Pirenean Shepherd: Caracteristici și Conținut

Pirenean Shepherd: Caracteristici și Conținut

Câinii au fost deja tovarăși fideli pentru o lungă perioadă de timp pentru o lungă perioadă de timp. Cu toate acestea, în plus față de rolul unui animal de companie, aceste animale pot deveni gardieni și asistenți pentru crescătorului lor. Pyrenean Ciobănesc – rasa, unind toate calitățile de mai sus, în lumina a ceea ce a fost popular printre crescatori din intreaga lume.

Istoria originii

Printre mai multe rase de câini de origine franceză, acesta este în valoare de subliniind Pirineilor Shepherd, care a fost mult timp folosit de către om ca asistent. Anterior, aceste animale mici au fost în cererea ca agenți pentru pășuni cu oi.

Ocuparea forței de muncă de câini de către aceste funcții se datorează unor caracteristici, cum ar fi energia, inteligența dezvoltată, vigilență și gradul de pregătire în orice secundă pentru a-și apăra teritoriul său.

reprezentanții moderni ai acestei rase sunt, de asemenea, folosite ca păstori, în plus, ciobanii Pirineilor sunt implicați activ în competiții, și, de asemenea, a cucerit multe inimi de crescători, în lumea care au devenit tovarăși frumoase și loiali ai omului.

Istoria apariției și formarea rasei nu are un an de când zece câini similare în sudul Franței sa întâlnit impactul secole. Imagini de animale, precum și mențiuni despre câini-ciobani sunt disponibile în cronici și pînzele ce datează din secolul al XVI-lea. Un rol deosebit în dezvoltarea rasei și consolidarea calităților unice a fost jucat de izolarea regiunii, care a făcut posibilă pentru a sprijini și de a asigura genei naturale.

Ciobanii Pirinei divorțat în mod activ, precum și caracteristicile climei și a vieții au fost cauzate de selecție naturală între aceste persoane, alocând doar cei mai puternici și Hardy. Anterior au existat animale de diferite mărimi și exterioare, dar calea naturală a fenotipului a ajuns la un singur numitor, alocarea, ulterior, două tipuri de câini:

 • cioban cu părul lung+
 • reprezentanți ai rasei Gladcomord.

În timpul războiului din patria animalelor, a fost creat un club care contribuie la conservarea rasei.

Primul standard pentru câini a fost stabilit în 1926, reinstalarea treptată a animalelor din întreaga lume sa întâmplat mai târziu. În 1956, standardul a fost aprobat separat pentru câini scurt circuit și lung în tonuri de gri, care au fost evidențiate de mărimea și exteriorul lor.

În secolul al XIX-lea, ciobanii a intrat în America de-a lungul cu oi, talente de animale au fost evaluate, astfel incat rasa a început să câștige rapid popularitate în rândul agricultorilor. De asemenea, datorită calităților sale, animalele au fost implicate în eliminarea altor rase de câini, în special, Ciobanescul Australian.

câini lung piept au fost evaluate în timpul ostilităților, în acest moment au fost utilizate ca câini aleatorii, curieri, precum și sanitație pe câmpul de luptă.

Soldații au preferat să folosească animale ca asistenți, datorită reacției lor, mintea si rezistenta. Astăzi, ciobanii Pirineilor sunt recunoscute în întreaga lume participanți la astfel de concursuri, cum ar fi Rally, Flyball, Adjiliti, sărituri.

Citește mai mult  Toate hamsteri despre nou-născuți

Descrierea rasei

În prezent, funcția de cioban este mai puțin în cerere, cu toate acestea, ciobanii continuă să fie apreciate în ferma ca asistent universal.

Acum, pentru păstori rasă pură cu părul lung, următoarele standarde sunt definite:

 • Creșterea masculilor trebuie să fie în termen de 39-47 centimetri, în timp ce dimensiunile tarfa poate fi de 2-3 centimetri mai puțin+
 • Animale nu ar trebui să cântărească mai puțin de 7 sau mai mult de 12 kilograme.

În ceea ce privește Gladcominess a Pirineilor Shepherd, atunci:

 • Cresterea mascul animal va varia în termen de 42-53 centimetri, în timp ce la femela poate fi de la 40 la 50 de centimetri+
 • Cântărind câini poate în termen de 10-15 kg.

animale de companie cu patru picioare ale acestei rase pot fi considerate longevivi: În medie, cu grijă, ei sunt capabili să trăiască aproximativ 15 ani.

În caracteristicile sale externe, câinii din aceasta rasa sunt caracterizate prin dimensiuni mici și proporțional pliat al trunchiului. Capul trebuie să aibă dimensiuni medii, cojile de ureche va fi așezat, plantate destul de scăzută.

Ochii sunt mari, elevii vopsite într-o culoare închisă, nasul nasului va fi, de asemenea întuneric. Prezența unei „mască“ pe fata nu este o abatere de la standardele stabilite. Gâtul este în mărime medie, din spate, fără coturi. Membrele din animale sunt drepte, bine dezvoltate, piept este unintently, moderat profund. Coada este de lungime medie, în principal, a omis, cu toate acestea, în timpul mișcării va sta ridicat și drept.

În funcție de lână, exteriorul este cioban cu părul lung și scurt.

Ambele soiuri aparțin uneia rase. Cu toate acestea, conform descrierii, neted care formează Păstorul va avea lână scurt pe gât, cap, inclusiv fata, în plus, va fi excelent pe stomac, picioare și coadă. Pe trunchi, lungimea lânii nu trebuie să depășească 10 cm.

În ceea ce privește PĂȘUNATULUI lung, câinele acestui soi va fi complet acoperite cu lână groasă și lung, inclusiv ochii. Lungimea lână poate ajunge la 15 centimetri, iar botul trebuie să conțină o „barbă“ și „mustață“.

Indiferent de lungimea de lână, Pirineilor Shepherds poate avea urmatoarea culoare:

 • gri+
 • galben pal+
 • negru+
 • albastru+
 • Tigru+
 • bej+
 • marmură.

  Prezența petelor de pe lână de câine nu este considerat a fi tocat în conformitate cu standardele introduse pentru rasa. Ele pot fi amplasate pe piept, cap sau membre.

  Animalele cu patru picioare ale acestei rase antice sunt evidențiate de imunost excelent, deci sunt extrem de rare. Cu toate acestea, animalele pot fi supuse dezvoltării proceselor patogene. Printre acestea ar trebui alocate:

  • Deplasarea articulațiilor de șold+
  • Patologia corpurilor de viziune+
  • articulații luxație.

  Caracter și comportament

  Animalele de companie ale acestei rase sunt excretate de temperamentul activ, precum și de resurse, curaj și devotament față de amelioratorul său. La oameni necunoscuți, animalul prezintă o suspiciune, dar fără agresiune inutilă. Câinele îi place să scadă, uneori această trăsătură se manifestă mai sus măsură.

  Puii și animalele tinere pot arăta încăpățânarea la această vârstă, ceea ce ar trebui luate în considerare în procesul de educare și instruire.

  Shepherd este bine în contact cu copiii, cu toate acestea, sentimentele pronunțate paterne sau materne nu se confruntă cu. Un animal poate fi instruit pentru a supraveghea copiii, atunci acesta va îndeplini rolul păstorului în familie, fără a le da spre limitele desemnate. Pentru Ciobanescul Pirineilor, proprietarul va fi doar un singur proprietar, cu toate acestea, ea poate experimenta o atitudine favorabilă pentru toată lumea, fără excepție membrilor de familie.

  Citește mai mult  Alegeți foarfece pentru tăiere ghearele la pisici

  Ciobanii sunt capabile de munca in echipa cu alti caini, De asemenea, un animal de companie devine perfect în jurul cu alte animale, dar conflictele sunt posibile cu câinii de un anumit sex, asociată cu încercările de a lua o poziție de conducere.

  Conținut și îngrijire

  Pet din aceasta rasa este evidențiată prin activitatea sa, astfel încât va fi nevoie de o mulțime de spațiu liber pentru viață. Pyreneans se va potrivi cu case de țară în care amelioratorul va avea capacitatea de a dota un Aviary spațios pentru un câine. Stare de sănătate bună și lână groasă permit un animal să trăiască fără probleme pe stradă.

  Pentru Pyrenean păstorilor, care sunt planificate să conțină în apartament, este necesar să se prevadă mersul pe jos zilnic în aer curat, cu exercitarea. Pentru a menține o formă bună, animalul de companie va avea loc în aer cel puțin 2-3 ore. Deoarece câinii sunt foarte mobile, este recomandat să se juca jocuri cu ei, este, de asemenea permis să ia un cioban pe jogs sau bikerogulk.

  O atenție specială în conținutul de câini din aceasta rasa va necesita lână de animale. Sarcina proprietarului Păstorului este Pirineilor deducerea regulată a animalelor de companie. Curatare urechi si trigging gheare sunt efectuate în funcție de necesități, Ca o regulă, animalele care petrec mult timp în aer curat, gheare sunt evaluate în mod independent,. Puteți folosi roți de bumbac pentru curățare. Un câine sănătos în urechi nu ar trebui să se acumuleze orice deversare. Prezența unei astfel va fi o dovadă a dezvoltării infecției auzului.

  Trimirea și o varietate de păstori de tunsori nu conduc. Excepțiile sunt situațiile în care soiurile de grătare lungi sunt iritate la corneea ochiului. În acest caz, este mai bine să tăiați coafuri suplimentare.

  Bătarea unui câine este recomandat nu mai mult de o dată la 2-3 luni. Pentru a menține sănătatea cavității bucale, păstorii pirene ar trebui să-și perie dinții săptămânal.

  Câinele are nevoie de vaccinare planificată. De obicei, prima vaccinare se face la vârsta de 6-9 săptămâni, apoi după o lună și jumătate. În viitor, ciobanii pirenei vaccină în fiecare an, în plus, se efectuează dezerminarea.

  Crescătorii care intenționează să se angajeze în creșterea în continuare a rasei, se recomandă selectarea unui partener pentru preocupări, luând în considerare variația de tip. Bitch va fi gata pentru împerechere, după a treia estrine.

  Hrănire

  Câinii ciobănești sunt omnivori, deci crescatorul nu are probleme cu alimente. Dar pentru imunitate puternică, animalul va trebui să planifice în mod competent dieta, deoarece lipsa de vitamine va afecta negativ sănătatea animalului de companie. În majoritatea cazurilor, Pirineii sunt alimentați de alimente uscate de producție industrială.

  Pentru această rasă, este important ca, în compoziția produselor, a existat un procent ridicat de conținut de carne, în plus, furajele trebuie îmbogățite suplimentar cu minerale și vitamine.

  Atunci când alegeți o opțiune de dietă utilizând hrana uscată, este imposibil să se ofere alimente naturale în plus față de acest produs. Când se transferă la un alt tip de hrană, trebuie făcut treptat, acordând atenție reacției organismului animalului și comportamentului acesteia.

  Citește mai mult  Mini-acvarii: cum să echipeze și ce pește va începe?

  La alegerea unei diete naturale pentru un câine, trebuie remarcat faptul că următoarele produse trebuie să fie prezente în meniu:

  • Carne, Offal+
  • Produse lactate – Brânză de vaci, smântână+
  • galbenusuri de ou+
  • fructe de mare.

  Este necesar să planificați un meniu PET în acest fel, Așa că produsele proteice sa ridicat la 2/3 din volumul total.

  Restul dietei va consta din legume, fructe și verdeață. Legumele pot fi administrat câinilor în formă brută. Porridge nu sunt alimente naturale pentru Ciobanescul Pirineilor, asa ca nu aduc beneficii reale pentru sanatatea ei. Dar cerealele sunt importante, din punctul de vedere al valorii energetice, astfel încât utilizarea de hrișcă, orez, mei cu alternanță obligatorie este permisă introducerea în dietă. Crescătorilor Este recomandat să adăugați la produsele alimentare a uleiului vegetal câine nerafinat, pe de o lingura pentru a umple stocul de acizi polinesaturați.

  Hrănirea unui cioban catelus de două luni va fi de patru membri, de la 4 luni un animal de companie poate fi tradus într-o recepție de trei rândul său,. Atunci când un câine este de 10 luni, acesta poate fi alimentat de două ori pe zi – dimineața și seara.

  apă potabilă curată ar trebui să fie întotdeauna în acces liber, În special, atunci când alimentarea cu alimente uscate de producție industrială.

  educatie si antrenament

  Păstorul Pyrenean are o inteligență bine dezvoltată, în plus, a pus genetic abilitatea de a stagia. Aceste caracteristici ale animalului vor permite crescătorul destul de repede să-și antreneze echipele principale de companie. Câine ascultare depinde în mare măsură de numărul de timp în care amelioratorul petrece pe comunicarea cu animalul lui. Este important să nu mergem doar cu un păstor, ci să interacționeze activ de joc sau de formare.

  Pyrenean nevoie de socializare timpurie, astfel încât imediat după achiziționarea unui catelus, este necesar să se înceapă predarea regulile de comportament în casă, animalul de companie trebuie să învețe porecla lui, știe unde este locul lui.

  De asemenea, crescătorii câinilor acestei rase sunt recomandate să utilizeze un animal de companie ca participant la diverse sporturi. Acest lucru va avea un efect pozitiv asupra formării și disciplinei, în plus, câinele va avea posibilitatea de a-și realiza potențialul în planul de activitate congenitală. Astăzi, păstorii Pirinean participă la concursurile de decontare, căutarea, agilitatea.

  Evaluați mijloacele de trai ale păstorului Pyrenean și obțineți sfaturi suplimentare din partea experților cu conținut de companie din videoclipul de mai jos.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: