Condiții de conținut și reguli pentru Chihuahua

Condiții de conținut și reguli pentru Chihuahua

Dorința de a începe un catelus unei rase exotice sau pitic necesită întotdeauna un novice ameliorator o atitudine deosebit de atent la îndeplinirea atribuțiilor sale. Conținutul de îngrijire și Chihuahua diferă dramatic de conținutul câinilor mari și mijlocii. În plus, această rasă are soiuri cu părul lung și cu părul scurt. În consecință, va trebui să știți cum să aveți grijă de o lână a cățelului acasă, să aflați nevoile de bază în igiena de zi cu zi.

Agresivitate

Scăzut

(Evaluare 2 din 5)

Linka

Scăzut

(Evaluare 2 din 5)

Sănătate

Bun

(Evaluare 4 din 5)

Inteligență

Standard

(Evaluare 3 din 5)

Activitate

Scăzut

(Evaluare 2 din 5)

Aveți nevoie de îngrijire

Scăzut

(Evaluare 2 din 5)

Costul conținutului

In medie

(Evaluare 3 din 5)

Zgomot

Deasupra mediei

(Evaluare 4 din 5)

Instruire

Mijloc

(Evaluare 3 din 5)

Prietenie

In medie

(Evaluare 3 din 5)

Atitudine față de singurătate

Perioade scurte

(Evaluare 2 din 5)

Calități de securitate

Lipsa

(Evaluare 1 din 5)

* Caracteristica rasei „Chihuahua” Fondată pe evaluarea experților site-ului și a feedback-ului de la proprietarii câinelui.

Ceea ce este necesar pentru conținut?

Este important să ne amintim că Chihuahua se referă la cele mai mici reprezentanți ai familiei de câine. Initial, aceasta rasa a fost îndepărtat în margini calde, care au afectat metabolismul și unele caracteristici ale aspectului. Animalele au aproape nici un subpar, nu există stocuri semnificative de grăsime.

Reprezentanții raselor au nevoie de protecție împotriva răcelilor, curenți. În plus, multe Chihuahua au un arc moale non-năpădit pe cap, diferă în oase fragile comune – orice leziuni sunt periculoase pentru ei, iar proprietarul trebuie să-l ia în considerare atunci când aleg jocuri și divertisment pentru animalele de companie.

Cumpărarea unui mic Chihuahua – un eveniment important care trebuie pregătit. Descrierea rasei sugerează că chiar și indivizii cu părul lung se disting prin pierderea termică, sunt periculoși orice schițe. În consecință, primul, unde să înceapă, – alegerea unui spațiu de dormit pentru animale de companie protejat de orice surse de disconfort. În plus, în zona de a ajunge la un catelus curios nu ar trebui să fie cabluri electrice, produse chimice de uz casnic, facilități pentru plante de plantare.

Toate elementele neclintite și instabile sunt fixate cu atenție, sloturile dintre mobilier și podea sunt închise sau se suprapun cu dopuri speciale.

Cumpărarea „zestre“ pentru animale de companie este, de asemenea, foarte responsabil. Puppy, apoi au nevoie de câine adult o mulțime de articole.

 • Saltea sau Lena cu o bază coș, cutie, casa. Așternutul trebuie să fie destul de moale, ușor de curățat, din materiale hipoalergenice. La alegerea accesoriilor este foarte important să ne amintim că va exista un animal de companie a ajuns la scadență în viitor.

 • Boluri. Este mai bine să cumpere opțiuni individuale pentru apă și alimente: versiuni duale duce la faptul că produsele alimentare resturile de băutură pur și simplu polua, iar animalul refuză de la el. Materiale în valoare de a alege în condiții de siguranță, durabil, confortabil pentru curățare și dezinfectare. Soluția optimă va fi din metal sau tacamuri din ceramică, cu înălțime medie.

 • Toaletă. Chihuahua este destul de ușor de utilizat pentru obtinerea de mers pe jos în tavă, iar în timpul iernii este adesea preferat de acest tip de accesorii de igienă pentru mersul pe jos gratuit. Pentru predarea unui catelus, puteți utiliza și scutece de absorbție.

 • Jucării. Pentru a proteja mobilierul și obiectele din interior de daune, catelul ar trebui să ofere cursuri alternative. In ciuda dimensiunile lor mici, animale de companie din rasa Chihuahua roadere cu bucurie vene, șnururi în formă de împletituri. Pentru jocurile de zi cu zi, jucării simple, moi sunt adecvate, precum și mingi de cauciuc. Toate acestea trebuie să fie sigure, destinate în mod special pentru câini.

 • Pentru animalele cu părul lung, este recomandat pentru achiziția Frameless pieptene dinți rare. Ai grijă de părul scurt pentru animale de companie va ajuta la utilizarea periei medie rigiditate.
Citește mai mult  Antigadin pentru câini: tipuri de fonduri și reguli de alegere

 • Scăldat prosop și șampon. Este mai bine să-l aleagă, ținând cont de apartenența rasa de animale de companie.

 • Periuța de dinți și pastă de construcții. Se recomandă să se consulte în prealabil cu un medic veterinar sau crescătorului.

 • Transportul, permițând să se miște liber cu animalele de companie. Acesta va veni la îndemână pentru vizite la medic veterinar, excursii importante.

 • A hrani, recomandată de către ameliorator sau ingrediente pentru prepararea alimentelor naturale, în cazul în catelul pepinieră a primit doar o astfel de dieta.

 • Wolter sau Manezh, permițându-vă pentru a proteja animalul de pericole în timpul absenței de gazde. De obicei, trebuie doar căței.

Cum să se hrănească chihuahua?

La elaborarea unei diete pentru chihuahua, este foarte important să se asigure reaprovizionarea consumului de energie, deoarece aceasta rasa este accelerata de metabolism, și arde caloriile mult mai repede.

medicii veterinari și crescătorii recomandăm să aplicați specializate premium echilibrate sau feed-uri super premium, care permit animalului să primească toate substanțele nutritive necesare, deoarece este o creștere și dezvoltare.

Admis și alimentarea cu produse naturale. Acestea trebuie să fie de înaltă calitate, în condiții de siguranță și în stare proaspătă.

Optimă este considerată a fi prezența în dieta de carne de vită sau carne de pui, produse lactate fermentate. Dă legume și fructe câini: sezonier, sanitare și în curs de procesare culinare sau proaspete. Valoarea admisă mică de crup, verdeață. Într-o zi pe săptămână este permis să înlocuiască meniul de carne pe fructe de mare: pește, calmar.

Dezechilibrul de vitamine și minerale este reumplut cu ajutorul unor aditivi speciali.

alimentare gata trebuie să corespundă categoriei legate de vârstă a animalelor. Cățeluși da hrană specială îmbogățit. Adulții și câinii în vârstă ar trebui să primească o dietă separat.

combinație adecvată de uscat și de hrană umedă de la o linie de produse.

Cum să vă îngrijiți?

proprietarii Chihuahua griji probleme de igienă animală. Pet necesită atenție, inclusiv starea sa de sănătate. Principalele caracteristici ale îngrijirea ochilor și a altor părți ale corpului din soiuri cu parul lung si parul scurt sunt, practic, nu diferă. Numai intensitatea frecvenței și influenței variază.

Realizând catelul la domiciliu, este foarte important să instituiți în timp util o întâlnire cu toaletă. Este demn de ciorap de scutece absorbante, o tavă, spray sau alte mijloace de distrugere mirosuri neplăcute în apartament. Chihuahua – Câinele este destul de inteligent, dar chiar și ea trebuie să explice corect procedura. Dacă puii au introdus deja o tavă în grădiniță – nu vor exista probleme. Odată cu selecția timpurie a copiilor de la mamă – într-o lună și jumătate – pentru a educa obiceiurile utile va trebui să găzduiască.

Primele zile din casa catelului sunt tavă după fiecare hrănire sau trezire. Tava este mai bine să se stabilească cât mai aproape de dormitor și apoi să se deplaseze treptat în cazul în care este planificată să fie plasată în mod continuu.

În perioada de dependență de toaletă, animalul nu ar trebui să facă comentarii, să-l cerșească dacă bălții se face într-un loc inadecvat. Orice dorință de a respecta ordinea de catelul este recomandat pentru a încuraja.

pentru lână

Chiar și câinii netezi cu părul de Chihuahua rasa neapărat nevoie de curățare atentă. Este realizată folosind o perie speciala, cu o duritate medie perilor. O procedură de igienă se efectuează de două ori pe săptămână. animalele cu părul lung sunt pieptănate zilnic de un pieptene de metal cu capete rotunjite ale dinților. Nu aveți nevoie să taie chihuahua, rasa, de asemenea, nu învață că elimină proprietarii de probleme cu lână de curățare. firele de păr se lipesc permis să se inactiv taie cu foarfeca.

În spatele ochilor

pui nou-născuți se nasc cu secole sigilate și nu se deschide imediat ochii. În etapa de divulgare, organe de animale viziune nevoie de un control atent, tratament delicat cu compozițiile de curățare. Dar, de asemenea, la pui mai mari și la adulți câini rămâne globului ocular vizibil mai convexă decât alte rase. Cu udarea in timpul clipirea, un fluid lacrimal este eliberat, ceea ce permite evitarea uscăciunii excesive.

Lacrima – fenomen normal pentru Chihuahua. Dar trebuie să examineze în mod regulat animalului pentru a se asigura transparența și curățenia descărcării de gestiune.

Orice modificare: natura purulente a fluidului sau apariția unui miros neplăcut indică faptul că animalul are nevoie de un medic de ajutor.

Pentru a evita formarea de șanțuri de rupere, este necesar să se efectueze în mod regulat prelucrarea igienic. Aceasta se realizează cu ajutorul unui disc de bumbac înmuiată într-o căldură de mușețel slab sau un ceai de seite. Crust, calea umedă și petrece pleoapele în sine, sunt curățate cu grijă.

Citește mai mult  Boseron: Descrierea câinilor și a conținutului

pentru dinți

Teeth pui si adulti chihuahua necesita tratament regulat pasta de dinti de cel puțin 1-2 ori pe săptămână. Exista perii speciale pentru câini de vânzare, care să permită eliminarea eficientă a flare și a poluării. În procesul de curățare, aveți nevoie pentru a influența suprafața smalțului ușor, evitând zona gingiilor. La formarea unui dinte de piatră, se recomandă îndepărtarea sa profesională.

Pentru urechi

Chihuahua câini rasa au nevoie de îngrijire atentă. medicii veterinari recomanda inspecția de zi cu zi, care să permită pentru a observa cele mai mici schimbări negative. Curățarea învelișului urechii se realizează lunar sau ca formare contaminante. Predarea puilor ei din copilărie. Pentru prelucrare, lichid special este aplicat, discuri de bumbac.

Și, de asemenea, folosit bastoane de bumbac, umezită în compoziția de curățare. Acestea sunt necesare pentru a elimina sulf dintr-un culoar de auz. Numai partea vizibilă în interiorul urechii este eliminat, acesta nu este recomandat profund scufundați. disc de bumbac, umezit în soluție de curățare, de suprafață chiuveta de suprafață este prelucrată. Negone să aibă grijă de nu merita urechi: caracteristicile structurii lor contribuie la acumularea rapidă a murdăriei și a prafului.

Pentru gheare

Odată cu organizarea corectă a ghearelor de mers pe jos, rasa de câine Chihuahua este evaluată în mod natural și nu necesită tăiere suplimentară. Dar dacă aceste măsuri nu sunt suficiente, proprietarul va avea proceduri de igienă. Cea mai convenabilă și sigură opțiune de crescători cu experiență consideră că tipografii tipici de tip vinovați. Pe ghearele luminoase, partea live este diferită de culoare și, prin urmare, bine vizibilă. Este suficient să introduceți o parte mortală în interiorul dispozitivului și să o tăiați la un unghi de 45 ° la câteva milimetri sub locația pulpei.

Pe ghearele întunecate, procesul de tăiere a ghearelui abstract durează mai mult timp. O dată tăiei nu mai mult de 2 mm. Achizițiile se face în mai multe etape, de fiecare dată când margele inspectează. Când secțiunea întunecată apare sub forma unui punct din centru, merită să rămână: flipul pulpei, care este atins de, care poate provoca sângerare.

Puppies Claws de tăiere sunt efectuate de două ori pe lună, câini adulți – lunar.

Reguli de baie

Chihuahua de baie – o procedură care prea des. Rasa a curățat în mod natural hainele, care, atunci când degresarea șamponului, își pierde proprietățile. La înotul mediu necesar de 2-3 ori pe an, nu mai mult. Procedura se efectuează într-o baie caldă (+ 35 + 40 °) cu un mijloc special pentru câinii de scurtare. Șamponul este aplicat exclusiv pe lână hidratată, evitând zonele din jurul nasului, ochiului, urechilor.

Spalat de apă caldă de apă caldă. Apoi, animalul cel mai rău într-un prosop moale (este mai bine să-l încălziți). Până în momentul de uscare completă, animalul de companie nu ar trebui să fie permis pe podeaua rece, curenți. LDecizia de învățare va fi de a rămâne în genunchi de la proprietar. Pentru a accelera procesul de uscare a lânii, puteți recurge la ajutorul unui uscător de păr.

Jocuri și educație

Din prima zi de ședere în noua casa catelul din rasa Chihuahua, este necesar să se intenționează la un anumit set de echipe de bază.

 • „Un loc!”. Ea este pronunțată de fiecare dată când un catelus este trimis la culcare sau să se relaxeze în colțul rezervat. Treptat, atunci când pronunțând echipa de către proprietar, animalul va începe să meargă la pat de soare în sine sau în casă.

 • Poreclă. Recunoaște numele, mai ales în cazul în pepinieră nu a fost făcută pentru a aloca pui, copilul nu va începe imediat. Pentru a asigura calificare, ar trebui să refuze orice denaturare a numelui și porecla afectuos. Cu atât mai repede cainele va aminti forma corectă de circulație, cu atât mai bine.
Citește mai mult  Cum să curățați urechile câinelui la domiciliu?

 • „Ugh!”, „Este interzis!”. Comenzile Boot vă permit pentru a preveni otrăvirea accidentală sau contactul cu sursa de pericol. Învață-le ar trebui să urmeze modul în care animalul intră primul în afara.

 • „Mie!”. Una dintre echipele de bază, care să permită să ofere ascultare față de un animal în orice atmosferă. Chihuahua posedă inteligență înaltă și, destul de ușor asimilează elementele de bază ale dresserului.

În procesul de învățare a unui catelus, este foarte important să respectați regularitatea și secvența acțiunilor. Începerea formării serioase nu este înainte de două luni de vârstă.

In afara

Plimbarea este o componentă importantă pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a unui câine. Mai întâi trebuie să petreceți timp pe stradă, luând un animal de companie pe o lesă atașată unui antrenor sau guler. După finalizarea vaccinării, puteți face plimbări regulate, permițând contact de catelus Chihuahua cu alte animale. Acest lucru va oferi socializarea acestuia, asigurarea efortului fizic necesar.

Procesul de precizie la execuția toaletei pe stradă va fi, de asemenea, luminat în compania altor câini. Animalele se copiază reciproc, vom face teritoriul. Creșterea șanselor de succes va ajuta jocul în aer curat: chiar si cele mai pacientului animale de companie în acest caz, este puțin probabil să aștepte întoarcerea acasă pentru a trimite nevoile sale naturale.

Frecvența de plimbări pentru un caine adult ar trebui să fie optimă. Este suficient doar să-și petreacă timpul pe stradă, la ora pe zi, dimineața și seara. În timpul perioadei de predare la toaletă, mersul pe jos, la cerere. Când temperatura este coborâtă pe stradă până la + 15 °, este necesară haine de achiziție pentru un câine: 2 salopete (iarna si semisezon), backup, veste, pantofi de protecție împotriva reactivilor. Când temperatura este redusă pe stradă la -20 ° Chihuahua, este mai bine să plece acasă, prin anularea la o plimbare.

In casa

Primul lucru care are grijă merită să ajungă un nou chiriaș pentru casa este de a asigura locul său personal, teritoriu în cazul în care catelul se poate simți confortabil. O astfel de azil ar trebui să fie amplasat în camera, dar nu aproape de ferestre, dispozitive de încălzire, trate și treceri. Este de dorit ca câinele Chihuahua poate vedea proprietarul din casa lui sau de la un laic.

Merry pui si animalele adulte din aceasta rasa nevoie de jocuri și jucării în mișcare. Cauciuc și pluș bile, aricii și alte forme de divertisment pe care le iau în mod foarte favorabil. Bile au nevoie pentru a alege o dimensiune compactă adecvată pentru gura pentru animale de companie. Puteți cumpăra, de asemenea, tot felul de oase și gantere, confortabile pentru aruncarea.

Jucăriile din viața sunt indispensabile în timpul deplasarea dinților: acestea oferă îndepărtarea rotației dentare, efectua masajul guma. pantofi sau haine Made – jucărie rău pentru câine. În acest caz, în viitor, animalul poate fi dificil să ne dăm seama ce lucruri pe care le poate roade, și nici care.

Îngrijirea sănătății

Pentru a păstra sănătatea câinii din rasa Chihuahua pe tot parcursul vieții sale, trebuie să monitorizeze cu atenție starea comună a organismului. Scăldatul și cu părul lung, iar animalele de companie cu par scurt nu sunt prea des. Procedurile de igienă regulate, de curățare a urechilor și a dinților va ajuta la probleme. evita posibile.

Chihuahua – Câini predispuse la completitudinea. Dieta, controlul asupra nivelului de greutate corporala si de zahar din sange sunt extrem de importante. Animalele din aceasta rasa sunt predispusi la hipoglicemie, iar atunci când detectează medicul veterinar va oferi recomandări stricte privind regimul.

Un alt punct important: Chihuahua este ușor rece, hypochea, este foarte important pentru ei să respecte temperatura ambiantă confortabilă. Un sponzer sau haine va avea nevoie de un animal de companie deja cu indicatori de coborâre la + 15 ° C. Pentru a preveni boli mai grave, câinii trebuie să fie efectuate, medicamente antihelmintice sunt efectuate în mod regulat.

Chihuahua – În mod excepțional rasa interioară, este contraindicată cu stradă sau conținut voliera.

Cititi mai multe despre conținutul Chihuahua în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: