Guppie Endler: tipuri, conținut și îngrijire

Guppie Endler: tipuri, conținut și îngrijire

Guppi Enderra în natură a fost găsit doar într-una din lacuri Venezuela. Impactul dezastruos al omului a contribuit la dispariția acestei specii în natură, astfel încât să le puteți întâlni acum doar în acvaristi.

endlera Guppie sunt pești pitic, care au masculi, iar femelele au o culoare colorat luminos. Aceasta rasa este extrem de modest în îngrijire și fructe.

Descrierea de pește

Guppy Dwarf trata familia Peciliev și sunt nipheyessfish de apă dulce.

Înălțimea maximă a atinge femele de 4,5 cm, masculii sunt mai mici de aproximativ 1 centimetru. Speranța de viață a bărbaților este de aproximativ trei ani, la femei – aproximativ două, deoarece nașterile frecvente slăbi puternic organismul.

Clasic Guppy Enderra are o vopsire galben-portocalie cu embosaje de pete de smarald și purpuriu, cu toate acestea, există multe soiuri ale acestor pește pitic, cu o schemă de culori extinsă.

Coada din aceste pești în formă și pompă nu este atât de frumoasă, ca în guppies obișnuită, de obicei are o formă rotunjită și femeie și la bărbați.

Vizualizări

Există mai multe tipuri de Guping Enderra:

  • Aur – Acesta este un pește cu un corp de culoare aurie, o burta luminos, o coadă transparent, cu un accident vascular cerebral luminos+

  • Albastru japonez – capul și aripioarele sunt transparente, coada este transparentă cu o margine albastră strălucitoare, are o formă dublă de sabie, un corp albastru cu un val de neon, în mijlocul unui punct negru (feminin transparent)+

  • Tigru – corp de măsline sau de culoare galben saturate, abdomen inchis, coada transparent cu învecinându întunecat, float abdominal aproape transparent+

  • COBRA – Culoarea seamănă cu un model de piele șarpe și este suflat foarte frumos în lumina zilei, pe fundal galben în fundal, există pete întunecate, complet pictate în galben și aripioare (cu excepția abdomenului), coada+

  • Venezuela – Culorile portocalii, negre și verzi și galbene prevalează în culoarea sa, coada transparentă este similară cu o sabie dublă în formă și are o margine portocalie strălucitoare, aripiorul dorsal este parțial pictat și are o formă alungită, abdominală – transparentă+

  • Blue Sky ( „Blue Sky”) – Acești pești au o colorație nonderable a corpului, aripioarele și coada vopsite într-o culoare albastru ceresc bogat.

De la aceeași pereche de guppies pitic poate fi născut din hibrizi simultan cu indivizi de rasă de o singură specie. Infinite Multe combinații în culori face ca aceste pești să fie extraordinar de atractive pentru toți acvariștii.

Condiții de creștere

Conținutul de Guppy Enderra este extrem de simplu, singura dificultate este un acvariu separat pentru ei, astfel încât alte rase de pește nu va fi ofensat. Dwarf guppy iubitor de pace și prietenos de pește. Este de dorit pentru a ascunde Guppy de obicei, ca indivizi hibrid cu sănătate slăbit vor începe să se nască, iar multe femei vor muri în timpul nașterii.

Citește mai mult  Varietatea de porecle pentru câini de talie mică

Vecinii guppy pitice pot fi doar lent și calm locuitori acvariu: neoane, Danio și creveți.

Este recomandat să conțină fie o pereche de guppy, sau cel puțin trei femei într-un acvariu si doi masculi, astfel încât băieții simțit mai puțin, iar fetele au fost mai puțin agresive și a oprit împărțirea teritoriului acvariu între ele.

Un pește necesită 3 litri de apă. Acvariul ar trebui să fie echipate cu aerare și filtru. În cazul în care peștele nu dispune de oxigen dizolvat în apă, ei încearcă să sară din acvariu, deci nu este în valoare de overpopping containerul. Asigurați-vă că închideți acvariul cu un capac, în timp ce este necesar să lăsați un spațiu mic de 2-3 cm sau să puneți capacul pe suport pentru a furniza accesul la aer, în caz contrar apa va fi bolnavă.

Temperatura optimă pentru menținerea endaler guppy – de la +23 la +25 grade. Pentru a menține continuu un astfel de regim de temperatură, puteți achiziționa un termostat special. Dacă apa este mai caldă, atunci peștele va crește rapid și multiplicat, dar viața lor va reduce semnificativ.

Rigiditatea apei pentru pitic ar trebui să varieze de la 15 la 20 DGH, aciditate – în intervalul de la 6,7 ​​la 7,5 unități.

Ca un sol, cel mai bine este să folosiți pietricele marine sau pietricele obișnuite de negru și gri (înainte de a plasa acvariul de umplutură, este necesar să clătiți cu sodă de alimente, clătiți cu atenție, fierbeți timp de 5 minute, dați apa, dați răceală).

Iluminarea artificială ar trebui să fie cât mai aproape posibil de lumina zilei. Cu o lampă prea luminată, colorarea piticului Guppies murdară și palidă, își pierd foarte repede frumusețea.

Filtrul trebuie achiziționat pe baza dimensiunii acvariului. Guppies pitic sunt foarte nepretentious și murdărie de la ei relativ puțin, deci este potrivit pentru un filtru simplu de dimensiuni medii care creează fluxul minim. Nu este recomandat să cumpărați un filtru în care se încorporează aeratorul, un astfel de aparat salvează ușor locația doar ușor, dar umplutura are o înfundare mult mai rapidă, iar o parte din frunzele microalgei cu bule de aer înapoi la acvariu.

Pereții acvariului sunt ușor curățați de o bucată de tifon, ceea ce vă permite să colectați întregul zbor de microalgae. Suficient pentru a ține o astfel de procedură o dată pe lună.

Partea inferioară este ușor de curățat cu ajutorul unui filtru de sifon sau a unei tuburi de plastic simple cu furtun (o dată la fiecare 3-4 săptămâni). După aceea, este necesar să se adauge la acvariu o apă de la robinet uimit la nivelul obișnuit.

Curățarea pereților și de jos nu necesită atașarea de pește, trebuie doar să efectueze toate acțiunile lent.

Guppie Endler necesită suficient de gros și vegetație magnifica: toate soiurile de lymnofils, bakapaps, valleynery, mușchi, hydrotrich și t. Ns.. Pe suprafața pe care se poate aranja un exterior, dar creste si are nevoie de subtiere frecvente rapid. Ar trebui să fie amintit acest lucru Numărul de plante depinde de cabinage rezervorului și numărul de pești (Este de ajuns pentru a planta două rânduri de vegetație ridicată de-a lungul peretelui din spate, un strat la suprafața apei din plante, în care se prăjește pot fi ascunse și 2-3 prăjituri cu spirit mici în prim-plan).

Citește mai mult  Cum se distinge femela de la cocoșel de pește de sex masculin?

Plastic și acoperite cu decorațiuni vopsea de lut, precum și un sol multicolor pentru acvariu, afectează imaginația cu diversitatea lor, dar substanțele adesea otrăvitoare se disting în apă, deci este mai bine să acorde preferință pietre convenționale, scoici și decorațiuni din sticlă.

hrănire adecvată

fry-născuții trebuie hrăniți după 2 ore după apariția unui aliment deosebit de mici (poate fi zooplancton „Artemy“). Babes de guppy pitice cresc foarte repede, asa ca au nevoie de trei mese. Cu toate acestea, nu merită să le arunci.

În ceea ce privește produsele alimentare, guppie toate vârstele nepretențioasă. Se recomandă următoarea diagramă de hrănire a acestora:

  • Hrana uscată da 1 dată pe zi într-o zi+
  • amestec de vitamine sub formă de fulgi o dată la fiecare două zile (alternanță cu alimente obișnuite uscat)+
  • Condiții de viață alimentar 1 dată pe săptămână (este mai bine să cumpere mici: Moin și nematode Daphnia, dar molia nu este potrivit, deoarece este mare, iar peștii înșiși sunt doar 2-3 cm în lungime).

hrana pentru animale de pește congelat nu este recomandată. guppy pitică foarte călduros, alimente atât de frig va afecta în mod negativ sănătatea lor. Uneori le puteți hrăni cu carne crudă robustă. Pentru a face acest lucru, trebuie să respingă cuțit ascuțit ceva carne din bucata de carne de vită congelată, da-l să se încălzească până la temperatura camerei și să le hrănească. Este imposibil de a stoca o astfel de alimente. hrana pentru animale vii este mai bine pentru a obține bucăți mici de pește, astfel încât viermi care nu sunt necesare, nu se depun pe fundul și nu a putregai acolo. Un pește este suficient un vierme pe săptămână.

În cazul în care gazdele sunt adesea absente din cauza de călătorie și excursii, alimentator automat va veni la salvare.

Se recomandă să lăsați o bucată de fund sub jgheabul fără sol pentru a vedea excesul de alimente și nu mai hrăni în timp. De asemenea, această recepție va facilita curățarea în acvariu.

Cum să distingi bărbatul de la femeie?

Masculii și femelele se disting prin forma aripii abdominale: în amenajarea indivizilor de sex masculin de pe bastard întins, în formă de sex feminin.

Bărbații din pitici Guppies este considerabil mai mic, mai degrabă decât femeia și mult mai luminos pictate. Femelele de multe subspecii și sunt complet transparente – este posibil să se ia în considerare toate interioarele și coloana vertebrală cu ochiul liber.

Cântările de bărbați sunt depășite cu reflexii de neon, cântarele de sex feminin (dacă nu sunt transparente), cel mai adesea au dispărut doar argint sau umbra de aur fără overflare.

Femelele de pe pantalon există un punct negru în zona gaura anală, cu debutul sarcinii și o creștere a termenului său crește. Bărbați în mod constant în mișcare, sunt întotdeauna pregătiți pentru reproducere și îngrijesc în mod activ pentru o femeie lentă.

Reproducere

Guppy sunt pești novelnient, astfel încât este necesar să debarce o femeie gravidă într-un recipient separat, în timp sau într-un timp util pentru a prinde prăjește din acvariu totală. Dacă nașterea apare într-un acvariu convențional, este necesar să se plaseze un strat gros de alge (minereu, „pom de Crăciun”, astfel încât funinginea să se ascundă în ele și să supraviețuiască. La momentul nașterii, Melk, răsucită în minge, role de la femela, hit-uri de jos, stropi și apare foarte repede. În condiții naturale, copiii de guppy pitice nu demola fluxul, cum ar fi Guppy clasic, dar indivizii adulți le pot urmări, apărarea drepturilor lor teritoriale. Dacă vă prăbușiți la timp, ei vor fi foarte ușor să crească.

Citește mai mult  Comparație de hrană pentru pisici: clase, compoziții, branduri

Cu câteva zile înainte de naștere, femela începe să echilibru pierde și înot, ușor care se încadrează în jos pe partea, sau cu o înclinare înainte. În acest moment, la fața locului negru în apropierea anusul atinge dimensiunile sale maxime.

In rezervoare pentru nastere, este de asemenea necesar un strat de alge la suprafața apei. Nașterea de multe ori apar seara târziu. Imediat după terminarea lor, femela trebuie să fie transplantate într-o altă capacitate similară, ca și nașterea guppy pitice poate trece în 2-3 etape, timp de mai multe zile. Pentru un fel de sex feminin poate reproduce de la 5 la 25 prăji.

Femelele de guppy pitice sunt în măsură să dea naștere în fiecare lună, dar pentru a obține un urmaș mai puternic, este mai bine să-i dea o lună de repaus între sarcini, conțin într-o capacitate separată de aproximativ 30 de zile după naștere, astfel încât corpul său poate recupera pe deplin. O fertilizare poate fi suficient pentru pui de mai multe.

Într-o epocă de două luni, tânărul Guppy dobândește capacitatea de a reproduce, Însă sarcina timpurie afectează negativ sănătatea lor și pe descendenții care rezultă, prin urmare, este recomandat să debarce bărbați de la femeie până la vârsta de 1,5 luni. Creșterea este mai bine să începeți la 3 luni când corpul peștelui va crește în cele din urmă.

Dwarf Guppie Enderra sunt pești foarte frumosi, sunt ușor de întreținut, se înmulțesc rapid. Astfel de locuitori acvariu sunt potrivite pentru acvaristi novice, dar le place proprietarii lor și de pește cu experiență pentru diversitatea extraordinară a culorilor, precum și forme de aripioare. Micul luminos de pește va fi decorarea orice acvariu si nu va livra proprietarul probleme inutile.

Uită-te la frumusețea Enderra Guppy poate fi mai departe.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: