Îngrijirea și conținutul scalarului

Îngrijirea și conținutul scalarului

Unele dintre cele mai frumoase și mari pești de acvariu din scalar sunt visul de aproape în fiecare crescător entuziast. La prima vedere, ei atrag atenția asupra lor, arata spectaculos și exotice. Dar nu este în fiecare acvarist să crească astfel de frumuseti. Îngrijire și conținutul scalar necesită, într-adevăr, timp de grave și puterea.

Cunoscut ca fanii străini „îngeri“ acești pești răpitori nu diferă în comportament aproximativă. Ele sunt mai bine să nu posta împreună cu prăjește, și, în general, este mai bine să selectați de la alți locuitori ai lumii Apă. Grija pentru clopotele pentru incepatori pot fi extrem de complexe. Dar crearea condițiilor optime pentru pești de acvariu și caviar lor, puteți obține rezultate excelente, creșterea semnificativă a populației existente. Să mai târziu, ne gândim ce reguli ar trebui să fie ghidate de aceste ciclide mari în noul habitat.

condiţii optime

Pentru scalar perfect simțit într-un loc nou, ar trebui să aibă grijă de a crea condiții optime de viață pentru ei. Acesti pesti de acvariu spectaculoase au nevoie de destul de o mulțime de spațiu liber. Pentru acvaristi novice va fi util să știe ce să păstreze un scalar cu o pereche mai bună – persoane singure au respins turmele de pește, pentru a primi mai multe alimente insuficiente. In acvariu monobreed, perechea principal va fi întotdeauna detectate, lideri care demonstrează statutul lor în comunicarea cu rudele.

Conținutul scalară exotice la domiciliu a început relativ recent – aproape un secol în urmă. Pentru o lungă perioadă de timp, a acvariști au acționat cu ajutorul unor probe și erori. Nu a fost posibil pentru a obține urmași, au existat probleme cu dezvoltarea bolilor la pești. Dar, treptat, s-au găsit soluțiile potrivite, și astăzi pentru a menține scalară în acvariu nu este mai dificilă decât guppy. Principalul lucru este de a crea condiții optime pentru aceste creaturi minunate.

Selectați acvariul

Pregătirea pentru decontare Scalarul oferă selecția corectă a rezervorului. Acvariul este selectat pe baza dimensiunii și nevoilor de pește. În sălbăticie, aceste cichlide ajung cu ușurință de 26 cm lungime, în captivitate, dimensiunile lor sunt modeste, dar, de asemenea, impresionante – aproximativ 15 cm. În consecință, acvariul pentru astfel de locuitori mari este necesar spațios – cel puțin 60 de litri, dar o opțiune timp de 250 de litri este considerată optimă pentru conținut. Poate conține 4-5 perechi de pești, echipându-le și un loc spațios pentru înot liber și Green Creek și adăposturi naturale sau artificiale.

Înălțimea recomandată a pereților acvariului pentru scalar – aproximativ 60 cm. Forma optimă este considerată a fi un paralelipiped clasic, permițând facilitarea plantării de pește și plante, îngrijirea, curățarea recipientului. Instalați un acvariu este nevoie într-un loc liniștit, cu iluminare artificială bună (lămpi MB). Razele drepte ale Soarelui sunt un factor nedorit, contactul lor cu Scalaria este mai bine să se evite. Nici un efort suplimentar, din afară va permite păstrarea o culoare strălucitoare de pește, în forma sa cea mai atractivă.

Acvariul spațios este absolut necesar de scalaries, în cazul în care este planificat să nu crească doar pește, dar, de asemenea, pentru a le oferi cu dezvoltarea dreaptă, de depunere a icrelor bun.

În medie, există suficientă capacitate de 60 l pe 1 pereche de persoane adulte. Cu filtre puternice, puteți compact și mai mult de decontare. Dar, în acest caz, va exista o luptă între pește, ceea ce va duce în mod inevitabil la pierderea lor decoratii.

Temperatura apei

Indicatori de temperatură a apei afectează mai mulți factori pentru dezvoltarea scalarul, deoarece peștii din viata in vivo pe Amazon, în condițiile unei zone climatică tropicală. Conținutul de acvariu este posibilă la temperatura apei în intervalul de la +16 la +23 grade Celsius. Dar aspectul și decorativismul de animale de companie vor fi nesatisfăcătoare.

Pentru a face conținutul scalar la aproape domiciliu gama lor naturală, este necesar să se mențină o moliciune destul de mare de apă, menținând în același timp temperatura în intervalul de la +23.36 de grade. Pe parcursul perioadei de reproducere (și pentru a începe procesul de reproducere), crește și mai mult. Indicatorii optime vor fi în intervalul de + 30-32 grade Celsius.

apa moale de aciditate slabă – o componentă importantă a succesului în cultivarea scalar acvariu. Indicatorii de rigiditate optimă – 18, pH – 6.5-7.4. Dar, în afară de aceste cifre, este foarte important să se păstreze compoziția microbiologică permanentă a mediului. În cazul în care de multe ori se schimbă dramatic, probleme vor fi inevitabile. În medie, actualizarea 1/4 din totalul lichidului este necesară săptămânal.

În natură, scalară trăiesc în lagunins și praguri, în cazul în care debitul este foarte lent sau lipsește deloc. În acvariu ei, de asemenea, nu au nevoie de un flux rapid. Va fi de ajuns pentru a oferi pur și simplu de filtrare bună

. Este important să ne amintim că apa prea cald este un mediu favorabil pentru dezvoltarea microorganismelor patogene. Uneori, temperatura sa este redusă în mod specific pentru a preveni bolile periculoase.

La formarea unui mediu confortabil, acvaristii cu experienta crea de multe ori acvarii biotop cu apă „negru“. Următorii indicatori se caracterizează pentru ea:

 • galben-maro umbra+
 • transparență ridicat+
 • Conținutul de acizi humici+
 • Taninuri care dau o culoare caracteristică.

Culoarea ta naturală în Amazon este un astfel de mediu lichid, datorită contactului cu solul umed bogat. În condiții artificiale, este recreat cu concentrate speciale sau cu ajutorul unor instrumente de origine non-hard. Mototolită Curs și Willow Roots (tineri, colectare de primăvară), denivelări Olkhovy, coaja de stejar sau coji de castan aburit pe o baie de apă timp de două ore, apoi se bazează pe materiile prime rezultate se prepară prin infuzie. plus față de apă asigură o creștere a proprietăților bactericide ale mediului, previne dezvoltarea microflorei patogene.

Peisajul necesar

Pentru acvariu cu scalaria, trebuie să cumpărați anumite plante și peisaje. În primul rând, este economisit pe pereți și pe suprafețe. În astfel de desișuri în natură, ele ascund de dușmani. La momentul reproiectării, trebuie să aterizați sau să puneți plante mari cu frunze dense în pământ – camumba, ludwigia, ambulia. Printre „vecinii” erbacei, preferința este mai bine să dea criptocorine – scalaria lui este deosebit de asemănătoare.

Cea mai potrivită este, de asemenea, o valverie de apă dulce, fără pretenție în cultivare. Puteți decora un acvariu cu scalaries de anabias mlăștinoase – rizomul sau târâtor va accelera peisajului de acvariu.

Înșurubarea, de asemenea, trebuie să fie etichetate, crearea unor condiții bune pentru pești în perioada jocurilor de căsătorie și puii.

Caracteristicile de hrănire

Hrănirea scalar – procesul este relativ simplu. Acești pești pot fi mulțumiți cu alimente uscate, dar gata să mănânce organisme vii. Având în vedere volumul stomacului, este mai bine să dea mâncare mai des – de până la 3 ori pe zi, dar în porții mici, un aranjament săptămânal de animale de companie perioade de descărcare pentru 24 de ore pentru a preveni obezitatea. pește Adult hrănite de două ori pe zi. Frys manca de 3 ori pe zi, de aproximativ 3 luni.

Cea mai buna hrana pentru orice cychlide ar trebui să difere în conținut ridicat de proteine. Proaspete sau congelate miezuri, dafnii, molii, creveți – acestea sunt date la un furaj în timpul zilei. Printre alimentele uscate este mai bine să alegeți pe cei care se încadrează încet pe fund. Fulgi speciale vor deveni soluția optimă, mănâncă din partea inferioară a scalarilor este dificilă datorită caracteristicilor structurii corpului.

Printre feed-urile de vegetație, algele sunt cele mai potrivite. Puteți utiliza ca element de baterie Riccia, un rând, Walfia. Ca o hrănire suplimentară, puteți folosi carne de fructe de mare de la creveți la caracatiță, precum și o inimă de vită.

Compatibilitate cu alte pești

Aceste subspecii de Cichlid se caracterizează prin iubirea de pace în raport cu alți pești. Dar ei nu ar trebui să le păstreze cu brad, cu o mare probabilitate că vor fi mâncați. Primăvara cu:

 • Barbusami+
 • Tetra+
 • Soma Plekostsi, Coridoare+
 • MidNames+
 • Mollyonsia+
 • Cizme+
 • Danio.

Condițional compatibil cu anghilă, crabi, creveți. Capturile în acvariu sunt extrem de de dorit, deoarece scalarii înșiși nu se grăbesc să curețe fundul de la poluare. Aceste pești sunt categoric incompatibile cu Guppi, Carpul Koi, discursuri, cichlidele africane și sud-americane.

Îngrijirea scalariei de diferite tipuri

Caracteristicile sale și unele subtilități în îngrijirea diferitelor tipuri de scarari există încă. Cel mai nepretențios este obișnuitul scalar. Cea mai dificilă pentru conținutul și îndepărtarea sunt considerate a fi altum scalaria, care trăiesc exclusiv în lipsiți de Orinoco – sunt foarte sensibili la schimbările de habitat. Faceți-i pe cei mai buni acvaristici cu o vastă experiență. O soluție de compromis poate fi scalaria Leopold – o varietate frumoasă și relativ rară care nu necesită îngrijire complexă.

Îngrijire pentru descendenți

De îndată ce într-o reproducere specială sau un acvariu comun, caviarul va fi amânat, merită să încercați să nu deranjați un cuplu. Stresul mai mic va experimenta, cu atât mai mare probabilitatea apariției unui urmași sănătoși. Așa că caviarul nu a suferit de alți pești gata pentru părinții scalar mai bine trimite la acvariu depunerea icrelor în avans. instincte spectacol de sex masculin și feminin, oferind un aflux de oxigen pentru zidărie din cauza folio sale de aripioare, rasfatat (albi) Icrings poate merge. Când a fost eliberat de către tineri din coajă, părinții ajuta copiii depasirea unei bariere densa.

Păstrați puietul la perechea adult în care ai nevoie de încă 7-10 zile. Pe lângă acestea sunt ședinței. Este de remarcat având în vedere că, chiar și cu grijă de scalarul, aproximativ 20% dintre tineri mor.

Pentru a crea condiții bune, mediul într-un nou acvariu este creat în proporție 1 la 1 cu materii prime distilate sau fierte, completate de aditivi antifungici. A doua jumătate este preluată din rezervorul de obicei în cazul în care trăiește populația. Optim pentru regim prăjește Temperatura ar trebui să fie la nivelul de +30 grade Celsius. Clocirea minorului are loc timp de 3 zile, încă 4 zile, ei sunt atașați la locul de arome, apoi gata pentru mișcare independentă.

Fock-urile de scalare au nevoie de o nutriție echilibrată. În primele zile dau infuresori, gălbenuș de ou sau hrană de pornire specială. Scalaria mai multe zile poate fi dat hrana vie – Artemia. De la 1,5 luni dau tăiere sânge și tub. Tinerii însărcuiți au nevoie de o înălțime, într-un acvariu de pește adult este transferat timp de 3 luni de viață.

Cum să păstrați, să vă îngrijiți și să multiplicați biblioteca, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: