Efectuarea de fundal pentru acvariu cu propriile mâini

Efectuarea de fundal pentru acvariu cu propriile mâini

fundal din spate oferă o vedere spectaculoasă acvariu, ascunde echipamentele și creează un cadru mai confortabil pentru locuitorii din acvariu. Opțiunea adecvată poate fi aleasă în magazin, cu toate acestea, produsele finite sunt proiectate pentru un anumit standard de. Prin urmare, este în valoare de fantezie care încorporează și de a face un fundal pentru acvariu cu propriile mâini.

costul minim

Este demn de uita la filme decorative cu photocollage sau desene. Toate complexitatea de fabricație va fi redus pentru a ajusta filmul la dimensiunea peretelui posterior al acvariu, și apoi stick cu atenție și fără bule.

Există meseriași care pot face un tablou frumos pe sticla. Dar, chiar și în absența abilităților artistice, puteți picta peretele din spate cu orice culoare monofonice. Cel mai adesea ponturi pentru aceste scopuri, negru sau albastru în sus.

Cu toate acestea, experții nu Salutăm acest tip de decor, deoarece vopsea toxice dăunează plantelor de pește și vii. Este imposibil să înlocuiască un astfel de fond, și în cazul în care dorința de a schimba va fi schimbat, va trebui să cumpere animale de companie un nou acvariu.

3D-volum

Deoarece 3D este considerat unul dintre desenele modă de design, este în valoare de a face cunoștință cu procesul de fabricare a unui fond în vrac.

decor natural

Una dintre cele mai multe opțiuni de design frumos este considerat fundal alge live. Pentru fabricarea unui astfel de fond necesită scoarță de lemn, linie de pescuit, alge și clei de silicon. Tehnologie simplă. Cour se curăță și se spală cu apă, apoi plantele sunt atașate la ea cu o linie de pescuit. Ei bine, apoi lipite întregul design pentru peretele din spate.

Există un mod mai complex de plante decor viu. Este nevoie de o plasă de metal, mai multe ventuze de cauciuc, o linie de pescuit, alge sau mușchi. În primul rând, ne-am tăiat din grila de două părți, similar cu dimensiunile peretelui posterior.

Apoi, mușchi sau alge sunt instalate pe grila și a asigurat linia lor de pescuit.

Ei bine, atunci grila este pliată în jumătate, a pus ventuza pe peretele din spate, iar fundalul este fixat. La început, se pare, nu prea estetic, dar atunci când mușchi pornește, acvariul va semăna cu colțul din fundul râului. Este important că nu există spații libere între grila și perete, astfel încât cei mai mici locuitori din acvariu nu pot intra in ele.

Citește mai mult  Nume de papagali ondulate

Există o altă versiune interesantă a decorului din materiale naturale. Pentru el ia o farfurie gri închis din PVC dur, pietre reale și obstacole. Pe placa pune pietrele și le-a turnat cu cauciuc siliconic.

In timp ce se usuca machiaj lipicioasă, squals sunt spălate complet. Și când se usucă lipici, spațiile libere dintre pietre umple spuma poliuretanica.

Trunchiurile improvizate ale copacilor sunt presate în spumă și se lasă trei până la cinci ore până la uscare completă.

Surplusul de spumă sunt curățate cu un cuțit, iar scena în sine este atent slefuire. Numai după aceea poate fi pus în acvariu.

Fundalul live necesită o anumită experiență și pricepere, deci merită să ne uităm la peisajul care poate fi făcut din prietena.

Styrofoam

Pentru a crea un decor trebuie să luați o foaie de spumă, silicon și lipici de țiglă, un cuțit de papetărie, vopsea acrilică (mai bună închisă) și perie. Ordinea muncii este după cum urmează.

 1. Polifoamnele sunt blocate pe părți neuniforme și le lipiți între ele, concentrându-se asupra dimensiunilor acvariului.
 2. Laturile laterale ale peisajului curățate cu un cuțit.
 3. Mai multe straturi de adeziv cu gresie sunt aplicate pe suprafața rezultată, ele dau uscat și apoi aplică un strat subțire de vopsea.
 4. Designul este uscat, turnat cu apă și lăsați astfel timp de 2 zile – în acest timp este eliminat de impurități dăunătoare.
 5. În etapa finală, decorul este atașat cu adeziv siliconic.

De la spumă, puteți construi, de asemenea, un castel subacvatic Dilapidate.

Procesul va fi mai consumatoare de timp, va fi nevoie de mai mult timp, deoarece atunci când efectuează o astfel de lucrare, acuratețe, răbdare și neatness creativ sunt necesare. Ruperea mult mai ușor decât de construcție. Dar rezultatul va asigura.

În plus față de foamflast, acesta va lua ambalajul cimentului și silicon lipici. Din instrumentele de care aveți nevoie pentru a pregăti un castron pentru mortar de ciment, o perie și o periuță de dinți, un cuțit de construcție, un pulverizator, un mâner (marcator sau simțit-basculantă) și șmirghel.

Citește mai mult  Macrogenatus: descriere, tipuri, conținut și îngrijire

Când totul este la îndemână, puteți începe lucrările de construcție.

 1. Aplică marcajul de proiectare viitoare pe spumă și tăiați-l în conformitate cu dimensiunile peretelui acvariu.
 2. caneluri orizontale taie cuțitul (indentare liniei in 2-3 mm este permisă).
 3. caneluri verticale tăiate.
 4. În același mod trage și taie arcul, care va indica intrarea în blocare. Arcul este realizat pe o bucată separată de spumă.
 5. După aceea, toate piesele se freacă cu atenție șmirghel de o cameră potrivită. Mă bucur colțurile propilului.
 6. Anumite părți ale castelului viitor fixează cu adeziv silicon și se lasă să se usuce până dimineața. Pentru fiabilitate, în plus, aveți posibilitatea să le fie copped cu scobitori.
 7. Dimineața, se prepară un amestec de ciment (conform consistenței, aceasta ar trebui să reamintească un șampon gros) si se aplica un peisaj în 3 straturi.
 8. După aplicarea fiecărui strat, decorul este spălat sub presiunea apei puternice pentru a identifica punctele slabe.
 9. Când se aplică ultimul strat, design-ul se spală din nou, particulele inutile sunt îndepărtate cu o periuță de dinți. Dacă totul bine fixate, decorul este instalat în acvariu.
 10. Dispozitivul de blocare este fixat pe traversele sub formă de pană din spumă fixate cu sol.

Penoplast – material foarte recunoscător, care vă permite să pună în aplicare cele mai multe idei interesante. Trebuie doar să arate fantezie și să fie răbdători. Apoi, rezultatul pozitiv nu va face să se aștepte.

decor spumă de montaj

În plus față de spuma de montaj, o folie de polietilenă, epoxidice și spatulă va fi necesară. Ar trebui să stoc sau pietricele, să pregătească vopsea acrilică. Munca se desfășoară în etape.

 1. La polietilena cauza spuma si uniform distribuim spatula.
 2. Noi luăm proiectarea de pietre și se lasă până la uscarea completă.
 3. Aplicați al doilea – mai gros – strat de spumă, formează o ușurare arbitrară și așterne pietre mari plate.
 4. Cand se usuca fundal, un strat de epoxi amestecat cu vopsea acrilică i se aplică. Acest lucru nu este cel mai lent etapă de lucru, deoarece rășina se îngroașă repede.
Citește mai mult  Îngrijirea de lână

Gata de fond sunt fixate pe peretele din spate al acvariului folosind adeziv silicon.

Zidărie de piatră de polistiren

polistiren expandat – un alt material inofensiv pentru pești și plante care vă permite să creați structuri unice.

De exemplu, unul și același zidăria fiecare voință acvarist în felul lor.

Recomandări generale sunt după cum urmează.

 1. Deoarece polistiren este dreptunghi sau pătrat tăiat dimensiune similară peretelui posterior al acvariu. În cazul în care recipientul este prea mare, fundalul poate fi realizat din mai multe părți.
 2. Apoi, porțiunile tăiate care vor fi stabilite un al doilea strat. Straturile de suprapunere au nevoie de zidărie.
 3. Numărul de straturi nu este limitat, dar pentru acvarii mici să fie suficient de gros în două straturi.
 4. De-a lungul marginilor proiecțiilor trebuie obținute, care transmite decor suplimentar de volum.
 5. Atunci când grosimea dorită a fost făcută, toate părțile viitorului decor puteți lipi material de etanșare care nu substanțe nocive nu EMIT.
 6. După o zi începe să echipamente deghizare acvariu: colțuri tăiate în locuri unde există o sursă de încălzire și filtru.
 7. Apoi vine timpul pentru creativitate – tăierea canelurilor, depresiilor și peșterilor în care se pot ascunde peștii slabi.
 8. Decorul rezultat este tăiat în mai multe părți, ele sunt convinse că corespunde dimensiunii acvariului și apoi o acoperi cu două straturi de ciment. Și unul dă să se usuce și înainte de a aplica a doua, umezi cu atenție întreaga suprafață, astfel încât fisurile să nu fie formate.

În stadiul final, fundalul rezultat este vopsit cu vopsea verde, maro și negru, apoi atașați-l pe peretele din spate cu o ceașcă de aspirație sau un material de etanșare. A permis să piardă decor cu pietre naturale.

Acest articol listează toate ideile privind fabricarea fundalului, dar cu siguranță opțiunile listate vor inspira pe cineva să-și creeze propriul design unic pentru acvariu.

Cum se instalează un fundal pentru acvariu, uită-te în continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: