metilen albastru pentru acvariu: Descriere și instrucțiuni pentru aplicare

 metilen albastru pentru acvariu: Descriere și instrucțiuni pentru aplicare

Pentru terapia infecțiilor bacteriene fungice în pește, precum și pentru dezinfecția apei în acvariu, „Metilen albastru” este adesea folosit. Acest preparat ieftin devine o salvare reală pentru o ramură de apă artificială infectată cu paraziți, bacterii și ciuperci. Soluția preparată pe baza „metilenului albastru” este un antiseptic eficient, dar dacă este folosit, poate provoca vătămări locuitorilor acvariului.

Ce este?

Albastru este un Metilen medicament antiseptic de mare viteză, care are un anestezic puternic efect redox. Principalul ingredient activ al medicamentului – clorură de Methyltonine, componentă suplimentară – etanol. De droguri este, de asemenea, cunoscut sub denumirile comerciale ale Xin metilen, precum clorura de methyltonine.

Albastru de metilen are un efect dezinfectant, folosit pentru situații de urgență și tratamentul preventiv de rezervoare artificiale, precum și aer condiționat. Aceste mijloace sunt adesea folosite pentru a curăța apa în acvariu înainte de populația de pește, precum și în cazul în care paraziții au fost detectați în apă. Metilen blueboard este adesea folosit ca măsură profilactică prin adăugarea compoziției în apă în concentrații scăzute.

Aquarisists act de faptul că acest lucru este un medicament extrem de eficiente de acțiune rapidă, este literalmente un ban, în plus, componentele sale nu au un impact negativ asupra locuitorilor din acvariu. albastru Metilen este produs în astfel trei variante cum ar fi:

 • pudra+
 • cristale+
 • soluţie.

Pulberile și Metilen orașului Cristalele pot fi cumpărate în orice farmacie,Și soluția este vândut numai în magazinele de animale de companie. De regulă, se vinde cu 50 flacoane ml exact în formă, în care este permis să fie utilizat în creșterea peștilor. Păstrați medicamentul într-un loc uscat, întunecat la temperaturi nu mai mult de 25 de grade, plasarea în frigider și chiar în congelator.

Important! Medicamentul conține un colorant puternic, are o acțiune antiparazitară pronunțată, dar în același timp vopsele mâini și de îmbrăcăminte, astfel încât precauție trebuie să fie luate în lucrul cu ea, este recomandabil să se efectueze toate manipulările în mănuși de cauciuc.

Ce este necesar pentru ce?

Domeniul de aplicare a folosind „albastru de metilen“ in acvariu este foarte largă, este cel mai frecvent utilizat pentru boli fungice, precum și patologii care sunt de obicei cauzate de paraziți monocelulare. Eficiența arată droguri în tratamentul mai multor boli.

 • Aeromonosis. Printre crescători, aceasta boala este mai cunoscut sub numele de crap rubeola sau apă abdominale. Cu ceva timp după infectare, dispare de pește, se opresc complet alimentarea, apoi începe să arate toate semnele abdomenului. De-a lungul timpului, întregul corp de pește este acoperit cu pete roșiatice și subteps sângeroase mari. In tratamentul acestei boli, albastru de metilen, se manifestă ca un mijloc extrem de eficient.
 • Sucursala – aceasta este așa-numita putregai branhii. Primul său semn devine letargie de pește și apariția dungi roșii întunecate pe branhii. În absența tratamentului, necroza de petale gumate începe destul de repede, în acest caz, ei dobândesc o nuanță de gri murdar.
 • Gydactile – bolile cauzate de paraziți – seasters monogenetic de exactively. Simptomele de patologie includ schimbarea rapidă a tipului de pește și caracteristicile comportamentului său. Pet devine Calam, acoperit cu un șanț mucoase albicios, si hemoragie este vizibil pe aripioarele.
 • Tetrachimososis – o altă boală parazitară destul de periculos. Cu toate acestea, cu un tratament adecvat, trece repede, nu provoacă daune speciale la starea de sănătate a peștilor.
 • De înaltă eficiență „albastru de metilen“ are în timpul dermatomicosis și branchiomicosis. In plus, medicamentul este adesea utilizat pentru a îmbunătăți dezvoltarea iconic și prevenirea leziunilor fungice.
 • Xinka a dovedit în sine atunci când scoateți simptomele intoxicării cu nitrați și nitriți, precum și în terapia patologiei de sânge din cauza otrăvirii cu cianură.
 • Experții Aquarium, de asemenea, rețineți că utilizarea de „albastru de metilen“ Promovează îmbunătățirea respirației tesatura de pește, retragere simptome de stres atunci când relocarea unui nou rezervor artificial. Este cunoscut faptul că medicamentul este adesea folosit ca una dintre componentele existente în fabricarea furajelor antibacteriene.

Important! Peștii din toate soiurile destul de bine tolera acest medicament, de aceea este permis să adauge nu numai la apă, dar, de asemenea, direct în feed.

Este convenabil pentru că distruge microflora patogene nu numai în lichid, dar și asupra solzii de pește, și chiar și în cavitatea bucală a animalelor.

Citește mai mult  Cum și ce să se hrănească pisica?

Termeni de utilizare

Albastru de metilen dă un rezultat excepțional în lupta împotriva tuturor tipurilor de infecții fungice. Dacă găsiți că scalele sau rochiile de creștere pentru animale de companie dvs. a apărut sau alocări mucoase, ar trebui să înceapă de urgență pentru a trata. Metilen albastru este foarte ușor de utilizat, pentru a înțelege instrucțiunile medicamentul poate fi chiar un acvarist novice. Dar importantă cerință a succesului tratamentului va fi doza, în caz contrar, în loc de vindecare, peștele va începe să se simtă chiar mai rău.

Pentru acvariu mâner, trebuie să utilizați 20 picături de albastru la fiecare 50 de litri de apă. Ține minte că Se purifică soluția tot întreg în apă nu se poate, Acesta trebuie să fie pre-dizolvat în apă într-un vas separat și apoi se toarnă porțiuni mici. În primul rând, rezervorul este turnat a treia parte a compoziției gătite și delicat amestecurile. După 30-40 de minute, se adaugă o altă treime, iar resturile cad jumătate de oră. Cinci zile mai târziu, o jumătate de apă de acvariu trebuie să fie îmbinate și se adaugă curate – rezistente sau distilat.

Este foarte important ca in acvariu A lucrat compresorul care creează aerare necesară – Numai în acest caz, medicamentul va fi capabil să aloce în mod uniform toată grosimea apei. De-a lungul timpului, colorantul este afișat în procesul de înlocuire a apei, precum și filtrare.

În cazul în care mai mulți locuitori din acvariu sunt deja bolnav, este mai bine să le trateze într-un rezervor separat. În acest caz, dozajul este utilizat ușor diferit: 25 ml de medicament trebuie să fie dizolvat în găleată de apă, în această soluție trebuie să reziste la pește bolnav aproximativ 3,5 ore. manipulări similare au nevoie repetați printr-o zi, În cele mai multe cazuri, boala trece după cinci tratamente.

Citește mai mult  Caracteristici ale dealului Catenii Conserve S

Pentru prelucrarea ouălor din mikosa și alte patologii fungice, soluția ar trebui să fie mai puțin concentrată – De obicei, 50 de litri de apă ia 1 ml de albastru, în acest amestec, este necesar să se pună ouă pentru a preveni. În cazul unor probleme de respirație în tesatura rezidenți acvariu, 1 ml de medicament ia 1 ml de medicament. În această apă, peștii ar trebui să reziste la aproximativ 5 zile.

Ca măsură profilactică, „Metilen albastră“ poate fi adăugat la hrană pentru pești la rata de 1 g de medicament pentru 4 g de alimente.

Contraindicațiile și reacțiile adverse

În ciuda faptului că albastrul de metilen se caracterizează printr-o utilitate excepțională și o listă impresionantă de avantaje, fonduri încă mai au propriile lor minusuri și aflați mai multe despre ele înainte de a decide să aplice acest medicament. Din minusurile folosind albastru, pot fi remarcate:

 • deteriorarea plantelor acvatice+
 • Reducerea eficienței sistemului biofiltru+
 • Colorarea zidurilor unui rezervor artificial de culoare albastru+
 • În cazul în acvariu este solul luminos – este pictat prea+
 • Elemente de decor instalate pe fund, de asemenea, dobândesc o nuanță înțelegeră pronunțată.

Pentru a reduce riscul de efecte adverse, Tratați animalele de companie este mai bine într-un recipient separat în care animalele bolnave sunt făcute de băi. Dacă cheltui prelucrarea sanitară generală a acvariului, atunci va pre-elimina toate elementele de decor din el, care poate fi colorat, și câteva zile mai târziu, acesta va fi util pentru a curăța întregul acvariu.

În următorul videoclip, veți găsi informații suplimentare despre tratamentul peștilor de acvariu metilen albastru.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: