Cum de a preda papagal Correll?

Cum de a preda papagal Correll?

Papagalul australian Korörla (NYMPH) adaptat foarte bine și a trecut în captivitate. Pentru capacitatea sa de a reproduce, temperament vesel și de viață până la 20-25 de ani, acest tip de papagal a devenit unul dintre cele mai favorite dintre cunoscătorii de pene exotici. Ornitologii, urmărind viața și capacele păsărilor, au ajuns la concluzia că este destul de prietenoasă, contact și curios.

Nymph merge de bună voie la contactul cu oamenii și poate imita diverse sunete, inclusiv imitarea unui discurs uman. Evaluarea capacității Parrotului Corella, oamenii de știință compară nivelul de dezvoltare a inteligenței acestei păsări cu abilitățile intelectuale ale copilului la vârsta de cinci ani. Papagalii acestei specii își amintesc rapid informații noi și cu o precizie maximă reproduce-o.

Korell știe cum să vorbească?

In salbaticie, nici un papagal, desigur, nu se spune, dar în captivitate, după ce a auzit sunetele vorbirii umane, Korella poate începe să le repete. Printre rudele lor hibrid cu o culoare gri, The REDIST este cedat la vorbirea colocvială. Nimfa poate imita nu numai conversația, dar, de asemenea, alte sunete: fluierând, latră câini, un apel telefonic melodie, sunetul unui aspirator de lucru, sunete de alte păsări.

În crescătorii cu experiență, papagalii de Korell animalele lor pot chiar să cânte, exprima emoțiile de bucurie. Dar, în scopul de a realiza acest lucru, o anumită pregătire a fost realizată cu un papagal, fără de care el însuși ar putea cu greu.

Cuvintele papagal imita cu mare precizie – astfel încât să puteți să le înțeleagă foarte bine. Natura sunetului va fi destul de tare, iar pe benzile înalte de sunet. Această situație ar trebui să fie întotdeauna luate în considerare atunci când se selectează cuvintele pe care le va învăța nimfe, ar trebui să evite, de asemenea, revoluții de vorbire non-tensionate.

Un moment esențial în alegerea unui individ pentru învățare este caracterul său prietenos. În cazul în care animalul de companie este deschisă de comunicare, se duce de bunăvoie mâinile, se uită la tine cu interes – șansele de rezultate bune sunt ridicate. În cazul în care papagalul nu vrea să contactul cu nimeni, se comporta precaut, buggy, atunci când încearcă să-l ia în mână, se consideră ca agresiunea pentru sine și începe să fie apărat cu înverșunare, atunci este puțin probabil să-l învețe să vorbim.

Parrot pot aminti fraze simple, de obicei, acestea sunt:

 • „Hei”+
 • „du-te la culcare”+
 • „Voi înota”+
 • „să ne jucăm”+
 • „bun”+
 • „Hai să bem”+
 • „Vreau sa merg“+
 • „Ai timp“+
 • „in timp ce”+
 • „Voi manca”+
 • „ce mai faci”.

Acestea, precum și orice alte fraze pot fi combinate cu numele papagalului și să le studieze la momentul în care acțiunea indicată de acest cuvânt. De exemplu, fraza „Eu voi înota“ trebuie să fie considerat un papagal în momentul în care el se scaldă într-o tavă de apă. Cuvântul „Bună“ este nevoie să spun că, atunci când în dimineața veți vedea pasăre sau pur și simplu intră în cameră. Word și de acțiune a crea o comunicare asociativă solidă care îmbunătățește procesele de memorare.

Vorbind papagal este, de obicei, meritul gazdei sale. Korella poate aminti de până la 35-40 de cuvinte. Esența semantică a cuvintelor scorul de pasăre, desigur, nu înțelege și repetă-le mecanic, fara minte. Atunci când în procesul de învățare a cuvântului combinat cu acțiunea sau tipul de orice obiect, și în același timp, a fost stabilită o conexiune asociativă, papagalul ar putea reproduce cuvintele ar fi „în mod deliberat“, deși, de fapt, nu este.

La ce varsta de pornire?

Pentru a începe învățarea Kororel să vorbească, trebuie să se ia în considerare vârsta de animale de companie. Se crede că Optimal va fi în vârstă de 2 sau 3 luni. Printre întregul așternut de pui pentru învățare, pentru a alege pe cei care, în plus față de pisculation de pui, de asemenea, publica alte sunete – acesta este un semn clar al abilităților de conversație bună de păsări de curte.

Practica arată că Pentru a preda vorbesc cel mai ușor de băiat – își aduce aminte cuvintele, frazele bine, și este situată pentru învățare. Fata poate vorbi, de asemenea, dar ea nu este în măsură să memoreze mai multe cuvinte și expresii. Deși excepțiile apar atunci când fetele prezintă cele mai bune rezultate, în comparație cu băieții. În această întrebare, totul este foarte individuală și imprevizibilă.

Dacă ați cumpărat deja o pasăre adult, acesta va fi mai greu să-l învețe, deoarece nu ar putea dori să reproducă discursul unei persoane. Chiar dacă aveți o persoană care vorbește, această circumstanță nu înseamnă deloc că papagalul face prieteni cu dvs. într-o asemenea măsură încât vrea să studieze.

Încrederea păsărilor adulte cu caracterul stabilit și unele conexiuni asociative pentru a câștiga este extrem de dificilă și, uneori, este imposibil.

Când aduceți corell la casa dvs., ea va experimenta stresul de la schimbarea habitatului. Dă-i câteva zile să te uiți în jur, să te obișnuiești cu tine și de casa ta, celor care trăiesc în ea. În perioada de adaptare, nu încercați să stabiliți contactul, este mai bine dacă nu veți deranja papagalul în acest moment pentru el. Câteva zile mai târziu, puteți începe să vorbiți cu un animal de companie, întorcându-l la o voce liniștită și afectuoasă. Este important să intereseze Korella în comunicare, să-l aranjeze și să-l învețe. Dar toate acestea se fac treptat, metodic și cu bunătate.

După ceva timp după adaptare, puteți deschide cușcă și să invite un papagal să se așeze pe mâna. Treptat, prinderea pasărea să fie aproape de tine in afara celulei, instalați o conexiune bună solidă cu ea, este o astfel de interacțiune între tine și necesare pentru a merge la învățarea vorbirii vorbite.

Papagalul, care trebuie să fie instruiți, ar trebui să fie un singur proprietar – pasarea va juca cu el, să comunice, să ia hranei pentru animale și de îngrijire. Se observă că vocea feminină a papagalului de voce este mai aproape și ușor de înțeles decât masculul, astfel încât studiul este mai mult succes dacă o femeie este în rolul unui profesor.

Pentru a accelera pasarea pentru a reproduce discursul unei persoane ar trebui să fie supusă unor norme care trebuie respectate cu strictețe:

 • Este necesar să se înceapă de învățare numai în momentul în care pasărea se simte bine, distractiv și activ – de obicei CORELL are în dimineața și seara+
 • Procesul de învățare ar trebui să devină un eveniment de zi cu zi, durata lecției este de cel puțin 20 de minute, clase trebuie să fie efectuate de 2-3 ori pe zi+
 • Primele cuvinte, fraze și apoi, ar trebui să fie scurte și simplu, pe platoul de filmare de sunet+
 • Pasărea își amintește cuvintele care sunt în legătură cu ceva frumos pentru ea: hrănire, scăldat, trezirea dimineața, mersul pe jos, cu o ieșire celulă+
 • Toate succesele animalului de companie trebuie să încurajeze întotdeauna laudă și delicatețe+
 • În cazul în care pasărea a căzut bolnav sau ea are o stare proastă și nu există nici o dorință de a comunica, forțându-l să studieze la acest moment nu este necesar+
 • astfel încât papagalul amintesc cuvintele, ei trebuie să-l repete în mod constant, cu aceeași intonație, de multe ori, în fiecare zi+
 • Noi cuvinte și expresii trebuie să fie proiectate numai atunci când animalul de companie a adus aminte de sonda materialul precedent+
 • Nu supraîncărcați memoria păsări de curte, volumul mare de cuvinte nu este forțe+
 • În timpul instruirii, răbdare stoc – nu fi nervos și nu strigați pe pasăre, dacă nu doriți să piardă contactul prietenos cu ea.

Cunoscătorii care sunt crescuti de papagali Korlel lui și să le învețe să spună, pretinde că, dacă după mai multe luni de studiu pasarea nu a vorbit, atunci ai învățat fata. Femelele au multe avantaje, ele pot fi instruiți prin diferite trucuri de joc, dar pentru a preda vorbind, nu toate și nu întotdeauna.

Cum de a preda rapid la domiciliu?

Formarea Corellu repetate cuvinte mult mai ușor atunci când el este cu tine singur. Este necesar să se excludă orice din afară, flash-uri de lumină, zgomot, externalităților – Eliminați luminoase și articole, oglinzi, alte animale, copii din camera în mișcare. Pasărea este foarte curios și va fi distras constant de orice, chiar si stimuli nesemnificative.

În cazul în care mai multe Korlel trăiesc într-o singură celulă, atunci la momentul ocupațiilor, papagalii sunt căutați în camere diferite pentru cea mai mare concentrație a atenției păsărilor asupra dvs. și a cuvintelor pe care le-ați pronunțat. Papagalii vii pot fi, de asemenea, instruiți. Deoarece femeia învață mai dificilă, atunci antrenamentul este de obicei supus bărbatului. Bărbat la momentul lecției este, de asemenea, transferat într-o cameră separată de la femeie.

La animalul dvs. de companie doriți să învățați să vorbiți, trebuie să aveți grijă adecvată, conținutul optim al vitaminelor și mineralelor în nutriție, fără boală, molid. Păsările active, sănătoase și curioase nu ar trebui să fie frică de contact cu dvs. și să vă permită de bună voie să vă luați. Dacă vedeți că papagalul dvs. creează aripi și face clicuri cu cioc, este un semn sigur că acum este într-o stare bună și un moment de studiu este cel mai potrivit.

Am punerea în circulație în mod repetat, fraze sau cuvinte individuale să memoreze, să acorde o atenție la modul în care se comportă păsări.

Dacă observați că Korell este atent uita la tine și se închide încet și se deschide pleoapele, înseamnă că animalul este toată atenția și încearcă să-și amintească ceea ce se întâmplă acum în jurul lui.

Unii proprietari Koroela încearcă să efectueze o lecție de test pentru a afla daca papagalul lor este capabil de cuvinte de învățare și de memorare. Pentru a face acest lucru, în timpul zilei, o pasăre cu una și aceeași intonație repeta un simplu și scurt cuvânt într-o cantitate de cel puțin 50 de ori (cu atât mai mult, mai bine).

Se crede că este necesar să se înceapă studiul cu numele Manifestarea papagal, de exemplu, vorbind cu el: „Keșa“ sau „Kesha bun“. Dacă în procesul de formare Koroell dă semne de interes și încercând să repete cu voce tare la sfârșitul ocupației, adică, are sens pentru a studia în continuare. Cu toate acestea, o zi pentru a judeca abilitățile de învățare nu este încă în valoare de. oportunități intelectuale naturale Fiecare papagal poate fi diferit, și unul care nu a vorbit în 1 zi poate da rezultate excelente după mai multe clase cu drepturi depline.

Zilnic se repetă aceeași frază de mai multe zeci de ori – destul de plictisitor pentru orice persoană. Dacă nu aveți timp și capacitatea de a petrece lecții de voce regulate cu tine un papagal, în acest caz, un smartphone sau un computer poate veni la salvare. Pentru a face acest lucru, scrie un fișier de voce și pune-l pe redare multiplă. concediu păsări de curte, în camera în care în timpul zilei ea repels înregistrare audio în mod repetat. Astfel, papagalul își amintește un nou cuvânt sau o expresie și poate reproduce lecția învățată.

Se crede că această metodă de învățare poate recurge în cazul în care animalul de companie este de a ști deja cel puțin un cuvânt.

Cu excepția cuvinte, papagal poate învăța fluier. Koroell fluier imită cel mai bine, dar nu este destul de curat. Parrot pot fi învățați să imite o melodie muzicale, pentru acest lucru trebuie să-l picteze în prezența unei păsări destul de des, astfel încât să poată aminti și de a reproduce, ceea ce aude atât de des. Papagalul reproduce melodia este, de obicei, într-o stare de spirit bună și, astfel, își exprimă emoțiile de bucurie. Un papagal deosebit de expresiv poate realiza melodii în timpul perioadei de reproducere, trage în fața părtășiei.

În plus față de cântând, masculul poate face, de asemenea mișcări, care seamănă cu nave – acesta este un spectacol foarte interesant și distractiv.

   Corell’s Working Parrot este întotdeauna mândria proprietarului, deoarece orice cuvânt de învățare este o lucrare mare și minunată în care este investit timpul și răbdarea. Acei crescători care predau lor de vorbire pararians imitație, cred că lecțiile ținute cu pasărea sunt o distracție plăcută, timp în care comunicarea și jocul cu animalele de companie lor preferat.

   Unele secrete ale discursului Corella Corell arată în videoclipul de mai jos.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: