Degetele la pisici: funcțiile lor și cantitatea

Degetele la pisici: funcțiile lor și cantitatea

Pisicile live „cot la cot“ cu oameni pentru o lungă perioadă de timp. În ciuda neascultători și natura independentă, aceste creaturi uimitoare ale naturii sunt animale de companie universale de pisici de toate vârstele. Se observă că oamenii din locuințele care pisicile trăiesc, a redus semnificativ riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral. În abilitățile fizice nu au nici un egal.

Ei sunt capabili de a efectua ateliere de sărituri, de echilibrare pe o bandă îngustă, cu o suprafață minimă de sprijin, în tăcere se deplasează în jurul valorii, alpinism copaci mari, lightningly răspund la schimbarea situației și mult mai mult. Nu ultimul rol în aceste abilități aparține structurii membrelor și a degetelor pe ele lor.

Caracteristici LAP

Specificitatea structurii labelor dă har special și eleganța mișcărilor tuturor reprezentanților familiei Feline. Pe pernitele labelor exista multe terminatii nervoase si receptori, care oferă o sensibilitate ridicată. Felin sunt capabili de a captura cele mai fine vibratii, care ii ajuta pe acesti vânători universale pentru a detecta mineritul la cea mai mică foșnet. Viitoarea pisica cutremur se va simți mult mai devreme decât proprietarul.

degetele felin au un tampon elastic fără strat de lână, și în fiecare pad există un ascuțit Chero-like coezivă. Cu ajutorul tendoanele și mușchii pisicile atrag gheare într-un fel de „caz“ de piele, care seamănă cu teaca. gheare Trase nu interferează cu pisici atunci când mersul pe jos. Dar, dacă aveți nevoie pentru a urca pe verticală, pentru a proteja împotriva dușmanilor, apuca prada, animalele împinge instantaneu degetele și „Se scoate din scabble“ armele lor formidabile – produc gheare ascuțite.

Important! Toate pisicile – Introts: atunci când mersul pe jos, ei rearanja ambele dreapta, atunci ambele picioare stânga.

Interesul oferă o manevrabilitate și stabilitate suplimentară pisică, ajută pentru a apela rapid viteza și schimba direcția de rulare, practic, fara a incetini viteza.

Funcții

Pisicile umbla pe degete ca balerină. Este degetele care dețin rolul principal în mișcarea de feline. Ei nu vin la întregul picior, dar du-te „pe vârful picioarelor“. Mobilitatea și flexibilitatea degetelor feline permite animalelor rapid și pentru a muta în tăcere, imperceptibil ascuns la minerit, face manevre neașteptate și salturi rapide, ceea ce este foarte important pentru animale de pradă. Degetele se pot muta separat una de alta și rotiți în direcția cea bună, care permite pisica să-și păstreze suprafețele de risc ridicat: alunecoase, aproape pură, vibratoare, în vrac, inegale.

În timpul salturilor de la înălțime înaltă Degetele servesc ca amortizoare, tampoane elastice fac aterizare moale și în condiții de siguranță, protejând labele din cauza rănilor. Cel mai probabil, toată lumea a trebuit să observe modul în care pisicile sunt „spălați” cu ajutorul labei din față, iar oamenii superstițioși se asociază cu această procedură tot felul de semne.

Citește mai mult  Celule de hamster: Tipuri, alegere și Aranjament

De fapt, pisicile o fac exclusiv cu un obiectiv igienic, deoarece aceste animale sunt curate în natură. Aceste prădători ar trebui să fie în secret fără sudură pentru minerit și să nu se emită – nici un sunet de pași, nici mirosul corpului. Natura secole note și remedieri totul valoroase și utile pentru supraviețuirea oricărui tip existent.

Înglobare are loc prin labe. Pe pernele degetelor sunt glande sudoripare. Felin sudoare nu numai în căldură, dar, de asemenea, în situații de stres. Pad-uri oferă reglarea termică, pentru a preveni supraîncălzirea corpului. Degetele din față și gheare de pisică captura și țineți prada, labele din spate. Printre pisici precum și între oameni, există „dreptaci“ și „stângaci“, iar partea stângă preferă mai multe pisici, dreapta – pisici. Pe membrul „prioritate“ la animale, mai multe degete dezvoltate.

Noi considerăm degete și gheare

Ca standard organizațiile internaționale de fellinologists considera norma la pisici obișnuite, prezența a 18 degete. Pe picioarele din fata de 5 degete, atunci când mersul pe jos pe teren, sunt 4, situat într-un rând, iar al cincilea este mai presus de restul, nu participă la mersul pe jos, dar ajută animalele să urce pe verticală și de mișcare de-a lungul suprafeței înclinate. Pe picioarele din spate la pisici este de 4 degete.

Printre pisicile sunt adesea adesea nasc puii cu un număr de non-standard de degete. Cel mai adesea abateri de la norma se găsesc pe labele din față, dar vin pe membrele posterioare. În loc de 5 pe labele din față, pisica poate fi de 6 și mai multe degete.

Guinness Book of Records Canadianul Cat Jake, care a avut 28 degete, 7 pe fiecare picior. Cunoscut Cat Data nasterii cu 32 de degete. Persoanele cu degetele „extra“ sunt numite polydacts, iar fenomenul în sine – polydacticity ( „Poli“ – o mulțime, „Dactology“ – degetul).

anomalii posibile

Gene mutații sunt caracteristice tuturor multicelular, acestea se găsesc printre pisici. Anomalii cantitate de degete poate fi la fel ca pisicile și pisicile. Această deviere genetică este moștenită. În cazul în care cel puțin unul dintre părinții polydact, atunci probabilitatea nașterii puilor multiple este foarte mare. „Excesul de“ degete poate fi pe picior același pisoiului, pe câteva sau imediat pe toate cele patru.

Chiar dacă există doar un „extra“ cu degetul pe un picior, atunci cu siguranta nu este altceva decât o manifestare gena Polydactilia. Această caracteristică a structurii nu este considerată deformare genetică, nu afectează sănătatea, nu aduce nici un disconfort la animale. Singura problema – Aceste animale nu pot participa la expoziții din cauza nerespectării standardelor de expoziție, pe care nimeni nu va regreta, în cazul în care pisica este sănătos, energic și frumos. La examinarea pisicilor nou-născuți și descoperirea unui pisoi „special”, se recomandă contactarea unui felinolog și a afla prognoza dezvoltării unui animal cu anomalia identificată.

Dacă totul este în ordine, nu există nici o amenințare la adresa dezvoltării altor organisme și a stării generale de sănătate, nu este prevăzută de dificultăți în viața obișnuită a animalului, proprietarul calm cald un animal de companie împreună cu alți pisoi. În polidacil, se întâmplă de obicei.

Mulți proprietari Polydikt sărbătoresc creșterea intelectului de la favoritele lor, îl compară chiar cu omul și asigură că pisicile cu fiecare membru al familiei au relații speciale și înțelegere aproape de telepatie. Theodore Roosevelt a avut o pisică de lungă durată, în care președintele „sufletelor nu” și adesea ia permis să fie prezent la recepții oficiale, iar în mediul apropiat al președintelui, au zvonit că pisica aduce o casă albă. Cu toate acestea, persoanele care sunt predispuse la prejudecăți și credincioși în mistici, nu există pisici aglomerate. De fapt, o astfel de caracteristică nu este altceva decât un fel de aspect.

Citește mai mult  acvariu de curățare adecvată la domiciliu

În plus față de polidactilia, există o mutație a hipodalizării, când picioarele pisoiului nu au suficiente degete. Spre deosebire de polidactilia, este o boală severă, care este de obicei însoțită de patologia hepatică congenitală și de canalele urinare.

Gena hypodock activeaza „gunoi“ gene, cauzând apariția patologiilor grave ale organelor interne. Din fericire, această abatere este extrem de rară, dar se întâmplă încă. Piciorul are un aspect non-standard și reamintește conflictul.

Animalele nu se pot mișca complet, alerga, sări, face față nevoilor naturale. La starea adulților, acești pisici rareori trăiesc și continuă în mod constant chinuri fizice. Din păcate, viața constă nu numai de dragoste umilă cu animalele de companie pufoase. După ce a găsit un pisoi cu hipododia în așternut și care a primit o consultare exhaustivă a unui specialist, va trebui să luați o decizie dificilă și să puneți un suferind – este uman ca să o condamnați la existența insuportabilă.

Îngrijirea labei

Pentru labe feline trebuie să aibă grijă indiferent de cât de multe degete au o pisica. Datorită sensibilitate crescută a labele pisicii, fluctuațiile ascuțite de temperatură și presiune sunt slab transferate, ele reacționează dureros la cea mai mică deteriorare a tampoane, ele suferă puternic de dureri fizice, ei mananca prost, poate deveni agresiv sau deprimat. Cauzele deteriorării pot fi o varietate de. Acestea sunt tăieturi cu obiecte ascuțite pentru plimbări, arsuri termice într-un salt aleatoriu pe suprafața fierbinte, substanța chimică atunci când jogging pe substanțele chimice de zăpadă tratate, degerături în frig.

Toate pisicile instinctiv încearcă să-și protejeze labele de daune, pe cât posibil cu stilul de viață al fiecărui animal. Sarcina proprietarilor este de a ajuta animalul cât mai mult posibil. Labele de pisici de casă trebuie să examineze cu atenție în fiecare zi. În prezența daunelor, scuffurile și chiar zgârieturile minore ar trebui să fie sfătuite cu medicul veterinar și să se ocupe de tampoanele mijloacelor de vindecare.

În plus, microclecturile și ulcerurile de batjocori pe tampoanele de piele pot apărea de la puterea greșită a animalului, de la stres puternic sau de organe interne ascunse. În acest caz, va exista diagnosticare profundă, tratament cuprinzător și observare continuă în Vetlik.

Groznyy pe speciile de gheare de animale de companie sunt, de asemenea, foarte sensibile, deci este necesar să le tăiați cu precauție extremă, fără a provoca dureri și fără deteriorarea accidentală a degetelor, fără a permite rugarea ghearelor prea lungi, astfel încât să nu se împartă. În sălbăticie, felină suficientă gheare de ascuțire naturală despre materiale naturale, animalul de companie domestic ar trebui să fie de înaltă calitate Brazetchka.

Citește mai mult  Gambian Rat: Descrierea și întreținerea acasă

CAT GRAWS – O parte integrantă a vieții naturale. Setarea casei pisoiului, trebuie să fiți gata nu numai pentru emoții pozitive, dar și la surprize sunt mai puțin plăcute. De exemplu, un animal de companie poate strica ghearele elemente de interioare scumpe, care nu este deloc vinovăția lui – acesta este un „cant” al gazdei în educație.

Din păcate, unii proprietari de animale care au reacționat la achiziționarea unei pisici iresponsabil, probleme de enervare rapidă cu ghearele, ele sunt rezolvate Chirurgie OneKection – îndepărtarea ghearelor. Aceasta este o procedură foarte complicată, care este capabil să transfere pisicile numai tineri sănătoși. Împreună cu ghearele sunt amputate și degetele lui Falange. Mulți proprietari de animale de companie, priveze de fonduri de protecție, slab imagina ceea ce fac lor favorite. Cu orice, chiar rezultatul cel mai de succes al operațiunii, viața ulterioară a pufosului iubit nu va fi plină.

Dimensiunea redusă a piciorului redepăsă încărcătura pe picior, se dezvoltă îmbinările articulațiilor și artritei, aparatul vestibular funcționează cu încălcări până la sfârșitul morții pisicii. Atitudinea negativă față de o astfel de operațiune este distribuită printre majoritatea covârșitoare a iubitorilor de pisici și printre chirurgii veterinari înșiși.

Uită-te la pisica Sixpath.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: