabile. Uneori, bărbații se confruntă cu bărbații altora, aproape în ceea ce privește viața, speciile.

Uneori, Ptrigoplicht începe să moară de foame dacă vor exista mai multe pești erbivori activi în acvariu. Abdomenul extras, de obicei, mărturisește malnutriția somnului. Prin urmare, este important să urmați forma abdomenului – ar trebui să rămână rotundă.

Vizualizări

În prezent, nu mai puțin de 14 soiuri de ptrigoplicht. Unele dintre ele sunt foarte rare și nu au un nume general acceptat. Toți locuitorii din râurile din America de Sud Amazon și Orinoco Pool Rivers. Unii stăpânit cu succes râurile de munte din Anzi, unde se găsesc refugiul și mâncare printre pietre.

Următoarele soiuri sunt cele mai populare în acvariu, numite uneori sublini de PteryGoplicht.

  • Leopard. Peștele poate crește la 56 cm. Petele de culoare ale acestei pisici sunt cele mai neclabile. Aproximativ 10 ani pot trăi în acvarii. Firul de coadă se distinge prin capetele îndreptate spre interior.

  • Reticulați. Poate să crească ceva mai mare decât soiul precedent. Culoarea seamănă cu o plasă fină ușoară care acoperă corpul întunecat al somnului. Există cazuri când, în acvariu, aceste SOM au trăit la 20 de ani.

  • Ptrigoplicht Yozelman. Lungimea corpului maximă nu depășește 35 cm. Coafura cap de. Corpul este acoperit cu pete de aur, desenul devine mai mică pe coada. Speranța de viață – nu mai mult de 10 de ani.

  • Sailing Galben (Orange). Atinge o lungime de 30 cm. Întuneric pete mari de formă neregulată acoperă tot corpul, spațiile dintre ele au o tentă galben-portocaliu. Pot trăi într-un acvariu mare, de cel puțin 10-15 ani. O trăsătură distinctivă este o mare în formă de velă fin spinării.

  • Parchova. Una dintre cele mai mari subspecii. Lungimea corpului poate ajunge până la 60 cm. Pe fundal luminos, pete negre mari de formă neregulată sunt împrăștiate. In acvarii se ridică la 20 de ani. Duzina aripioarei forme vela, alimentat cu crampoane pronunțate.

  • Aur (Albino). De fapt, numele „Albino“ condiționat, acesta este un taxon independent de pterygoplikhtov, si nu o mutatie genetica aleatoare, care sunt albinoși reale. Culoarea acestei pisici este cel mai luminos. Umbra totală este semnificativ mai ușoară decât culoarea celor mai multe rude. Lungimea corpului poate ajunge la 50 cm.

Diferențele de la plekostol și anzister

Adesea, acvariștii neexperimentați, achiziționând brocade soms pentru acvariul lor, confunda-le cu specii foarte apropiate: un mic ansister și plexist mai mare. Într-adevăr, tinerii au multe caracteristici comune. În primul rând, toate aparținând cochiliei (oscilate) Somers, au o cârpă sub forma unei cani de aspirație, conduce un stil de viață de jos. Ei au o nuanță similară de culoare, tot corpul este acoperit cu pete. Planul general de structură a acestor pești, aproape în calea vieții, este de fapt similar.

Desigur, diferențele pentru un acvariu amator sau profesional experimentat sunt evidente, dar acordă atenție celor mai esențiali dintre ei este încă necesar.

Plekostusus – un gen mai frecvent divorțat în acvariile de pește. De multe ori un acvariu cu acest somn minunat este emis pentru un rezervor cu mars, și nu este nimic surprinzător.

Peștele este larg răspândit în bazinul Amazonului, în care Ptrigoplichts. Cea mai mare flexibilitate ecologică a determinat apariția unei mari varietăți de subspecii acestor SOMS. Ei locuiesc în fluxuri de munte deasupra nivelului mării în Ande și în mlaștini tropicale, cu apă necontinuă pe zonele joase amazoniene și orinocale. În acest caz, numerele mari se disting pretutindeni și fertilitate.

Dimensiunea peștelui în corpurile naturale de apă este foarte impresionantă – până la 50 cm, care este aproape de dimensiunea Perikov. În acvariu pot crește până la 35 cm. Culoarea peștelui este foarte variabilă. Spațiile întunecate predomină pe un fundal mai ușor.

Ei bine, acum despre principalele diferențe.

  • Pește, chiar foarte tineri, puteți distinge o culoare cupă de aspirație atunci când sunt pe sticlă. Plekostus are o mustață palid și slab subtilă de culoare abdomen branhii capace. Pteryk, dimpotrivă, este echipat cu plaje groase pictate și colorate cu capace cu ochiuri mari.
  • Pielea ori pe nările PTRIGOPLICHT este dezvoltat în mod evident mai puternică decât cea a Plekostol, și crește peste nivelul ochiului. Al doilea catfold este întotdeauna sub linia ochilor.
  • Rândurile de crampoane pe laturile laterale ale corpului. PTRIGopLICHT are două, unul merge pe partea de nivelul ochiului, al doilea începe de la aripioara toracice. Shipples nu sunt rele, chiar și în pești tineri pe o culoare mai deschisă. Plekostoms au doar un singur număr de astfel de cultivatori merge Linas îndoite din aripioara toracice.

Având în vedere raritatea relativă și, practic, nu este posibil, în condițiile de acvariu amatori de reproducție Pteryrics sunt mult mai scumpe decât plex.

Începători acvaristi sunt adesea confundate de PERCI cu un alt locuitor populară dintr-un rezervor artificial – captator Anzister. Young aceste soms sunt foarte similare. În primul rând, ar trebui să acorde o atenție la pata model – coada de ansister ca și în cazul în care separat de corp cu o bandă de lumină. Și, desigur, capul – în ansister, acesta este acoperit de formă diferită de creșterea de „coarne“, care nu se întâmplă niciodată să PTRIGopLICHTS. Adult Somov nu poate fi confundat cu cel puțin din cauza diferențelor de dimensiune: a ansister creste rareori mai mult de 15 cm.

Cum de a trăi în natură?

Parchina Soma – locuitori ai râului extinse amazon sistemelor fluviale și Orinoco. Deoarece există o legătură între aceste bazine hidrografice din sezonul ploios, peștii se pot deplasa liber de râuri în râu în teritorii vaste. Puteți îndeplini aceste criterii și aproape de ei în imaginea vieții Somov în toate constantele și chiar și în rezervoarele de timp din partea de nord a Americii de Sud și coasta Mării Caraibelor. Unii pești pot să locuiască și în apa de apă sărată din esthearele râurilor.

In perioada aridă a Soma, care sa dovedit a fi în apă de uscare, care se încadrează în hibernare, aranjarea o gaură destul de complicată în Ile cel puțin 1 metru lungime. Habitatul mare de PTRIGopLICHTS incluse zone cu diferite condiții, care au dat naștere la numeroase varietăți naturale și subspecii ale acestor soms.

Problemele nealimentare în rezervoarele naturale nu apar niciodată. 80% din dietă este alimentația legumică – alge microscopice, țesuturi moi de plante de apă, descompunerea lemnului.

Odată cu vârsta de inamici naturali, Somov devine mai puțin. Shell durabil, numeroase spikes pe corp și aripă, mascarea de colorat și stilul de viață de noapte le permite să se apere bine de la prădători.

Caracteristicile conținutului din acvariu

Principala greșeală a conținutului lui Pteryca este plasarea acestuia într-un mic acvariu. Pește este destul de rapid în creștere, ajungând la dimensiuni impresionante. Capacitatea de cel puțin 400 litri este considerată optimă pentru o pereche de acești pești. Desigur, tânărul somnul va trăi foarte mult într-un rezervor de până la 100 de litri în acvariu, dar va fi imposibil de a crea o stare satisfăcătoare pentru ea acolo după ceva timp. Acest lucru reduce semnificativ speranța de viață a bovinelor parych.

Grija pentru acvariu cu PTRIGopLICHTS nu reprezintă nici o dificultate. temporizări de pește în râuri mari și adânci. Apa trebuie să fie înlocuit săptămânal timp de aproximativ un sfert. In acvariu cu sms pary, este de dorit să se creeze un curs de robust și în mod necesar de aerare. Pentru a menține puritatea în acvariu, este nevoie de un filtru acvariu extern – un somn mare poate crea un chin puternic.

Pentru conținutul optim pterix, temperatura este de 24 – 30 ° C, deoarece în natură apa râurilor fără precedent de centura ecuatorial este foarte bine încălzită. Rigiditatea este medie necesară, iar pH-ul nu este mai mic de 6,5 și mai bine 7.5.

PARCHINA SOM – Pește este destul de pașnic, așa că poate fi ținut aproape cu vreun vecin. Cu toate acestea, noaptea, când este activ, el poate fi bolnav la coperta peștelui lent. Peștele de aur poate suferi mai ales de fabricarea sa, uneori discută sau scalară, inactivă noaptea. Peryricul se poate ocupa de cehi cu corpurile lor, încercând să acopere nevoia de alimente pe animale.

Fiind un locuitor de jos, SOM cu plăcere devorarea caviarului de pește, într-un fel sau altul pentru a fi în acvariu. Prezența armurii și dimensiunii mari face un pariu compatibil chiar și cu cichlidii destul de agresivi și alți prădători.

Crearea unui rezervor pentru el, este necesar să se aibă grijă de adăposturi, unde va petrece o zi luminoasă de zi, minimizând vegetația naturală, așa cum va fi în continuare distruse, și aruncați speranțele pentru reproducere de succes în același rezervor de alți pești.

Decât feedul?

Pentru digestia Ptrigoplichts Somov, celuloza este necesară, în natură, ei folosesc numeroase trunchiuri putrede și ramuri ale copacilor ca sursă. Prin urmare, în acvariu, unde se află marginile, trebuie să existe o lovitură.

80% din dieta ptrigopului trebuie să fie alimente de plante. Puteți da spanac, castraveți, morcovi, zucchini. De asemenea, este necesar să achiziționați alimente speciale de plante combinate. Peștele mari vor mânca cu siguranță lăstari tineri de plante acvatice.

Bineînțeles, ca mulți pești erbivori, pisicile de pararchie au nevoie de alimente animale. Hrana pentru animale reprezintă de obicei aproximativ 20% dietă de pește. La fel ca toate soma, ei iau orice rămășițe de hrană înghețată sau uscată. În rezervoarele naturale, adesea mănâncă locuitori morți în partea de jos. Ca mâncare vie, un pterle poate prinde un creveți, vierme sau o molie.

În acvariu, strâns populate de diferite pești, brocada som poate fi pe o lipire foame, deoarece peștele activ de zi aproape complet mâncat a oferit hrană, lăsându-mă să fiu mulțumit de reziduuri mizerabile. Compensa lipsa de alimente prin eseul microalgei la unul mare nu va fi capabil. În conținutul lui PteryGoplicht, este necesar să se monitorizeze alimentația completă, adesea indică forma abdomenului acestor pești.

Purta de burtă extraordinară semnalează malnutriția și necesitatea de a schimba modul și calitatea alimentației de pește.

Creștere

Din păcate, cazurile de reproducere reușită a PteryGoplicht în acvariile amator și în fermele profesionale de acvariu, în timp ce acesta este necunoscut. În condiții naturale, aceste pește aranjează o formă complexă lungă de o gaură în țărmuri și în partea de jos a rezervoarelor, unde pot transfera cu succes seceta și, de asemenea, amâna caviarul. Creați o asemănare a gaurii, chiar și în acvariile foarte mari nu a fost încă posibilă. Masculin după fertilizarea caviarului se află într-un zidărie de gardă de tunel. În acest moment, este destul de agresiv și, împrăștierea aripioarelor cu vârfuri, pot ataca atât colegul lor fără griji, cât și pe orice pește de navigație.

Demorfismul sexual al acestor SOM este dovedit destul de slab. Bărbatul, de regulă, este oarecum mai mare, are o culoare mai luminoasă și mai dezvoltate spikes pe aripioare. Femeia adultă se distinge printr-o papilă genitală specială, așa-numită, pe care a experimentat acvariștii știu cum să distingă. Peștele cu jumătate de creștere devin în vârstă de 3 ani.

Creșterea cu succes a Parcov Somov a fost efectuată numai în iazuri mari din Statele Unite, Thailanda, Australia și alte țări tropicale. Peștilor primite în astfel de ferme profesionale intra.

Cum de a păstra un pterygoplicht brocart, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: