Nenete cum ar fi: Descrierea și creșterea cresterii

Nenete cum ar fi: Descrierea și creșterea cresterii

Câinii sunt considerați primii prieteni ai unei persoane din vremurile primitive. Există imagini pictate pe piatră ale acestor animale lângă persoanele făcute în timpul mezolițului. Multe dintre cele mai vechi rase în timp au încetat să existe, achiziționând noi caracteristici în procesul de evoluție. Dar, pe întinderea nordului îndepărtat, există un reprezentant al uneia dintre cele mai vechi rase de câini. Acesta este un onenet ca Olenegon Spitz. Un prieten credincios, un gardă de încredere, un păstor responsabil și un vânător bun – atât de multe avantaje la cel de-al patru asistenți care trăiește printre zăpadă nesfârșită.

Agresivitate

Nu agresiv

(Evaluare 1 din 5)

Linka

Foarte inalt

(Evaluare 5 din 5)

Sănătate

Bun

(Evaluare 4 din 5)

Inteligență

Inteligent

(Evaluare 4 din 5)

Activitate

Foarte inalt

(Evaluare 5 din 5)

Aveți nevoie de îngrijire

Înalt

(Evaluare 4 din 5)

Costul conținutului

Deasupra mediei

(Evaluare 4 din 5)

Zgomot

Mic de statura

(Evaluare 2 din 5)

Instruire

Greu

(Evaluare 2 din 5)

Prietenie

Prietenos

(Evaluare 4 din 5)

Atitudine față de singurătate

Perioade scurte

(Evaluare 2 din 5)

Calități de securitate

Lipsa

(Evaluare 1 din 5)

* Caracteristica rasei „Îi place” Fondată pe evaluarea experților site-ului și a feedback-ului de la proprietarii câinelui.

Istoria originii

Povestea începe în timpul Plăceri Nenetsa Top paleoliticul. Rasa generică este considerată un câine vechi de turbă, din care au avut loc toate tipurile de spitz europene. Datorită faptului că națiunile nordice au trăit pentru o lungă perioadă de timp izoleaza Nenets similar a fost în măsură să păstreze puritatea sângelui, iar rasa nu a suferit modificări semnificative din cele mai vechi timpuri. Există două versiuni ale aspectului rasei. La unul dintre ei, Spitz Olenegonic este un reprezentant indigen al lumii animale care a servit și rezidenților primitivi ai terenurilor arctice. Nu există nici o dovadă specială a acestei teorii.

Pe de altă parte, descendenții câinelui turbă pe Peninsula Yamal din Europa a condus scandinavi, care sa mutat acolo la un loc permanent de reședință. Deja de la ei dragă husky a scăzut la Saamam. La începutul secolului al XIX-lea, lamele au venit la Peninsula Kola, unde s-au întâlnit cu neplăcile, să-și paste turmele acolo fără asistenți cu patru picioare. Apoi, din Lopards de neneț și a primit primii reprezentanți ai rasei de Nenets Like.

Înainte de întâlnirea cu Nenets, Olenegonic Spitz a fost folosit ca un caine de vanatoare. Dar, datorita o viață lungă aproape de oameni în condiții dificile, reprezentanții unei rase aborigene vechi au dobândit astfel de caracteristici importante:

 • psihicul puternic și adaptabil+
 • constituție ușoară+
 • abilități bune de vânătoare.

Astfel de competențe permis câine să devină un cioban excelent pentru cerbi mari turme, fără de care viața rezident indigene din nordul țării este de neconceput. fapte interesante a relevat cercetările efectuate de Institutul pentru Stăpânirea de Nord SB RAS. Deoarece investiția de nonsensul câinii husky deergyrian a devenit o parte integrantă a economiei pentru orice crescător de reni. „Fără câini, o persoană care nu este un om, cioban – nu un păstor“, ei spun prostii indigene, subliniind dependența lor de asistentul credincios. Luând act de proprietar de bună calitate, nu numai numărul de cerb în cirezile, dar, de asemenea, cât de mulți foarte buni caini de lucru are. Recent, un câine ciobănesc bine antrenat la un preț echivalate la cerb.

Cei Nenets numesc buzele lor „Wennik“, adăugând definiții pentru vârstă și sex:

 • Hani-instrument – catelus până în anul+
 • Corul-instrument – mascul adult+
 • Bronzare – Femeile lui Pack.

În unele zone ale Nordului, rezidenți aloca mai mult îi lipsește cu părul scurt, numindu-le „Yando“. Acest termen Notăm mix de Nenets și buzele europene din Rusia. Numele general al violurilor cioban la Nenet-Wenny Nenets (Nenets Dog), toate celelalte rase de indigenii din terminalele de nord se numesc „Lusa-Vanik“ (câine rus).

Nenets Ciobănesc, Olenegon Spitz sau Nenets Reindeland Nika a primit recunoașterea oficială în ultimul deceniu al secolului trecut numai pe teritoriul Federației Ruse. În Federația Chinologică internațională a unei astfel de rocă nu există o.

caracteristici de rasă

Astăzi, roțile yurakov ren sunt cunoscute în întreaga lume, din cauza rasei decorative derivate artificial de auto-numite. Baza rasei a fost reprezentanții albă ai câinilor nonsens, distinsi de fizic dense, formă de vulpe, lână pufoasă groasă și inteligență dezvoltată. Spre deosebire de Samoooyedov, învelișul nu are restricții privind colorarea, cu excepția tigrului, care nu este în afara rasei și nu este recomandată pentru reproducere. Conform standardelor stabilite pentru persoanele cu rasă pură, descrierea care conține următoarele semne.

 • În formă de pană, extinderea botului nazal Se întâlnește fără probleme într-o frunte bine pronunțată, care curge într-un Borgon occipital clar. Fălcile puternice ascund dinții mari mari pentru buze uscate bine închise. Culoarea nasului este cea mai mare parte negre, dar indivizii luminoși pot fi maro.
 • Larg răspândită în picioare urechi Situat ridicat și au o mare mobilitate. Urechi sfaturile sunt puțin înainte și în sus.
 • Mic ochi Cu un aspect expresiv inteligent, aveți o formă de migdale și ușor de mângâiat la nas. În funcție de irisul ochiului, câinii maro de diferite nuanțe și maro în restul. Ochii falsi sau convexați se referă la dezavantajele rasei.
 • Musculos, uscat, stabilit la un unghi de 45-50 ° gât Lungimea medie trece într-o căsătorie pronunțată, în special vizibilă la bărbați.
 • Puternic scurt înapoi, Se transformă fără probleme într-o spate inferioară dreaptă și ușor convexă, curge într-o linie dreaptă largă sau ușor coborâtă.
 • Adânc, moderat larg piept Forma ovală intra într-o burtă prăjită, lână ascunsă lungă.
 • Coada relativ lungă în stare calmă este strânsă cu un inel în sus, dar în starea de excitație ia forma unei lenjerie redusă sau a unui seceră.
 • Picioarele drept paralel, labele din spate sunt plasate puțin mai largi decât frontul. Picioarele în lungime sunt egale sau puțin mai lungi decât jumătate din înălțimea câinelui în greabăn. labe ovale, cu degete ușor îndoite și gheare puternice. degetele Profitful caracteristice nevoie nonsens să fie eliminate, dar proprietarii de rasa originale considera acest defect cu o trăsătură distinctivă a unui câine rapid și bun.
 • dur alungit direct lână bogat în subpar moale dens. caine adult are un guler gros, pantaloni bogate și lână lung de pe partea de jos a cozii, în cazul în care se poate ajunge la lungimea de 250 mm.
 • Diferențele anatomice dintre indivizi de sex masculin și feminin pronunțat. Creșterea la bărbați variază de la 44 la 52 cm, în timp ce cățelele cresc la 40 la 45 cm. Masculii au o formă mai pătrată și femele masive. acoperirea lor din lână este semnificativ mai bogată chiar și în timpul verii.
 • Se mută de lumină câini. Allyur caracteristic pentru deergone Spitz este un galop și râs accelerat.

Caracter și comportament

Una dintre cele mai vechi rase aborigene, conservate în timpurile noastre, este un caracter distinct. Datorită stilului de viață de lângă om, rău, indivizii obraznici au fost distruși, fără a lăsa descendenții. Prin urmare, câinele modern are o bună adaptabilitate și o bună natură față de proprietar și familia sa, luând în considerare pachetele lor care trebuie protejate.

Energic și prietenos, câinele reacționează cu ușurință la starea emoțională a persoanei. Se caracterizează prin sensibilitate ridicată, devenind discret și inconspicuoasă atunci când înțelege că în momentul de față nu este de până la el.

  Toți proprietarii Olenegonului au sărbătorit mintea PSA și capacitatea sa de a lua decizii independente chiar și în situații non-standard. Câinele înțelege în mod clar limitele permise ale capacităților sale, adesea acționând pe un nivel intuitiv și concentrându-se asupra acțiunilor anterioare ale proprietarului. Husky este foarte răbdătoare în legătură cu copiii mici, permițându-vă să vă rupeți lâna și să nu arătați agresiune chiar și atunci când copilul doare. Dar un adult necunoscut aparține de alertă și pot apărea o reacție negativă în cazul în care el încearcă să accident vascular cerebral ei.

  Din spitza deergone sa dovedit un bun paznic, care va proteja în mod fiabil proprietatea gazdă de orice contravenienților, Dacă o persoană sau un alt animal. Binecunoscutul zoologul sovietic și naturalist Spangenberg descrie un astfel de caz o din viața îi place lui, atunci când ea nu numai că a condus o pisică de casă din castron unt deschis, dar, de asemenea, a încercat să pună această piesă în hârtie pe care el pune, care este o sarcină destul de dificilă pentru câine. Dar ea a făcut-o, cu toate că nimeni nu a învățat-o astfel de trucuri.

  Conţinut

  Cea mai bună doamnă este potrivit pentru conținut gratuit într-o casă particulară, în cazul în care ea are posibilitatea de a muta o mulțime, dar pentru apartamente de câine acestei rase sunt puțin potrivite. În mediul natural, câinele se descurcă în mod independent, cu o igienă personală, deoarece neneț niciodată grijă de apariția gropilor. Dar când câinele este ținut în condițiile apartamentului, este nevoie de pieptănare regulat, mai ales în perioada de năpârlire. Scăldat Olenegnka o dată pe an sau de a face fără această procedură. Dacă este necesar, câinele poate tăia ghearele, curățați urechile și ștergeți ochii.

  În nutriție, husky nu este pretentios. Nenets, ea joacă rolul Sanitar, mâncând tot ceea ce rămâne după tăierea unei carcase cerb, precum și aruncă la masa de master. În condiții urbane, PSA poate fi alimentat cu carne, pește, produse secundare. De asemenea, în meniul includ cereale, legume și aditivi de vitamine. Ca orice câine, nu dau spitza dulciuri, condimente ascuțite și produse prăjite sau afumate.

  Dacă nu există nici o dorință de a face meniul în sine pentru câine, puteți utiliza fluxurile finite ale clasei premium recomandate pentru câinii cu lână groasă.

  educatie si antrenament

  Ușor raid spitza foarte ușor. Câinele inteligent și inteligent înțelege rapid că proprietarul o cere și cu bucurie efectuează toate cerințele. Pentru instruirea unui catelus, nu se recomandă utilizarea unor metode dure, deoarece un câine inteligent apucă tot ceea ce se numește, în zbor.

  Adesea în învățarea generației tinere folosesc câini instruiți adulți care își transmit experiența.

  Profesia de formare începe atunci când catelul ajunge la vârsta de aproximativ un an. În procesul de învățare, este folosit „Gingerbread”, dar uneori trebuie să pedepsiți câinele. După pedeapsă, PSA este legată, deoarece el poate fi ofensat și fugi. Dar apoi câinele nu face o eroare. Buzele Instrui în funcție de profesia în cazul în care acesta va fi folosit. Nenets sarcinile ciobanescului sunt împărțite în următoarele roluri:

  • Tu Malambada – cei care colectează cerbi în șeptel+
  • Tu Tavana controla mișcarea cireadă, luând soluții independente cu privire la viteza și timpul de deplasare+
  • Malta-Myta a reveni cerbii au fugit pentru a instrui păstorul sau concentrându-se pe mirosul+
  • Martcho-Myta organizează o mișcare circulară de turma căprioare fără a le smulge.

  câinii Custhechia sunt în mare parte apreciate, dar carierele de vânătoare nu sunt aprobate de către neneț, precum și utilizarea de ouă de ren ca câini de conducere. Frumos se a aratat ca un caine de companie. Indigenii din Nord știu că câinele deerball va ajuta să găsească o cale de acasă în Purga, va duce la partea de urs sau de a aduce o pasăre ucis.

  Deși păstorii de reni nu cred că instinctele de vânătoare sunt necesare Nenets Îi place, în alte regiuni ale inteligente și echilibrat câini folosesc adesea exact ca ajutoare în care vânătoarea. Curățarea câini să înțeleagă ce animal este interesat de proprietar, și de ajutor rapid pentru a găsi și de a urmări chiar și pe copaci sau în zonele umede. În același timp, câinele nu este investit si nu este distras de jur. Utilizați criminologi husky deergyrian pentru a căuta substanțe interzise. De asemenea, a constatat utilizarea de câine Nenets și în serviciul Ministerului Situații de Urgență, unde este antrenat pentru a găsi oameni care au căzut în necazuri.

  Mai multe detalii despre caracteristicile rasei de câini Nenets Ca, vezi următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: