Pisici Himalayan: caracteristici, soiuri, reguli de alegere și îngrijire

Pisici Himalayan: caracteristici, soiuri, reguli de alegere și îngrijire

Unul care apreciază în mod egal farmecul pisicilor persane și măreția Siamezului, va găsi o mare de plăcere dacă gazda pisicii Himalayan va deveni proprietarul. În această rasă, toate avantajele SIAM și persanii sunt combinate. Astfel încât viața animalului de companie este lungă și el însuși mulțumită de temperamentul său și afectuos, este necesar să se ocupe corect de el.

Descriere

pisică Himalaya, în ciuda „geografice“ care aparțin, numele este de origine americană. Este în Statele Unite în mijlocul secolului trecut, care a angajat în traversarea pisica siameza si pisica persana. În SUA, noua rasa a fost numit Himalaya, iar în Marea Britanie, punctul de culoare. Și unul și un alt nume are dreptul de a exista.

Materialul ereditar corespunzător a fost găsit în Siam și persană Persia, ca și la iepure Himalaya, având lână lumină pe corp, cu locuri intunecate de pe urechi și membrelor. În același timp, numele Culoarea punctului presupune doar astfel de caracteristici ale culorii pisica.

În siamez-persană, trăsăturile de una și alta rasa sunt combinate armonios. Caracteristici ale ambelor strămoși sunt în mod clar vizibile în penetrarea. De la pisica siameza Himalaya are ochi luminoase albastre și trăsături caracteristice ale culorii, și din persană – lână pufos frumos și ștuț de ciuruit. Greutatea reprezentantului acestei rase uimitoare fluctuează, de regulă, în decurs de 4-6 kg, cu toate că unii adulți au masă mai substanțiale. Standardul rasei sugerează următoarele caracteristici:

 • forma capului rotund+
 • obrajii Nisa+
 • Morteole este larg și strălucitor+
 • Urechile sunt mici, plasate larg+
 • ochi albaștrii+
 • Nas Curly, cu nări deschise+
 • corp puternic și plăcut, ușor burta eliberat+
 • labe scurte+
 • blana lung cu mai groasa+
 • Pe gât este o frumoasă „guler“+
 • Coada de magnific+
 • Pe fața întunecată o „mască de lână“.

Un amestec de pisici siameze și persane aspectul este foarte elegant, deosebit de atractiv pentru cunoscători de rasa de pisici Himalaya. În medie, durata de viață a acestora este de aproximativ 12 ani. Aproximativ atât de mulți proprietari vor fi capabili să se bucure în societate unui prieten pufos lui.

Caracteristicile caracteristicilor

Pisica Himalaya nu este o creatură care va fi tolerată calm absența societății umane. Spre deosebire de mulți dintre colegii săi, acest animal este puternic legat de proprietari, precum și la casa în care trăiește. Din când în când, un animal de companie va atrage în orice mod să atragă atenția pentru a obține o altă parte a afecțiunii. El iubește să stea pe mâini, arătându-și prietenia. Îi place foarte mult când se strică. Dacă trebuie să reamintesc unei persoane despre nevoile mele, pisica nu va fi doar să se uite în ochi și să se frece pe picioare, dar și să mănânce bolnav.

Pisica Himalayan tolerează cu răbdare distracția copiilor, fără a expune ghearele și nu a pus în dinți. Acest lucru se întâmplă dacă doar doare. Dacă frumusețea pufoasă nu-i place ceva, nu se va răzbuna ca Siameză, ci doar du-te într-un loc retras unde nu este permis. Pentru a nu vă simți singuri, animalul de companie poate merge „coada” în spatele proprietarului camerei din cameră. Dar, la un alt moment, îl atacă, el poate să stea pe canapea 20 de ore pe canapea sau pelerist, fiind scufundat în somn profund. Un astfel de comportament „Himalats” seamănă cu fermitate cu strămoșul său în linia persană, deși încă un reprezentant al „noua rasă” mult mai activă.

Pisica poate fi jucată la jucărie de foarte mult timp, mai ales dacă proprietarul preferat este aproape. În același timp, acest animal nu va fi niciodată cusături, făcând raiduri pe perdele și dulapuri, precum și cucerirea altor „vârfuri”. Pisicile simt fin starea de spirit a proprietarilor, cu plăcere ascultând ceea ce spun ei. Uneori se pare că animalele înțeleg cu adevărat discursul uman.

În același timp, nu-i plac societatea zgomotoasă. În camera în care mulți oameni nu se grăbesc. Drumeții pe stradă – nu pentru ei. Ele sunt confortabile în casă, printre aceia pe care îi cunosc bine decât pe piață.

Tipuri de culoare

Kittenele rasei Himalayan nu au o culoare pronunțată. „Culoarea” lor pare mai uniformă decât pisicile adulte. În cele din urmă, culoarea se manifestă doar la doi sau trei ani. Pete pe labe, coada și botul sunt de o nuanță diferită. Există pisici Himalayan din următoarele culori:

 • Cu spoturi de cremă pe o blană+
 • Cu liliac+
 • Cu roșu+
 • Culori de ciocolată+
 • gri+
 • Culoarea albastra.

Standardele de roci sugerează prezența unei măști întunecate pe fundalul principal al luminii, care nu depășește „fața”. Uneori, părțile întunecate ale culorii sunt cu benzile sau petele unei alte nuanțe. Cea mai valoroasă este considerată Ciocolată și culori violet pe fundal luminos – cremă sau alb.

Cum de a alege?

Având în vedere că pisicile Himalayan sunt o rasă relativ nouă, găsirea unor pisici interesante pe anunț nu va funcționa. Și chiar mai mult, astfel încât să nu vă întâlniți pe acest animal pe stradă. Prețul unui pisic de pâine nu este mai mic de 10 mii de ruble. Deci, dacă luați chiar o „copie pufoasă” cu ochi albaștri și pedigree, nu înseamnă că caracteristicile sunt trimise descendenților. Genele „mongrel” încă „ieșesc” spre exterior.

Reprezentantul pur al rasei este numai în grădiniță sau la crescători. În orice caz, atunci când alegeți, trebuie să vă concentrați pe următoarele criterii:

 • Prestige pepinieră (puteți explora Internet comentarii)+
 • Tipul de animale care vorbește despre condițiile de detenție (dacă sunt umplute, bine și satisfăcute, totul este bine)+
 • Aspectul pisicilor (cât de sănătos arată)+
 • Pașaport și pedigree+
 • Vârsta de pufos.

   Se consideră că norma de a lua un pisoi în casă care a atins vârsta de trei luni. În acest moment, animalele au format deja imunitate, au fost efectuate vaccinările necesare. În plus, copilul într-un anumit sens este deja obișnuit cu viața de zi cu zi și puteți fi, de asemenea, sigur că trecerea la un loc nou nu va fi un stres puternic pentru el. Dacă un pisoi, de exemplu, doar 1,5 luni, el este luat într-o nouă casă numai în situații neprevăzute. De exemplu, sa întâmplat ceva cu o pisică-mamă.

   Când totul este în ordine, copilul trebuie să fie aproape de ea înainte de a crește. Și acest lucru se întâmplă, în primul rând, datorită laptelui matern.

   Important! decalaj precoce cu mama afectează caracterul și Bucătarii pisica când va crește. Stresul nu trece în zadar.

   Este necesar să se țină seama de faptul că în pașaport pentru pisoi, care trebuie să prezinte un ameliorator, semnează despre vaccinările de companie. O hologramă care confirmă faptul că vaccinarea este lipită în document, iar veterinarul către medic și semnătura medicului este pusă. Este posibil să existe o marcă privind sterilizarea sau castrarea.

   Conţinut

   Pentru un teen pufos, trebuie să achiziționați astfel de elemente ca:

   • Lenhing sau pisica casa+
   • Boluri+
   • toaletă+
   • jucării.

   Lenhing sau o casa este instalat într-un colț retras (cel puțin pentru început), care va evita nervozitatea excesivă cu coada întinsă până când se obișnuiește cu casa și locatarii lui. Tava pentru copil este de dorit să se aleagă un pic suficient pentru a fi ușor pentru el să urce. (Cand va creste, va trebui să cumpere o altă, dimensiune mai adecvată). Grila pe tava pentru a începe poate fi lăsată. În cazul în care animalul nu o face ca ea, nu este dificil și îndepărtat.

   În ceea ce privește materialul de umplutură, este de dorit să aleagă materialul unei fracții mari, de exemplu, un material de umplutură lemnoasă sau o piatră artificială. Demnitatea lemnului este că acesta deține perfect mirosul, deși se transformă umed în rumeguș, care se lipesc de lână pisicii. Cu piatra nu se întâmplă.

   Nutriție

   De la modul în care se hrănește pisica, aspectul exterior și de sănătate depinde. Puteți utiliza ambele alimente gata făcute din magazin și naturale. Shopping este mai ușor de utilizat, deoarece acestea oferă deja toate substanțele necesare de o pisică. Himalians da și hrană uscată și ud conserve. Este important de a alege produsul corect. Informații despre dacă un animal de companie este potrivit pentru un animal de companie, un anumit produs pot fi găsite pe ambalaj. Aceasta indică compoziția, normele de depozitare, termenul de valabilitate, și așa mai departe.

   În cazul în care produsele convenționale se întâmplă, proprietarul pisica va trebui să calculeze în mod independent, conținutul lor caloric și estimează prezența substanțelor necesare. Este imposibil să se hrănească animalul cu aceleași produse în mod constant – este foarte dificil de a activa toate micro și markelements necesare într-un singur fel de mancare, vitamine. Mai ales în cazul în care pisica este plictisit cu alimente, el va fi rana și să aștepte pentru ceva nou. pisici Himalaya hrănesc cu produse, cum ar fi:

   • Păsări de curte și carne de vită+
   • Porridge (orez, hrișcă, ovăz și așa mai departe)+
   • legume si fructe+
   • Pește (oase Eliminare)+
   • Ouă+
   • lactate.

   Carnea înainte de hrănire este mai bună pentru a găti și dacă este dată în forma brută, produsul este pre-îngheț și apoi se efectuează procesul invers. Datorită acestui fapt, este împiedicată de probabilitatea infecției CAT cu paraziți și microbi dăunători. Este imposibil să dea o carne de companie cu felii mari. Dacă nu o tăiați bine, animalul poate fi agitat. Fructele și legumele dau RAW sau MOAR. Peștele și produsele lactate fermentate ar trebui să apară în dietă rar încât nu există o măsură în conținutul din corpul de calciu și fosfor.

   Adult Cauch are două mese pe zi într-un timp strict alocat. Dacă o hrăniți cu umbrele, dând mâncare de la masă, ea va învăța să cerșească. Astfel încât animalul de companie nu se simte ofensat, este recomandabil să-i dați mâncare în timpul micul dejun sau cina. Prietenul pufos este neplăcut să urmărească masa proprietarului, când în propriul său castron este gol. Trebuie amintit faptul că, în cazul furajelor din tabel, devenind un plus față de consumul principal, pisica poate tip excesul de greutate. Este vorba de obezitate. Prin urmare, o astfel de balobiness nu poate fi permisă.

   Igienă

   Având în vedere că pisica are o lână lungă, și în loc de subpar obișnuit, o bază de puf, o astfel haina o blana necesită o atenție constantă. Dacă nu o faci, se va „dovedi“ de chopans, ca firele de păr de pe acesta să fie rapid confundat, acoperită cu grăsime excretată din piele. Este urât, și este incomod pentru animale de companie. Dacă nu curățați haina de blană de cel puțin 3 ori pe săptămână, în loc de pufos in casa nu va fi cizme sociabile de mers pe jos.

   Pentru pieptănare este util Puzzle. Acesta poate fi cumpărat în magazin pentru animale de companie. Alternativa este un pieptene cu dinți frecvente. Unele gazde de origine au un întreg set de instrumente pentru a aduce lână în ordine, inclusiv următoarele instrumente:

   • Puzzle+
   • Pieptene cu dinți frecvente+
   • Pieptene de dinți rare.

   Important! Dacă nu există timp pentru pieri de combinare, puteți utiliza un pieptene de furminator, care vă permite să faceți rapid o lână de companie chiar și în perioada de molipare.

   La haina de blană arată întotdeauna frumos, pufos nevoie de timp la timp. Apa elimină selecția glandelor sebacee de pe piele, fără a permite să formeze rapid Chopunas. Cu Himalienii, procedurile de apă sunt efectuate 1 timp pe lună, deși dacă animalul de companie are timp să moară cu „haine” ușoare, se poate face mai des. În cazul acestei rase, pisicile nu apar atunci când contactează apa. Himalaya percep în mod liniștit imersia în lichid.

   Pentru spălare, trebuie să utilizați șampoane speciale și nu acei oameni păstrează pentru ei înșiși. După procedurile de apă, animalele de companie se înfășoară într-un prosop, astfel încât umiditatea absorbită în cârpă. Nu poate freca vată pentru uscare. Este suficient pentru a da fluid pentru a pătrunde în prosop. Puteți apoi împacheta pisica la altul – prosop uscat. Și când va fi destul de puțin umiditate pe lână, îl puteți învăța cu un uscător de păr.

   Atenția necesită nu numai lână, ci și organele viziunii pisicii Himalayan. Ochii ei sunt mari, iar părul este lung. În același timp, datorită supremei botului, canalul lacrimal este rupt. În contact cu suprafața ochilor, lână provoacă ruperea, în colțurile contaminanților „Pisici” se formează. Ei trebuie să fie îndepărtați o dată pe zi cu o baghetă de bumbac umedă. Acest lucru va evita inflamația. În ceea ce privește urechile, acestea sunt curățate de 1 timp în 7 zile cu vaselină sau petrol special.

   Posibile boli

   Conținutul pisicilor Himalayan este însoțit de unele probleme. În plus față de ochii de implementare, poate fi sforăit. Dar doar astfel de ciudățimi nu pot fi în vigoare pentru a fi atribuite bolilor. Ceea ce pare a fi problema respirației unei persoane pentru o astfel de pisică este norma deoarece sforăitul este asociat cu caracteristicile „dispozitivului” sistemului respirator. (Deși nu anulează faptul că gura reînnoită atrage în mod constant bolile respiratorii).

   În ceea ce privește sănătatea pisicilor Himalayan, aceste simptome ar trebui să fie alarmate ca:

   • Pierderea greutății corporale+
   • Întreruperea apetitului+
   • Pisica cu dificultate respira+
   • letargie+
   • agresiune+
   • Probleme de piele cum ar fi peeling sau umflături+
   • Ochii puternici din ochi, nas+
   • Schimbarea dureroasă a elevilor de tip ochi sau umflături+
   • urinare cu senzații dureroase+
   • Diaree și Vomot.

   Oricare dintre manifestările suspecte este un motiv să se întoarcă urgent la un specialist. Și, de asemenea, trebuie să se țină cont de faptul că „ereditatea persană” se manifestă în predispoziția bolilor renale, în special la polichistice.

   Dacă pisica bea constant și nu se duce la toaletă într-un mic, făcându-l suspicios adesea și, în același timp, „clipind” dincolo de tavă, trebuie să vă ocupați de sănătatea sa.

   Recenzii de proprietate

   Atitudinea față de rasa pisicilor Himalayan, proprietarii lor sunt adesea opusul. Unii în plină încântare de la animalele lor de companie, nu se estompează în inteligența și frumusețea lor ridicată, în timp ce alții descoperă în ele o sursă permanentă de probleme asociate particularităților fiziologiei și caracterului lor. În special, mulți sunt nemulțumiți de gama rapidă de greutate și faptul că pisicile dorm prea mult. Alții sunt forțați să lupte împotriva problemelor ochilor și nasului umed.

   Conform observațiilor proprietarilor pufosi, ele sunt foarte inteligente. Unii sunt învățați să meargă la toaletă, se descurcă bine cu alte animale din casă, foarte mobile.

   Despre caracteristicile rasei Himalayene de pisici vezi mai jos.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: