Cum și ce să dezinfectați acvariul?

Cum și ce să dezinfectați acvariul?

Foarte adesea în apartamente și birouri puteți vedea un acvariu cu pește, care au fost populare pentru mult timp și au devenit animale domestice de oameni care nu au mult timp liber.

Dar ideea ca acesti pesti in acvariu nu necesita aproape nici o plecare – eronată. Pentru ca locuitorii săi să se simtă confortabil, este important să urmați puritatea rezervorului. Este, de asemenea, cheia pentru viața lungă a indivizilor care trăiesc în ea. În acest articol, să vorbim despre modul în care este corect și ceea ce aveți nevoie pentru a dezinfecta acvariu.

primele evenimente

Deci, motivele pentru efectuarea dezinfecția periodică a acvariu, mai mult decât suficient. Înainte de a vorbi despre cum și când pentru a curăța rezervorul în timpul habitatului în ea, să vorbească despre necesitatea de prima curățare – dezinfectare.

De îndată ce rezervorul a fost achiziționat, acesta ar trebui să fie pregătită pentru populația de pește – efectuarea de înaltă calitate de procesare pentru a elimina toate microbii posibile și bacterii patogene.

Regulile de efectuare a dezinfecția primară sunt destul de simplu:

 • Umpleți rezervorul de apă obișnuită+
 • Se prepară o soluție de mangan (culoarea ar trebui să fie întuneric, saturate) și se toarnă într-un rezervor de apă+
 • În timpul zilei, acvariu trebuie să fie umplut cu această soluție – de data aceasta este destul de suficient pentru a murit toate bacteriile+
 • Apoi, lichidul trebuie turnat și ștergeți bine acvariul+
 • Apoi, recipientul este încă spălat de mai multe ori sub apă curgătoare.
Citește mai mult  Cum de a scăpa pisica?

După ce acvariul a trecut prima dezinfecție, acesta poate fi umplut cu apă pentru a lansa locuitorii. Dar Merită să ne amintim că este ușor să formați apă de la macara și să se toarnă în rezervor nu poate fi îndepărtată din ea toate clorul. Pentru aceasta, este apărată timp de 3 zile și numai după ce este turnată în acvariu, apoi apără încă câteva zile. Când se fac toate evenimentele enumerate, peștele pot fi lansate în acvariu.

Dezinfecție periodică

Din când în când, este necesar să curățați și să dezinfectați nu numai pereții și fundul acvariului, dar totul este în ea. Scopul principal este de a elimina și de a preveni apariția microorganismelor dăunătoare de pe suprafețele obiectelor rezervorului.

În perioada în care acvariul funcționează deja, iar peștele înotă în el, trebuie să monitorizați cu atenție starea apei, suprafețelor și sănătății locuitorilor săi.

Dacă nu există boli, este suficient să se schimbe periodic apă și să efectueze dezinfectarea ușoară și curățare aproximativ o dată pe an. Servicii de curățare efectuată 1 dată în 4 ani.

Modalitati de dezinfectare

Dacă sa întâmplat necazurile și ați observat că în rezervor au apărut diferite bacterii și alge, înseamnă că dezinfecția nu poate fi evitată. În primul rând, este necesar să „evacueze” locuitorii și să-și scoată toate conținutul de la acvariu. La momentul peștilor trebuie să determinați într-un alt recipient și apă să fuzionați.

Există mai multe moduri de a dezinfecta acvariu. Mai jos sunt cele mai populare și mai eficiente, care pot fi efectuate la domiciliu.

 • Dezinfecție cu apă clocotită. Necesitatea de a fierbe apa si umple rezervorul. Trebuie să turnați treptat, astfel încât sticla să nu expiește de la expunerea la temperaturi ridicate. Experții susțin că toți microbii mor cu o astfel de procesare termică.
 • substanţe speciale. Dezinfectanții speciali achiziționați în magazin pot fi, de asemenea, utilizați pentru a procesa rezervorul. Aceste fonduri includ soluții care conțin clor. După utilizarea lor, acvariul trebuie să fie foarte bine spălat.
 • Apă oxigenată. Spălați întregul acvariu și conținutul său. Peroxidul de hidrogen este considerat sigur, dar după utilizare, acvariul este, de asemenea, mai bine de clătit.
 • Sare. Deoarece este în fiecare bucătărie, nu este posibilă aplicarea acestei metode. Trebuie să pregătiți o cashis din sare și apă, este bine să-i frămânți toate cusăturile și ochelarii. După ce recipientul se umple cu apă și se adaugă o sare – o linguriță de sare este necesară pe un litru de apă. Timp de 3 ore, acvariul trebuie umplut cu o soluție de sare de apă. Apoi combinări apa, containerul este spălat.
 • Mangan. Foarte des acvariul este dezinfectat de mangan. Pentru a face acest lucru, pregătiți o soluție medie-roz și spălați bine rezervorul. Această soluție poate fi procesată nu numai acvariu, dar, de asemenea, plante, și elemente de decor.
 • Lampă UV. Această metodă este considerată dezinfecție moale. Pentru procesarea cu ajutorul unei lămpi ultraviolete, trebuie să fie plasată pe acvariu timp de câteva zile. Pentru o mai mare eficiență, această metodă poate fi combinată cu una dintre cele de mai sus.
Citește mai mult  Buckop: o descriere a speciilor de acvariu și a conținutului acestora

De urgență

Mai devreme în articol, am vorbit despre ceea ce trebuie să fie efectuate atât dezinfectarea planificată de acvariu și obligatorii în caz de detectare a microorganismelor dăunătoare. Dar există și situații de urgență care sunt asociate cu boala și moartea peștilor. După astfel de evenimente triste, este foarte important să efectuați corect procesarea. Pentru a evita posibilitatea unei boli de persoane sanatoase, va fi necesară o curățare totală:

 • În primul rând, trebuie să cel puțin 24 de ore pentru a turna rezervorul pentru dezinfectant – clorul sau albeață este adecvat+
 • Toate inventar, decorul care era în nevoia de a rezervorului cu atenție și se fierbe+
 • În continuare, acvariul este bine curat, uscat – pentru a putea utiliza lampa cu raze ultraviolete.

Trebuie amintit că, după bolnavi și pești morți, dezinfecția ar trebui să fie foarte înaltă calitate. Și dacă te îndoiesc acasă, va fi cel mai bine pentru a contacta compania care furnizează servicii pentru rezervoare de curățare.

Cum de a dezinfecta grund

În plus față de capacitatea de prelucrare, este foarte important să se efectueze decontaminarea corectă a solului acvariu. Se poate lucra bine și să funcționeze microorganisme diferite organice și, prezența care este în detrimentul peștilor. Există trei metode de dezinfectare:

 • fierbere+
 • Prelucrarea cu mijloace speciale+
 • calcinare.

Prima metodă implică sol de fierbere timp de 15 minute. Preparate speciale pentru dezinfectarea plantelor de sol și de acvariu pot fi cumpărate de la magazin pentru animale de companie. Dar calcinarea are loc în cuptor – solul trebuie pus pe tavă, și timp de 15 minute, la o temperatură de 180 de grade, trebuie să fie în cuptor.

Citește mai mult  Apa pentru acvariu: ceea ce poate fi turnat și cum să o facă?

Despre dezinfectarea acvariu vă va învăța din videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: