MANAGUAN TSICHLASOMA: descriere, conținut și compatibilitate

MANAGUAN TSICHLASOMA: descriere, conținut și compatibilitate

MANAGUAN TSICHLASOMA este un pește prădător care aparține genului Zichlase și familiei Cichlid. Cychlause are aproximativ 100 de specii de pește. Mulți reprezentanți de acest tip sunt foarte populari pești de acvariu la nivel mondial. Un alt nume al Cichlausului Managuan – Yaguarova Cichlid. A primit un astfel de nume pentru petele caracteristice pe corp, asemănătoare culorii lui Jaguar.

Unde locuiește în natură?

În sălbăticie, Managuan Tsichlasom se întâlnește pe teritoriul Americii Centrale în râuri, lacuri și corpuri calde de apă cu apă în picioare. Mai ales multe dintre aceste pești în râurile lui Uluea și Matin, precum și în Lacul Managua, de la numele ciclazomului și a primit numele său. Prima dată când acest pește a fost descris de zoologul german Albert Gunter în 1867. În Mexic, Guatemala, Singapore și alte țări, rezervoarele sunt populate de Cysomes Managuan artificial, deoarece sunt peștii comerciali.

Astfel de acțiuni sunt deteriorate locuitorilor de apă locală, deoarece această familie este prădători vagi care nu tolerează în apropierea vecinilor.

Aspect și comportament

În natură, Cichlidul Yaguarov crește până la 60 cm și cântărește câțiva kg. În conținutul acvariului, bărbații ajung la 40-50 cm, femele – nu mai mult de 35 cm. Corpul acestor pești are o formă ovală, este alungită și comprimată din laturi. O astfel de clădire ajută peștele pradă să facă aruncări rapide pentru pradă.

In plus, ei au dinți pharynate, iar razele ascuțite federale le proteja de alte animale de pradă. cichlase Managuan are un cap mare si gura impresionant, cu buze groase. Ochii au un înveliș de curcubeu roșu.

Numai persoanele adulte au o culoare pestriță, peștii tineri au benzi numai întunecate. Cu varsta, pete albe și negre sunt palide și dispar, în special la bărbați. La maturitate, ei au mai ascuțit decât cea a femeilor, spinării și aripioare anale și o culoare strălucitoare foarte expresiv. Coada fin, fără lame și are o formă rotunjită.

Ce ar trebui să fie acvariul?

Managuan Tsichlasoma nu este foarte dificil pentru păstrarea la pește acasă. La crearea condițiilor confortabile pentru creșterea acesteia, veți primi un unic în frumusețe și har în locuitorul acvariu. Așa că Yaguarov Cichlid ar putea trăi în captivitate, atâta timp cât posibil, ea are nevoie de condiții adecvate.

 • Volumul acvariului. Ar trebui să fie de cel puțin 100 de litri pentru un pește, pentru o pereche – cel puțin 300 de litri. Dacă Cichlase este mai mare de 2, atunci capacitatea este de 600 de litri.
 • Temperatura. Temperatura apei recomandată – 24-28 ° C. În apă caldă, peștii devin foarte agresivi.
 • Compoziția apei. Pentru acest tip de pește de acvariu, apa cu aciditate este 7.0-8.7 pH și rigiditate 10-15. Din moment ce acestea sunt locuitori de pradă, și se hrănesc mai ales alimente vii, atunci apa este contaminată rapid. Trebuie să achiziționați un filtru de puternic și de a schimba 40% din apă în fiecare săptămână. Acesta ar trebui să ofere, de asemenea, o bună aerare.
 • Iluminat. cichlazomams Managuan nu sunt necesare iluminat foarte luminos. Pentru mufla de lumină, puteți planta pe suprafața unui rând sau a pune frunze de stejar spălate bine.
 • Primare. Cele mai multe dintre toate aceste pește se potrivește cu pietriș de dimensiuni mari sau dimensiunea medie de pietricele, așa cum le place să se mute pietricele mici de-a lungul partea de jos. Solul trebuie să fie procesat astfel încât să nu rănească cichlase. În ea, puteți pune lovituri, scoici, pietre mari, dar ele sunt mai bune, deoarece ar trebui să fie fixate.
 • Plante. Cichlasomii Managuan distrug vegetația, deoarece tot timpul săpat. Puteți încerca să obțineți un canadian sau un necinstit lui Eloda, deoarece nu au nevoie de înrădăcinare și cresc rapid. Alternativ, puteți plasa alge artificiale.

Hrănire

  Rata de cichidă Jaguar trebuie să fie echilibrată și diversă. Hrăniți-le recomandat 1 timp pe zi, o dată pe săptămână nu puteți da mâncare. În ciuda faptului că, în sălbăticia acestor pești care mănâncă alimente vii, în condițiile de acvariu trebuie să dea și să se usuce alimentele.

  Golobastica, peștele mic, insectele ies din ființe vii. Puteți da produse din carne și produse semifabricate.

  Dar experții nu sfătuiește să hrănească Cichlase Managuan cu un număr mare de carne de porc și carne de vită, deoarece peștele sunt greu de digerat această mâncare.

  Reproducere

  Tsichlasoma Managuanskaya este un pește fără preț de pornire. La vârsta de 10 luni, se poate distinge în mod clar de sex masculin de sex feminin. El are un corp grosier, cap mai mare, mai puternic decât dealul dorsale, iar dorsale fin este vopsit în culoarea smarald, culori aurii predomină în culori (argintiu în femela). Sexuală maturitate de date de pește ajunge la vârsta de 1 ani. Este de dorit ca ambii viitori părinți au crescut împreună, în caz contrar, masculul poate ucide Strank de sex feminin-l.

  Masculul construiește și păstrează cuibul în care femela depune din caviar. Temperatura apei poate fi crescută până la 28 °, nu trebuie să existe alți pești în acvariu. Femelele amână aproximativ 3.000 de icoana de aur și griji despre ele. Pentru se prăjește apar 3-4 zile.

  Primele zile în care nu au nevoie de hrană, atunci acestea ar trebui să fie hrănite cu furaje speciale, precum și curse mici, Dafnesia și Artemia.

  Posibile boli

  Toți reprezentanții familiei Zichlid au o imunitate naturală bună, bolile lor sunt cel mai adesea datorită îngrijirii necorespunzătoare. Trebuie să se știe că aceste pești reacționează în mod persistent la compoziția apei. Nu trebuie să aibă o concentrație crescută de proteine ​​și substanțe care conțin azot. Dacă colorarea cichlausurilor a devenit întunecată, iar peștele se mișcă nervos de-a lungul acvariului, atunci este necesar să înlocuiți imediat cea de-a treia parte a volumului apei.

  Alimentele de calitate slabă pot fi adesea o sursă de infecție. Yaguarova Cichlida trebuie privată separat și tratată cu medicamente.

  Amintiți-vă că după cumpărarea de pește noi, este necesar să le plasați pe carantină într-un acvariu separat pentru a identifica posibilele probleme de sănătate.

  Plasarea comună

  Nu ar trebui să uităm că Tsichlasomul Managuan este un pește prădător și agresiv care îi protejează cu sineră pe teritoriul său, iar în timpul reproducerii devine mai agresivă. Prin urmare, este posibil să o continui în acvariu numai cu ciilide mari ale altor specii sau cu acvariul mare, de exemplu, Clarius sau Pangasius. Există cazuri de compatibilitate a lui Jaguar Cichlid cu guille gigant și pachet negru. Este recomandat strict pentru a intra în acvariu cu ciclasomi managuan de pește mic: ei vor fi imediat mâncați.

  MANAGUAN TSICHLASOMA este un pește mare foarte frumos, care arată spectaculos într-un acvariu mare. Îngrijirea pentru ea nu este foarte complicată, în plus, are o imunitate bună față de natură. Cu condiții adecvate de conținut, acești prădători frumoși cu culoarea lui Jaguar pot trăi în acvariile de acasă de aproximativ 15 ani.

  Chiar mai mult despre caracteristicile acestor pești, a se vedea următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: