Dimensiunile Mastiff Tibetan de luni de zile: Greutate și creștere

Dimensiunile Mastiff Tibetan de luni de zile: Greutate și creștere

Mastiful tibetan, denumit și câine tibetan – este un câine uimitor și foarte neobișnuit. înălțime de mare, coloana vertebrală puternic, lână groasă și ochii de îmbunătățire atașați la formidabilul animale și inexpugnabile. Rasa a fost adus în Tibet pentru a proteja locuințele locuitorilor și a animalelor, precum și în ziua de azi „Tibetanii“ sunt fericit pentru a servi oamenilor ca gărzi de corp și însoțitori. Cu toate acestea, acest câine nu este potrivit pentru toată lumea, în primul rând din cauza forței și dimensiunilor sale.

La ce dimensiune este capabili să „speli” mastifful? Ce factori afectează creșterea și dezvoltarea acesteia? Citiți despre acest lucru și multe alte lucruri din articolul nostru.

Descrierea rasei

Pentru început, este în valoare de un pic vă familiarizați cu acest câine medical interesant. „Tibettsy” sunt foarte independente de natură. Ca și multe alte rase, a căror destinație a fost pășunatul și protecția animalelor, astfel de câini sunt capabili să ia decizii independente în funcție de situație. În același timp, este imposibil să spunem că mastifii sunt câini obraznici, dar, Ei se simt foarte mult în cazul în care o persoană nu este încrezător în sine, și poate lua rapid poziția de lider. Acesta este motivul pentru care este nevoie de catelul inca din copilarie pentru a insufla un sentiment de respect pentru capul familiei și a membrilor săi.

calitati de securitate din „tibetanii“ sunt la cel mai înalt nivel. Orice persoană necunoscută, care a apărut în câmpul vizual al câinelui imediat se dovedește a fi o observatie atenta. Datorită acestei caracteristici, doar o persoană puternică fizic poate merge cu „tibetan“, care deține câini pe o durată scurtă lesă, cu botul obligatoriu.

sunet puternic, gest ascuțit, mișcarea rapidă – toate acestea pot provoca agresiune a acestui caine mare. De aceea, este foarte important de mici ani pentru a insufla „Tibettsa“ ascultare și disciplină.

Acum să vorbim despre apariția mastiff tibetan. trăsătură distinctivă a reprezentantului rasei – capac grosier gros, cu o coamă șic. Parametrii rămase:

 • cap mare si lat, gât musculos+
 • Foarfece musca sau drept, botul masiv, nas mare cu urina inchisa la culoare+
 • Corp mare, puternic, musculos, spatele drept, pieptul larg+
 • capac grosier gros, păr lung SUNY, aspru la atingere+
 • livrate pe scară largă ochi-maro inchis+
 • Urechile au o formă de triunghi, o dimensiune mică, agățat+
 • Foarte pufos coada plantat+
 • labe netede puternice.
Citește mai mult  Argumente pro și contra rasei

  Culorile standard sunt rasa.

  • Negru. Tonul principal al lânii, sunt permise mici pete gălbui.
  • Latură. Câinele în sine este negru, dar există pete simetrice în roșu-brun – podpaled, având limite clare și localizate în anumite locuri.
  • Ghimbir. Înțeles o varietate de nuanțe: auriu, rosu, nisip.

  În fiecare dintre culorile de mai sus, este permisă pentru o „Manica“ alb îngust pe piept.

  Ce afectează dezvoltarea?

  Dacă vă decideți să cumpărați un catelus Mastifful tibetan, trebuie să înțeleagă în mod clar că Live un astfel de câine o poate doar într-o casă de țară. În apartament, chiar și în cele mai spațioase, „Tibettsu“ va fi incomod. Animalul de mers pe jos în mediul urban vor fi, de asemenea dificilă din cauza numărului mare de „stimuli“: bipuri de mașini, animale fără stăpân, țipete de copii, cicliști și t. D.

  De regulă, astfel de caini, ca un mastiff tibetan, nu cumpara in mod spontan, și planificarea cu atenție o astfel de achiziție, urmărește un anumit scop: Protecția la domiciliu sau de un alt obiect, pășunatul. Prin urmare, proprietarul viitor dorește să achiziționeze catelusul cel mai promițătoare din gunoi.

  Să luăm în considerare factorii care afectează creșterea și dezvoltarea unui mic „tibetan“.

  • În primul rând, este, desigur, genetica. Chiar și cu toate regulile de hrănire, examene veterinare periodice, îndeplinirea exercițiului necesar – în cazul în care genele „împins“, nu cresc un câine mare. De aceea, este foarte important de a dobândi un catelus numai in crescatorii dovedite cu un studiu preliminar al unui pedigree viitor animal de companie.
  • În al doilea rând, cantitatea de lapte mamei, obținut printr-un catelus in primele zile de viață. În cazul în care copilul de la naștere nu a fondat, el va fi mai slabă decât frații și surorile sale, respectiv, și mai mici.
  • urmează al treilea component punct de vedere logic – calitatea nutrițională a catea mama. În cazul în care în procesul de scule progenituri vitamina primit si suplimente minerale, în cantități suficiente, ea a trăit în căldură, a mers văduvă, atunci se poate spune încredere aproape o sută la sută că ea va da naștere la pui cu date sursă excelentă. Dacă, dimpotrivă, condițiile de conținutul său au fost lăsate să dorească cel mai bun, atunci rating-ul unei astfel de mama o va fi slab, cu posibile patologii de dezvoltare. Economii la catea-producător, atât în ​​timpul sarcinii și după naștere – o idee foarte proastă.
  • Punerea unui catelus după expirarea unei perioade de zăpadă. Când copiii iau de la mamă și au introdus prima aderare, este foarte important să faceți o dietă corectă. Există 2 moduri: hrănirea cu feed-uri „naturale” sau gata făcute. Dacă alegeți primul mod, fiți pregătit pentru faptul că catelul va avea nevoie de proteine ​​animale (pui, curcan, carne de vită, ouă, brânză de vaci), carbohidrați (hrișcă, orez, legume), grăsimi (ulei vegetal). Când alegeți hrănirea amestecurilor gata făcute, dați preferință alimentării unei grade super-premium cu un semn de gigant.
  • Activitate fizica. „Tibetz” este un câine pe care sportul și antrenamentul este pur și simplu necesar. Mastifful ar trebui să meargă cel puțin 2-3 ore pe zi, în timp ce este de dorit ca el să nu meargă doar pentru proprietar, dar frecvent a fugit, a interpretat echipe, depășirea obstacolelor. Dacă aveți curtea dvs. – perfect, dacă nu, trebuie să purtați un animal de companie pentru o platformă specială sau pentru oraș.
  • Boluri. Ele sunt atât congenitale și dobândite. Și dacă nu se poate face cu defectele obținute prin moștenire, nimic nu (este mai bine să renunțe la achiziționarea unui astfel de catelus), apoi bolile dobândite la primele semne de apariție pot fi tratate. Arată ramura animală, urmați toate instrucțiunile sale, și vă poate crește un animal mare și sănătos.
  Citește mai mult  Babi Fais în Yorkshire Terriers

  Câți ani cresc?

  Dezvoltarea „tibetanii“ este destul de lent. Fetele cresc la 3 ani, băieți – de până la 4 ani. În același timp, maturizarea lor sexuală, de asemenea, „incetineste“: primul tricotat permis nu mai devreme decât realizarea catea de 2 ani, câinii asemenea, să ia în considerare caracteristicile individuale (de creștere, greutatea și t. D.). Tibetic mastiffilor are loc doar o dată pe an, cel mai adesea în timpul iernii.

  Trebuie să alegeți un cuplu pentru împerechere, deoarece este de la setul de gene transmise depind de caracteristicile viitoare ale descendenților și perspectiva căței ca instanțe de expoziție.

  Parametrii medii în funcție de podea

  „Tibetanii” sunt considerați drept giganți în rândul câinilor, deși există rase și mai mari. În funcție de caracteristicile rasei, dimensiunile medii sunt după cum urmează:

  • Masa mijlocie a bărbatului adult este de aproximativ 70 kg, târfă – până la 65 kg+
  • Înălțimea medie (în greabă): Bărbat – 68-71 cm, târfă – 58-62 cm.

  Creșterea și greutatea câinilor adulți

  Descrierea Mastiff Tibetan spune că el ocupă cea de-a șasea linie a ratingului celor mai înalți câini din lume. Pe Internet „Plimbările” de către fotografie, în cazul în care o persoană cu dificultate deține PSA respinsă cu dimensiuni, nu inferioare ursului brun. Acest lucru, desigur, fals. Creșterea maximă înregistrată realizată de reprezentantul acestei rase este de 80 cm, iar greutatea poate ajunge la 85-90 kg.

  deținător al unui record absolut astăzi este Mavel Hong Dong, care a atins greutatea de 155 kg.

  Dimensiunile Puppies dupa luni

  Deci, e timpul pentru a afla ce dimensiunea de Mastiff Tibetan, în funcție de vârsta lor. „tibetanii“ se nasc cu o masă de 400-600 grame, care depinde de numărul de copii din gunoi, precum și asupra genetica mamă. În continuare, puii săptămânal câștigă 50-150 de grame pe zi, calitatea laptelui este afectată de greutatea greutatea copilului, menținerea copil, condițiile de cazare. Opțional, cel mai mare catelus de la naștere va rămâne la fel de coacere ca.

  Citește mai mult  Tiger Akita-Inu: Caracteristici, Conținut și Educație

  Mai jos este tabelul de greutate de pui de mastiff tibetan în funcție de vârstă.

  Vârstă

  Greutatea corporală, kg

  Înălțimea în greabăn, a se vedea

  Nou nascut

  De la 0,4 la 0,6

  Aproximativ 10

  1 lună

  3-5

  24-28

  2 luni

  9-11

  30-33

  3 luni

  15-19

  40-50

  4 luni

  17-30

  43-50

  5 luni

  24-40

  50-60

  6 luni

  28-42

  55-65

  7 luni

  31-50

  60-68

  9 luni

  45-55

  62-70

  1 an

  50-56

  65-70

  Pana la varsta, in varsta de 1,5-2 ani „Tibetz“ atinge practic parametrii finali, cu toate acestea, dezvoltarea continuă: există un set de masei musculare, creșterea oaselor, iar cei doi ani se termină cu pubertate.

  fapte interesante despre câini uite următoare.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Narcisa Raescu

  Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: