Parrot Ara: specii, reguli de conținut și reproducere

Parrot Ara: specii, reguli de conținut și reproducere

ARA se referă la familia Pernate de papagali. Acestea sunt păsări destul de mari, dintre care se află în penajul lor strălucitoare în nuanțe de roșu, albastru, galben și verde caracteristica distinctivă. Astfel de animale de companie sunt foarte populare în conținutul de acasă, cu toate acestea, îngrijirea are multe subtilități și reguli care ar trebui să fie cunoscute înainte de a decide cu privire la achiziționarea unei astfel de păsări.

Descriere

DESPRE ALL, ca și pentru Ara papagal, se poate spune „cel mai mult. Și, de fapt, aceasta este cea mai mare echipa papagal, cea mai izbitoare frumos cu pene, proprietarul cel mai puternic ciocul de toți cei care trăiesc pe continent său și chiar de pe planetă, și, în plus, aceasta este una dintre păsările cele mai rezistente din lume.

Ara primii marinari au văzut în secolul al XV-. După cum spune legenda, este de aceste luminoase și neobișnuite pene care au indicat sisteme de navigație pentru terenuri la terenuri în momentul în care cei prezenți pe navă și-a pierdut deja speranța de a recâștiga terenul.

Apropo, acest comportament corespunde în totalitate cu particularitățile organizării interne a acestei păsări frumoase – vechi indieni folosit această capacitate și păstrate Ara ca gărzi. papagali de mare de informații cunoștea fiecare locuitor al satului sau sat bine și a ridicat un strigăt puternic, congelarea musafirii nepoftiți.

Puteți vorbi despre frumusețea acestor păsări de ore, dar încă ne vom opri mai mult în unele dintre caracteristicile păsărilor de acest tip. Pe laturile capului nu are un capac de pene, același lucru se aplică în zonele din jurul ochilor. Partea de capăt a aripilor este destul de extinsă și la capete este indicată. Coada se caracterizează printr-o formă în formă de pană și este mult mai lungă decât corpul păsării.

Bizon ascuțit, în formă de cârlig, comprimat pe laturi. După cum reiese din datele ornitologilor, este incredibil de puternic, puternic și puternic – nici o altă pasăre nu o va compara cu duritatea, deci este necesar să cântărească tot „pentru” și „împotriva” înainte de a avea o astfel de stronghood în casele unde Copiii mici trăiesc. Ara pot împărți oasele de fructe și fructe cu coajă tare în câteva secunde.

Aceste păsări au o viziune foarte ascuțită – în viteza de vizionare a cadrelor pe secundă posibilitățile de ARA sunt mult superioare omului. Pentru comparație: oamenii au acest indicator 24 de cadre, și papagalii – 125. Ara se distinge prin viziunea monogamă și poate folosi ochii în mod independent unul de altul.

Pernaya această specie au capacitatea de a auto-apărare. Actualizat în apropierea sau țărmurile flux, mănâncă particule de argilă, astfel, curățat corpul lor de substanțe nocive care vin împreună cu fructe stricate căzute. În plus, substanța vâscoasă este o sursă de microelemente necesare organismului.

Vizualizări

Numărul total de 15 soiuri de papagali Ara. Cele mai frecvente este mai multe dintre ele.

 • Castan, sau, așa cum este, de asemenea numit, castan. Caracteristici distinctive ale acestor păsări – brun roșcat sau galben curcubeu teacă. Zona frontală este întunecat, ciocul este aproape negru, obrajii sunt puțin mai mult funerare, vopsite în alb. Saturati labe tentă gri, gheare aproape negru.

 • roșu. Acest punct de vedere în știință este cunoscut sub numele de Arabang. O persoană adultă are un clincpene palid, iar în fondare există un loc întunecat pronunțat. Conectați negru. Ciocul în sine este curbat, foarte puternic, umbra galbenului său. Obraz fără pene, au un ton cremos cu pete mici rosiatice. Papții sunt gri închis, aproape negru, în timp ce două degete sunt îndreptate înainte și două – înapoi.

 • zelen Cultură. Bird cu cap mare, ciocul foarte mare, puternic, negru. Iris ochi deschis galben, regiunea implusion roz ușor, conectat întuneric. Obrajii au un penaj rar al plăcilor subțiri de burgundă. labe gri.

 • Sinegola. Acesta este un munte montan ARA cu un distinctiv pentru această specie de inelul apropiat de o nuanță gri închis. Cheile puternic, negru. Iris galben, cu o margine roșie vizibilă. Labele labe, nu remarcabile.

 • Sinegore. Papagal cu o coajă de curcubeu de o umbră galbenă ușoară, obrajii de peeling sunt destul de mici, aproape goi, acoperite cu porumbei foarte subțiri de albastru. Fecioară foarte mare, negru. Labele sunt gri închis, coada este alungit, există o îngustare pronunțată la sfârșitul anului. Pene de pe frunte cu o umbră albastră saturată. Aceeași culoare este prezentă în penajul gâtului și gâtului păsărilor.

 • Krasotochiy. Parrot cu un cioc mic negru, obrajii albi-galben, gol. Picioarele sunt pictate într-un albastru închis, culoarea copleșitoare a penajului saturat verde, pene Terry și zona frunții, pe bastard există un spot pronunțat maro-maroniu.
Citește mai mult  Barbus Sumatra: Descriere, conținut și de reproducere

  În anul precedent, o parrot de trei culori a fost larg răspândită în Cuba, totuși, ca urmare a despăduririi neautorizate și a activităților de boală, pur și simplu a dispărut de pe fața Pământului. A fost o pasare foarte frumos, cu galben strălucitor, portocaliu și pene roșii.

  Caracteristicile conținutului

  ARA este o pasăre exotică majoră, cu caracteristicile sale comportamentale și nevoile fiziologice, astfel încât conținutul său în captivitate necesită anumite cunoștințe și abilități. Cu toate acestea, această pasăre se simte destul de confortabil la domiciliu și aproape niciodată experiența de anxietate și de stres. Înainte de a cumpăra un papagal, ARA ar trebui să-și pregătească mai întâi pentru el un pasiar, permisul minim Dimensiunile care trebuie să corespundă cu 2 metri lățime și 1 metru lungime, înălțimea este de dorit cel puțin 2 metri, în mod optim – cum ar fi pereții.

  Plasarea animalului într-o cușcă mai mică este permisă numai dacă penordarea în aviație este doar la momentul hrănirii și pe nopți de somn, iar orice altceva este timpul petrecut într-o coastă de casă sau apartament.

  După cum am menționat deja, această pasăre are un cioc puternic puternic, astfel încât tijele celulelor trebuie să fie durabile și groase – nu mai puțin de 0,6 cm, altfel papagalul se fixează repede.

  Celula trebuie să fie echipată cu dispozitive de blocare de înaltă calitate, o cheie mai bună blocată. Ține minte că Lacuri standard și cârlige simple pentru păsări cu inteligență atât de mare, cum ar fi ARA, nu se potrivesc – animalul de companie le va deschide la prima ocazie.

  Paletul de sub pasiar trebuie să fie retractabil – acest lucru va contribui la curățarea mai bine a celulei și eliminarea la timp a tuturor produselor activității vitale a păsărilor.

  Asigurați-vă că ați mândrat prezența arserii, jucăriilor, precum și a ramurilor de copaci. ARA – o pasăre, care este extrem de solicitantă la atenție de la partide la gazdă, astfel încât animalul de companie nu este plictisitor în absența proprietarului, este în valoare de echipare a unui pasiar cu tot felul de frânghii, lade, labirinturi și puzzle-uri.

  Rețineți că Ara îi place să stea în jos capul, astfel încât introducerea jucării și modele verticale ar trebui să fie atât de mare încât pasărea nu a lovit partea de jos a Waller. Nu uita ca acesti papagali sunt fani mari de proceduri de apă, astfel încât în ​​cușcă ar trebui să fie cu siguranță, echipat cu o baie mică.

  Toate alimentatoare și rowels, barbells și jucării ar trebui să fie păstrate curate și ordine. Curățarea ei trebuie efectuată cel puțin o dată la fiecare 2 zile, ori de câte ori este posibil zilnic, celula în sine este spălată o dată pe săptămână și la fiecare 4-5 luni, VOLIER transformă dezinfectarea profundă folosind mijloace care conțin clor. După cum este necesar, este necesar pentru a elimina accesorii învechite și înlocuirea noi, mai bine și în mod necesar eco-friendly.

  o atenție separată merită papagali nutriție. In habitatul natural de nuci Ara furaje, fructe exotice, fructe suculente, porumb și semințe. Animalele conținute în apartamente, Este necesar pentru a da fructe proaspete suculente: banane, mere, pere moi, precum strugurii și Rowan.

  Pentru a satisface nevoia de legume, acestea oferă de obicei pernam porumb, castraveți și morcovi cu dovleac. Asigurați-vă că pentru a include în meniul verdeață suculent – tineri muguri de pomi fructiferi, cereale germinate, sfeclă și blaturi morcov, precum și frunze de păpădie, Mangold și grădină de țelină.

  7

  Fotografii

  70% din rația de Ara ar trebui să fie de alimente cereale – ovăz, mei, și încă și inul semințe de canar, nuci (Alune, arahide și semințe de dovleac). Alimentele pot fi achiziționate în magazin, și este posibil să se facă un grăunte-te, dar în acest caz, este necesar să se introducă în plus aditivi de vitamine și minerale care contribuie la menținerea stării de sănătate a pennate, creșterea deplină și dezvoltarea.

  Ține minte că În natură, papagali mănâncă mâncare destul de severă, dar nu uitați că în condiții de habitat natural păsările are capacitatea de a cheltui destul de repede și productiv calorii. Nu există astfel de oportunități în captivitate, de aceea includerea în dieta nucilor și nuci de cedru ar trebui să fie rară și strict dozată.

  În plus față de dieta păsărilor, puteți introduce terci. Cel mai bine este sa le gatiti pe apă, fără ulei și zahăr. De obicei, animalele de companie matura hrișcă, terci de orez albit, precum mazăre și năut. Din când în când, meniul include gălbenușuri de ouă și brânză de cabană prăjită.

  Citește mai mult  Pigmey Corridois: Conținut, reproducere și compatibilitate

  Dar, cafea boabe, avocado, patrunjel, ceapa, usturoi, ierburi picante și dulciuri în toate manifestările ar trebui să fie excluse din dieta păsării. Nu este, de asemenea, recomandat pentru a trata Ara de la masa sa, mai ales dacă folosiți prăjită, afumat, sărat, alimentele grase și murat.

  Fabd Ara urmează de 2-3 ori pe zi, pentru o papagal de masă mănâncă aproximativ 60-70 g de hrană.

  Creștere

  Perioada de cuibărit a ARA începe de obicei de la Aprilie-În acest moment papagalul devine prea încântat și, uneori, chiar agresiv, pentru că ar trebui să aveți răbdare și să aveți grijă de calm calm și strălucitor, evitând manifestările oricărei emoții negative.

  Pentru reproducerea cu succes a ARA în captivitate, este necesar să se creeze condiții adecvate pentru animale de companie:

  • Menținând un regim constant de temperatură la aproximativ 20 de grade la un nivel de umiditate de aproximativ 70-80%+
  • Ziua luminii de 15 ore – În plus față de iluminatul natural, trebuie să recurgeți la lumină de fundal suplimentar, pentru că acest lucru cumpărați lămpi fluorescente, dar cel mai obișnuit+
  • Dimensiunea incintei nu trebuie să fie mai mică de 1,9x2x2,5 m, podeaua trebuie umplută cu un strat de nisip fluvial și pentru a plasa dend-ul de sus+
  • Cuibul este plasat în partea de sus a celulei, este cel mai bine să utilizați o capacitate gata de 70x50x50 cm, în mod optim – din lemn+
  • Dimensiunea unei coaste rotunde trebuie să fie de aproximativ 150 mm, înălțimea locației sale este relativă la partea de jos – aproximativ 20-30 cm+
  • Ca un pat de cuibărit, este recomandabil să folosiți dimensiunile medii sau chips-uri de lemn.

   Rețineți că schimbarea regimului de temperatură și a gradului de iluminare ar trebui să apară treptat. Dacă creșteți dramatic ziua luminii, atunci penna va începe pur și simplu un stol, iar reproducerea în astfel de condiții nu poate merge nici măcar.

   Acordați atenție faptului că de îndată ce Femeia ARA va amâna ouăle, nu poate fi deranjată. Zgomotul permanent și sunetele puternice ar trebui eliminate – lângă pasăre ar trebui să fie susținute de o atmosferă liniștită și calmă. În caz contrar, Pernaya își poate refuza descendenții sau chiar o distrugă.

   Numai păsările de la 1 an, sănătoase, cu un penaj strălucit permit reproducerea. De obicei împerecherea papagalilor precede jocurile de căsătorie. În acest moment, pene încep să sorteze cu atenție penele de pe cap unul de celălalt, precum și pe gât și lângă coadă.

   Papagalul este în mod invariabil însoțit de sunete blugi puternice, după care masculul începe ușor dansând. Astfel de semnale de apel acționează asupra femeii – cădează pe fundul celulei și cade pe spate, taie jucători de la bărbat la ea. Aceste acțiuni se repetă în mod repetat, după care există o asociere direct – papagalii se vor retrage în cuib, fie pe pranchok, se desfășoară unul față de celălalt de cozile, apoi au intrat în contact cu cloacons. De obicei, acest lucru se repetă de mai multe ori pe zi.

   3-4 săptămâni după împerechere Femeia amână primul ou, apoi toate după un interval de 3 zile. De regulă, în zidărie se dovedește 2-3 ouă. Imediat după primul dintre primii dintre ei, femeia se mișcă într-o casă de cuibărit și începe să le înconjoare. În acest moment, furnizarea hrănirii ei iau pe sine Tatăl viitor, care este tot timpul în apropiere și aduce boabe în ciocul lui.

   Normele de funcționare durează aproximativ 24-25 de zile. Puii nou-născuți mai întâi și pe deplin dependenți de mamă – se hrănește laptele lor latente cu fragmente de bucăți de alimente zdrobite. Autonomia Pernaut dobândește doar 3-4 luni după apariția. Păsările cultivate rămân cu părinții lor, extindând turma și consolidarea relațiilor dintre animalele de companie.

   Papagali ai lui Ara Montogamna prin natura lor și formează o cuplu o dată și pentru viață. În cazul decesului partenerului, sunt foarte greu să-și experimenteze pierderea.

   Inteligență

   Parrot Ara este o creatură foarte activă, extrem de curioasă, mereu merge la contact cu crescătorul.

   Papagalii acestei specii necesită o atenție continuă de la proprietar, acestea sunt pene inteligente, care caracter este mai degrabă amintindu-se de un copil mic. Ei au îmbogățit rapid și ușor de contact cu orice persoană.

   ARA – o pasăre cu o inteligență foarte mare, învață atât de repede cuvinte noi și poate folosi cu ușurință și le poate folosi în mod corespunzător pentru a comunica cu proprietarii dvs. Astfel de creaturi le pot cere proprietarilor lor să dea băuturi, să mănânce, să joace, sunt capabili să-și salute proprietarul atunci când se întâlnesc și să spună la revedere în timpul despărțirii.

   Păsările se caracterizează prin capacitatea de a reproduce sunetele auzite și o fac foarte tare și cu intonarea potrivită.

   Ara are o voce destul de ascuțit, pentru om de auz este neplăcut, dar pasărea rareori strigă, din păcate, pentru că sunetul servește întotdeauna ca un semnal despre problema. Eliminarea cauza de disconfort, puteți reveni rapid pennate la locația bună a Duhului.

   Citește mai mult  Decât hrănirea unui papagal ondulat?

   Rețineți că pentru mulți membri ai familiei și chiar vecinii de la un alt apartament, astfel de sunete poate fi pur și simplu de nesuportat, astfel încât acestea să conțină o pasăre mai bună în căsuțe separate și blocuri de locuințe cu izolare acustică bună.

   Ara își amintește întotdeauna sale rele binevoitorii și infractorilor.Pasărea este capabil să se răzbune pe ei, în timp ce muscaturile de un astfel de animal de companie poate fi foarte dureros si chiar a prejudiciului adus. Cel mai bine este să stai chiar cu o pasăre în poziția de prietenie, dar, de asemenea, pentru a încuraja obiceiul de twercury și nu să muște, în caz contrar papagalul va folosi acest truc ca metodă principală de a atrage atenția.

   Papagalii Ara sunt pene curajoase și foarte îndrăznețe. Dacă sunt atacați, ei dau. Dar în natură, aceste păsări sunt destul de prietenoase, se referă la oameni și la alte animale de companie.

   Trebuie remarcat faptul că dispozitivele de alimentare cu privire la aceste păsări sunt, de obicei numai pozitiv – papagalul este atașat stăpânilor lor, dar, de asemenea, oamenii se simt ca răspuns, care a stabilit între ele și acest uimitor pentru animale de companie. Unii crescători se asigură chiar că aceste păsări încep să se simtă ca un membru complet al familiei și să se comporte în consecință – arată foarte ocupat.

   Există o opinie care să dobândească o persoană adultă mai bună, care a crescut mult timp între rudele sale de mult timp, deoarece ușa umană va deveni o atenție neobosită. În viața modernă, nu este de obicei posibil să se asigure că.

   Dacă vă referiți la ARA cu căldură și sensibilitate, atunci asigurați-vă că vă va răspunde cu siguranță aceeași monedă. Pentru orice zgomote de la păsări trebuie să reacționeze exclusiv cu calm. Dacă intenționați să vă vedeți animalul de companie de orice obicei plăcut – Ignorați-o, lăsați-o să înțeleagă că nu intenționați să mergeți pe păsări și toate jocurile vor începe numai după ce își schimbă comportamentul.

   Dacă, ca răspuns la strigătele sale puternice, vă veți ridica și vocea sau veți da un medicament sedativ, efectul va fi cel mai invers. strigătul tău, cum ar fi de droguri, Ara percepe ca o încurajare pentru astfel de acțiuni și mai târziu să dezbrace de obiceiul distructiv al păsării pe care nu mai sunt în măsură să.

   Boli și prevenirea acestora

   Pe spiritual, iar sănătatea fizică a animalului de companie este un impact grav având sensibilitatea proprietarului. Condițiile condițiilor, dieta și alimentele folosite nu mai puțin importante. În pennate apar aceste specii, astfel de probleme neplăcute, ca un peeling puternic de acoperire a pielii, disfuncție de coordonare, slăbiciune generală și articulațiilor umflate.

   papagali frumoase și spectaculoase ale Ara sunt predispuse la sinuzita si bronsita alergica. Cu astfel de boli, ei au dificultăți de respirație, secreții mucoase din nas și umflarea regiunii sine. Faptul este că pasărea este foarte sensibilă la calitatea aerului, astfel încât acesta va fi util să se folosească în camera de ionizatoare de uz casnic și umidificatoare.

   Foarte des, păsări demonstrează toate semnele de auto-câștigă – se întâmplă adesea în cazul în care animalul experiențele disconfort psihologic în condiții de lipsă de atenție din partea proprietarului sau a circulației sale brute.

   Dintre infecțiile virale, Ara devine cel mai adesea o victimă a papilomatoza. În acest caz, procesul de defecare este încălcat, apar probleme în timpul înghițirea alimentelor și un ceas poate cădea. Periculos pentru pene și ornitoză, ducând la înfrângerea și sistemul nervos central.

   Apropo, ultima boala poate afecta atât o persoană, așa că, dacă orice suspiciune de astfel de patologii trebuie aplicate imediat medicului veterinar – ornitolog care va numi un tratament competent și va fi capabil de a prelungi durata de viață a păsărilor.

   Totul despre papagalul de rasă Ara Vezi mai multe.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: