Panama Sturisom: descriere, caracteristici de îngrijire și reproducere

Panama Sturisom: descriere, caracteristici de îngrijire și reproducere

Acvariu de pește cu un nume exotic de aspectul propriu Sturisoma Panama seamănă cu un Dragonfly elegant. Această specie aparține lui Lorikaryev sau Kolly Sommas, iar în natură se găsește în râurile calde din America de Sud. În Rusia, pește neobișnuit cu aspect exotic a apărut în urmă cu aproximativ 20 de ani și a câștigat rapid popularitate în rândul acvaristi. Astăzi, cele mai multe dintre cele primite de la granița indivizilor divorțuri în mod artificial în ferme speciale în Asia de Sud-Est. Dar aceasta nu diminuează avantajele sturis de Panaman, ca un animal de companie pentru un acvariu acasă.

Caracteristică

Descrierea rasei de pește de acvariu Sturisoma PanaMense vă permite să apreciați pe deplin unicitatea aspectului său. Panama Sturisoma are o lungă, flexibilă în părțile superioare și inferioare, transformându-se într-o coadă lungă. Înainte poate fi observată o creștere a unei mici caracteristici. Finul de coadă are o formă sălbatică cu capete filetate subtile, dorsal – similar cu secera.

Pentru studiile din Panaman, se caracterizează o combinație de tonuri de culoare roșie și galbenă. Maro închis are o margine, venind de la ochi la aripa din spate, parțial această umbră trece în regiunea spinării. De asemenea vopsit, dar nu complet și pete, capetele filamentoase ale aripilor coada. Pe pietrișul strălucitor al umbra albă-albă, secțiunile cu nuanțe mai bogate și galbene sunt bine vizibile.

Gama de culori a femelelor este mai plictisitoare. Există diferențe și în formă de cap – aici este mai îngustă, în formă de pene. Pentru sturisul din Panaman, locația ochiului în zona frontală este caracteristică. Această miniatură com are o peri pe obraji de bărbați – destul de gros, cu o lungime de 1-6 mm. Femelele sunt lipsite de astfel de decorări.

În mediul acvariu creat artificial, adulții Sturisoma Panamens cresc până la 18 cm. În natură, ele sunt aproape o treime mai mari, pot ajunge la lungimea corpului în 26 cm. Maturitatea sexuală provine din pește la atingerea a 18 luni. În condiții proaste de detenție, cu o lipsă de loc sau nutriție sau nutriție, somnul poate observa dezvoltarea opusă a semnelor sexuale secundare, mustața apar numai cu bună grijă. Lifespanul Sturisoma Panaman în captivitate este de până la 10 ani.

În mediul natural, peștele se simte bine în râurile de trecătoare calde, este în principal în Panama și în alte stări din America de Sud.

Populația principală este plasată în patul râului cu titlul de Magdalena. Aici sunt prevăzute cu un mediu optim – aerare bună, alimente suficiente.

Care conține reguli

Pentru a asigura acest tip de condiții optime de detenție, este necesar, în primul rând, să achiziționați un acvariu spațios, cu un volum de 160-200 de litri. Spălați mai bine Sturisul Panaman pentru conținutul din rezervorul de specii fără nici o companie. Un acvarist experimentat va fi complet ușor de asigurat de peștii Conținut confortabil. Activitatea principală pe care o emite pe timp de noapte, după-amiaza, preferând odihna pe ornamente decorative – snaguri, pietre sau pe solul inferior.

Pe o femeie de sex masculin în acvariu, ar trebui să existe 2-4 femele. Pentru proiectarea habitatului pentru un grup de pești, puteți utiliza plante de apă de strângere, mușchi, încuietori de piatră tratate cu compoziții speciale de acumulare. Apa trebuie filtrată, saturată cu oxigen, cu ajutorul unui filtru mecanic-biologic, puteți asigura formarea unui curs submarin în care pastilelor se simt cât mai confortabil.

Sturisomoma este capabil de a vegetației curate din depozite biologice. Este destul de activ, în mod eficient se descurcă cu aceste sarcini.

Merită atenția asupra faptului că peștii sunt destul de mari, și să planteze soiurile Toll jefuit de plante în acvariu. iluminat intensiv nu au nevoie suficient de iluminare din spate moderată.

Îngrijirea acvariului

Apa pentru conținutul speciilor de pești de acvariu de Sturisoma Panamense Trebuie să respecte anumiți parametri:

  • Temperatura medie optimă de la +24 la +28 grade Celsius+
  • Aciditatea indicii în intervalul de pH 6,5-7,0+
  • Rigiditatea la nivel de până la 25 DGH.

Pentru a menține microclimat optim în acvariu, este necesar pentru a curăța în mod regulat suprafața de fund. Înlocuirea apei se realizează prin părți, nu mai mult de 25%, la un moment dat, cu o periodicitate de cel puțin 1-2 ori pe săptămână. Cu reproducerea abundentă a infusories unicelulare într-un mediu lichid de pește poate simți rău. Pentru a menține o stare bună a ecosistemului periodic, curățarea lor completă este realizată.

Crearea unui mediu pentru conținutul fry, este important să se asigure curățarea solului de înaltă calitate, menținând puritatea optimă a apei cu parametrii necesari – este realizată prin substituție frecventă de porțiuni mici.

Decât feedul?

Puteți organiza nutriție în studiourile Panaman fără nici o dificultate suplimentară. O parte importantă a dietei sale, mai mult de 50%, este hrana vegetală. Castraveți, mazăre, frunze de salata, spanac, urzici, dovlecei. prelucrare termică poate fi necesară. Deci, frunze de salata inainte de servire de 20 de secunde ar trebui să dețină într-un cuptor cu microunde, și dovlecei pentru a expune congelare și degivrarea ciclu. Alimentele pot fi îmbogățite cu fulgi speciale și tablete de producție industrială.

Alimentele abundente nu sunt necesare – când cantitatea recomandată de alimente este depășită, reziduurile sale vor contamina mediul. Pentru a hrăni prăjirea, folosiți alimente predominant live – o molie, artemie sau rații speciale gata făcute, puteți da varză aspirată și frunze ușoare. Promovează o bună dezvoltare a vițelului de vițel, file de creveți tocate. Young se distinge prin creșterea lentă, ajungând la lungimea corpului la 8-10 cm numai în 2,5 ani. Indicatorul de nutriție completă va fi dens, bine umplute cu burtă alimentară.

Volumul alimentelor de animale în cazul hrănirii studiilor din Panaman este realizat în dieta de 30%. Puteți da daphnia, coretra, țeavă. Atunci când menținerea în acvariu cu alte apară, este necesar să se acorde o atenție la un volum suficient de nutriție intrare – pește mai activă pot lăsa vecinii fără alimente.

Din furaj uscat este spirulină preferat. Este foarte important pentru creșterea corectă și dezvoltarea de o varietate de alimente acvariu primite de locuitori.

În timpul iernii, mesele necesare sunt prevăzute cu fulgi finite și tablete – elimină proprietarului de dificultăți cu selectarea plante alimentare de înaltă calitate.

Creștere

Pentru a spori șansele de a depune icre de succes, jumătate verde, care a ajuns la vârsta de 18 ani, studii ar trebui să primească numărul maxim de hrană pentru plante. afectează Possescently reproducerea lor și înmuiere corespunzătoare, menținând aciditate acidă optimă. pește Spawn timp de noapte, în perioada de vârf a activității lor fiziologice. În primul rând, sturirs sunt eliminate și a pregătit un loc pentru caviar zidărie.

De obicei, peretele acvariului sau suprafața unei pietre netede situate pe zona de curgere este selectată ca un cuib pentru reproducere. Înainte de a face zidăria, bărbatul și femeia efectuează o dans de căsătorie. 50-150 Icraine zidărie este efectuată imediat, au culoare albă și ușor galbenă. Durata este de 30-240 minute aruncare.

Apoi, masculul fertilizează ouăle, și poartă ceasul în apropierea lor. Femelele arată viitoarelor descendenți exclusiv de interes gastronomic, astfel încât ei le conduc. Chiar dacă există mai multe zidărie și un bărbat, își îndeplinește funcțiile pe protecția caviarului.

Înainte de incubație, 5-10 zile, după naștere, sunt de 48 de ore consumatoare de alimente dintr-o pungă gastrică. Apoi, ele sunt transferate la alte tipuri de hrană, se consumă și transferate într-un acvariu separat, echipat cu instantanee ca adăpost.

După studierea nuanțelor conținutului și al reproducerii tipului Sturisoma Panaman, le puteți oferi cele mai bune condiții pentru a trăi într-un mediu creat artificial.

Compatibilitate cu alte pești

Studiourile lui Panaman sunt destul de bune compatibilitate cu peștele de acvariu al altor rase. Soma în sine sunt non-agresivi, destul de pașnici în raport cu reprezentanții altor specii. Conflictele pot apărea cu rudele lor și chiar luptă. Nu este recomandat să le urcați la un pește mai mare și mai puternic – confruntați-le că știfturile nu sunt în măsură, astfel încât acestea vor rămâne în mod regulat fără mâncarea de care au nevoie.

Cu conținut de acvariu, acest tip este insensibil la prezența vecinilor. Peștele pot fi păstrate singure, în grupuri generale, familii. În prezența vecinilor mai mici și micșorați, este necesar să se selecteze speciile care preferă să trăiască la suprafață. În acest caz, cartierul cu un studio preferând la habitatul de jos nu va fi dificil pentru toți locuitorii rezervorului artificial.

Probleme posibile

Ce se întâmplă dacă Sturisomul Panaman se comportă nu atepic, devine prea lent sau mese în acvariu? În primul rând, ar trebui examinat efectul posibil al factorilor externi. De exemplu, peștele neobișnuit la acesta poate apărea după contactul cu bulele de metan sau derivații săi. Concentrația moștenită de nitriți, nitrați, amoniac în apă – de aceea se simt mai bine în noile acvariu în noile acvarii decât atunci când rezervorul cu un mediu bine stabilit.

La scăderea activității, verificați filtrul curat. Dacă nu oferă un debit suficient de apă, este necesar să se curățe urgent.

Când studioul este păstrat, trebuie să le protejați de boli. Cea mai periculoasă ihtioftioză, în care corpul este ca o semolină. Petele albe sunt manifestări ale infuzorului parazitei pe corpul de pește. Prevenirea acestui fenomen este menținerea acidității ridicate a apei.

Dacă Somick arată o preocupare crescută, se grăbește în acvariu, motivele pentru un comportament atât de ciudat pot fi oarecum mai multe – de la deficiența de oxigen la moale excesivă a mediului. Îmbunătățirea bunăstării animalelor de companie va ajuta la înlocuirea a aproximativ 20% apă, reduceți concentrația într-un singur recipient. Dar manifestarea anxietății poate fi legată de pregătirea pentru reproducere. Merită cu atenție pentru a urmări comportamentul locuitorilor acvariului, face măsurători ale habitatului lor.

Mai multe despre caracteristicile studiilor din Panaman, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: