Frontiera Collie: Descrierea rasei si cresterea

Frontiera Collie: Descrierea rasei si cresterea

Oricine a fost destul de norocos să fie proprietarul câinelui de rasă de frontieră, principala demnitate va fi numită o minte nerezidențială și inteligență. Împreună cu farmecul, astfel de calități o fac o adevărată „perlă” în rândul câinilor.

Istoria originii

Cea mai populară versiune a aspectului acestei rase este trecerea lui Deergallon (câini, căprioare) la granița Angliei și a Scoției, cu câini de păstori de diferite maeștri care trăiesc în acea zonă. Deci, au existat strămoși ai reprezentanților contemporani ai rasei. Cerințele speciale pentru rasele de păstor au fost absente, tocmai trebuiau să poată distila animalele. Cel mai bun dintre toate, câinii de dimensiuni medii și fizic mediu au fost confruntate cu acest lucru. Este astfel de câini că cea mai bună calitate ca fiabilitate și neverirea.

Doar acei câini care au demonstrat calități excelente au participat la reproducere. Tipul dorit de rasă a devenit o parte cu o dimensiune medie, puternică, defăimată, energică. Această rasă mixtă sângele unor astfel de rase, cum ar fi Collie Bearded, Polish Lowraight Shepherd, Greyhaound. Pentru prima dată despre strămoșii de la colina de frontieră modernă menționată la sfârșitul secolului al XVI-lea.

1894 – O importanță semnificativă pentru rasă, deoarece nu este recunoscută de comunitatea mondială, Frontiera Collie a ocolit concurenții la concursuri, după ce a primit titlul „Cel mai bun câine de cioban din Marea Britanie”. Cu toate acestea, acest lucru nu a adus rasa în lideri, plecând în umbră. Recunoașterea oficială în lumea frontierei Collie a primit numai în 1976. De îndată ce rasa a fost recunoscută, reprezentanții săi au devenit vedete reale – au început să le iubească, să înceapă în multe familii. Performanța, inteligența, farmecul și dedicarea – acestea sunt caracteristicile care au făcut acești câini cu o astfel de populare și iubită în rândul crescătorilor din întreaga lume.

Dragostea pentru rasa la scoțieni a fost atât de mare încât pe Lacul Tekapo din Noua Zeelandă, sculptorul Innes Elliott a fost ridicat de un monument al acestui câine. Sa întâmplat în 1968 în memoria ajutorului că animalele au migrat păstorii scoțian în activitățile lor de ovine.

În Scoția, de asemenea, există un monument asemănător, acesta este instalat în 1896. Acesta este un monument pentru Flora McDonald, care a salvat Prințul Charles de persecutarea dușmanilor. Flora este reprezentată însoțit de un reprezentant al rasei Border Colli.

Caracteristici de câini

Standard de rasa adoptată la 24 iunie 1987. Descrierea rocii include în mod necesar o mențiune de aspect expresiv și inteligent.

Reprezentanții la îndemâna Border Collie 54 cm în înălțime, în greutate – 20-21 kg. Durata gropi – aproximativ 16 ani. Ele sunt foarte elegante și proporțional pliat cu o creștere relativ mică.

Proprietățile rasei sunt:

 • Față având o formă extinsă+
 • Nasul a fost vopsit negru, gri sau maro, în funcție de culoarea câinelui+
 • ochii mici, ovale, cu Karai iris, Border Collie marmură posedă iris de culoare strălucitoare+
 • urechile triunghiului, dimensiunea lor mici, este larg răspândit, se află într-o poziție în picioare+
 • Palloon cu mușcătură de foarfece și cu dinți albi mici+
 • Buze de pigment negru, se potrivesc strâns la maxilar+
 • Gâtul cu lungime medie, cu o dezvoltare bună a mușchilor+
 • Labe lungi și subțiri+
 • Corpul este o formă musculară, alungită, cu un deget larg, cu degetele cu baril convex+
 • O coadă de sabie, este o lână groasă și lungă pe ea, când se mișcă se rotește, atârnând în rack.

Collie de frontieră este ușoară și grațioasă. În timpul alergării rapide, se pare că labele ei nu ating pământul și ea se fierbe.

Rasa are două soiuri – cu părul lung și cu părul scurt, numit uneori cu părul cu părul. Lână cu două straturi este lână și substrat. Vata este groasă și oarecum dură, iar subactul moale și matasos. Câini cu părul cu părul lung câini pufos, iar coada reamintește liza.

Culorile reprezentanților standardului de rasă sunt permise diferite. O regulă este în mod constant – umbra albă nu ar trebui să fie dominantă. Opțiuni de culoare mai multe:

 • negru+
 • Negru cu o sodă+
 • Maro+
 • Maro cu un cântat (roșu)+
 • Marmură (singura culoare în care este posibilă tricolorul) – angajarea culorii albastre poate fi găsită, ochii de la collie de marble de marbie sunt de culori diferite sau albastru.

Botul poate fi complet alb, de asemenea, petele pot fi amplasate în regiunea gulerului sau în stern, laba sau coada. Există stropi întunecate pe pete albe.

Caracter și comportament

Collie de frontieră posedă un caracter destul de complex. Ei nu sunt ambalate și nu o agitație, ci din cauza abilităților lor intelectuale ridicate, ele sunt neobișnuit de viclenie. Poate face foarte mult un proces educațional. Acești câini au capacitatea de a scana proprietarul, să caute slăbiciune în ea și să le folosească să nu facă ceea ce nu doresc. Dacă proprietarul nu a cedat provocării câinelui său, după o perioadă de timp, va înceta să o provoace, deoarece, din cauza înțelegerii sale, va înțelege că astfel de focalizări nu funcționează.

În caz contrar, caracterul graniței collie minunat. Ei sunt foarte curioși, așa că iubesc să însoțească proprietarul oriunde. Împreună cu curiozitatea, acestea sunt discret, încercați să păstrați la distanță de proprietar, dacă nu este în spirit. Câinele va aștepta întotdeauna când proprietarul însuși îl va chema să vorbească. Nu le putem numi aderat.

În timp ce găsiți o casă între membrii familiei, un câine urmărește fiecare dintre ele. Observarea lor în sânge – pentru că timpul secolelor erau păstorii remarcabili. În unele cazuri, reprezentanții de rasă pot încerca să organizeze sau să aprobe „tinerii” în familie sau alte animale de companie, dar agresivitatea nu arată. Cu copii sunt buni, jucauzi.

Pe o plimbare, acești câini se comportă exemplul – nu rămâneți la alți câini, nu luptați, nu vă deranjează. Îi place să joace și să fugă, au nevoie de plimbări de zi cu zi. Dacă nu sunt „mâncate” pe stradă și nu arată solul, vor juca și vor alerga acasă și poate duce la o mizerie.

Avantaje și dezavantaje

Ca orice altă rasă, granița Collie are avantaje și dezavantaje.

Profesorul vor fi atribuite:

 • Inteligența înaltă este o minte, ele sunt dezvoltate intuiție, prinderea nuanțelor starea de spirit gazdă+
 • Excelentă învățare – Collie de frontieră memorează echipele de multe ori de multe ori, înțelege cu ușurință nu numai ei, ci și intruziunea conversației+
 • mintea acută+
 • Unobtruusion+
 • Rasa este liniștită, nu are obiceiul de a lătrat fără motiv, în timp ce sociabil și foarte social – vrea să comunice cu oamenii și cu alți câini+
 • Bine lucrat+
 • Caracterul primar care face ca antrenamentul să fie rapid și face posibilă pregătirea unui animal de companie pentru a participa la expoziții și concursuri.

Din minusuri sau, mai degrabă, dificultățile cu rasa pot fi observate următoarele:

 • PET va avea nevoie de cel puțin 4 ore în fiecare zi pentru plimbări intensive cu jocuri și echipe+
 • este foarte inteligent și de câine activ+
 • nu este potrivit pentru persoanele lente și calme, deoarece are nevoie de interacțiune constantă cu proprietarul+
 • nu este un companion ideal pentru+
 • ea nu are calități de pază+
 • Catelul este înfundarea pentru o lungă perioadă de timp pentru a merge la toaletă în afara casei și, în principiu, se maturizează lungi, în timp ce restul de duș copilului+
 • Nevoia de îngrijire permanentă de câine+
 • Predispoziția genetică la epilepsie, surditate, anomalii de vedere și ochi, displazie de șold.

Cum de a alege un catelus?

Border Collie sunt puțin similare cu său pur sânge membri ai tribului, motiv pentru care achiziționarea acestora ar trebui să fie efectuate numai în pepiniere, cu o bună reputație. Dacă nu iau în considerare standardul rasei sau nu să știe despre cerințele sale, puteți cumpăra un câine cu o căsătorie sau defect, iar în cel mai rău caz – o migrație. Nici unul susține că docului este mai rău decât pionier, dar cumpara-l pentru costul podbusty este complet nedorit.

Crescătorul trebuie să furnizeze noul proprietar toate documentele pe catelusul – pedigree, informații despre absența bolilor genetice, la cerere – date cu privire la părinți, inclusiv sănătatea. În cazul în care catelul a fost facut vaccinat, ar trebui să fie, de asemenea, cu condiția ca această informație.

Asigurați-vă că să se uite la catelul înainte de cumpărare, asigurați-vă că este activ, energic, interactioneaza cu alti pui, nu este agresiv.

Deoarece socializarea puilor începe până când ajung la 8 săptămâni, acestea nu ar trebui să fie la această vârstă, să nu fie agresiv. catelus socializati ar trebui să nu Hone sau minți dacă el a fost luat pe mânerele.

Pepiniere si silvicultura din Rusia sunt puține, deci cumpara un catelus Colli de frontieră într-un oraș mic poate să nu funcționeze. Prețul lor este foarte mare, puțini își pot permite nedureroase pentru bugetul de familie să-l cumpere. Acest lucru se datorează faptului că Border Collie este considerat cel mai destept câini din lume.

Cumpărarea unui catelus de la un vânzător privat poate costa 20-25 de mii de ruble. Achiziționarea în pepinieră va costa mult mai scump – de la 45 de mii de ruble. Puppy, care va fi în măsură să participe la creșterea în viitor, se află în termen de 60-70 de mii de ruble, și un potențial campion, cu un pedigree frumos – aproximativ 100 de mii.

Reprezentanții rasei – devotati, bun, inteligent, ei vor fi însoțitori excelent atât pentru o singură familie și. Ei vor deveni prieteni excelente pentru o persoană care duce un stil de viață activ, care îl însoțesc pentru plimbări în oraș și dincolo.

Îngrijire și conținut

Setează catelul Border Collie in casa, ar trebui să aibă grijă de siguranța acestuia. În cadrul îndemâna PSA nu ar trebui să aibă nimic care poate strica, și nimic care l-ar putea dăuna. Acestea sunt fire și obiecte mici, și produse chimice de uz casnic, și coșuri de gunoi vag închise, și produse cosmetice, iar masa de alte lucruri. În cazul în care casa este de două etaje, catelul nu ar trebui să urce pe scări, în mod independent, deoarece se poate deteriora scheletul său. De asemenea, ciocolata si bomboane nu ar trebui să fie disponibile, deoarece este toxic pentru un produs catelus.

În cazul în care casa are un balcon, ar trebui să blocheze cățeluș (și PS adult) posibilitatea de a intra ea. Temperamentul reprezentantului rasei este de așa natură încât el poate, în urma sângele interesat ca o pasăre sau un sunet necunoscut, pur și simplu cad din fereastră sau din loggia.

Desigur, animalul de companie ar trebui să aibă propriul loc să se relaxeze și să doarmă, propriile lor castron pentru mâncare și o cană de apă.

Este necesar să se aibă grijă ca câinele are în mod constant acces la apă potabilă curată. Este inacceptabil să îi permită să doarmă împreună cu proprietarii, ea ar trebui să știe locul lui.

Cumpărarea unui catelus de aceasta rasa ar trebui să apară ținând cont de faptul că va trăi într-o casă sau un apartament. În condițiile străzii, el nu poate trăi, numai în timpul zilei într-o avoller spațioasă, situată în zona împrejmuită a casei de țară. Nu există alte plăceri în viața de zi cu zi.

Reprezentanții soiuri cu părul lung au nevoie de lână lor de lux care urmează să fie pieptănată în fiecare zi cu o perie specială. În caz contrar, punctul de vedere al Border Collie va fi non-primable. Dacă sunteți proprietarul SCHOW Class Pet, care participă în mod regulat la expoziții și concursuri, pieptănarea zilnică în mod necesar.

Complet nevoie de lână umedă, o spațiere este utilă pentru boia acest lucru. În cazul în care animalul de companie este linii intens, lâna trebuie să fie eliminate în mod constant. Scratch va avea mai des.

Câinii de îmbăiere mai des o dată pe o lună nedorită.

Desigur, vaccinări, în conformitate cu programul sunt necesare, precum și de prelucrare cât timp de la căpușe și alți paraziți. Aceasta este o listă de evenimente standard care este nevoie de un reprezentant al oricărei rase. Ghearele tăiate cu foarfece speciale rotunjite – manichiuri simple pentru această procedură nu se vor potrivi. După mersul pe jos labele ar trebui să fie șters cu o cârpă umedă curată, precum și a face o inspecție – există orice zgârieturi, by-pass sau tăieturi. În timpul iernii, labele trebuie să fie spălate și ștergeți cu zel special, fără a lăsa să le piese de reactivi otrăvitoare.

O dată pe săptămână este necesar pentru a inspecta și ștergeți urechile (în vara, este necesar să se examineze mai des, în scopul de a detecta în timp util paraziți). De asemenea, este necesar să se inspecteze sistematic ochiul animalului.

Nutriție

Puteți hrăni câini și alimente naturale, și a terminat, dar numai fără a se amesteca una cu alta. feed-urile finite trebuie să se refere fie la clasa premium, sau la o super premium.

Dacă ați ales hrana naturală, atunci PSU va avea nevoie în mod necesar aditivi utili – calciu, ulei de pește, probiotice, ulei – in și măsline. Acestea vor fi de sprijin perfect tonul și câine bun starea de spirit.

Baza dietei câinelui ar trebui să fie carne, care servește ca sursă de proteine. Cantitatea necesară de carbohidrati va primi de la legume și crupa, iar produsele lactate va deveni o sursă de calciu.

Hrănirea ar trebui să se facă în conformitate cu programul. Aceasta trebuie să fie respectate în mod clar. Border Collie aparține numărul acestor rase care nu refuză niciodată alimente, dar nu se simt întotdeauna foame.

În cazul în care câinele are posibilitatea de a mânca în orice moment, aceasta poate duce la probleme cu comportament (cerșitul) și cu greutate (obezitate).

catelusi produs Putting de 3-4 ori pe zi, câinii adulți sunt suficient pentru doua mese pe zi. Pentru două mese, puii sunt traduse de jumătate de an, un. Cățeluși necesită mai multă energie pentru creștere și dezvoltare, și, prin urmare, mai multe calorii. calorii maxime care sunt necesare pentru câinii adulți – 1400 kcal, Dar, în același timp, acestea ar trebui să fie foarte activ, se angajeze în munca fizică constantă.

În cazul în care câinele este ales hrana uscata, dozajul va fi vizualizat pe ambalaj, dar reverificate independent. Nu întotdeauna pe producătorii de ambalare indică cantitatea reală de furaje, uneori este supraestimată. Acest lucru se face pentru că fiecare producător este interesat să cumpere produsele sale in mai.

Dacă proprietarul a ales pentru hrănirea lui de companie cu alimente naturale, atunci Carne și organe pot fi date atât în ​​formă fiartă și brânză, dar le pre-expune la inghet profund, precum și pentru a alege toate oasele. Se referă atât la carne, cât și pe oase – oasele nu ar trebui să cadă în organismul câinelui, acesta poate fi suprimat și perturbat procesul digestiv. Legumele sunt prezentate sub formă brută, dar acestea ar trebui să fie pre-ras pentru a fi grătar sau tăiate pe Sterns confortabile.

Elementul obligatoriu din dieta ar trebui să fie lapte și produse lactate – branza de vaci, kefir. De la crupă puteți da orez și hrișcă. De asemenea, collasa de graniță trebuie să hrănească ouă de pui – în brânză sau formă fiartă.

De la tratamente pentru a încuraja cel mai mare câine va fi încântat de ficat uscat. Pentru persoanele în creștere sunt oase bune „cu gust”, ei vor ajuta atât în ​​formarea corectă a mușcăturii, cât și pentru a preveni apariția bolilor tarteri și a gingiilor.

Încurajarea unui câine, nu trebuie să vă implicați într-un tratament, trebuie să alegeți un vas care conține o cantitate mică de grăsimi. Dulce dând un câine nu poate.

Când transferați un cățeluș la alimentele adulte, este important să reduceți treptat cantitatea de proteine ​​din dietă, în caz contrar, cadrul muscular va fi format prea repede, cum ar fi osul. Provoacă formarea necorespunzătoare a unui schelet. Fosfor, calciu și acizi grași Omega-3 și -6 – adăugiri obligatorii care ar trebui să fie în dietă, dar este important să respectați cu precizie doza. Prezența excesivă a acestora în meniul zilnic este, de asemenea, periculoasă ca dezavantajul.

educatie si antrenament

Eroarea va presupune că un astfel de animal inteligent și inteligent nu are nevoie de a educa și de tren. În caz contrar, existența comună a proprietarului și câinele nu va fi la fel de confortabil pentru ambele.

Instruirea reprezentanților rasei poate aduce o astfel de problemă a: ei pretind a fi prost și nu înțelege ce proprietarul vrea de la ei. De fapt, aceasta înseamnă că animalul de companie este leneș sau plictisitor pentru a executa comenzile proprietarului. El poate căsca, zero, uita-te la o parte, „a lua în simțurile mele“, și cel mai viclean nu poate descrie boala cum ar fi chromotomoth sau slăbiciune. De asemenea, un animal poate încerca să scape de clase. Astfel de acțiuni proprietarului, trebuie să se oprească imediat, în caz contrar, cainele se va transforma într-un obicei.

Pentru a evita atacurile de trucuri in PSA, de formare ar trebui să fie sub formă de joc. Este mai bine să vă consultați cu accentul profesional, care va spune în detaliu cum să facă cu câinele, astfel încât ea nu a fost plictisită.

Educația începe din momentul în care catelul apare în familie. Deoarece puii acestei rase sunt teribil de curioși, vor urca peste tot, lucrurile nibble, inclusiv Maestrul. Ar trebui să-i dau imediat că este greșit că este imposibil. Dar catelul trebuie să aibă propriile lor jucării – rozătoare, alte lucruri, puii cu care el poate juca. Nu este nevoie să cumpărați primele sau cele mai ieftine elemente – trebuie să plătiți timpul să alegeți, deoarece depinde nu numai de dezvoltarea câinelui, ci și formarea gingiilor sale, fălcilor, oaselor. Jucăriile ar trebui să fie destul de mult, astfel încât animalul de companie să nu rateze.

Dacă un câine sau un câine adult a făcut ceva, trebuie să te uiți cu strictețe și să-mi exprimi vocea cu nemulțumire, cuvinte, intonație. Maximă care poate fi permis – să palmă cu o foaie de hârtie împăturită. Alte violență la câine nu poate fi aplicat.

Recenzii de proprietate

Fiecare proprietar al reprezentantului acestei rase celebrează inteligenta uimitoare, inteligenta si elev excelent de animalul lui. De asemenea, câinele este numit prietenos. În virtutea vechi de secole activități în protecția efectivului de Border Collie, încercările de a colecta o companie, de odihnă în natură, împreună, ușor musca pe cei care merg departe pentru tocuri.

După cum sa menționat, mers pe jos ar trebui să fie intens, iar acest lucru nu este doar execută înainte și înapoi până la epuizare, dar jocurile cu sensul – cu un fel de mâncare Frisbee, cu executarea comenzilor. de sarcină zilnică ar trebui să fie mentală și fizică. În caz contrar, Border Collie este capabil să facă rău apartament sau casa în care trăiește.

O altă linie negativă a rasei este că acesta poate părăsi proprietarul de dragul oricărei persoane care se va ocupa cu munca ei.

Totul despre rasa de câini Border Colli, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: