Cum se poate îmblânzi o pisică?

Cum se poate îmblânzi o pisică?

Văzând pisoiul mic de pe stradă, mulți iau o decizie de a-l duce la casa ei. Cu toate acestea, ei nici măcar nu se gândesc la ceea ce se pot confrunta cu unele probleme și, la urma urmei, destul de mult timp pentru a adapta animalul sălbatic. În plus, învățătura copilului – sarcina este destul de dificilă și lungă.

De ce nu merge pisica?

Aproape toate pisicile sunt în natura lor – auto-suficiente, precum și chiar animalele iubitoare de libertate. Și să le facă să facă ceva în voința lor va fi foarte dificil. Și se referă nu numai la pisicile fără adăpost, ci și pisici de rasă. În primul rând, acest lucru se datorează naturii animalului. Deci, pisica britanic tuturor mângâieri, precum și încercările de a lua cele pentru a trata destul de sceptic, și, uneori, agresiv. Și va face doar atunci când se dorește.

Unele pisici sunt legate de frică. Speriat de animale nu se va simți confortabil în mâinile unei persoane.

În plus, cea mai mică freamatul poate fi motivul pentru care el sare imediat de pe mâinile sale și poate chiar zgâria stăpânul său. De aceea, Înainte de a lua o pisică în mână, trebuie să fie sigur să-l o stare de spirit buna face.

Aproape fiecare pisica se distinge printr-un excelent simt al mirosului. Și dacă de la o persoană la parfumuri miros, smântână specifice, condimente aromate, alcool sau chiar de citrice, aceasta va de asemenea, nu sta pe mâinile sale. Dacă acest lucru se întâmplă destul de des, apoi la animal și poate încredere absolută în proprietarul său. În acest caz, pisica va ocoli.

Este, de asemenea, posibil ca în trecut bataia animală sau tocmai l-au batjocorit.

În acest caz, învață mâinile va fi prea dificilă. Unele pisici de rasă pur și simplu nu tolerează înălțimile, așa că vă fie frică să pierdeți echilibrul și căderea.

Multe pisici nu le place atunci când iau copii mici pe mâini, pentru că pot sau să preseze animalul sau să-l prindă.

Cum să îmblânzi o pisică sălbatică?

În viața reală, va fi foarte dificil să înveți o pisică de pe stradă nu numai pentru tine, ci și la casă, pentru că orice animal fără adăpost va fi în primele câteva zile răul și agresiv. Începeți să învățați nevoia de hrănire. În plus, este necesar să faceți acest prim zi pe stradă în același timp. În literalmente o săptămână, noul animal de companie va aștepta ca noul său proprietar la ascuns.

Este imposibil să înveți o pisică de stradă unei persoane când are o teamă de el, pentru că animalul se va simți imediat și nu se va potrivi. Ai nevoie pentru a încerca să nu se apropie de animal în primul rând, și așteptați atunci când pisica se va potrivi cu proprietarul.

Dacă ea Colindă și rămâne în același loc, puteți încerca un pic „chat-ul“ cu ea. Singurul lucru de făcut este de a proteja mâinile.

În plus, în cazul unui comportament agresiv al unei pisici salbatice, ar trebui să protejeze, de asemenea, fata.

În primul rând, este necesar să rămână cu un nou animal de companie pentru câteva minute. În fiecare zi, timpul este de a crește. Dacă animalul începe să arate interes în proprietarului său, puteți încerca să vorbești cu el. La început, este necesar să se facă o șoaptă, astfel încât pisica nu se teme și nu a fugit. Când începe să-și petreacă mai mult timp în apropierea unei persoane, puteți încerca să o ia. Dar este, de asemenea, foarte atent pentru a face acest lucru. Dacă prima dată nu a mers afară și pisica a fugit de la stăpânul său, atunci Nu-i urmărească.

De asemenea, puteți încerca să plantați un animal într-o cameră închisă și așteptați puțin până când se obișnuiește cu noul loc de reședință.

Aproximativ o adaptare la casa unei pisici pleacă una până la câteva zile. În camera în care pisica este închisă, trebuie să puneți un castron cu apă și mâncare. De asemenea, puneți tava, astfel încât ea va trebui să meargă la ea din primele zile. Puteți pune mai multe jucării speciale, precum și setați un loc de dormit. În plus, trebuie să știți faptul că atunci când este prea luminos, animalul se va simți prea confortabil în cameră. De aceea Lumina ar trebui să fie puțin dezactivată.

Citește mai mult  Caracteristici Caracteristici Prolog

În primul rând, trebuie să umpleți pământul care este utilizat pentru culori de deșeuri, astfel încât pisica să se simtă în mediul natural. În plus, este necesar să eliminați toate elementele din încăperea care poate cădea.

Primele câteva zile nu trebuie să meargă prea des la pisică, astfel încât sa simțit mai liberă.

După perioada de adaptare, este necesar să se conducă un animal de pe stradă la un medic veterinar pentru a se asigura că nu are aproape nici boli. Pentru aceasta, pisica trebuie să fie plasate în transport speciale, folosind mănuși puternice, și să-l într-o clinică veterinară. Aceste măsuri trebuie să fie efectuate, deoarece animalul sălbatic poate fi un purtător de orice boli virale.

Atunci când o persoană este convins că Un animal este absolut sigur, puteți începe treptat să se angajeze în învățătura sa. Cel mai bine este de a utiliza pentru acest jucării, care pot fi achiziționate în magazine speciale sau de a face din prietena.

Prima dată când pisica se va juca cu o jucărie, dar în timp va duce la compania și omul său.

Pentru a începe cu, puteți pune doar mâinile dvs. alături de pisica, astfel încât ea este convins de siguranța lor. Apoi, aveți nevoie pentru a încerca să accident vascular cerebral ei. În cazul în care nu îi permite să facă, nu ar trebui să se grăbească, este mai bine să aștepte ceva timp. De-a lungul timpului, animalul va permite nu numai la accident vascular cerebral, dar, de asemenea, să ia pentru a se. Că ea este frumos să arate punctul ei de vedere relaxat și ridicat urechi.

Acliere Kitten

Dar pisoiul mic poate fi obișnuit cu mult mai repede. Asigurați-vă că într-adevăr literalmente în câteva zile. Cu toate acestea, dacă este prea murdar, procesul de domesticire este ușor întârziat. Dar totuși posibil, și nu numai cu mângâierea și bunătatea, precum și cu mâncăruri delicioase. Pentru a învăța puteți utiliza atât jucării diferite, cât și o frânghie convențională.

Când oamenii aduc mai întâi un pic de pisoi în casă, în primul rând este necesar să se excludă oricare dintre contactele sale cu alte persoane, cât și cu alte animale de companie. Pentru a face acest lucru, puteți pune un animal sau într-o cameră separată sau într-o celulă mică. În al doilea caz, celula trebuie plasată în cel mai îndepărtat colț și liniștită, în camera. În plus, ar trebui să fie acoperită pe partea de sus a oricărei cârpă. De asemenea, trebuie să pună două boluri. Unul dintre ei ar trebui să fie cu apă, iar al doilea – cu alimente.

De asemenea, în cușcă ar trebui să fie plasate și tava, astfel încât animalul din prima zi poate merge în ea. După aceea, puiul trebuie lăsat de ceva timp. Este necesar, astfel încât se adaptează mai repede.

După câteva ore, trebuie să se apropie de cușcă și să încerce să vorbească cu un animal de companie mic. În plus, el poate da ceva delicios, cum ar fi carnea sau peștele fiert. Kitten trebuie să mănânce de la gazdă. Așa că se va obișnui cu el mai repede și să înțeleagă că mâncarea devine unul de celălalt și nu de la inamic.

Dacă un animal mic când hrănește încă lovituri și nu vrea să mănânce, trebuie să-l lăsați unul pe altul pentru o vreme. Dupa cand se calmeaza, puteți încerca un pic pentru a deschide o cușcă și întinde mâna. Fa-ar trebui să fie foarte atent, fără mișcări ascuțite, astfel încât pisoi nu este speriat. El poate încă șuiera, Dar nu ar trebui să acorde o atenție la ea, pentru că este o reacție de protecție simplu.

Citește mai mult  Czech Terrier: Caracteristici ale rasei, caracterul, tunsori și conținutul

Când încercați să zgâriați o persoană, trebuie să respingă pisoi să înțeleagă cine este cel principal de la prima dată.

În cazul în care cursa proprietarului pisoi si cand se calmeaza, el poate da o mică bucată de delicatețe. Hraneste animalul plin numai după 10-12 ore, atunci când acesta devine foame. În acest caz, copilul va ieși din adăpostul lui și poate chiar să ia alimente din mâinile noului său proprietar. Acesta va indica doar ceea ce o persoană a făcut tot ce trebuia.

Chiar și atunci când pisica a început să mănânce din mâinile ei și un pic folosit, în prezența lui nu ar trebui să vorbească prea tare, pentru că el poate fi frică și fugi, care din nou, înseamnă că va lua pentru a face totul mai întâi. Pentru a face pisica sa fie moale, în care se ocupă cu o persoană, el are nevoie să plătească o mulțime de timp: trebuie să joace mai mult cu el, accident vascular cerebral și să-l în mână. Când este complet domesticit, îl puteți introduce cu membrii familiei mici, dacă există.

Îmblânzire un animal adult

Nu mai puțin important, predarea unui animal adult achiziționate de la crescători, și nu a fost găsit pe stradă, pentru că apariția lui în casă este îngrijorat nu numai pentru noii proprietari, dar, de asemenea, pentru pisica. Noul proprietar se poate face rapid decât în ​​cazul în care animalul devine o mulțime de dezmierdare și atenție. Cu toate acestea, există astfel de rase de pisici pe care nu le place să stea pe mâinile lor pe proprietarii lor, astfel încât acestea să nu fac.

Cei mai puțin vârsta animalului Dobândite, cu atât mai repede se poate adapta la noile condiții.

Literalmente după o lună pisica sau pisica se va transforma într-un animal de companie și nu va fugi de casa noua.

Este foarte important pentru a transporta în mod corespunzător pisica de la locul vechi la cel nou. Cel mai bine este să utilizați transportă, pentru că dacă vă păstrați-l în brațe, atunci ea poate fi frică de un fel de sunet de pe stradă sau sunetul motorului a motorului și chiar scăparea. În plus, portul ar trebui să fie sigur de a pune un obiect din trecutul vieții animalului, astfel încât m-am simțit mai confortabil acolo. Nu trebuie să utilizați pentru transportul unui animal de transport public dobândit, este cel mai bine pentru a apela un taxi.

O dată într-o casă nouă, pisica va conduce imediat în unghiul sau începe să exploreze noi teritorii. Și în faptul, și în caz contrar un astfel de comportament este considerat normal.

Principalul lucru pentru proprietar este de a ajuta animalul cât mai repede posibil să se obișnuiască cu noul loc și de proprietarul în sine.

În primul rând, trebuie să limităm mișcarea pisicii din jurul camerei. Asigurați-vă că plasați un castron cu alimente și apă, precum și o tavă cu un umplutură care a fost utilizată în reședința anterioară. După aceea, pisica trebuie să fie eliberat din transport și de urmărire pentru acțiunile sale. Dacă nu vrea să iasă, poți să-l scoți cu o masă delicioasă.

Proprietarul în orice caz ar trebui să se comporte calm, deoarece animalul simte mereu starea de spirit a persoanei.

Trebuie să fie efectuată cu un animal de companie cat mai mult timp posibil, în același timp, nu a enerva și nu striga la ea.

Nu merită să reprezentați o pisică tuturor membrilor familiei în prima zi, deoarece poate provoca chiar stres. Este mai bine să o facă a doua zi când pisica devine un pic. Cunoștință ar trebui să treacă într-o atmosferă relaxantă, astfel încât pisica nu se teme.

Nu ar trebui să-l ia imediat pe mâinile mele, dacă ea însăși nu dorește. Dacă există persoane în casă, nu este necesar să se întâlnească imediat cu pisica ei. Fa-ar trebui să fie treptat, astfel încât animalul nu este speriat. Cu toate acestea, există atât rase care nu sunt complet frica de oameni altor oameni. În acest caz, perioada de adaptare are loc mult mai rapid și mai ușor.

Citește mai mult  Alimente pentru câini și pisici Guabi naturale

După 7-12 zile, trebuie să se introducă o pisica cu alte animale de companie, dacă în casă. În această perioadă, un nou animal de companie va fi capabil să se obișnuiască cu mirosul lor și nu vor fi atât de agresiv.

În cazul în care animalul se încadrează într-o casă nouă, el ar trebui să dea feed la care este obișnuit în casă singur cu. De asemenea, este necesar să se ceară cu privire la dimensiunea de porții și ora când se manânca pisica. Și doar câteva zile mai târziu, puteți traduce la feed-ul, care va fi utilizată în viitor. Fa-o nevoie treptat.

Recomandări utile

În cazul în care o persoană care a decis să prindă o pisica stradă, atunci nu ar trebui să utilizați un sac sau o patura pentru aceasta, precum și orice alte elemente care va arata ca ei.

Micul pisoi poate fi atras de adăpost cu un aliment delicios sau phantha convențional atașat la coarda. În cazul în care animalul părăsește azilul său, el trebuie să fie luate de ori pe gât și foarte ușor apăsați-l la piept.

Dacă această metodă nu este adecvată, puteți utiliza un animal care transportă containere. De asemenea, trebuie să pună alimente sau o jucarie interesanta pentru un pisoi. Când cade în interior, trebuie să închideți ușa imediat.

Pentru a vă proteja un pic de posibile mușcături de animale, le puteți folosi pentru acest kital speciale. Acesta este vândut în orice farmacie veterinară. În plus, acesta poate fi angajat doar.

Instalați capcana este necesară într-un astfel de loc de unde apare cel mai des animalul. În interiorul dvs. trebuie, de asemenea, să puneți mâncare delicioasă. Închideți-l după ce pisica intră pe Kitel.

Pentru capturarea unui animal de stradă, puteți utiliza, de asemenea, un suport special. Utilizați-l cel mai bine în întuneric. Abordați pisica este liniștită și imperceptibil, este mai bine să o faceți din spate. Puneți pisica trebuie să fie foarte rapidă și drastică, pentru că a doua oară nu poate veni. Înainte de a prinde un animal sălbatic, trebuie să practici pe pisici domestice.

Puteți obține un animal din tampon în două moduri:

  • Folosind prima opțiune, trebuie să transferați animalul capturat într-un loc mai sigur și numai apoi transplantați-o la transportul preparat+
  • A doua opțiune este mai periculoasă: transplantul de animale în transportul spre fața locului.

În orice caz, animalul va experimenta stresul și va conduce imediat în unghi. Este mâna unui bărbat, așa cum poate, fără obstacole speciale pentru a închide ușa de transport.

Transportul este cel mai bine folosit de material destul de puternic. Pisica pentru a pune în interiorul coada este necesară înainte, astfel încât să reziste mai puțin.

Cel mai bun imediat după capturarea afișării unui medic veterinar special pentru a nu vă aduce rău animalelor de companie. Obțineți o pisică de precauție Atenție, observând toate măsurile de precauție.

Dacă o pisică sălbatică va mușca o persoană, trebuie să consultați imediat un medic. Dacă este necesar, trebuie să faceți injecții speciale pentru a nu vă răni sănătatea. De asemenea, nu urmăriți când capturați un animal direct în ochi, pentru că îl percep ca o amenințare pentru ei înșiși.

Nu este nevoie să luați o pisică cu mâini goale pentru a vă proteja de mușcături și zgârieturi.

Nu prea cu mâncăruri și aruncați o pisică. Porțiunile trebuie să crească treptat. În creșterea animalelor noi, este necesar să se arate nu numai un extras, ci și afecțiunea. Și cel mai important lucru la capturarea animalelor stradale – asigurați-vă că vă asigurați că nu au o gazdă.

Rezumând, putem spune că orice pisică este prinsă pe stradă sau dobândită de la crescători, puteți învăța și a face acasă. Și toate acestea se fac numai prin educare, ci și de formare. Cel mai important lucru este să arătăm o mulțime de căldură și răbdare în legătură cu animalele de companie nou mincute.

Despre cum să re-educați pisica sălbatică, uită-te în continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: