Dinții melcului: câte și cum sunt situați?

Dinții melcului: câte și cum sunt situați?

Întrebarea dacă melcii sunt dinți, ei vor interesa mulți iubiți de natură și aceste creaturi neobișnuite. În urma logicii lucrurilor, ei trebuie să fie prezente într-o singură formă sau altul, deoarece melcul poate mânca mâncare tare și a mestecat-o. Cu toate acestea, nimeni nu și-a văzut dintele, și, prin urmare, mulți proprietari de Snailia vor fi interesați să învețe nu numai despre existența lor, ci și pe particularitățile structurii lor.

Caracteristici locație

Melcii sunt reprezentanți tipici ai clasei scoică clautical, care reprezintă cel mai numeros grup. Astăzi, mai mult de 100 mii sunt știință cunoscute. Soiuri de buchetic, dintre care 1620 specii alcătuiesc melci și melci. Dacă te uiți cu atenție bricewhoneum, atunci puteți vedea că toate acestea sunt capabile de îndreptare ingenios cu frunze verzi elastice, precum și bucăți de legume și fructe. Se vorbește despre prezența unui sistem eficient de mestecat, care este pur și simplu imposibil de a distinge cu ochiul non echipate. Cu toate acestea, atunci când se utilizează echipamente speciale, oamenii de știință au reușit nu numai pentru a vedea dintii, dar, de asemenea, pentru a determina structura și localizarea lor exactă.

Deci, pentru măcinare și stratulating alimente solide, melcul folosește o placă specială bazală chitină – o membrană Plouă. Radula este situat în gura brochonog și amintește extern limba.

Pe partea superioară a membranei sunt chitinizate crește, ceea ce nu sunt altceva, ca o formă modificată de dinți. Astfel de organisme de apariție sunt disponibile în toate melcii, inclusiv speciile de erbivore și carnivore, precum și în slugs.

Cu toate acestea, locația dinților pe panglica chitină este diferită și este reprezentată de așa-numitul model individual.

În plus, speciile de pradă sunt capabile să distingă fluidul caustic, care dizolvă parțial alimentele de animale și facilitează în mare măsură ingestia și digestia ulterioară. O caracteristică caracteristică a rapuriilor este capacitatea sa de a actualiza continuu, ceea ce vă permite să aveți un melc întotdeauna un set complet. Dinții frontali sunt șterși rapid, iar în adâncurile rariurilor există un proces continuu pentru creșterea dinților noi. Deci, zilnic de melc se prăjește până la cinci rânduri de dinți chitinici tineri în loc de structuri.

Citește mai mult  cobaii cu părul lung: caracteristici, roci și instrucțiuni de spălare

Numărul de dinți

În ciuda faptului că buchetul arată destul de pașnic, în numărul de dinți sunt superioare tuturor speciilor de animale de pradă. Melcul este unul dintre liderii printre „Zubastics” și este inferior doar unei sărite goale având mai mult de 30.000 de dinți. Chiar și rechinii sunt considerabil inferiori pe această bază, având în gura lor uriașă cu doar 3 până la 15 mii ascuțite, ca o rasor, dinți. Majoritatea melcilor au un număr de dinți aproximativ 25 de mii. piese, iar unele soiuri se apropie de 30 de mii.

Dar nu toate melcii sunt proprietarii fericiți ai unui astfel de dinți. De exemplu, membrana ircală a melcului american Sadnaya are doar 135 de rânduri de 105 dinți în fiecare.

Astfel, numărul total al acestora ajunge puțin mai mult de 15 mii. Lucruri pe care acest brohonog de erbivale sunt destul de suficiente pentru alimentele churriculare. Dar cele mai „specii” fără dinți „sunt considerate un melc african, fără a avea mai mult de 10 mii în arsenalul său. dinți. Dar nu interferează cu ea cu ușurința de a gusta tulpini groase de vegetație tropicală, deșeuri în mod eficient frunze și iarbă, precum și răzuirea stratului de nutrienți superioare.

Melci puternici dinți?

Despre cetatea dinților melc poate fi judecată de tipul de alimente pe care îl hrănește. Astfel, speciile de creștere a creșterilor chitinice sunt oarecum dense și mai puternice decât în ​​erbivore, ceea ce le permite să se ocupe cu ușurință de creaturi vii. Și unii dintre bruhogi (de exemplu, fasolea de stridii) sunt capabili să folosească radunul ca „burghiu”, deschizând cochilii victimelor lor și suge prin gaura rezultată toate conținutul. Melci, hrănirea iarbă, astfel de dinți puternici nu sunt necesare – Sunt foarte mulțumiți de păr din plastic și ascuțite, răzuitoare de mici particule de alimente vegetale.

Principiul funcționării uniformei melcilor este foarte asemănător cu principiul funcționării mașinilor de împământare, dar cu singura diferență că melcul nu este prezent nicio găleată, ci o sumă absolut de neconceput.

Dinți-găleată se rătăcește și zgâria stratul superior de vegetație, după care sunt transferate la esofag. Adevărat, merită remarcat faptul că, în ciuda dimensiunilor sale mici, multe melci aplică un rău tangibil pentru culturile de grădinărit. Mai ales din dinții lor ascuțiți, ceapa și varza suferă. Melcii atacă literalmente aceste culturi cu numeroase grupuri și lasă grădini fără recoltare.

Este cunoscut faptul că melcul care a ieșit din ouă are deja un set de dinți.

Acest lucru sa dovedit în timpul experimentului științific, în care oamenii de știință au aflat că singurii bebeluși de ură se hrănesc cu coaja de ouă. Dinții lor tineri, dar destul de puternici și numeroși sunt capabili să mănânce mâncarea tare și să o trimită la esofag. ouăle de melc sunt îngropate în pământ, astfel încât după completă devora cojile copilului sunt alese pe suprafață și să înceapă să mănânce împreună cu adulții. Până în acest moment, cetatea a dintilor le permite deja să aibă mere solide și iarbă rigide.

Citește mai mult  Hussse mâncare pentru pisici

Fapte interesante

Melcii sunt creaturi unice. Ei nu încetează să surprindă pe cei din jurul comportamentul și aspectul lor.

Mai jos sunt cateva fapte interesante din viața bunthogs, care puțini oameni sunt ghicitul.

  • Sistemul nervos al melcilor include aproximativ 20 de mii de neuroni. La om, numărul lor ajunge la câteva sute de miliarde. Dar, în ciuda acestui fapt, bunthogs sunt creaturi foarte sensibile, pentru care au mulți fani din întreaga lume.
  • „Nas“ Melcii sunt coarnele sale celebre, care sunt echipate cu receptorii olfactivi și permit melc să caute hrană numai după miros.
  • Viziunea în Buclele sa dezvoltat foarte slab, din cauza cărora sunt capabili să distingă numai lumina și întunericul. Prin urmare, nici o recunoaștere a proprietarului în față nu poate fi vorba de vorbire, deoarece animalul de companie nu vede o persoană.
  • Aproape toate soiurile de melci sunt hermafrodită și creaturi de nimden.
  • Multe specii se referă la delicioși și foarte apreciați de gurmanzi. De exemplu, carnea de hack-uri gigantice de creștere pe deplin de până la 20 cm conține o cantitate imensă de substanțe benefice și este foarte utilă. Se crede că prin cantitatea de proteină depășește un ou de pui și conține o cantitate mare de calciu, fier și acizi grași.
  • Chiar și melcii de mare viteză sunt capabili să accelereze doar la 7 cm pe minut. Cu toate acestea, această valoare este maximă, deoarece aceste moluște sunt de obicei depășite pentru această perioadă de timp nu mai mult de 3-5 cm.
  • Cea mai mare instanță din întreaga istorie a observațiilor este un melc gigant, cu o greutate de 16 kg și având o casă de 70 cm lungime.
  • Cele mai multe chiuvete se rotesc în sensul acelor de ceasornic față de capătul interior. Răsucirea în direcția opusă, deși are loc, dar se întâmplă mult mai puțin
  • Pe vremuri, utilizarea melcilor în scopuri medicale a fost redus la tratamentul tractului gastro-intestinal, bolile de ochi și sângerare oprire.
Citește mai mult  Cum este corect și cât de mult ai nevoie pentru a apăra apa pentru acvariu?

Ceea ce arată dinții ca un melc, uită-te în continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: