Dog Chongqing: Descrierea rasei, hrănirea și îngrijirea

Dog Chongqing: Descrierea rasei, hrănirea și îngrijirea

Chongqing sau buldog chinezesc, se referă la numărul de rase rare și chiar și în China, animalele acestor câini neobișnuite are doar câteva sute. Unicitatea Chongqing constă în primul rând în faptul că piscina lor genetică nu conține sânge altor rase, motiv pentru care buldogii chinezi sunt considerați o populație primitivă. Din cele mai vechi timpuri, astfel de animale au fost evaluate pentru dedicarea proprietarului, neînfricarea și abilitățile unui mare vânător.

Istoria originii

Istoria apariției Chongqing rasei este înrădăcinată într-un trecut îndepărtat, dar în sursele chineze de informații cu privire la originea sa. Este cunoscut faptul că numai câinii sunt imigranți din împrejurimile orașului Chongqing provincia Sichuan, și Prima menționare a acestora se referă la III ien. Ns..: Până în momentul camerei de dinastiei Han. La acea vreme, creșterea animalelor a înflorit în China, și strămoșii Chongqing moderne au ajutat țăranii din gura turma și protejat proprietatea lor de raiduri nomade. Iar pentru serviciul de supraveghere și de securitate, cei mai mulți câini fără sfârșit și neînfricat au fost selectate, restul au fost doar mâncat. Ca rezultat, doar cei mai puternici și puternici reprezentanți ai rocilor care au trecut cele mai bune calități de lucru pentru reproducere.

În prima jumătate a secolului XX, populația Bulldogs din China a fost pe cale de dispariție, și a fost păstrat datorită entuziaștilor și al adevăraților cunoscători ai rasei. Numai la sfârșitul secolului, kinologii chinezi au fost deranjați de conservarea Chongqing și au început să lucreze în mod activ la restaurarea rasei. Cu toate acestea, nu totul a mers atât de ușor, așa cum aș dori, și ca urmare a epidemiei din 2003, majoritatea animalelor trebuiau să elimine.

După stabilizarea situației epidemiologice, au continuat lucrările de reproducere, iar astăzi prin eforturile de concentrare și de crescători, numărul populației lumii a reușit să ridice până la 2 mii. indivizi. Contribuție mare la dezvoltarea și restaurarea rasei face specialiști americani, care, în ciuda nerecunoașterii Chongqing de către Federația Internațională Cynologică, este promovat în mod activ și popularizează această rasă distinctivă. În ceea ce privește progenitorii buldogului chinez, nu există nimeni în cercuri de specialiști din acest cont. Cele mai multe dintre ele, bazându-se pe asemănările vizuale cu alte rase din China, le sugerează că au un strămoș comun. Deci, limbajul albastru închis, potrivit oamenilor de știință, vorbește despre relația cu chow chow, și pielea încrețită indică relația cu Shareham.

Având în vedere istoria rasei, Este imposibil să nu rețineți un astfel de punct important ca izolarea pe termen lung a populației din lumea exterioară. Pe de o parte, a permis să formeze un exterior unic și să primească sânge pur, iar pe de altă parte, a dus la consecințe negative. Deci, fiind izolat și fără a obține inflexiune de sânge proaspăt, rasa a supraviețuit mai multor mutații care au provocat o serie de boli ereditare.

De-a lungul timpului, cei săraci au fost atât de înrădăcinați că apariția unui catelus sănătos a devenit mai degrabă excepția. Cu toate acestea, această stare de lucruri este destul de caracteristică a populațiilor cele mai închise, în care bolile sunt fixate ferm în genotip și sunt transmise fiecărei noi generații. În multe privințe, tocmai acest fapt nu a permis Chongqing să câștige o mare popularitate, deoarece este destul de dificil să se ridice un astfel de câine acasă și scump.

Până în prezent, pentru a permite achiziționarea și conținutul buldogului chinez pot fi câteva. Acest lucru se datorează numărului mic de pepiniere, care pot fi numărate pe degete și prea ridicate costul căței. Prețul lor începe de la 3.700 de dolari și adesea ajunge la 4,5 mii.

Mai mult, este posibil să cumpărați acest chongqing în China sau America, iar crescătorii chinezi, înainte de a vinde un catel, necesită documente care confirmă disponibilitatea cumpărătorului propriei sale case și mijloacele necesare pentru întreținerea câinelui.

Descriere

Bulldogul chinez este o medie a unui câine atletic pliat, care amintește de fizicul lui American Pit Bull. Un animal a relief destul de mușchi, în mod clar treaz prin piele elastică cu lână scurtă. Creșterea masculilor variază de la 35 la 45 cm, cățelele – la 30 la 40 cm.

Citește mai mult  Clicuri pentru Teckel

O astfel de funcționare mare în creștere se datorează prezenței a 3 tipuri de Chongqing: Mici, mediu și mare, care este explicat prin formarea în fiecare regiune a tipului său de rasă. Deci, Bulldogs din zona montană diferă semnificativ de câmpii și în comparație cu acestea sunt mai puternice și îndesat. Greutatea masculilor în funcție de tip variază de la 14 la 25 kg, cățele – de la 12 la 20 kg.

O caracteristică caracteristică a buldogilor chinezi este o coadă dreaptă de dimensiuni grase, arătată la sfârșit. El se ridică foarte relativ față de partea din spate a spatelui și lipsită de lână. Capul lui Chongqing în comparație cu corpul este oarecum disproporționat și arată destul de mare. Partea superioară a craniului are o formă aplatizată care, în combinație cu obrajii clar pronunțați, dă pătratul capului. Botul la buldog s-au scurtat și pe scară largă, care în agregat cu un cap pătrat arată minunat.

Limba buldogului chinez este uniformă alb-albastru, cu toate acestea, stropi roz sunt, de asemenea, permise. Nasul este mare negru, ușor de peste bot, care este destul de tipic pentru câinii de vânătoare. Botul este ușor încrețit, cu toate acestea, numărul de riduri este mult mai mic decât chipurile și puginul. Ochii lui Chongqing sunt întotdeauna întunecați și nu au urechi au o formă triunghiulară, o poziție bine și înclinată înainte.

Merită să spuneți lână. Cele mai multe Bulldogs din China, ea este foarte rar, din cauza care animalele de companie arata ca gol, în afară de pe urechi, coada, și, uneori, pe fața de acoperire din lână și este aproape absentă la toate. În cazul în care lână este încă acolo, este scurt, destul de rigid la atingere și vopsite în nuanțe de maro. Prin aceasta, din piele neagră este clar vizibil, care creează o iluzie de o mască neagră pe față, precum și o coadă neagră animale și urechi. sânii Dog împodobește de multe ori la fața locului alb. Recent, negru linia de aspectul de culoare este în mod clar trasată, cu toate acestea, experții este consecința crossbriding ia în considerare – o trecere inter-parte.

În ceea ce privește scopul rasei, aceasta face parte din categoria de vânătoare și de securitate paza câini, Cu toate acestea, recent, a existat o tendință de conținut Chongqing ca un companion și chiar de ghidare. Trebuie remarcat faptul că pentru a aduce un câine în aceste scopuri numai de către profesioniști, așa că în absența experienței și nesiguranței, este mai bine să vă opriți alegerea pe o rasă mai simplă.

Și trebuie remarcat, de asemenea, că câinele se referă la categoria de ficat lungi și trăiește cu ușurință la 20 sau mai multe.

Caracter

Chongqing se distinge prin inteligență ridicată și caracter echilibrat, dar reacționează foarte agresiv pe alte persoane și păsări de curte, care se explică prin instinctele sale de vânătoare. Prin urmare, câinii cunoscuți sunt mai bine să nu dea. Deși teritoriul neutru al câinelui se va juca cu bucurie cu aceiași câini și nu va face nici măcar indicii de suspiciune și rău față de ei.

În special, trebuie remarcat calitățile excelente de protecție a securității din Chongqing. Câinele nu va permite niciodată vizitatorului casei până când va primi proprietarul „bun”. Și acest lucru se aplică nu numai străinilor, ci și unui câine bine-cunoscut oamenilor, și chiar celor care vin în casă destul de des.

Tema separată – atitudine față de copii. În ciuda faptului că unii crescători se clasifică pe Chongqins aproape la Nanny, ofensat și agresiv de la copilul ei nu iertă și pot da un abuzator tânăr serios. Dacă copilul este relativ configurat și nu jignește animalul de companie, atunci Chongqing este reprezentat ca răspuns la tolerarea jocurilor nesfârșite ale copilului și chiar să participe la ele.

Prin urmare, când acest PSA apare în casă cu un copil, este necesar să se organizeze o conversație explicativă și să spună regulile de comportament cu un nou membru al familiei.

Plusurile și minusurile de rasă

Recent, tot mai mulți oameni au început să prezinte interesul pentru rasa Chongqing, Ce se datorează unui număr de avantaje incontestabile ale acestor câini originali unici.

 • Reprezentanții rasei se disting printr-un calm și caracterul echilibrat și sunt capabili să compromis.
 • Bulldogs chinezi tind să adopte soluții independente. Dacă apare câinele, câinele în sine determină cât de reală este amenințarea, iar atunci când este necesar să se înceapă acțiuni decisive. Acest lucru poate fi în același timp considerate ca fiind minus, din moment Chongqing a decis că nevoile proprietarului să fie protejat, este aproape imposibil să-l convingă.
 • devotament nelimitat proprietarului său și casa lui distinge aceasta rasa de multe alte câini de vânătoare.
 • De mare de informații și remarcabile abilități mentale ne permit să facem fără nici o explicație mult timp, deoarece animalul înțelege o persoană literalmente cu jumătate.
 • Chongqins sunt caini foarte îndrăznețe și decisive, iar în caz de pericol, este grăbit, nu gândesc, protejarea proprietății și oameni.
 • Sensibilitate ridicată permite buldog la prima vedere pentru a determina intențiile unui străin și imediat mai avertiza proprietarii cu comportamentul lor non-standard.
 • Câinii sunt foarte activi și cu plăcere să însoțească proprietarii de pe jogging dimineata.
Citește mai mult  Păstori polonezi: descrierea raselor, hrănirii și îngrijirii

Împreună cu un număr mare de avantaje evidente, rasa are, de asemenea,. Acestea includ zooagression și instinct de vânătoare, în care atunci când conținutul de iepuri și păsări de curte vor trebui să ia în serios grijă de siguranța lor. În plus, Chongqing nu se poate obține, împreună cu câinele Lupta și nu ca pisicile.

Un alt dezavantaj al rasei considera dificultăți în formarea unui animal de companie personalitate. În ciuda faptului că câinele este inteligent, pe moarte și bine de predare, ea are o calitate de conducere pronunțată, din cauza dificultăților care pot apărea în educația ei. Acest lucru este valabil mai ales de sex masculin, care în cazul în care nu recunosc proprietarul liderului, va deveni incontrolabilă. Și, de asemenea, la dezavantaj include pui de rasa costul prea mare, datorită numărului mic de pepiniere și rase rare.

Caracteristicile conținutului

Cel mai bun loc de detenție Chongqing este teren agricol sau curte spațioasă. Păstrați animalul într-un apartament sau o casă, nu ar trebui. Nu numai că, se poate răspândi în absența proprietarilor toată casa (acest lucru este valabil mai ales pentru tineri câini), animale de companie nu va primi suma dreptul de activitate fizică necesară pentru el.

Prin urmare, Chongqing este doar stradă de conținut adecvat unde se poate realiza calitățile lor de protecție, păstrând sub control constant al teritoriului care ia fost încredințată.

În acest caz, nu limitează libertatea de mișcare a unui voliere animal sau mai rău – lanț, în orice caz, nu poate fi. Bulldogs lanț diferă agresivitate necontrolată sau, dimpotrivă, se încadrează într-o depresie severă, de multe ori se dezvolta in boli grave. Prin urmare, principalul lucru pentru Chongqing este libertatea de mișcare, pe care nu poate fi privată în niciun caz.

Pe site-ul va fi necesar să se construiască o cabină spațioasă în care animalul ar putea avea loc de la ploaie și vânt puternic. Pentru iarna lui Chongqing, ei adesea iau în casă, dar cea mai bună soluție va fi încălzită cabină. Complotul pe care trăiește buldogul chinez, este necesar să înghețe gardul înalt și să stea un semn pe avertizarea vântului despre prezența unui câine rău.

Decât feedul?

Datorită originii naturale a rasei de a-și hrăni reprezentanții numai în alimente naturale. În dieta animalului, indyusten, carne de vită, pui și miel, precum și inima, ficatul, rinichii, cicatricile și alte subproduse trebuie să fie prezente. Iar fracțiunea din carne ar trebui să fie de cel puțin 50% din volumul total, iar a doua jumătate a dietei ar trebui să fie formată din hrișcă, orez sau orz.

Legumele trebuie să fie, de asemenea, prezente în meniu. Și li se poate administra atât brute cât și coapte. Cel mai util pentru un corp de câine este frunzele de spanac și salată, dovleac, varză, nisip și zucchini. De două ori pe săptămână puteți da pește cu conținut scăzut de grăsimi, pre-sudate și curățate din oase mari și ouă.

Citește mai mult  Rasa albă, pisica Revizuirea turc Angora

Lapte de o singură bucată de oferit, desigur, este imposibil, dar produsele feroculare vor fi foarte puternice. Câinele va fi fericit să mănânce brânză de vaci, amestecată cu gălbenuș brut și brânză solidă. Un animal poate uneori răsfățați de carnea de porc uscată și de urechi de carne de vită, tracheenii și oasele de mestecat gătite din preparate. În nici un caz nu poate alimenta mazărea câinelui, fasole, cartofi, porumb, murături, afumate, precum și pâine, dulciuri și coacere coaptă.

În ceea ce privește frecvența alimentelor prime, puppurile trebuie să fie hrănite de 5-6 ori pe zi. Un animal adult va avea suficient de nutriție 2-time. Ca aditiv la produsele alimentare, este necesar să se dea făină de oase, ulei de pește, vitamine și minerale.

Cum să vă îngrijiți?

Chongqing de îngrijire include O serie de evenimente și proceduri obligatorii.

 • Combinație de câini efectua o dată la fiecare 2 săptămâni, eliminând firele de păr căzute. În plus, de 1-3 ori pe lună, câinele se calculează cu o perie de cauciuc, masarea pielii și îmbunătățirea circulației sângelui.
 • Chongqing scăldat urmează o dată la șase luni, folosind șampoane naturale pentru acest lucru, nu provoacă reacții alergice. După fiecare baie, pielea trebuie să fie umezite cu creme.
 • Curățarea dinților se recomandă să se efectueze la fiecare 3 luni, folosind accesorii speciale pentru câini.
 • Ghearele împodobite după cum este necesar, cu toate acestea, cei mai mulți câini sunt în siguranță pas cu pas-le în procesul de mers pe jos.
 • O examinare a ochilor se efectuează zilnic, iar atunci când sunt detectate simptome suspecte, apel imediat medicului veterinar.
 • Urechile curate o dată pe lună, folosind un tampon de bumbac înghițit în ulei vegetal pentru.

educatie si antrenament

  Chongqing este un caine pentru persoanele cu un caracter puternic și necesită o pregătire serioasă. Este important să-i dea cât mai curând posibil, pentru a înțelege care în casa este cel principal, în caz contrar, cainele va capta rapid inițiativa și va domina proprietarul. Atacarea un catelus ar trebui să fie angajate din primele zile de la aparitia sa in casa. În cazul în care animalul este luat ca un companion, atunci este necesar pentru a suprima imediat agresiunea la oameni și animale necunoscute.

  În cazul în care câinele ar trebui să fie folosit pentru a proteja, atunci numai un specialist cu experiență ar trebui să fie implicat în formarea ei. Proprietarul care nu are o mână solidă și experiența educarii roci complexe, pentru a lua pentru un astfel de eveniment responsabil nu trebuie să.

  Ca dovadă, acest lucru poate fi dat recenziile proprietarilor Chongqing care nu au putut face față cu educația, în mod independent și a primit ca urmare a unor câini răi neadministrate, care a început să se teamă de.

  Cocking cu un buldog pe cont propriu, principalul lucru trebuie să fie strict și consecvent și în orice situație nu dați slăbiciune. În același timp, animalul nu este recomandat, deoarece poate provoca consecințe imprevizibile, iar câinele va crește fie prea agresiv, fie prea etanșare și laș. Cel mai dificil lucru în educația Chongqing este de a câștiga autoritatea. De îndată ce reușește să realizeze, formarea continuă va merge ca petrolul. Altfel dominantul va fi câine. Și ar trebui, de asemenea, amintit că Chongqing are nevoie de efort fizic serios, astfel încât un astfel de câine nu se potrivește unei persoane mai mari.

  Boluri

  Izolarea populației a determinat o serie de mutații care sa transformat într-o înclinație ereditară la o varietate de boli. Locul cel mai slab al Chongqing este pielea și ochii. Animalele sunt supuse dermatita frecvente, conjunctivities, inflamație a corneei și cataractă. In plus, problemele cu articulații, alergii alimentare și bolile respiratorii sunt adesea observate. Acesta din urmă este adesea cauzată de hypothesia animalului, care datorită acopere lână scant tolereaza foarte prost la rece.

  Pentru a răcelilor a evita, este necesar pentru a oferi un câine cu îmbrăcăminte caldă și nutriție completă.

  Mai multe informații despre caracteristicile rasei, a se vedea următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: