Fapte interesante despre pisici și pisici

Fapte interesante despre pisici și pisici

Pisicile sunt una dintre cele mai preferate și comune animale de companie animale de companie. Se pare că trăiește alături de animale, am studiat pe deplin și am știut totul despre el. Cu toate acestea, acest lucru nu este așa, și există întotdeauna pisici decât să surprindă oamenii. Fixați o mulțime de fapte interesante despre pisici și pisici.

Ce fel de catama?

Pisicile, ca toate celelalte animale, există interesele și lucrurile pe care le aduc plăcere. În primul rând, animalele de companie sunt apreciate de confort, îngrijire bună și nutriție completă. Pisicile iubesc căldura, adesea se află adesea pe locurile soarelui, sau pe canapele și scaunele.

Animalele nu vor pierde ocazia de a împărți cu proprietarul alimentelor sale. Cu toate acestea, trebuie amintit că alimentele de la masa unui bărbat nu este potrivit pentru o pisică și poate dăuna sănătății sale.

Dacă animalul este atât de important să participe la traseul proprietarului, pentru că trebuie să aveți întotdeauna o delicatețe de pisică la îndemână.

Pisicile sunt foarte curate și iubesc să urmărească aspectul lor. Ei curăță independent lâna, își spălă ochii și urechile, purificați ghearele. Și ei le place când toaleta lor este îndepărtată, astfel încât tava animalelor ar trebui să fie întotdeauna curată și uscată.

Aproape fiecare pisică iubește să cucerească vârfurile. De aceea, ei caută sărind în sus pe dulapuri mari, urca covoarele si urca pe perdele. O altă ocupație preferată de pisici este clawing. Animalele de companie cu plăcere despre a face obiecte de mobilier sau elemente de decor interior. Această problemă poate fi rezolvată în timp util de către personal la clawholder.

animale domestice de companie sunt adesea interesant plante de interior. Animalele le pot atinge cu labe, adulmece și chiar să mănânce. Pentru a salva flori de interior și de a proteja un animal de otrăvirea otravă, care sunt conținute în unele plante, cel mai bine este de a planta o iarba speciala pentru pisici. Animalele de companie dragoste afecțiune, atenție și îngrijire, chiar dacă încearcă uneori să arate contrariul. În orice caz, nu uitați că fiecare pisica este individual și poate avea dependență specifică.

Caracteristicile de toamna

Din moment ce o lungă perioadă de timp, persoanele interesate de caracteristica neobișnuită a pisicilor în toamna. Amazing în acest proces este că animalele terestre întotdeauna pe toate cele 4 labe. Pentru a înțelege esența unui astfel de fenomen misterios, au fost efectuate studii serioase.

Sa constatat că capacitatea de a ateriza pe labe apare la pisoi la vârsta de 3-4 săptămâni. În cele din urmă, abilitatea este format de 6-7 săptămâni de la momentul nașterii.

Această capacitate se datorează fiziologia animalelor: pisicile nu au nici o claviculă, iar coloana vertebrala se caracterizează printr-o bună flexibilitate.

Așa că animalul se poate face în aer o lovitură de stat completă de 180 °, înălțimea de cădere trebuie să fie de cel puțin 30 cm. Cel mai important, uimitoare abilitățile de aterizare corespunde aparatului vestibular dezvoltat, care este în urechea internă. În plus, pisicile au un reflex de la căderea în timpul căderii de a rasei membrelor la laturile.

Cu toate acestea, reproducerea reflexă a labelor poate să nu funcționeze dacă înălțimea căderii este prea mare, deoarece animalul poate experimenta șocul. Dacă pisica cade de la o ușoară înălțime, poate fi rănit, deoarece nu va avea timp pentru a grupa. În ceea ce privește rata de toamnă, indiferent de înălțime, nu va fi mai mare de 100 km / h.

Sa constatat că, odată cu căderea tehnicii de regrupare, toate pisicile sunt aproape identice. Animalele strângeți porelurile mai aproape de ei înșiși și în spate îndreptați. Apoi, pisica schimbă rapid poziția corpului, în timp ce părțile din față și din spate se abate în direcții diferite. După care sunt scoase forelurile, iar partea din spate este apăsată mai aproape de cazul.

Spatele și partea din față a carcasei se rotesc și ia poziția dorită în ateriza. Se crede că coada ajută pisicile să simtă echilibrul și să ia poziția potrivită. Cu toate acestea, reprezentanții raselor grele sunt, de asemenea, bine aterizat pe labe lor, precum și omologii lor având o coadă.

Citește mai mult  De ce câinii nu pot da carne de porc?

Informații despre Usakh

Moustache nu numai pisici Decora pisici, dar, de asemenea, efectua o serie de funcții importante. Dacă vorbim despre denumirea științifică a mustății, atunci se pare că Vibribs. Acestea sunt fire de par solide, lungi, care sunt o autoritate specială sens.

Vibribuses nu sunt doar în apropierea nasul pisicii, dar împrăștiate potrivit unor zone de pe corp, cum ar fi bărbie, zona de deasupra ochilor si pe membrele din spate si frunte. Fiecare astfel de păr este echipat cu un sac de păros, în apropiere sunt situate terminațiile nervoase.

Cu ajutorul informațiilor formațiuni speciale sub forma unui impuls nervos este transmis la anumite departamente ale creierului.

Vibrisians sunt capabile de fluxurile de aer de captare, care purced din obiecte aproximative, iar pisicile cu ajutorul lor primesc informații cu privire la numărul de obiecte și obstacole simt. Este vibriei care ajută animalele să navigheze în întuneric. Mustața ajută, de asemenea, să simtă obiecte care se află în așa-numita zonă orb. Faptul este că pisicile sunt văzute prost la distanțe mici. Astfel, găsi o delicatesă sau de a detecta prada mici, în imediata vecinătate a pisicilor ajutor mustață și miros.

Animalele nu pot fi negre vibris. Dacă ați tăiat mustața, nu va fi fatală pentru un animal de companie, dar va afecta negativ starea sa mentală și capacitatea de a naviga bine în spațiu. Nu trebuie să vă fie frică dacă s-au găsit mai multe vibrisuri de tăiere pe podea sau pe mobilierul din casă. Pisicile pierd periodic mustața pe tot parcursul vieții, dar noi cresc noi. Excepțiile sunt cazuri în care încep să cadă în cantități mari. Acest lucru poate indica o lipsă de vitamine sau boli.

Se crede că, odată cu ajutorul pisicilor mustrei își pot exprima emoțiile. Dacă vibrisienii sunt îndreptate spre părțile laterale și nu sunt tensionate, atunci animalul de companie se află în locația calmă a Duhului. Când animalul stabilește mustața înainte și le păstrează într-o poziție atât de tensionată, se spune despre sentimentele de anxietate. Dacă mustața este apăsată pe bot, atunci animalul este supărat sau teamă. Pentru a obține informații complete despre starea pisicii, este important să analizăm setul de gesturi și sunetele publicate și să nu ia în considerare numai poziția mustațului.

Dacă culoarea animalului distinge?

Există multe mituri diferite despre pisici. credințe false viziune afectate de animale. Unii cred că pisicile în natură nu pot distinge culorile, ci văd lumea din întreaga lume alb-negru. De fapt, ei știu cum să prindă și să definească nuanțe.

Viziunea pisicii este culoarea, dar nu chiar și oamenii ca oamenii.

Animalele mai rele disting tonuri verzi, galbene și roșii. Dar au o percepție subtilă a florilor gri și întunecate. Puteți explica acest mod în stilul de viață animal de viață. Principala pradă pentru prădătorii domestici sunt rozătoare care au o lână gri. Culoarea verde este în primul rând vegetație, care nu este principala componentă în dieta pisicilor.

Fapte curioase despre un vis

Aproape toți oamenii sunt cunoscuți despre dragostea puternică a pisicilor de a dormi. Cu toate acestea, nu fiecare persoană poate spune cât timp dormește animalele. Potrivit datelor statistice, animalele petrec aproximativ 70% din viața lor pentru somn. Ei pot dormi timp de 18 ore pe zi.

O astfel de durată a somnului se datorează lenea animalelor, deoarece poate părea la prima vedere. Lucrul este că, prin natura lor, pisicile sunt prădători.

Pentru animalele de pradă, nu o activitate constantă sau o rezistență excelentă pe tot parcursul zilei, dar încărcături intensive pentru o perioadă mică de timp.

Ciclul vânătorului arată aproximativ după cum urmează: CAT trimite pradă, apropiindu-se și atacurile. Toate acestea se întâmplă de obicei în câteva minute în timpul căreia animalul petrece o mulțime de energie. După care mănâncă pradă și ar trebui să dea corpului să se relaxeze și să se recupereze, de aceea se duce la culcare.

La domiciliu, pisoi și indivizi adulți în loc de vânătoare sunt forțați să alerge și să se joace cu diverse obiecte. Pradă înlocuiește alimentele care oferă animalelor de companie. În același timp, caracterul corpului nu se schimbă, iar prădătorul de acasă, precum și rudele sălbatice, după „vânătoarea” este forțată să restabilească forța și, prin urmare, se duce la culcare.

Citește mai mult  Pisicile care nu invata: numele raselor si descrierii acestora

În ceea ce privește spațiul de somn, animalele preferă să aleagă un refugiu cald și sigur pentru ei înșiși. Instinctiv, ei se străduiesc să urce cât mai mult posibil, fie că este vorba de copac sau dulap. Pisicile cred că nimeni nu le poate găsi acolo și Distort, și ei, la rândul lor, vor putea vedea ce se întâmplă în partea de jos.

Animalele pot dormi destul de sensibil și, dacă este necesar, sari brusc și de evacuare. Frumoasa pisici este împărțit în faze lente și rapide. În timpul fazei rapide, animalele pot visa.

Comunicarea familiei feline

Acesta a fost mult timp cunoscut faptul ca pisicile pot comunica nu numai cu colegii lor, ci și de alte animale și om. O fac cu ajutorul unor mișcări, expresii faciale, sunete și semnale chimice. O persoană poate percepe nu toate semnalele cu care pisicile trec cu informații.

Printre ele însele animalele cele mai multe ori comunica cu ajutorul sunetelor. Pisicile sunt destul de dezvoltate ligamentele vocale. Prin urmare, ele pot produce o largă varietate de semnale de ton, volum și intonație.

Pisicile sunt capabile să publice aproximativ 100 de sunete diferite, în timp ce câinii se pot lăuda doar 10.

Analizând semnalele vocale ale pisicilor, puteți înțelege ce emoții se confruntă în prezent și ce vor să raporteze. De exemplu, animalele de companie se exprimă cel mai adesea nemulțumirea utilizând timbrul scăzut, iar o bună dispoziție este demonstrată folosind mare. Cu pisici, pisicile preferă să comunice cu ajutorul sunetelor speciale pe care o persoană nu o poate prinde.

În plus față de voturi, animalele folosesc limbajul corpului, facial și mirosuri pentru comunicații. Sub semnalele chimice este cel mai adesea menită că pisicile vor face teritoriul lor. Pentru oameni, astfel de semne nu au nimic despre ceea ce spun ei, dar alte animale pot lua în considerare destul de multe informații. De exemplu, ei recunosc mirosul de vârstă a pisicii și caracteristicile sale comportamentale. Pentru o persoană, mișcare și mișcare facială a animalului de companie.

Observând cel puțin o singură viziune a pisicii, puteți obține informații despre starea de spirit și emoțiile sale. Pleoapele semi-închise cel mai adesea vorbesc despre starea sa relaxată, mai ales dacă este însoțită de purr. Ochii mari împrăștiați semnează despre interesul animalului de companie din obiectul de observare sau că este îngrijorat de ceva.

Cel mai bine este să acordați atenție tuturor semnalelor pe care le servește pisica. În comunicare, nu numai ochii și ligamentele vocale pot fi implicate, ci și coada, urechile, vibrațiile, membrele și întregul corp ca întreg. Fiecare animal de companie poate fi propriile lor seturi de semne pentru transmiterea anumitor emoții. Cu o comunicare frecventă regulată cu animalele de-a lungul timpului, ele devin ușor de înțeles cu un proprietar iubitor.

Unele date despre labe

Picioarele Feline sunt cu siguranță printre cele mai interesante părți ale corpului de animale de companie, care provoacă emoții pozitive în mulți oameni. Paws îndeplinesc, de asemenea, multe funcții utile pentru animale de companie. În ceea ce privește structura lor, ar trebui să existe 5 degete pe frunte în frunte și pe spate – 4. Cu toate acestea, sunt posibile mutațiile genetice atunci când 6 și mai multe degete pot fi pe labe.

Se crede că reprezentanții familiei Faba, cum ar fi oamenii, pot fi cu mâna dreaptă și la stânga. Limba dominantă a pisicilor este de obicei folosită pentru a efectua acțiuni complexe.

Există indivizi care au ambii labe din față au dexteritate identică.

Pisicile sunt folosite pentru a se deplasa pe vârfuri, adică pe vârfurile degetelor. Acest lucru le permite să se strecoare în tăcere și, de asemenea, face posibilă o manevră rapidă de pornire, dacă este necesar. Iar labele la animale sunt caracterizate de o bună sensibilitate și flexibilitate.

Un pic neobișnuit poate părea faptul că labele de pisică servesc pisicile încă și un termostat. Lucrul este că sudoarea este evidențiată prin tampoane. Nu uitați că o parte din labe sunt ghearele care sunt foarte importante în viața fiecărei pisici.

Citește mai mult  Cum sa faci o pisica afectuos?

Cele mai cunoscute pisici

Printre reprezentanții familiei feline din întreaga istorie au existat multe neobișnuite și renumite pentru întreaga lume a indivizilor. Pisica americană numită Stubbs este cunoscută pentru postul de primar al zonei Talkno din Alaska. Perioada consiliului a început în 1997 și sa încheiat în 2017, când animalul a murit.

Cea mai mare pisică din lume este Maine Coon din Australia de către Nick Oscar. În 2017, a intrat în „Cartea Recordurilor Guinness”. În lungime, a ajuns la un semn de 1 m 20 cm, iar masa corpului său era egală la acel moment 14 kg. Cu toate acestea, în istorie a existat un alt Kun principal, a cărui lungime a fost de 1 m 23 cm. Pisica a fost numită tocană, și a fost din orașul american Rino. Animal provocat Oscar numai în greutatea corporală.

În vremurile străvechi, marinarii au luat adesea cu ei la animalele de înot.

Prin urmare, pisicile navei nu au fost foarte rare. Ei au fost necesare pe navele pentru a ridica starea de spirit a tuturor membrilor echipei, și, de asemenea, a acționat ca un anumit talisman. faima la nivel mondial printre toate pisicile de nave au primit Simon.

Acesta a fost descoperit de către Sailor limba engleză în 1947 în Hong Kong, la fața locului, destinate pentru repararea navelor. Animal era bolnav și slab. Căpitanul pisoi de secret, a fost efectuat pe navă, unde sa dus repede la amendamentul. Curând animalul a început să vâneze șobolanii și chiar „comun“ prada lui, având în tunderea ei în antrenori de marinari.

Noul căpitan care a venit la nava un an după ce a apărut Simon, a găsit rapid un limbaj comun cu el. Pisica a ars în cabina lui și iubit să doarmă în capacul căpitanului.

La nivel mondial Fame Simon a primit după incidentul de pe fluviul Yangtze.

Chinezii a început să tragă pe navă, iar unul dintre cojile cauzat moartea căpitanului navei. Pisica la acel moment a fost rănit în apropiere și, de asemenea,. Membrii echipei grăbit să ajute Simon, și au reușit să-l salveze viața. După reabilitare, pisica a revenit la navă din nou și a continuat să-și îndeplinească îndatoririle sale pentru captura de rozătoare, precum și la creșterea comandant de marinari.

informaţii neobișnuite

Deși se pare că pisicile domestice au fost mult timp studiat, și toată lumea se știe despre ei, ei nu încetează să uimească. De-a lungul timpului, mai multe fapte amuzante și interesante despre animale apar, iar oamenii de știință continuă să studieze feline. Nu atât de mult timp în urmă sa descoperit că pisicile, spre deosebire de oameni, pot bea apă sărată din mările. Acest lucru se datorează structurii speciale a rinichilor, datorită cărora se pot filtra fluid.

Cu toate acestea, în mod regulat și în cantități mari pentru a utiliza pisici de sare nu se poate, deoarece acest lucru duce la formarea de pietre la rinichi.

Cat ureche poate percepe semnale cu ultrasunete. Astfel, se poate presupune că acestea pot auzi sunetele publicate de rozătoare și delfini. pisicile de casă atunci când rulează poate dezvolta viteza de până la 50 kilometri pe oră. Cu toate acestea, viteza de cele mai multe ori nu depășește 14 kilometri pe oră.

Pisicile nu au receptori care le permit să se simtă gust dulce. Pet nu simt nici zahăr, nici înlocuitorii săi. caracteristica fiziologica din cauza stilului de viata al feline. Într-un habitat natural, animale de pradă nu se hrănesc cu fructe și fructe de pădure, astfel încât nu există nici capacitatea de a recunoaște gustul dulce ca inutile.

Cat organismul este capabil de a digera lapte doar la o vârstă fragedă. persoane adulte dau acest produs nu este recomandată, deoarece pot apărea probleme grave de sănătate. pisicile de casă sunt sensibile și la temperatura cărnii. Alimentele trebuie sa fie la temperatura camerei, dar nu rece și nu fierbinte. O persoană și pisicile au mult mai frecvente decât poate părea la prima vedere.

Animalele sunt capabili de a experimenta aceleași emoții ca și oameni, și suferă din cauza tulburărilor psihicului.

Alte 10 lucruri interesante despre pisici și pisici, a se vedea video de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: