Labo: soiuri, opțiuni, îngrijire și reproducere

Labo: soiuri, opțiuni, îngrijire și reproducere

Labo este pește de acvariu, se referă la familia de crap, după origine din Thailanda. Este important să știți cum să o continui în mod corespunzător, deoarece există anumite nuanțe pe care le considerăm.

Descriere

Labo – pește cu un corp subțire, alungit și un pic de laturi flexibile. Spatele va fi implementat mai puternic decât burta.

O caracteristică distinctivă a acestei specii – aripioare mari constând din 15-18 raze, în exterior similare cu rechinii. Firul de coadă constă din două lame.

Labo are un cap mic, dar destul de mari. Lângă gură – Hornpads și 2 perechi de mustăți.

Peștele are o structură neobișnuită a gurii: buzele de margine concepute pentru a tăia ratele de alge și reziduurile organice de răzuire.

Dimensiunea Labo în captivitate – 15 cm, iar în natură pot ajunge la 90 cm.

Alte caracteristici caracteristice ale peștilor depind de tipul. Ia în considerare detaliile lor.

Vizualizări

Luați în considerare o varietate de labo, care sunt potrivite ca animale de companie.

 • Cu două culori labo sau bicolor – Locuiește în rezervoarele din Thailanda. În Rusia a fost livrată în 1959. Coloring: torsul negru de catifea, aripioare portocalii roșii sau luminoase. Anal, abdominal și aripioare pe piept – transparent.

 • Black Labo (sau Morulis Negru) are o pictură de catifea neagră cu o depășire brună, uneori cu albastru. Culoarea tinerilor indivizi lumina gri sau argint, cu scale de aur sau rosu. Spre deosebire de cele două culori, Black Lambo Torso este complet negru, inclusiv aripioarele și ochii. Habitat: rezervoare proaspete din Asia de Sud-Est (Thailanda, Insula Borneo, Malaezia, Cambodgia, Vietnam, Laos).

 • Verde sau thai labeo. Acest tip de labeo are o culoare neobișnuită de măslini întunecată, cu overflow de aur. Belutorii de argint, banda întunecată de la un stand la limbă, există o spectacolă întunecată lângă vârful coadajului. Toate aripioarele finite. Bine ați venit în rezervoarele proaspete din Thailanda.

 • Labo Frenetus Albino (Krasnoplavnichnaya). Corpul acestui pește este mai subțire și mai mult decât alte tipuri de Labo. Ochii de culoare roșie, cum ar fi aripioare (uneori doar coada de roșu, iar restul – alb). Torchis – alb cu roz. Ea locuiește în Thailanda.

 • Silver Labeo – O specie rară, care are o culoare foarte neobișnuită de culoare argintie cu overflow curcubeu. Există o pată neagră la coada. Africa de habitat, Nile River.

 • Congolez Labeo Acesta se găsește în Congo Rivers, stejarul din Gabon. Marginea de sus a aripioarei spinării sub forma de secera. Neobișnuit de colorat leopard: pete verzi-maronii pe pește trunchi de aur.

 • Harlequin (Multicolor). Locuiește în Africa, în râul Congo. Diferența dintre Harlequin este faptul că persoana se schimbă pictura cu vârsta: pe un fond bej de pești tineri – pete maro și roșcat închis, iar pe aripioarele negre – divorțuri portocalii, o femeie adultă devine de culoare gri. Mărimea Labo Arlechino poate să depășească 30 cm.
Citește mai mult  Prezentare generală Sprite Bestia mea

 • GloFish – Aceasta este o Labeo modificată genetic, care strălucește în lumina albastră sau sub acțiunea razelor ultraviolete. Există două nuanțe: violet și portocaliu. Ca albinoși de Frenetus, înotătoarele și ochii de o nuanță roșiatică.

Cum să se facă distincția de sex feminin și masculin?

Learn Paul Labeo este destul de dificil, dar poate. Matură individuală de sex feminin este mai alungit și grăsime.

Masculul are o chila pronunțată, iar aripioara de pe partea din spate este mai ascuțit și lung.

În plus, aripioarele anale ale individului de sex masculin pe negru concentrează în timpul reproducerii.

Podeaua de persoane tinere distinge aproape imposibil, deoarece nu există aproape nici o diferență.

Cum de a alege?

Dacă doriți să cumpere Labo, atunci se pune întrebarea cum să-l aleagă drept.

Mai întâi trebuie să decidă cu privire la varietatea Labo. Până la urmă, acestea sunt pești de acvariu destul de mare, ceea ce înseamnă că va lua un vas liber (aproximativ 150 de litri de volum). Tipuri de labeo Dimensiuni mai mici – verde, albino și argint. Lungimea lor până la 10-15 cm.

Dacă doriți să conțină alte pești împreună cu LABO, atunci alegeți specii mai puțin agresive – Silver, Albino și Congolese Lable.

Pentru a alege pești sănătoși, urmați comportamentul lor: Labo este un pește destul de mobil și activ, deci ar trebui să se miște liber de acvariu. Letargie și imobilitate – un semnal despre sănătatea săracă sau la vârsta de vârstă veche.

Care conține reguli

După cum sa menționat mai sus, în conținutul lui Labeo există câteva caracteristici, deci este nevoie de îngrijire cuvenită. Să ne uităm la locul unde și cum să continui în mod corespunzător acest pește, astfel încât să fie sănătoși și să trăiască cât mai mult posibil. Cu îngrijire adecvată, Labo poate trăi la 9 ani.

Cerințe pentru acvariu

Labo – pește teritorial agresiv și, prin urmare, dacă preferați să conțină mai multe persoane din această specie, gândiți-vă la volumul acvariului. Ar trebui să fie de la 150 de litri, deoarece un reprezentant al Labeo are nevoie de 50 de litri de apă.

Labo locuiește în grosimea mijlocie și mai mică a apei.

Pentru a distinge teritoriul, utilizați tot felul de elemente decorative: vase, ciuperci, peșteri artificiale, pietre, plante artificiale și reale. Acest lucru va servi ca refugiu pentru rezidenți.

Solul este mai bine să cumperi întuneric. Iluminatul nu ar trebui să fie prea luminos, mai împrăștiat.

Parametrii calității apei:

 • rigiditate 4-20 unități (unele tipuri de până la 15)+
 • aciditate (pH) 6-7,5 (neutru)+
 • temperatura +23.27 ° C (pentru Labo Albino – până la 31 ° C).

Filtrarea și saturarea apei cu aer, precum și înlocuirea a 20% a fluidului dintr-un volum total aproximativ o dată pe săptămână.

Este important să știți că peștele Labeo poate apărea de la acvariu. În consecință, trebuie să aveți grijă de coperta pentru rezervor.

Decât feedul?

Vizualizați Labo este omnivoros. Preferă să trăiască alimente: țeavă, Daphny, o molie, coretur, larve, viermi și insecte. Black Labo nu este împotriva faimosului alimente de animale: de exemplu, inima de carne de vită și alte carne (de preferință congelate).

Citește mai mult  Varietate de culori ale pisicilor orientale

Și, de asemenea, trebuie remarcat faptul că Labo poate juca rolul Sanitar, care rezultă din pește putrefacție.

Acești pești vă pot oferi alimente vegetativă: spanac, bucăți de castraveți, dovlecei (congelate).

Puteți diversifica în continuare dieta de fulgi de ovăz, granule speciale și pastile.

Și, desigur, există un loc de furaje de înlocuire uscată destinate acestui tip. Este de asemenea important pentru a da vitamine Labo.

Compatibilitate cu alte pești

Specia de pește Labeo este destul de agresivă, deci trebuie să abordăm cu atenție confiscarea cohabitatorilor pentru ei. La urma urmei, Labo arată agresiune și la rudele sale (cu excepția Labo congolez, este un pește mustață, care ar trebui să fie incluse în grupuri). Iar femela protejează cu atenție teritoriul său. Dar cum am înțeles mai sus, Fiecare reprezentant al acestei specii are nevoie de un teritoriu limitat separat cu adăposturi.

Este de remarcat că peștii mici Labo lui nu observa acest lucru, mai multe atacuri de multe ori pe rudele sale sau la peștii de dimensiunea lor și mai mari.

Toate acestea deoarece peștii mai mici să înoate aproape întotdeauna în temperatura superioară și medie a apei. În plus, speciile mici sunt mai rapide, atât de des Labo este pur și simplu în imposibilitatea de a prinde din urmă cu ei.

Rețineți că Labeo se confruntă cu o aversiune specială pentru pești cu captura.

Luați în considerare în soiurile de masă specifice, combinate și incomplicable cu Labo.

Alte compatibilitate rasa

Poate cartier

Parţial

Nici o compatibilitate

Skalaria, Barbus, Soma, Coridoarele, Danio, Gouars, Boots, Molllyonsia, Peciil, Soma Plekostsytsy, Rajdow, Raspants, Orientul Mares, Tetra

ciclide africane, discuri, acnee, guppy, creveți, crabi

Petushki, America de Sud Cichlides, Pestisorul de aur, Koi Crapi, Astronotuses, siameza alge

pește compatibile – persoanele care sunt în măsură să înoate liber în toată zona de acvariu, de asemenea, pe teritoriul Labeo.

Parțial – persoane fizice, care sunt permise la Labeo numai pe teritoriile limitate.

Incompatibile – acele specii care nu pot fi combinate cu Labo. Consecințe – lupte între indivizi și moartea lor.

Creștere

Reproducerea Labo la domiciliu – consumatoare de timp și de o destul de ocupație problematică. le Bred în principal în Thailanda în ferme industriale. Dar totuși reproducerea acestei specii este posibilă și la domiciliu.

Trebuie să alegeți pentru depunerea icrelor doi sănătoși, bărbați și o femeie. Și, de asemenea pregăti volumul capacității de la 200 litri cu fluid low-core, pe care trebuie să-și apere câteva zile.

În acvariu ar trebui să fie urmat tot felul de adăposturi: castele, pietre, squals, peșteri, plante.

Cerințe pentru conținut:

 • lumină slabă, împrăștiate+
 • îmbogățire a aerului, asigurarea+
 • Duritate – până la 4 unități+
 • Aciditatea (pH) – 6,0-6,5+
 • Temperatura – +24.27 ° C+
 • Nivelul de lichid – nu mai mult de 40 de centimetri.
Citește mai mult  alge Neagră în acvariu: de ce apar și cum să se ocupe cu ei?

În timpul de depunere a icrelor, indivizii au nevoie nutriție adecvată, și anume: alimente hrănire vie. Daphny, salata, tub, Cyclops, molii, legume congelate – toate acestea este hrana perfectă pentru două săptămâni înainte de depunerea icrelor.

În timpul săptămânii este necesar pentru a pune peștele în depunerea icrelor, separate prin pereți despărțitori. Orice altă zi trebuie să înlocuiți o parte din apa.

Reproducerea este posibila numai cu injectii hormonale (Suspendarea pituitare crap pește sau gonadotropina corionică). Injecția trebuie introdusă în mușchii în spate: feminin – 2-3 mg (doza depinde de masa și vedere), distribuirea în două injecții cu o pauză în 12-24 ore, iar masculul – 1-1,5 mg în timpul femela individuală a doua injecție. După acest viitor producătorii trebuie să fie păstrate separat 4-6 ore.

În continuare începe de depunere a icrelor, în acest moment aveți nevoie pentru a slăbi fluxul de apă. Femelele de moschei de până la o mie de iconic, după care indivizii sunt consumate de caviar, care se află pe partea de jos, nu assigated caviar plutind în apă. După procesul de reproducție producătorii ar trebui să fie respinsă.

Acum vom trece la sortarea caviarului: în câteva ore vom elimina opusul – ouă moarte, iar restul sunt puse în incubator, cu un volum de 20 de litri, cu aceiași parametri de apă ca și în vasul.

După 14 ore de la pometi, Labeo larve apar, și după câteva zile, la rândul său larvă în prăjește. Ei au nevoie să se hrănească praf viu, plancton, kovpochki și infusories.

Nu vă faceți griji în cazul în care aproximativ jumătate din prăjește vor muri – este natural. Dar restul tinerilor va fi corectă și în mod activ dezvolta, probleme cu prăjește nu vor apărea. Cu toate acestea, este nevoie din când în când pentru a sorta pescuit, deoarece acestea se dezvolta complet inegale.

Amintiți-vă, indivizii tineri sunt mai ușoare pictura, care se schimbă odată cu vârsta.

Probleme posibile

Rezuma Să, având în vedere problemele care pot apărea în legătură cu îngrijirea peștilor Labeo.

Boluri

Deși acești pești au o imunitate puternică, ei nu le-by-pass. Cele mai multe boli comune: ichthyophthyriasis, apă și infecții bacteriene.

dificultate de reproducție

Așa cum am menționat mai devreme, este necesar să se facă injecții pentru a stimula hormoni, ceea ce este destul de problematic. Precum și rasa aspectul Labeo nu este ușor din cauza lipsei de persoane de sex masculin în gunoi.

Agresivitate

Este foarte dificil de a selecta vecini pentru Labeo, din moment ce această specie protejează în mod activ pe teritoriul său, ceea ce poate duce la moartea animalelor de companie.

De fapt, conțin acest tip de pește nu este atât de dificil. Trebuie doar să alegi corect acvariu și să respecte regulile de conținut. Apoi, animalele de companie va fi sănătos și va trăi destul de mult timp.

Compatibilitatea Labo în acvariu A se vedea în continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: