Cum să antrenezi șobolanii?

Cum să antrenezi șobolanii?

Șobolanii decorativi posedă un nivel ridicat de inteligență. Astfel de rozătoare sunt curioși, activi și destul de ușor de studiu ceva nou. Cu toate acestea, procesul de șobolani de formare are subtilitățile sale pe care trebuie să le cunoașteți proprietarii de animale de companie. Articolul nostru vom vorbi despre cum să pregătim în mod corespunzător șobolanii decorativi.

Particularități

Șobolanii domesticiți reprezintă un ordin de mărime mai inteligent decât alte tipuri de rozătoare și sunt bine învățarea. Animalele sunt gândirea logică bine dezvoltată, ceea ce le permite să înțeleagă relațiile de cauzalitate. Cu toate acestea, nu întotdeauna rezultatul de învățare depinde numai de intelectul șobolanului, abilităților și răbdarea proprietarului.

Procesul de instruire a animalelor de companie are caracteristici proprii și o serie de reguli care trebuie respectate.

În caz contrar, șobolanul va rezista la învățare, iar efectul pozitiv asupra ocupației nu va fi.

Componenta obligatorie a tuturor antrenamentelor ar trebui să fie Motivation. Animalul ar trebui să primească de promovare sub forma unei delicatesă pentru acțiunile efectuate corect.

Înainte de a începe de formare, trebuie să instalați o relație de încredere cu un animal de companie de casă. Nu are nici un sens pentru a încerca să antreneze animalul dacă el este frică de proprietar și nu vine la contactul. Este recomandabil să aibă un loc separat în apartament și de a maximiza-l pentru un animal de companie.

Ce se poate învăța?

Șobolanii în natură au inteligență ridicată. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că toți indivizii sunt la fel de ușor de a părăsi. În funcție de caracteristicile caracterului și fiziologia animalului de companie, unele competențe vor fi dobândite mai ușor decât colegii lui, și ceva se va da mai greu să-l.

Orice ai avea de a instrui un animal de companie, puteți obține numai rezultate bune atunci când sunt prezente toate punctele-cheie în formare:

 • relație de încredere cu un animal de companie intern+
 • Motivația sub formă de încurajare+
 • Constanța acțiunii+
 • Fixarea rezultatului prin repetarea multiplă+
 • Atitudinea pacientului față de rozătoare.

  Rozătoarele pot învăța să efectueze o varietate de trucuri diverse. Cel mai adesea, proprietarii își predau animalele de companie la următoarele:

  • urca pe umăr către proprietar și stai pe ea+
  • Răspundeți la numele dvs. și executați comenzi simple+
  • Înțelegeți cuvântul „nu”+
  • Du-te la toaletă în tavă+
  • Trecând o bandă cu obstacole+
  • Orientare în spațiu și capacitatea de a ieși din labirint+
  • Mișcându-se de-a lungul trucurilor+
  • stau pe două labe+
  • împingeți mingea într-un cerc.

  Indiferent de ce șobolanul va fi instruit, la începutul antrenamentului, trebuie să vă pregătiți în avans. Astfel încât animalul de companie nu se simte incomod în timpul clasei, nu este necesar să se revărgă, dar el nu ar trebui să fie foame. Rodent trebuie să se familiarizeze cu locul antrenamentelor în avans, precum și cu cerințele.

  Citește mai mult  Cum să sunați la pisica lui Maine Coon?

  Echipe simple

  Instruirea șobolanilor decorativi este recomandată pentru a începe cu cele mai simple lucruri. Pentru a începe cu, animalul de companie ar trebui să se obișnuiască cu porecla sa și să înceapă să-i răspundă.

  Cu fiecare hrănire, este necesar să se pronunță în mod clar, dar nu prea tare numele animalului. Puteți apela un șobolan într-o porecla și în timpul jocurilor sau simplificării.

  După ce animalul a început să răspundă și să se ridice la proprietarul de apel, puteți merge la învățare pentru a porunci pur și simplu. De exemplu, animalul poate urca pe umăr sau poate intra în cușcă făcând clic. Când animalele de casă vor pierde echipele simple, va fi posibil să se deplaseze pentru a învăța mai multe trucuri grave.

  Diverse trucuri

  Porniți prăbușirea șobolanilor la trucuri poate fi cu un suport pe picioarele posterioare. De obicei, ei sunt pregătiți rapid. Ar trebui să fie negociat în minte Face un suport pentru animale de companie trebuie să-l atingă în mod independent cu mâinile și să pună în poziția corectă. La nasul șobolanului, este necesar să aducem o delicatețe și să ridicăm treptat alimentele în sus.

  Dacă clasele nu sunt ținute cu un animal de companie complet, el va crește imediat după delicatețe. Este important să-i dați mâncare când ajunge la labele din spate. Simultan cu întinderea delicatei, puteți pronunța orice comandă.

  După repetarea multiplă a acestor acțiuni timp de câteva zile, animalul va fi capabil să se ridice pe labele din spate ale echipei.

  Șobolanii cu ușurință pot efectua salturi. Copilul la un astfel de truc este cel mai bine pornit pe genunchi. Pentru aceasta, șobolanul trebuie pus pe piciorul stâng și dreptul de a lua puțin în lateral. Pe genunchiul drept a pus o delicatețe, iar animalul va fi forțat să sară la un alt picior pentru ao obține.

  De asemenea, puteți pronunța o echipă sau faceți clic pe când mâncarea este alimentată la picior. În timp, animalul va începe sărituri în distanțe mici, fără a cere delicatețe. Slavkov te pot învăța salturi prin găuri mici sau prin obstacole.

  Ce se poate face în cazul în care frica?

  De obicei, șobolanii decorative merg de bună voie la contactul cu o persoană și destul de repede să fie legat de el. Cu toate acestea, în rândul animalelor există excepții. Rozătoarelor poate fi frică oamenilor și să evite. În acest caz, înainte de a proceda la formarea unui animal de companie, acesta trebuie să fie domesticit.

  rozătoare Manual

  Cel mai bun din toate, în cazul în care șobolanul a fost achiziționat inițial, domesticit la mâini.

  Cu toate acestea, vânzătorii de magazin pentru animale de companie și proprietarii anteriori sunt departe de a fi mereu implicat în educația tinerilor urmași. În acest caz, rozătoare se pot comporta ca animalele sălbatice și nu încredere într-o persoană.

  rozătoare manual poate ajunge imediat în mâinile unui nou proprietar. Imediat după achiziționarea unui animal de companie, trebuie să încercați să stabilească contactul cu el. Cu animalele trebuie să vorbești în mod regulat, și care trece prin locuința sa pentru a trata delicat. Nu se recomandă ca alimentele înflorite într-o cușcă între tije, deoarece șobolanul poate fi frică.

  Citește mai mult  Ce și cum să se hrănească Maine Kunov?

  Mai întâi trebuie să deschideți ușa, să apelați un animal de companie numit, ușor pentru a îmbătrâni un castron cu alimente și numai apoi puneți un tratament în el. Șobolanii decorativi sunt destul de jucăuși, deci este necesar să se ofere timpului zilnic pentru a juca cu animalele.

  Cel mai bine este să dotați pentru jocuri o zonă separată în afara celulei și să transportați animalul pe mâini.

  Astfel, animalul se va obișnui repede cu mâinile proprietarului și vor fi asociate cu o distracție plăcută.

  Persoane fizice semiidere

  Tamingul șobolanilor semi-triviali și sălbatici va dura mai mult timp și va necesita răbdare de la proprietar.

  Semi-câinii sunt considerați că sunt acei indivizi care au intrat anterior în contact cu omul, dar nu au fost îmblânziți și încă se tem de oameni.

  În primul rând, astfel de șobolani sunt implicați în mână.

  În primul rând, pentru câteva zile la rând, delicatețea este condusă în cușcă, astfel încât rozătoarele să vadă și să înțeleagă că proprietarul ia adus mâncare. Apoi, trebuie să aduceți cu atenție delicatesă animalului la palma. Este important ca rozătoarele însuși să se apropie de mâna și în momentul în care principalul lucru nu este de a face mișcări ascuțite, astfel încât să nu sperie animalul.

  Următorul pas va fi stabilirea contactului apropiat.

  Animalul zilnic trebuie luat în mâini și să stea împreună cu el pe canapea sau pe un scaun.

  Puteți lua un șobolan pe partea din spate a scaunului de lângă tine. Dacă rozătoarele vrea să iasă din poarta de haine – nu trebuie să-l împiedicați. Astfel, animalul se va simți mai calm și, în același timp, va începe să se obișnuiască cu mirosul gazdei.

  Sălbatic

  Cu petreceri sălbatice, va fi un pic mai dificil. Astfel de rozătoare nu au încredere în oameni și le temeau de ei. Ele pot să nu le permite să se apropie de ei înșiși, precum și mușcătură în scopuri de auto-apărare. Procesul de tahi va fi similar cu lucrul cu caracteristici semi-eșantion. Cu toate acestea, în acest caz, va trebui să demonstreze mai multă răbdare și să fie extrem de elegant.

  Înainte de a încerca să se hrănească animalul din palma animalului, trebuie să-l învețe la mirosul mâinilor, dând periodic sniffing prin cușcă.

  În caz contrar, animalul le poate percepe ca hrană și musca dureros. În cazul de animale de companie pentru o lungă perioadă de timp refuză să se apropie palma palma cu delicatețe, puteți reduce în mod special pe dieta sa. Având un pic foame, rozătoare este mai probabil să ia alimente cu mâinile decât stomacul plin.

  Citește mai mult  Zebra Cichlid: specii cu descrierea și conținutul

  Cu un șobolan decorativ, trebuie să vorbești în mod constant și apelați-l pe nume. Deci, ea se obisnuieste cu vocea proprietarului și porecla lui. Acest lucru ar trebui să fie calm și fără creșterea intonație.

  După ce animalul se oprește frică să mănânce din mâinile, trebuie scos din celulă și să învețe la lumea exterioară.

  Este destul de ușor pentru a alege un animal de companie pe brațe, du-te cu el, în orice loc confortabil în cameră, și apoi așezat cu tine. Deci, favorit de casă vor înțelege că lumea din întreaga lume nu este periculos, iar proprietarul nu vrea să-l facă rău. Când stadiul îmblânzirea este trecut cu succes – puteți trece la formarea.

  Sfaturi de profesioniști

  În ciuda faptului că șobolanii sunt bine decorative de învățare, în procesul de formare la domiciliu este recomandat să se respecte anumite reguli. clase nedorite cu animale fac prea mult timp.

  Timpul de instruire nu ar trebui să fie mai mult de douăzeci de cinci minute. La expirarea timpului specificat, rozătoare poate obosi și concentrare pierde.

  În timpul claselor, este de dorit cât mai mult posibil pentru a lăuda un animal de companie domestice. Aprobarea de proprietar va ajuta rozătoarelor sa se simta mai increzator. Este demn de monitorizarea volumului de voturi și intonația: șobolani nu-mi place sunete și mișcări puternice și ascuțite. În cazul în care animalul refuză să efectueze orice comanda, atunci este categoric interzis să-l pedepsească pentru nesupunere.

  Procesul de formare nu va fi atât de productiv, dacă șobolanul nu este îmblânzită unei persoane. Un animal trebuie să plătească o mulțime de atenție, nu numai în timpul orelor. Pentru a rozătoarelor voturi nu speriat, cu el trebuie să regulat și vorbesc mult.

  Dacă aveți nevoie pentru a instrui mai mult de un rozător, atunci trebuie să aibă grijă ca toate animalele de companie au plătit aceeași cantitate de atenție.

  Cu toate acestea, nu ar trebui să antreneze împreună șobolani masculi si femele, deoarece le poate distrage. În procesul de antrenament, este recomandat să includă elementul de joc. Astfel, clasele de animale vor provoca un interes mai mare.

  În procesul de învățare, este necesară nu numai laude verbale, dar, de asemenea, insegoing delicatețe. Acesta poate fi bucăți de fructe sau de nuci, precum și alte produse alimentare pentru animale de companie preferate. Este important ca delicatese nu sunt foarte mult, deoarece rozătoare nu ar trebui să meargă. Un alt conducător de formare este trecerea de la exerciții ușoare la mai complexe.

  Despre modul în care procesul de formare a trenului se întâmplă, urmăriți videoclipul de mai jos.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: