Este posibil să se dea câinilor de lapte și cum se face corect?

Este posibil să se dea câinilor de lapte și cum se face corect?

De reproducție nu lumina, toate mamiferele din primele zile și chiar luni de viata lor, se hrănesc cu lapte matern. Câini în această chestiune – nu face excepție. Micul pui de 10 zile bea lapte mamei timp de 10-12 de ori pe zi, iar după 30 de zile din momentul nașterii lor, frecvența de zi cu zi a tehnicilor de alimentare lactic este redus la 5-6 ori. După vârsta lunară, copiii încep să se introducă primele momelilor, dar Laptele rămâne încă în dieta lor alimentare și este componenta principală de alimentare. Devenind adulți, mulți câini păstrează dragostea pentru lapte și produse lactate, cu plăcere prin utilizarea lor în produsele alimentare.

Indicații și contraindicații

Din moment ce puii nou-născuți nu au dinți, și tractul gastro-intestinal pot fibre grosiere care nu sunt încă pe deplin de reciclare și grăsimi grav digerabile, atunci pentru produsele alimentare care au nevoie de lapte. in afara de asta, Folosind lapte de mama, un catelus formează un sistem imunitar, și calciu și fosfor incluse într-o astfel de alimente ajută la formarea unui caine puternic schelet de oase și dinți.

Pentru a împărți proteina din lapte în corpul catelului, este conținut o enzimă specială, care se numește lactază, iar când câinele devine adult, această enzimă este produsă de puțin, iar uneori nu este disponibilă deloc. Prin urmare, principala indicație pentru utilizarea laptelui este vârsta fragedă a animalului.

Pentru astfel încât laptele absorbit, câinii sunt cel mai bine să bea lapte de câini. Copiii dintr-un stadiu incipient de dezvoltare nu pot digera proteine ​​extratereștrice conținute în zer de vacă sau de capră, așa că pentru ei în perioada de alăptare, numai laptele mamei este adecvată optimă. Dacă începeți să hrăniți un străin de catelus pentru el cu un produs lactat, acesta va provoca diferite tulburări de digestie și digestibilitate a alimentelor, animalul va experimenta lipsa elementelor nutritive necesare pentru mijloacele sale de trai.

În ser de sân al vacii, conține de trei ori mai puțin proteine ​​din lapte, grăsime, acid fosforic și ioni de fier decât în ​​laptele de câine. Dacă un astfel de produs este dat unui individ adult, daunele asupra nutriției sale nu va fi, deoarece animalul devine, de asemenea, o altă mâncare ca parte a dietei sale. Dar pentru cățeții, această mâncare va fi defectă, deci este necesar să se introducă un ou de pui brut la laptele de vacă – acest lucru va crește conținutul de calorii al laptelui de vacă și va crește setul de elemente de nutrienți necesare pentru dezvoltarea și nutriția copiilor. Cu toate acestea, datorită conținutului ridicat de lactoză în această nutriție, diareea poate începe la puii.

Laptele de capră conține un număr destul de mare de grăsimi și proteine ​​nesaturate, precum și este bogat în calciu și retinol – acest produs este mult mai valoros în natură decât un analog de vacă. În corpul de pui, o astfel de alimente este absorbit foarte bine, dar se poate da doar la copii numai în cazul în care nu au diaree.

Contraindicație pentru utilizarea laptelui în alimente pentru câini este o tulburare de digestie însoțită de un scaun lichid, precum și produsele lactate sunt contraindicate și în cazul în care un animal are intoxicație alimentară acută sau infecții intestinale. Lapte în această situație o face decât să înrăutățească procese patologice și nu va aduce nici un beneficiu pentru corpul câinelui. Un animal adult sănătos poate bea lapte, dar este necesar să facă acest lucru rar, deoarece există riscul de a dezvolta alergii sau apariția diareei.

Citește mai mult  Ampuloras: specii, caracteristici de conținut și de reproducere

Orice cantitate de lapte conține un număr crescut de ioni de calciu. Exista rase de câini, în corpul care există o tendință la formarea de oxalați în utilizarea produselor lactate. Oxalați sunt sedimente minerale care formează o dimensiune diferită de pietriș și sunt în rinichi ai unui câine, un pacient cu urolitiasis. Pebble-oxalatele sunt în interiorul rinichilor, în anumite condiții au mobilitate și provoacă un animal la durere. În plus, pietricelele pot suprapune lumenul ureterilor, determinând o întârziere de urină acută în corpul animalului, urmată de simptome de intoxicație crescătoare. Cea mai mare parte a tuturor formării oxalaturilor tinde spre York, Schnauzers miniatural, băieți de transport, Shi Tzu și Bishon Frize. Aceste rase, utilizarea laptelui și a produselor lactate fermentate este complet contraindicată după încetarea perioadei de alăptare.

Unele rase de câini după ce a luat lapte suferă o reacție alergică. O astfel de problemă de cele mai multe ori sufera de animale cu culoare lână albă. Cea mai predispusă la rasele de alergie consideră Setters, buldogi, boxeri, terrii, dalmați. Foarte susceptibile la proteinele din lapte sunt pugs, Bologna și Papillon.

În anumite rase de câini după utilizarea laptelui, începe o puternică suflare a intestinului datorită formării de gaze. Păstorii germani posedă o astfel de reacție la proteinele de lapte. Astfel încât animalul nu a dezvoltat diaree și deshidratare, acești câini la vârsta adultă, cunoscând trăsătura corpului, nu dau lapte deloc.

Ce fel de oferi o mai bună?

Laptele în organismul câinelui poate curge în moduri diferite. De exemplu, cățeluși după 20 de zile de viață cu pâine de umectare de lapte sau cereale de lapte fierte de la cereale zdrobite.

Laptele de vacă întregi înainte de a da un câine adult, puteți rata cu apă fiartă. O astfel de variantă ușoară a corpului animalului va fi mai ușor de digerat, ca enzime care descompun proteinele din lapte, el are deja puțin.

Unii adulți sunt absolut indiferenți la produsele lactate și chiar să refuze să le să le folosească, dar există astfel de câini, care și-au păstrat dragostea pentru lapte din copilărie. Medicii veterinari recomandă, în acest caz, să ia în considerare următoarele puncte:

  • Pentru a alimenta câinii insarcinate si care alapteaza, cel mai bine este de a folosi lapte de capră, și o vacă – se diluează cu apă+
  • În prezența unui câine sau intoleranță alergii la produsele lactate, acestea pot fi înlocuite cu compoziții speciale fără lactoză+
  • În cazul în care animalul nu tolerează produsele lactate, trebuie să refuze complet câinele în utilizarea acestuia.
Citește mai mult  Cum de a apela hamster jungarian?

Medicii veterinari cred că, cu digestibilitate slabă, organismul de câine de lapte este mai avantajos pentru a comuta la produsele lactate fermentate. Se crede că o astfel de plus față de puterea este mai util pentru corpul animalului, dar numai în cazul în care conținutul de grăsime al produselor nu depășește 1-3%. Astfel de produse pot fi brânză de vaci, chefir, smântână sau smântână. alimente Eficiența îmbunătățește microflorei intestinale utile ale câinelui și stimulează activitatea sa.

iaurturile lactate sau inghetata nu este recomandat pentru câinii nu dau de la orice vârstă, la fel ca în aceste produse sunt conținute într-un număr mare de zahăr, amidon, coloranți și grăsimi. Crema Breased de până la 10%, poate fi utilizat numai într-o formă diluată când hrănirea puilor, care tocmai au fost excitate de la mama. Un total de o rată zilnică pentru un catelus este de 1 linguriță de smântână solid.

Orice produse lactate nu trebuie să devină un substitut pentru o dieta cu drepturi depline comestibile de un caine adult, astfel încât să înlocuiască unul dintre hrănirea animale de companie cu lapte sau un produs din lapte acru nu poate fi înlocuit. O astfel de nutriție nu este principala și cea suplimentară și o poate folosi ocazional, dar nu pe o bază continuă.

Rata de consum

Câine adult, în funcție de mărimea și greutatea, laptele solid dau de la jumătate la întregul sticlă 1 timp pe zi. Puii sub 2 luni sunt suficiente de 80-100 mililitri de lapte pe zi, de la 2 la 4 luni, este permis să dea 220-250 mililitri de lapte, iar după 4 luni, veterinarienii sfătuiesc să bea copii Kefir, dar au oferit Prezența digestiei normale și a unui scaun decorat corespunzător.

Citește mai mult  Totul despre feed Darsi

În ultimele săptămâni de sarcină și de câini care alăptează deja pentru a umple corpul lor de proteine ​​și componente de grăsime, Și, de asemenea, pentru a spori procesul de lactație, laptele și produsele lactate pot fi adăugate la alimentele principale. Într-o zi, un câine care alăptează, în funcție de rasa și greutatea, puteți bea nu mai mult de 1 litru de lapte. Desigur, pentru câinii miniaturali, această cantitate maximă admisă este mult mai mică. Identificați corect doza zilnică de lapte pentru animalul dvs., consultând cu medicul veterinar.

Cum de a alege?

În cazul în care observați de la dorința dvs. de companie de a folosi lapte proaspăt, îl puteți trata cu un produs special la lactoză. Puteți achiziționa astfel de lapte în farmacii veterinare speciale sau în magazine de animale de companie. Acest produs nu va afecta un animal adult, poate fi dat în siguranță un câine în alimente, fără teamă să provoace vărsături, diaree sau alergii alimentare.

Linia de lapte nenorocit Producem familiar tuturor câinilor Producătorii de hrană: Canina, Royal Canin, Nutri-Vet, Brit Kea, Trixie. Acest produs este eliberat în formă sublimată. Înainte de a da un câine, trebuie să fie ușor dizolvat cu apă fiartă caldă. Proporții pentru reproducerea fiecărui producător de produse indică ambalarea. Diluarea apei sublimate de pulbere nu se deteriorează la gustul și calitățile aromatice ale laptelui de la el, iar câinii folosesc de bună voie o astfel de băutură la aproape orice vârstă.

Dacă nu aveți posibilitatea de a găsi produse de saramură, alegerea laptelui natural înainte de a le oferi un animal de companie, asigurați-vă că produsul este proaspăt. Dobândește cel mai bun lapte de capră sau de vacă din toți furnizorii dovediți pentru a ști cu siguranță că animalele lor nu fac mastită, bruceloză sau alte boli grave. În cea mai perfectă versiune pentru siguranța laptelui de sănătate al câinelui, pe care îl va bea trebuie să fie pasteurizat sau fiert.

Vizionând mai departe video cu consiliile veter despre posibilitatea de lapte de hrănire pentru câini.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: