Dinții câinelui: cantitate, structură și îngrijire

Dinții câinelui: cantitate, structură și îngrijire

A lua o decizie de a face un câine în casă, cum ar fi un animal de companie, trebuie să cântărească totul și împotriva, familiarizați-vă cu istoria rasei de câine și de a fi siguri că animalul va fi înconjurat de grija necesară și atenția de la proprietar.

Este foarte important să învețe cât mai mult posibil despre animalul: despre cum să se hrănească, de îngrijire, precum și despre modul în care ar trebui să se dezvolte iubirile cu vârsta. Una dintre etapele de îngrijirea unui câine este de a avea grijă de cavitatea și dinți orală, inclusiv. În articolul nostru, toate informațiile vor fi dedicate dinții câinelui: vom vorbi despre modul în care este aranjat maxilarul câinelui, la ce vârstă și ce dinți apar, și cel mai important, pentru a afla cum să aibă grijă în mod corespunzător pentru cavitatea bucală.

Structura unui câine maxilarului

Fiecare rasa este individuală în aspectul și structura sa. Acest lucru este valabil și pentru fălcile. Checologii și experții susțin că, în medie, toți câinii trebuie să aibă 42 de dinți: 22 sunt situați în maxilarul superior, 20 – în partea inferioară.

Cu informații mai detaliate, puteți vedea, privindu-se la masă:

Fabrică

Tăietori

Fangs

Flashed (Premolarii)

Indigene (molari)

Superior

6

2

opt

4

Nizhny

6

2

opt

6

Numărul de incisivi, desigur, poate fi diferit, dar structura unei maxilarii de câine este absolut aceeași în toate rasele de câini. Se compune din:

 • De la rădăcină situate în interiorul țesutului osos+
 • SHAYS, situat pe partea de sus a țesăturii moi+
 • Coroane – aceasta este o continuare a gâtului dentar, care este elementul principal al căruia este un smalț solid, care este responsabil pentru puterea dinților și dă capacitatea câinelui cu ușurința oaselor și mușcă carnea.

În spatele cantității de dinți și dezvoltarea lor ar trebui monitorizată, deoarece acestea sunt principalele arme ale fiecărui câine și instrumentul de a absorbi alimentele în orice fel de formă ei.

Când în creștere?

La fel ca orice altă ființă vie, primii copii apar dinții de lapte. Numărul total de 2 luni ar trebui să fie de 28 de bucăți: 14 pe maxilarul inferior și 14 – pe partea de sus. În primul rând ar trebui să se manifeste în vârstă de 2-3 săptămâni de genul. tăietori de lapte apar într-o astfel de secvență a:

 • Primele colti – 4 buc+
 • Apoi, după ce colti urmați tăietori – 6+
 • după premolari (false), acestea ar trebui să fie tăiate aproape totul.

O atenție specială trebuie acordată premorals care cresc dincolo de colți. Dacă acești dinți au apărut împreună cu produse lactate, cel mai probabil, ei nu vor cădea și dinții indigene nu vor apărea în locul lor. Consecința apariția timpurie a premolant spatele Fang poate fi latheless.

  Cazurile sunt repetate atunci când catelul poate avea probleme cu aspectul de tăietori de lapte. Acest lucru se întâmplă în legătură cu următoarele:

  • structura greșită a maxilarului – locurile de creștere a dinților poate fi mult sau, din contra, puțin+
  • alimentația neechilibrată, acest lucru se aplică și în momentul în care catelul este cheltuit încă în uter – o cantitate mare de calciu și vitamine din grupul D sau lipsa lor de+
  • ereditate.

  Toate motivele pentru care au fost enumerate mai sus pot atrage după sine apariția:

  • „dinți dublu“+
  • smalț Bad+
  • mușcătură incorectă+
  • Moartea a sistemului radicular.

   Gazdele neexperimentați pot avea întrebarea cum să distingă dintele de lapte de la rădăcină. Nu este dificil de a face acest lucru:

   • Laptele poate părea transparent+
   • Are o tentă rece+
   • Are o formă bizară.

   În cazul în care câinele aparține unei rase de mare, atunci diferența este foarte vizibilă – dinții de lapte sunt mult mai mici în dimensiune decât băștinași.

   Ca în schimbare?

   La vârsta de 4 luni, câinii încep să cadă din dinți de lapte și apar așa-numitele molari – dinți indigene. Cel mai adesea se întâmplă următoarele – lapte nu se încadrează afară, și este deplasată de către un vorbitor nativ, aceasta înseamnă că, în locul său imediat apare mesajul molar. Desfaceti dintele de lapte, care este crescut, nu este recomandată în mod independent – Puteți deteriora maxilarului.

   Opțiunea ideală pentru a ajuta într-un fel cainele va da ei de a mușca ceva greu. Deci, dintele poate cădea.

   În cele mai multe cazuri, proprietarul nu poate observa că animalul respectiv are o schimbare de tăietori. Dar este de dorit, desigur, urmați acest proces pentru a se asigura că el vine din dreapta. După 4 luni, aveți nevoie pentru a inspecta vizual cavitatea bucală a câinelui, pentru a se asigura că dinții cad, iar altele noi apar în locul lor. De asemenea, este necesar să se asigure că numărul de dinți indigene corespunde vârstei animalului.

   Deja la 7 luni în cele mai multe rase, câinii ar trebui să aibă un set complet de tăietori indigene:

   • În 5 luni, nu ar trebui să fie de 12 tăietori+
   • La 6 luni – 16 premolari+
   • La 7 luni – 4 colți, 10 molar de dinti.

   Pentru a vă asigura că numărul propriu-zis de dinți au un câine, este recomandabil să vă familiarizați cu caracteristicile de dezvoltare a rasei.

   Proprietarul animalului trebuie să urmeze secvența corectă a aspectului dinților indigene. Dacă se observă tulburări de creștere, este necesar să se facă referire la veterinar, deoarece acesta poate fi un semn clar al unei astfel de boli ca un Rahit. Dacă nu înțelegeți situația actuală la timp, iar diagnosticul este confirmat, probabilitatea ca câinele poate deveni cu handicap.

   Fiecare proprietar de câine ar trebui să știe informații importante: În cazul în care dinții de lapte sunt schimbate la indigenă, imunitatea devine slăbit. În această perioadă, trebuie să monitorizeze dieta, stick-ul la nutriție corectă și echilibrată, de a organiza un habitat confortabil pentru animale. Asigurați-vă că pentru a vizita clinica veterinară și informații cu privire la vaccinarile avansata. Există cazuri că cei care au fost făcute de animale de companie, înainte de dentare necesitatea perioadei de schimbare să fie repetată.

   Cavitatea bucală

   dinti puternici si sanatosi sunt o garanție de sănătate bună și bunăstarea. În cazul în care dinții au un rău animal, el nu are posibilitatea de a mânca în mod normal, de a apăra. De asemenea, animalul devine susceptibil la diferite boli infecțioase.

   Acquire un catelus pentru igiena cavității bucale. La o vârstă fragedă. Pet va obisnui cu anumite proceduri să fie regulate, și nu le mai vor rezista mai mature de vârstă.

   Odată ce câinele are tăietori de lapte, care au nevoie să aibă grijă de ei. Pentru a face acest lucru ar trebui să fie achiziționate următoarele.

   • Pastă de dinţi. Ca de obicei, pe care oamenii se bucură este interzisă, deoarece conține fluor, animale contraindicata. Ai nevoie pentru a cumpăra o pasta de dinti speciale pentru câini, acesta poate fi chiar și cu aromă de carne și trebuie să gust cu un animal.
   • Periuta de dinti. Curățarea dinților este permisă de o perie specială pentru dinții de câini sau pentru copii. Trebuie să fie echipat cu o păr moale, pentru a nu zgâria guadele.

   Curățăm corect:

   • Perieul trebuie să se deplaseze paralel cu tipii, mișcările verticale sunt inacceptabile – pot deteriora țesăturile moi+
   • În primul rând, trebuie să curățați suprafața frontală, după – internă+
   • Curățarea dinților trebuie efectuată de 2 ori pe săptămână.

   Dacă nu respectați aceste recomandări, atunci cu timpul, va fi posibilă observarea apariției gardului și a tătarului. Acest lucru poate cauza deteriorarea smalțului dentar și răspândirea bacteriilor, ca urmare a cărora dinții vor cădea și vor fi foarte sângerate.

   Există două modalități de a scăpa de piatră și raid.

   1. Periodic efectua de prevenire la domiciliu: hrăni câinele cu alimente uscate, delicatese speciale, soiuri solide de mere, morcovi. Aceste produse au o textură suficient de densă, și de mestecat lor poate elimina piatra de pe dinti.
   2. Contactați clinica veterinara, unde taxele vor putea elimina cu ultrasunete, intervenție mecanică sau substanțe abrazive.

   Nu este categoric recomandat să se ocupe în mod corespunzător cu eliminarea pietrei, deoarece poate fi îndepărtată împreună cu email, care este plină în continuare cu consecințe.

   Ai nevoie pentru a porni la veterinar în cazul în care:

   • creștere greșită+
   • detectarea dentare și a pietrei+
   • În cazul în care au fost inflameaza gingia+
   • Mucoasei orale inflamate, eroziunea și ulcere au apărut+
   • sângerare Dinen+
   • Gâtul dintilor a fost refuzat+
   • Distrugerea smalțului dentar+
   • Dinți schimbat culoarea.

   Dacă oricare dintre problemele de mai sus se găsesc, fără a pierde timp, du-te la un specialist și să aibă grijă de sănătatea ta preferată.

   Cum de a determina vârsta dinților?

   Cazurile sunt repetate atunci când oamenii sunt decis să ia un câine dintr-o pepinieră sau adăpost. În acest caz, pentru a fi sigur exact la vârsta animalului nu există nici o posibilitate. Puteți determina vârsta câinilor de numărul de dinți. Fa-o usor. Trebuie să se uite cu atenție la tăietori, și, dacă sunt corecte, pe care dintre ele era beat.

   Informația este specificată în tabelul de mai jos:

   Vârsta, ani

   Amplasarea incisivi, forma

   1.5

   freze frontale de pe maxilarul inferior

   2.5

   Cuțite de mijloc pe maxilarul inferior

   3.5

   superioară a părții frontale

   4.5

   Orientul Mijlociu de mai sus

   5.5

   bottom Extreme

   6

   top Extreme

   9 … 10

   Frezele frontale sunt pas cu pas, iar forma lor devine ovală

   10 … 12

   tăietori frontale cad complet

   De asemenea, trebuie să inspecteze colți. La vârsta de 8 ani, câinele poate păcăli și de a obține rănit. De la 12 la 16 ani de la toți dinții există doar colți, toată lumea cade. Și deja în 20 de ani, animalul devine complet fără dinți.

   Dar, amintiți-vă: toate condițiile enumerate pentru stratificarea tăietori și pierderea colți sunt relevante numai în cazul în care animalul a fost cuprinsă în bune condiții care corespund normelor și standardelor, sub rezerva îngrijirea atentă a cavității orale.

   Despre cum să se spele corect pe dinti câinele acasă, uite următoare.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: