Grotto pentru acvariu: Alegerea și metodele de fabricație

Grotto pentru acvariu: Alegerea și metodele de fabricație

Grotarea pentru acvariu nu este doar un element decorativ, ci servește și ca adăpost pentru pește. Pentru a crea un design unic, puteți să-l faceți singur. Pentru salvarea va veni atât materiale speciale, cât și remedii, de exemplu: cochilii, spumă sau argilă.

Scop

Grotto este un element decorativ de dimensiuni mari. Din acest motiv, nu toți acvariștii sunt de acord cu instalarea sa. Dar, în unele cazuri, disponibilitatea acestui accesoriu este necesară, deoarece este capabilă să efectueze funcții de protecție și să se ascundă pești mai slabi de la colegul lor configurat agresiv și ostil.

Cu toate acestea, adesea alegerea este făcută în favoarea acestei decor. Poate fi achiziționat atât în ​​magazin, cât și o faceți singur. A doua opțiune alege mai des oamenii cu o imaginație bogată și căutând să creeze un design unic. Totul depinde de preferințele acuariste, abilitățile sale și prezența timpului liber.

Cerințe pentru materiale

Materialele din care pot fi făcute grote, masă. Poate fi atât sticlă, cât și lemn, și, de exemplu, lutul obișnuit. Dacă sa decis să creați un accesoriu pe cont propriu, proprietarul acvariului trebuie mai întâi să vă faceți griji, Astfel încât materialele să răspundă la toate cerințele de securitate. Dacă nu urmați acest lucru, decorul poate afecta negativ compoziția apei, precum și asupra sănătății și a vieții locuitorilor din acvariu.

Trebuie monitorizată, astfel încât compoziția nu este un conținut de fier prea mult. Supravegherea sa va conduce la o creștere a numărului de alge adverse, respectiv, acvariul va trebui să fie curățat mult mai des ca filtrat.

În ceea ce privește direct pietre, acestea nu ar trebui să conțină var, în caz contrar apa se va schimba aciditatea și rigiditatea, iar unii locuitori din acvariu și plante vii vor muri pur și simplu. În plus, pietrele nu pot fi luate din carierele industriale și de orice întreprinderi.

Dacă grotă este fabricat în mod independent, acvarist va avea nevoie lipici. În acest caz, expertii recomanda să stați la o astfel de opțiune ca material de etanșare silicon: este cel mai inofensiv.

În ceea ce privește elementele structurale finite, este nevoie să le facă la fel de netedă. colțuri ascuțite Despre activă și nimblefish poate fi rănit. De asemenea, nu trebuie să utilizați ca lemnul, care este capabil să separe rășină. Nu se recomandă utilizarea, de exemplu, constitues stejar. Este mai bine să aleagă ceva mai sigur.

Citește mai mult  alimente moi pentru pisici: Evaluarea producatorilor si reguli de alegere

Produse finite

Unii acvaristi sunt destul de potrivite pentru modele gata făcute de grotts, prezentate pe rafturile magazinelor. Acest lucru este justificat, deoarece o astfel de proiectare a poate fi achiziționat și pur și simplu plasate în container, economisind astfel timp și puterea.

Decoratiuni sunt selectate diferite: în formă, dimensiune, schema de culori. Când selectați trebuie să ia în considerare faptul că Mica grota se pierde într-un acvariu mare, astfel încât valoarea trebuie să fie adecvată. Cele mai multe propuneri din prizele specializate includ opțiuni de lut care au multe avantaje.

Cu toate acestea, nu puteți uita formulare. Există mai multe cerințe în consumatori. Printre ei, grota navei, grota, grota de stâncă și grota.

Navă Adesea pot fi văzute de la acvaristici. De obicei, arată ca un vas de pirat scufundat, rupt în mai multe bucăți. Cel mai adesea există destul de multe compartimente, unde peștele se poate ascunde. În plus, este în ea că puteți ascunde pulverizatorul de compresorul de aer, de multe ori afectează negativ aspectul compoziției.

Grotto sub forma unui castel subacvatic Arată doar fabulos. Se pare că acest regat de mare apare în acvariu.

Grota Scala Conceput pentru cei care iubesc naturalețe. Aquaristii au adesea plante vii lângă el, iar grota arată ca o parte a peisajului natural.

Și în cele din urmă, vă vor dori iubitorii de un decor neobișnuit și misterios craniu Grotto. Unii preferă să arunce mai multe monede pe fund, pre-acoperite cu lac impermeabil. Ele vor ajuta la crearea unui anturaj mai luminos și vor decora compoziția.

Fă-o singur

Cel mai adesea pentru fabricarea unei grotă, a acvariști alege materiale naturale, considerându-le mai ecologice si usor de lucru. Cu toate acestea, pot exista nuanțele lor. De exemplu, trebuie să luați în considerare acest lucru Locuri în care ecologia slabă este interzisă pentru selectarea părților din viitorul design. De asemenea, sub interzicerea pietricelor cu culori de rugină. Acestea sugerează că elementul a crescut conținutul de fier, respectiv locuitorii vii ai acvariului pot otrăvi.

Lemnul trebuie să fie proaspăt, nu puteți utiliza piese ferme. De asemenea, merită abandonarea rocilor care sunt capabile să picteze apa și să evidențieze rășina în ea. Vorbim, de exemplu,.

Decoratiunile au nevoie de grija. Ei trebuie să se grăbească în mod regulat și chiar să fie fiert. Acest lucru va contribui la excluderea problemelor, cum ar fi prezența paraziților și a bacteriilor patogene.

Citește mai mult  Chocolate Toy Terrier: Caracteristici, caracteristici și reguli

De asemenea, este necesar să ne amintim că grotele poate fi destul de greu. Pentru a nu deteriora acvariul, standurile vor fi necesare pentru a distribui greutatea. În plus, designul trebuie instalat în apropierea armăturii.

De la piatră

Aquaristicii fac adesea o decizie de a face un adăpost din pietricele destul de mari. Unele dintre ele pot fi fixate folosind etanșant siliconic dacă peștele sunt excesiv de active și au înclinații la deplasarea elementelor. Cel mai bine este de utilizat Adeziv incolor din plastic de bună calitate.

Indiferent dacă grotele sau nu, pietrele nu ar trebui să se destrame inițial. Suprafață de suprafață de suprafață afectează calitatea cusăturilor. Elementele trebuie deguted folosind un solvent. De asemenea, trebuie amintit că prima dată se vor distinge compușii volatili. Pentru a scăpa de ele, este necesar să se pună de proiectare pentru 3-4 zile în apă de înlocuire.

Dacă vorbim despre pietre moi, se pare grote monolitice excelent. Cu toate acestea, procesul de fabricare a unor astfel de produse – muncă intensivă a forței de muncă. Dar avantaj important în acest caz este puterea.

Cu munca de calcar destul de ușor. Ea nu provoacă dificultăți în procesarea, dar fără ea este în măsură să crească puternic nivelul de aciditate a apei, astfel încât este nevoie de spălare și înmuiere. Nu ar trebui să fie utilizat cu lichid moale.

Gresie afectează, de asemenea, apă, crescând rigiditatea. In plus, el atrage după sine o creștere mai activă a plantelor. Cochilia este capabil de a ajusta aciditatea și îndepărtează de la acidifierea excesivă.

În ceea ce privește Lava, ei nu sunt capabili să schimbe nimic în compoziția lichidului. Cu toate acestea, are un cost destul de ridicat. Și pentru a preveni eliberarea substanțelor, Plantele unice și algele trebuie atașate.

De la pietricele

Pietricele mult mai mici decât pietrele obișnuite. Prin urmare, lucrați cu acesta poate fi dezasamblat:

  • În primul rând, sunt selectate pietricele de flatter+
  • Apoi, de la carton se face de șablonul viitorului grotesc+
  • Dome se face în centru.

Din lemn

Alegerea lemnului, trebuie să acordați atenție pentru a nu fi rășinoasă. Nu aveți o coajă în acvariu, ar trebui să procesați și partea în aer liber și marginile ascuțite. Burțul de peșteră, iar marginile lor pot fi tratate cu o lampă de lipit. Grotto din lemn este în mod necesar fixat.

Citește mai mult  Cum sa faci un filtru pentru acvariu cu propriile mâini?

Din lut

Alegerea lut, preferința ar trebui să fie dată alb. Practic nu are impurități dăunătoare. Coerența materialului trebuie să semene cu plasticina, atunci puteți lucra cu ea. Multe accesorii de lut sunt vândute în magazine specializate.

Atunci când se formează forma dorită, grotă trebuie sa uscat. Procesul durează de la 3 zile la săptămâni. În cazul în care produsul este umed, în timpul fisuri de ardere ea. Atunci când se lucrează la domiciliu pentru ardere, un cuptor este folosit, care se încălzește treptat până la aproximativ 250 de grade. Nu este o grabă în valoare într-o astfel de situație o. momentul tragerii – până la 6 ore.

Răcirea grota nu este recomandată rapid. În primul rând, trebuie să se răcească în cuptor, după care acesta este îndepărtat, papură cu apă și plasat în acvariu.

De la cocos

Grota din nuca de cocos este un produs natural care nu toxinele nu excrete și nu are un efect negativ asupra apei. Care conditia de baza – nucă de cocos ar trebui să fie coapte, dar nu mint.

Pentru a începe cu, nuca de cocos este deschis, laptele este turnat din ea. După aceea, zona din spate este deviat și carnea este îndepărtată. Mantaua este fiert de 2-3 ori până la o jumătate de oră, cu drenarea apei obligatorii și spălare ea.

În cazul în care pulpa rămâne încă, aceasta trebuie să fie îndepărtate cu o perie dură. După aceea, găurile necesare sunt tăiate, iar accesoriul în sine este în gropile de apă detașabil până când se oprește pictura.

Din sticla

Acesta este un alt material confortabil pentru fabricarea de grote. Scoateți gâtul sau partea de jos a sticlei, după cum urmează: Cablul este înmuiată în benzină, se presupune de suprafața necesară, seturi pe. încălzirea sticlei are loc, după care aceasta trebuie să fie coborâte în lichid rece. Atunci când un fisuri de sticla in locul potrivit, șeful este prelucrat sau topit.

Apoi, containerul este lubrifiat cu adeziv acvariu și rola în pietricele sau nisip. Din pietricele de mai sus pot fi plasate sau alte elemente de decor.

Cum sa faci o grotă pentru acvariu dintr-o sticla de plastic, veți învăța din videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: