Malawi Tsichlids: Vizualizare, descriere, conținut și îngrijire

Malawi Tsichlids: Vizualizare, descriere, conținut și îngrijire

Cikhlida Malawi – una dintre cele mai populare locuitori și comune de acvarii. Ei au căzut în dragoste cu o culoare frumoasă și strălucitoare, un fel de mod de comportament, precum și modestia în conținutul.

Particularități

Lacul Malawi, Punerea numele de pește, situat în Africa de Est și este una dintre cele mai mari de pe planeta. Datorita dimensiunile sale extinse, se află la granița a trei state: Malawi, Mozambic și Tanzania. Înainte de rezervor a avut numele de NYAS, Deși acum este uneori așa-numita. Caracteristica distinctivă a acestui lac de apă dulce este de 14 râuri în ea, și numai unul fluxuri. Nivelul apei este menținut la un punct din cauza evaporării.

Din acest motiv, apa din lac este destul de greu și ușor sărat. Partea de jos a rezervorului este pietros, constând în principal din roci sedimentare. Malawi are un număr foarte mare de pești de familii diferite, cea mai numerică a ceea ce este ciclide. Ele sunt de aproximativ 500 de specii, dintre care majoritatea aparțin endemice. prinde pește în lac nu este interzisă, unele puncte de vedere comercial din Malawi, de exemplu, tiliapia, vândute în țara noastră.

Cikhlid Malawi este de vânzare în mod activ aquariumists din diferite țări.

cum arată?

African Malawi fac parte din detașamentul de biban. Corpul peștelui este predominant alungit, iar uneori rotunjite, ușor aplatizată pe laturile. Capul are dimensiuni destul de mari. Samtshas au adesea un hoț pe frunte, ceea ce indică atingerea vârstei adulte. Masculii au, de asemenea, puncte blond înotătoarei inferior, care indică gradul de pregătire pentru împerechere.

Persoanele bărbaților au o aripă dorsală extinsă și îndreptată și aici femelele cu o margine rotunjită stupidă. Colorarea de pește colorată, multicolor, dimensiune – mediu, în lungime pot ajunge de la 12 la 20 cm. Cu bună îngrijire locuiesc în acvariu până la 15 ani. Fiecare viziune are propriile sale diferențe. În starea excitată sau în timpul reproducerii, culoarea devine mai strălucitoare, saturată, cu modele spectaculoase.

Cichlidele Malawi se disting de o activitate înaltă, sunt tot timpul în mișcare. Pește dobândit de care aveți nevoie pentru a da timp pentru adaptare.

În primul rând, ea va căuta adăpost și va ascunde, dar apoi se obișnuiește cu proprietarul și chiar va înota în pahar, văzându-l. În ceea ce privește rudele, ele sunt evidențiate de un nivel ridicat de agresiune.

Soiuri

Cichlidele africane sunt împărțite în două grupuri principale:

  • MBUNA+
  • Utaka.

Principala diferență a acestor pești este metoda de nutriție. Prima apariție aparține persoanelor care se hrănesc cu plante alimentare. În condițiile naturale ale lacului Malawi, mănâncă alge, care a acoperit fundul stancos al rezervorului. Structura de masculi fălcile este similar cu un răzătoare, astfel de dinți perfect ajutor pentru acoperirea cu vegetație racla cu pietre. Prin urmare, pentru Cichlid MBUN, trebuie să alegeți acvariu spațioasă și oferă un număr suficient de adăposturi și alge.

Plantele ar trebui să fie cu rădăcini puternice, puternice, pentru că peștii sunt foarte ca să sară de pe partea de jos și scoate alge. MBUN posedă dimensiuni medii, cu o lungime de 12 cm maximizare.

Culorile de femele și masculi este aproape la fel. Acest grup este cea mai numeroasă dintre locuitorii din Lacul Malawi.

Pseudotrofuses Caracterizat prin colorarea cu dungi verticale. persoane pentru bărbați de Ryano apere teritoriul lor, dar pești tineri și femele înoată cu turme.

Zebra Mbuna Are un corp extins cu capul ușor convex și aripioare ascuțite. Colorarea peștelui poate fi cea mai diferită: portocaliu, albastru sau alb și alb, cu benzi verticale de ton mai întunecat.

Golden Cichlida Dispune de o culoare de aur cu dungi destul de mari, orizontal. Se referă la reprezentanți foarte agresivi ai MBUN.

Blue Dolphin posedă un ton albastru de culoare. O gură mică alungită și situată pe partea occipitală a capului hump dau acest pește un fel de similitudine cu delfinul.

Labiotorofus, Având o apropiere cu puțin extinsă, ca un cârlig de gură, poate avea mai multe opțiuni de culoare. Cea mai comună – albastru sau albastru și portocaliu spinal. Masculii de pe aripioarele anale au un model de mai multe puncte galbene.

Cikhlida bumblebee Se caracterizează prin colorarea galbenă, aripioarele de aripioare au o nuanță albastră, iar apelantul este acoperit cu dungi negre, din cauza căruia peștele a primit un astfel de nume. Bărbații posedă flori mai luminoase decât femele.

În plus față de aceste pești, Grupul MBUN este reprezentat de un număr mare de indivizi diferiți care nu au mai puține culori frumoase și spectaculoase.

La cel de-al doilea grup – lâna, aparține cichidurilor de pradă Malawi. În mediul natural, locuiesc în recifele subacvatice ale lacului. Baza dietei lor face ca prăjirea altor pești și crotoni mici, care se găsesc în straturile superioare ale Malawi. Acoperișurile se disting prin dimensiuni destul de mari (lungimea lor este de 15-20 cm) și pictura neutră. Culori mai intense, bărbați găsesc atunci când ajung la maturitate sexuală, iar indivizii femeilor nu se schimbă.

Reprezentanții tipici ai grupului Wakak sunt Aulalokara. Ei au un trunchi de formă extinsă cu un cap destul de mare și o aripioară spinării bine pronunțat-. Ei au o aprofundare caracteristică, care este foarte sensibilă. Culorile acestor pești în gri, cu o varietate de dungi și pete. Femeie posedă dimensiuni mai mici decat barbatii.

Aulalokara dețin capacitatea de a săpat în apă, în natură îi ajută în vânătoarea. La urma urmei, un astfel de pește nu atrage atenția, dar dar adâncirea pe cap poate percepe nici un fel, chiar și cele mai multe fluctuații minore în apă, ceea ce face ca auloulokar cu vânători excelente. În plus față de acestea, alte specii fac parte reprezentanți ai acestui grup, cu toate că ele nu sunt atât de diverse ca Mbuna.

Red Cadango are un cap mare cu o gura destul de mare. corp de pește este portocaliu sau roșu, cu un cap de culoare albastru. Culorile femeilor este mai modestă: gri sau argintiu.

Dimidochromis Ea are un corp puternic si a stralucit este considerat cel mai plat locuitor al lacului Malawi. Culoare – Albastru metalic cu lumina verde Tam. Forens de umbra portocaliu cu puncte colorate. Femelele – argint.

În Lacul Malawi, tipuri de pește sunt, de asemenea, găsite, care pot fi atribuite atât MBUN și lână. Acestea includ Haplochromis, consumate și vegetale și animale de alimente. Albăstrea Haplochromis aspect similar cu biban ordinară. persoane pentru bărbați au o culoare albastru bogat cu aripioare din spate mai mici galben sau roșu, femela – cenușiu de colorat maro cu dungi transversale pe tot corpul. Pe masura ce cresc, ele dobândesc, de asemenea, albastru, dar nu la fel de strălucitoare ca masculi.

Sub acvariu, acest tip de pește preferă straturile de apă mai mici și mijlocii. Printre iubitorii de pește, haplochromis sunt evaluate pentru culoarea lor frumoasă.

Spre deosebire de albăstrea, haplohromis Livingstone sau tsitokara leopard are un corp albastru-verde, cu pete mari de culoare închisă și sunt extrem de agresive în natură.

Reguli și hrănire

Condițiile de ciclide Malawi intr-un acvariu de pește sunt direct dependente de grupul căruia îi aparțin. După toate, mbuna și Utaka revendicări diferite cu privire la conținutul rezervorului și produse alimentare. Primul lucru să știe că peștele au nevoie de un rezervor mare de 150 de litri, cu toate că o pereche de ciclide este o capacitate de 60 de litri destul de potrivit. Este necesar în fiecare săptămână pentru a înlocui o treime din volumul de apă curată, și de a folosi filtre și compresoare de aer și formarea unui flux slab. În plus, aveți nevoie pentru a dota un acvariu frumos diferite pietre și Driftwood că utilizarea de pește ca adăposturi.

Pentru a mânca mbun, MBUN necesită o cantitate mare de alge, atât plutitoare și cele care terenurile în sol. Trebuie amintit că dragostea de pește scotocind în pământ, astfel încât plantele ar trebui să se aplice de pietre, astfel încât cichlids nu le HARDE. Pentru lâna, vegetația din acvariu nu este de dorit, dar grotele și pietricele sunt potrivite ca este imposibil. Hrana pentru Malavian Tsichlid MBUN se potrivește de legume cu o cantitate mică de proteine ​​animale, au, de asemenea, mănâncă de bunăvoie castraveți, salată de salată sau păpădie, spanac. Tăierea același Proteina alimentară, plantelor, ele nu mănâncă.

Ei iubesc aceste animale de pradă moliei, Daphny, în plus, vă puteți pregăti tocătura de fructe de mare și să înghețe porțiunea sa. Există o gamă destul de largă de furaje echilibrate pentru ciclide.

Compatibilitate

Malawi Cikhlida este destul de agresiv și, de asemenea, folosit pentru a proteja teritoriul lor. Nu sta într-un acvariu de a plasa diferite dimensiuni de pește, locuitorii din zonele stâncoase cu locuitorii nisipoase sunt împreună rele. Pentru fiecare tip, este mai bine să achiziționeze un singur mascul la conflicte Evitare. Unii reprezentanți ai Cikhlid sunt deosebit de agresive chiar și la indivizii propriei specii, astfel încât acestea sunt conținute pentru pereții despărțitori de sticlă individuale, cum ar fi, de exemplu, Haplokhromis Livingstone. Pentru a monotonie să se ferească Este demn de a produce cychlide în acvariu, în același timp, deci nu va fi nici o diviziune pe mai dezvoltate și începători.

Din cauza comportamentului agresiv, este nevoie de pește pentru a dota o cantitate suficientă de orașe izolate în cazul în care acestea pot aștepta un pericol. De la alte specii, împreună cu cychlides africani, synodones și unii reprezentanți ai tipurilor de rainbugs sunt destul de bune. Conținutul cu alt pește depinde de caracteristicile specifice ale tipului selectat.

În ciuda unor nuanțe în conținutul Cikhlid Malawi, acești pești colorate au câștigat mult timp dragostea de numeroase acvaristi și devin din ce în ce mai populare.

În istoria de origine și caracteristici ale acestei specii, a se vedea în continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: