De ce apa zboară în acvariu și ce să facă în legătură cu asta?

De ce apa zboară în acvariu și ce să facă în legătură cu asta?

apă variabilă în acvariu este un fenomen foarte frecvente, aceasta poate duce la boli și chiar moartea întregii comunități acvariu. Prin urmare, este important să învețe să recunoască rapid cauza poluării, și cât mai curând posibil măsuri ia pentru a elimina problema.

Motive pentru noroi

Mai des, cu problema apariției de apă, proprietarii de acvariu neexperimentați, care au cumpărat recent un nou acvariu și l-au lansat. dar Uneori apa este furioasă și în ecosistemele existente care există în rezervoarele stabilite și mature. Motivele pentru un astfel de fenomen neplăcut pot acționa ca factori mecanici și biologici.

Motive mecanice

Acvariul este un ecosistem închis, cu prezența unui set de piese artificiale, recreând habitatul natural al peștilor. Acestea includ grund, diverse peisaje, rădăcini, squash, vase ceramice și cochilii de nucă de cocos. Toate aceste elemente contribuie la formarea de particule solide suspendate în apă, ceea ce duce la o scădere semnificativă a transparenței apei. Motivul pentru acest lucru poate fi un comportament prea activ al peștelui, dintre care multe sunt predispuse la vuietul solului cu înăsprirea rădăcinilor algelor, precum și îngrijirea necorespunzătoare de decorare sau lansarea incorectă a acvariului.

Ultimul moment este asociat cu lipsa de experiență în bolnaviștii Novice, care, după ce a cumpărat un nou rezervor, adormit în grundul netratat, pune peisajul și turnarea apei.

Așa că o faci categoric imposibil. Solul ar trebui să fie ales sub pește care sunt planificate să fie achiziționate. Deci, pentru unele tipuri de cigal, de exemplu, cichlase cu părul negru, este recomandat să se folosească pietricele râu ca un sol. Acest lucru se datorează tendinței speciei la ruinarea trenche, motiv pentru care în a doua zi de acvariu, cu un fund de nisip riscă transforma într-un bol de apă tulbure și murdară.

De aceea, înainte de a alege un substrat, este necesar să se profite de literatură de specialitate și să vă familiarizați cu obiceiurile și particularitățile activității vitale a celor de pește pe care doriți să cumpere.

Următorul motiv pentru apariția gunoi mecanice este utilizarea de peisaj în vrac, solubil și elemente de colorat, care în cele din urmă începe să se prăbușească și poluarea apei cauza. În acest sens, prea multe decoratiuni nu ar trebui să fie achiziționate, care, deși decoreaza acvariu, dar sub influența apei ei încep să se prăbușească și cauza turbiditate ei. Adesea, rezervorul rezervorului și funcționarea ineficientă a filtrului devine adesea cauza poluării. La alegerea peștilor, este necesar să se țină seama de dimensiunea rezervorului și să vă amintiți că cel puțin două litri de apă ar trebui să cadă pe fiecare centimetru al corpului de pescuit.

În ceea ce privește filtrul, este mai bine să cumpărați modele capabile de distilare pentru o oră de cel puțin două volume de acvariu.

Motive biologice

Poluarea apei în acvariu este adesea cauzată de o încălcare a echilibrului biologic sau a echilibrului biologic. Așa cum se știe, Apa de acvariu conține o cantitate imensă de bacterii utile și ciuperci. Primul participă la prelucrarea amoniacului, a nitraților și a nitrilor prezenți în apa de la robinet, iar al doilea contribuie la descompunerea reziduurilor de vegetație de conservare, transformând compușii organici în anorganic, menținând astfel echilibrul biologic.

Mai ales, noile acvarii sunt adesea mutate, care este asociată cu creșterea rapidă a acumulării unic-celulare și simultane de produse din viața de pește.

Ca rezultat, se produce o inconsecvență a numărului de deșeuri biologice și a numărului de microorganisme care prelucrează acest biomusor. Cu toate acestea, câteva zile mai târziu, sistemul este auto-reglementat și echilibru biologic vine la normal. Ciupercile și bacteriile încep să se comporte bine cu îndatoririle lor, iar lichidul devine transparent. De obicei, echilibrul echilibrului are loc la 3-5 zile de la lansare, iar ceața de albină este dispersată fără urmă.

Citește mai mult  Umpluturi eco-premium

În ceea ce privește lichidul noroi într-un vechi acvariu cu un ecosistem bine stabilit și o comunitate stabilă, în acest caz una dintre cele mai probabile cauze este o încălcare a îngrijirii elementare. De exemplu, cu o trecere de pești există o mulțime de hrană neselectată, care merge pe pământ și începe să putrezească.

Găsirea de pește în condiții care conduce la slăbirea imunității lor și poate provoca moartea celor mai slabi membri ai comunității.

Un alt factor biologic care cauzează apa innorat este alge. Unele dintre opiniile lor sub influența iluminatului excesiv prea cresc și să înflorească apă provoca. substituție apă incorectă duce adesea la încălcarea echilibrului biologic în acvarii vechi. De exemplu, înlocuind mai mult de o treime dintr-un fluid dintr-un volum total sau o umplere fără exactă a porții proaspete, ceea ce duce la o mărire de la fundul suspensiei solide.

componenta chimica

Împreună cu motivele mecanice și biologice care cauzează apă innorat, există, de asemenea, poluarea chimică, care, de asemenea conduce la o modificare a indicatorilor organoleptici. Un astfel de fenomen se produce de multe ori după utilizarea de medicamente acvariu, care afectează negativ nu numai microflorei patogene, dar, de asemenea, pentru bacterii utile. Ca rezultat, echilibrul biologic al ecosistemului este rupt, iar lichidul devine tulbure acvariu.

Ce spune culoarea?

Cele acvariști cu experiență sunt capabile inconfundabil a determina cauza de opacizare a apei în culoarea.

 • Deci, în cazul în care apa se închide la culoare și se subrogă brusc tentă verde – Aceasta poate indica o creștere excesivă a algelor microscopice. Motivele pentru care un astfel de proces poate fi reprezentat de un exces de lumină solară sau artificială, funcționarea ineficientă a sistemelor de filtrare și a apei de la robinet de calitate scăzută. Nici o cauza mai puțin comună este un filtru de vegetație uscată și reziduuri. În acest caz, agregatul este suficient pentru apă curată curată și conduce. Pentru a reglementa numărul de alge microscopice, puteți trece la acvariul daphny, care va fi fericit să le devoreze.
 • alb Mut În acvariu apare adesea din suprapopularii rezervor, substituțiile de apă sunt mai mult de 1/3 și tratament de pește cu diferite substanțe chimice. Iar albișul noroios nu apare adesea în acvariile recent lansate, unde nu a fost încă stabilită echilibrul biologic. Cu alte cuvinte, apariția mudi albă mărturisește lupta mediului biologic interior cu otrăvuri și substanțe toxice prezente în apa de acvariu.
 • nuanță maronie pot apărea ca urmare a unui peisaj de lemn în exces, care, în timp începe să evidențieze taninului. pericol critic pentru o astfel de pește de apă nu reprezintă, dar strica aspectul de acvariu și o face neîngrijit. În plus, modificările indicatorului de aciditate, care pot fi, de asemenea, reflectate negativ în starea generală a speciilor de pește excesiv în așteptare. Pentru a preveni apariția unui noroi maroniu, sunt recomandate noi structuri din lemn pentru a înmuia în apă și a le păstra acolo pentru o vreme. Majoritatea conexiunilor dăunătoare vin în prima săptămână, iar elementele decorative încetează să fie o sursă de noroi brun.
 • Lichid gri Este rezultatul poluării solului sau al prezenței unor astfel de elemente dăunătoare în apă ca silicați, metale grele și fosfați. Pentru a determina prezența și concentrațiile, se recomandă utilizarea unor indicatori specifici sau a pieselor de lacuri, care arată nivelul prezenței lor în apă.

Ceea ce înseamnă miros?

Mirosul apare puțin mai târziu Muti și este un indicator al unor probleme mai grave. Motivele apariției sale sunt la fel – nu este suficient de aprofundată și de îngrijire a acvariului, filtrarea slabă, suprapopularea, saturația insuficientă a oxigenului și selecția incorectă a plantelor de acvariu. in afara de asta, Cauza mirosului poate fi un pește decedat, al cărui corp este descompus și mirositor neplăcut.

Citește mai mult  Cât de mulți ani de melci de Akhatina vii și ceea ce depinde?

Dacă totul este în ordine cu filtru și alge, toți locuitorii comunității sunt în viață, iar mirosul a apărut încă, trebuie acordată atenție alimentelor, deoarece compozițiile de calitate scăzută cauzează adesea mirosuri neplăcute. Un alt motiv pentru atenuarea apei poate fi suprapus peștele, ca rezultat al hranei neasigurate cade pe fund, scorurile și începe să miroasă.

Cum să lupți?

După ce motivul pentru apariția muților este determinată, acesta ar trebui să fie angajat imediat în eliminarea. Dacă contaminarea a avut o natură mecanică, atunci este necesar să trimiteți cu atenție fundul, să îndepărtați toate peisajul din acesta și să curățați pereții rezervorului de la mucus și depozite solide. Apoi, este necesar să luați cu atenție 1/3 din volumul apei, adăugând apă proaspătă dilatată. În cazul în care filtrul este foarte slab sau prea mic pentru acvariu, este necesar să se înlocuiască un model mai puternic, având în vedere cantitatea și calitatea vegetației apei, dimensiunea capacității și numărul total al locuitorilor săi.

Pentru a scăpa rapid de poluare puternică, acvariștii experimentați recomandă înlocuirea unui burete într-un filtru standard,. Acesta este plasat în poziție cu un burete retras și include agregatul. Această metodă contribuie la eliminarea nu numai a poluării mecanice, ci și lichidul de îmbătrânire.

Primele rezultate vor fi vizibile câteva ore mai târziu, iar o altă zi, apa va fi complet transparentă.

Puteți scăpa de poluarea mecanică cu carbonul activat. Este așezat în filtru și pleacă acolo timp de 2 săptămâni. Acest absorbant va ajuta la eliminarea rapidă a norii și pentru a face apă curată. Cu toate acestea, carbonul activ este incapabil de absorbție de la nitrați lichizi și nitriți, deci este recomandat suplimentar să se utilizeze zeolitul.

Dacă dulapul apei de acvariu este asociat cu procesele biologice care apar în ea, apoi pentru restabilirea rapidă a echilibrului biologic, utilizați medicamente specializate capabile să trateze microorganismele dăunătoare și să provoace dezvoltarea bacteriilor benefice. Astfel de compoziții contribuie, de asemenea, la neutralizarea amoniacului, a nitraților și a nitrilor conținute în apa de la robinet.

Mijloace pentru lupta

În cazuri avansate, când metodele de mai sus sunt deja ineficiente, utilizați substanțe chimice. Este necesar să le aplice în strictă conformitate cu instrucțiunile, citirea cu atenție compoziția și asigurându-vă că componentele sunt bine transferate de către toți locuitorii din acvariu. Industria modernă produce un număr foarte mare de articole de produse, Cele mai populare și eficiente din care sunt discutate mai jos.

Produsele TETRA sunt bine cunoscute aquaries ruși.

 • apa de cristal Leagă suspensia fin solidă în particule palpabile, fara probleme sunt captate de filtru acvariu. Deja după 2-3 ore, apa din rezervor este sensibil acoperit, după 7-8 ore devine curat, iar după 10 – cristal clar transparent.

Profesioniștii folosesc adesea acest medicament în ajunul sesiunilor foto acvariilor, precum și înainte de expoziții.

 • TETRA BACTOZYM TEETRA BACTOZYM contribuie la accelerarea stabilizării echilibrului biologic în ecosistemul. Datorită utilizării sale, un organody dizolvat și se descompune pe cale enzimatică nu poluează apa cu produse de putrefacție. În plus, aerul condiționat contribuie la minimizarea daunelor de la înlocuirea filtrelor lichide și de spălare și, de asemenea, ajută la recuperarea microorganismelor deteriorate atunci când utilizați medicamente.

 • Tetra nitrat minus perle Reduce în mod eficient conținutul de nitrați din lichidul acvariu și distruge unii nutrienți necesari de alge pentru creștere și dezvoltare. Am intrat în granulele de sol vă va permite timp de un an să nu vă faceți griji cu privire la transparența apei și nu se tem de creștere rapidă a vegetației apă.
Citește mai mult  Câinii care nu stau: cele mai bune rase și nuanțe de îngrijire pentru ei

 • TETRA NITRAT MINUS aer condiționat Ea are același efect ca și medicamentul anterior, difera de ea doar forma de eliberare. Este reprezentată de o suspensie lichidă, care se adaugă săptămânal la un acvariu de la calculul de 2,5 ml la fiecare 10 litri de lichid. Medicamentul procesează nitrații în compușii de azot, contribuie la normalizarea rigidității carbonate a apei și stabilizarea acidității.

Următoarele medicamente sunt, de asemenea, foarte eficiente și operează la nivel chimic.

 • Sera toxivec angajate în blocarea compușilor otrăviți și este utilizată ca măsură preventivă. Cu toate acestea, este necesar să se facă imediat o rezervare că acest medicament nu retrage substanțe otrăvitoare, dar contribuie numai la convertirea lor la forme de siguranță pentru pește. Neutralizeaza instantaneu poluanții periculoși care amenință sănătatea locuitorilor din acvariu și viața de bacterii utile. Medicamentul se descurcă rapid cu amoniac și nitriți, nu le permite să meargă la nitrați, elimina compusii de clor agresivi din apa de la robinet.

În plus, se descurcă cu ușurință cu resturile dezinfectante și medicamente, se conectează mercur, zinc, plumb și alte metale grele, permite să înlocuiască apa din rezervor un pic mai puțin decât de obicei.

 • Sera Aquaria Clear acționează prin metoda biologică și se leagă de orice chin, indiferent de originea sa. Instrumentul nu are în componența sa de substanțe nocive și este absolut sigur pentru locuitorii din acvariu.

 • Sera Bio Nitrivec este un mijloc care vă permite să lanseze rapid acvariu și de a restabili echilibrul biologic în ea. Datorită prezenței bacteriilor speciale, lansarea de pește este posibilă după o zi după umplerea acvariu. Bacteriile sunt incluse în preparat sunt imediat acceptate pentru locul de muncă, ceea ce face lichid curat și transparent.

Prevenirea

Mijloacele chimice și biologice moderne de combatere a turbidității fluide funcționează rapid și eficient, dar în majoritatea cazurilor utilizate ca măsură extremă. Este mult mai bine să împiedicați formarea muti, în general decât să se ocupe de consecințele sale. Pentru aceasta Este necesar să se efectueze o serie de măsuri preventive care să contribuie la evitarea poluării lichidului de acvariu și să mențină sănătatea tuturor membrilor comunității de apă.

 • O dată pe săptămână trebuie să înlocuiască o parte a lichidului de acvariu, topping apa filtrată și remarcabilă. Și este, de asemenea, necesar să curățați în mod regulat elementele decorului, fără a permite ingenirea lor a mucusului verde.
 • Hrănirea peștilor Este recomandabil să se efectueze în așa fel încât întregul hrană să fie consumat de ei timp de 15-20 de minute. Dacă excesul de alimente încă au rămas și au deja timp să se așeze pe partea de jos, este necesar pentru a le elimina cât mai repede posibil din substrat, nu permit să înscrie și poluează apa.
 • Pământul inferior trebuie manipulat în mod regulat folosind acvariu sifon, care va ajuta la protejarea apei de noroi.
 • Pentru auto-purificare a ecosistemului acvariu, este recomandat melcilor bobine, coridoare dobândesc, antriters, girinocheilus sau alge, care se hrănesc cu foi de retragere de alge și alte organice, fără a lăsa să îndoiți sau înflorit.
 • Pentru a îmbunătăți calitatea apei, este recomandat să se utilizeze sisteme de filtrare în mai multe etape și filtru de cumpărare fito.
 • Când începeți noi acvarii, este de dorit să adăugați apă de la vechi. Acest lucru va ajuta mai repede pentru a restabili echilibrul biologic și va contribui la curățarea rapidă a lichidului de acvariu.

Despre ce curățați apa în acvariu, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: