Creșterea scarării: Reguli de bază

Creșterea scarării: Reguli de bază

Pestele de reproducere în condițiile apartamentelor și a caselor private este practicată pentru o perioadă foarte lungă de timp. oamenii noi sunt implicați în mod constant în această pasiune. Este important pentru ei să știe cum canotaj de pește. În acest articol vom vorbi despre Scalaria.

Particularități

Acest tip de pește este foarte apreciat pentru ușurința de îngrijire și pentru eleganță externă. Puține alte animale acvatice se pot compara cu ele În luminozitatea culorii și atractivitatea curbe geometrice ale corpului.

Fry scalar mai capricios decât indivizii adulți. Pentru această specie este caracteristic Special aspect culturi „navigatie“. Nu e de mirare în țările de peste mări ale acestor reprezentanți ai echipa, ei sunt numiți „îngeri“. Scalar este crescut la aproximativ 100 de ani, iar in tot acest timp acvaristi sunt încântat cu ei. Avantajele speciei sunt:

 • Excelent Intelectul+
 • Unpretentious în viață+
 • îngrijirea părinților față de RFI.

Aciditatea apei recomandată variază de la 6 la 7,5 unități. duritatea sa nu ar trebui să fie mai mare decât DH 10. Dintre toate ciclide, scalar se caracterizează prin agresivitate minimă. Ele sunt, de asemenea, aparțin la pești mici cu bunăvoință și gorgets. buni vecini sunt:

 • Gurura+
 • Main Soma+
 • Lyalius+
 • spadasini Red+
 • Danio+
 • Pelviki.

Dar, în același timp categoric Este inacceptabil pentru a pune în acvariu cu Guppy Scalaria. Apoi, cei care mai devreme sau mai târziu mâncat. Compatibilitate foarte proastă și carasi (din cauza diferențelor de putere și înclinația spre conflicte reciproce). Nu ar trebui să păstreze împreună scalară cu discuri. În condiții favorabile, vă puteți aștepta ca peștele va trăi cel puțin 10 ani.

100 litri pot fi plantate într-un rezervor de 100 litri. Mai bine în cazul în care nu va fi doar un individ. În condiții favorabile, exemplare adulte ating dimensiuni impresionante. Dacă luăm în considerare domeniul de aplicare mare de aripioare, devine clar faptul că containerul trebuie să fie de cel puțin 250 de litri. Acoperirea acvariu nu este necesară, deoarece această specie nu este înclinat să sară.

Citește mai mult  Alegeți numele pentru pisicile bengale

Pregătirea pentru reproducere

Scalaria este capabil de a se multiplica chiar și într-un rezervor artificial închis. Cu toate acestea, proprietarii vor trebui să stăpânească arta de a determina indivizii pe podea. caracteristici distinctive specifice exprimate ușor. „Băieții“ este mai mare, iar aripioarele nu sunt unice, și colectate într-un cuplu. In plus, pe frunte „decorează“ deal cu țesutul adipos, iar aripioarele din fata sunt scindată.

În vârstă foarte mică, este imposibil să descopere semne caracteristice. Ei apar Numai după terminarea coacerii biologice.

Reproducerea normală este posibilă numai atunci când puritatea apei este menținută pe parcursul întregii perioade de viață și temperatura optimă este menținută.

Se întâmplă că, chiar și examinarea de pește de către profesioniști nu vă permite să determine sexul. Apoi, rămâne doar să conta pe pe cuplu pliere independente, spontan.

Crashing pentru doi, scalar încep să-și petreacă cel mai mult timp. Dacă cuplurile s-au format deja, să le împartă extrem de proști. Uneori, în acest caz, își pierd capacitatea de a da naștere în principiu. Spass în sine este obligat să stimuleze:

 • Ridicarea temperaturi de până la 30-32 de grade (dar nu mai mult)+
 • Aproximativ 3 sau 4 ori pe săptămână înlocuind apa (blocată 10% din lichid proaspăt)+
 • Folosind filtre pentru a reduce rigiditatea apei în acvariu.

Este, de asemenea, foarte important să oferiți un spațiu liber suficient pentru amânarea iconicii. Decizia de a rasa scalar la domiciliu, va trebui să-i dați suprafețele speciale solide. Ele pot fi obiecte speciale de la:

 • Materiale plastice+
 • lut ars+
 • pădure.

Atunci când nu există astfel de obiecte, caviarul va fi amânată pe pereții acvariilor. Schimbarea în incubator este imposibilă. Desigur, nevoile Scalaria Capacitate separată pentru postpunerea ouălor. Locul de reproducere va fi selectat foarte atent și când se face decizia, peștele va fi cu disperare păzită și echipată. Din frunzele de plante și chiar cu pietre elimina murdaria folosind aripioare sau julitură.

Citește mai mult  Numele frumoase și originale pentru băieții de papagali ondulați

Dacă fertilizat muta zidărie rapid la un alt rezervor, de depunere a icrelor va avea loc la fiecare 2 săptămâni. Aceasta ajută la diluarea de pește în cantități semnificative. Când caviarul este mutat între rezervoare, trebuie să fie protejate în siguranță, în contact cu aerul. Saccs și alte accesorii de uz casnic nu se potrivesc categoric. În cazul în care depunerea icrelor a început în acvariu general, masoneria trebuie sa fie mutat într-un loc separat, din moment ce alți pești vor lua fără milă pentru a distruge RFI.

Secțiunile whimsal ale zidăriei sau a șterge, sau sunt în așteptare până când sunt eliminate de pește ei înșiși. Apariția larvelor are loc în a doua sau a treia zi după fertilizare. Achiziționați-le nevoie după transformarea în prăjește cu drepturi depline. În acest scop, praf viu și apel la Acvariul din Artemia. Transferul unui mod de putere pentru adulți poate fi făcut cu o lună după larvele de incubație.

Fanii novice ai peștelui Este important să știți că prima experiență în reproducerea scalarului se termină adesea în eșec. Și vina în sine nu are prea multă sens. Data viitoare când va trebui să examinați cu atenție animalele, să recunoașteți corect sexul lor și să relocați în timp util stabilirea în incubator.

Rețineți că reproducerea se întâmplă de obicei seara. Durata sa este de 40-90 de minute.

Conținut Bularian la domiciliu

Pentru aceste pești, este necesar să se mențină un mod termic cel puțin 27 de grade. La fel de important să se aplice hrana potrivită. Norma este utilizarea de alimente vii (inclusiv molii). Puteți pune alimente congelate în acvariu numai în situații excepționale. Și chiar atunci nu ar trebui să fie prea implicat.

Citește mai mult  Alb Doberman: caracteristici de culoare și conținut

Rămânând din orice motiv fără o pereche de pești să fie vândute sau administrate altor persoane. Toți ceilalți locuitori ai acvariului și chiar reprezentanți ai aceleiași specii vor fi distribuite pe un astfel de scalar. Scalaria este foarte agresivă și tind să afle relația de forță.

Probleme mari care reprezintă îngrijirea lui Fry. Ei trebuie să se hrănească în mod constant, de mai multe ori în timpul zilei. Mergeți apa este, de asemenea, foarte greu. Trebuie să inventați soluții originale pentru majoritatea animalelor tinere care urmează să fie turnate. Chiar și cele mai subțiri picături și tuburi pentru suc nu vor ajuta.

Cei care nu produc peștii pe scară largă și nu au echipament serios, nu ar trebui să sperați pentru cultivarea unui număr mare de prăjiți. Numărul maxim care reușește să aducă în jos – aproximativ sute.

La vârsta de 3 luni, scalarii necesită un acvariu de 50 l. Într-un pește foarte apropiat, peștele se confruntă cu stres, sunt bolnavi și pot chiar să moară. Și chiar dacă nu există aceste probleme, Scalaria va salva dimensiunile pitice până la sfârșitul vieții.

De iluminat pentru acest tip ar trebui să fie de intensitate moderată. zone Neaparat umbrite din acvariu. Umbra este cel mai ușor de a crea, vegetație de plantare într-un mod special. Dar lumina foarte puternica este contraindicată categoric. El provoacă șocuri nervoase puternice.

vieți mai bune Scaryary în acvariu în cazul în care Valisnaria este în creștere. Alte plante cu tulpini lungi de bine se potrivesc. Astfel de tufărișuri subacvatice sunt complet reproduse de sectorul natural al peștilor. Se taie vasul cu rupturi și alte elemente similare, la alegerea sa. Nu este nevoie de adăposturi.

Mai jos, viziona clipuri video cu sfaturi de reproducere scalare la domiciliu.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: