SAMP pentru acvariu: ceea ce este și pentru ceea ce este necesar?

SAMP pentru acvariu: ceea ce este și pentru ceea ce este necesar?

SAMP pentru acvariu – un fel de echipament complex pentru a menține parametrii necesari ai mediului acvatic. Diferența dintre acesta din celebrul set de dispozitive de acvariu (spray-aerator, filtru, incalzitor) este că ea combină toate proprietățile benefice ale acestor dispozitive.

Ce este?

Acesta este un dispozitiv aflat la distanță, numit adesea un acvariu tehnic, scuti, pe deplin volumul intern al acvariului din orice elemente tehnice, care crește în mod semnificativ volumul util, nu interferează cu observarea locuitorilor și, desigur, crește în mod semnificativ decorativ proprietăți ale rezervorului artificial. SAMP, de asemenea, vă permite să mărească volumul real al acvariu fără o creștere vizibilă în mărime, ca apa este primit în mod constant din rezervorul principal. Pe plan extern, acest aparat este un acvariu mai mic, cu mai multe partiții.

Schema lucrării acestui dispozitiv complex este de fapt simplă.

  • Gard de apă de la acvariu printr-o țeavă echipată cu o duză cu un precipitat de plasă care împiedică în Sampul de părți de plante sau animale (de exemplu, Fry).
  • Filtrarea mecanică se efectuează în primul compartiment cu materiale poroase (spumă, vată minerală, sintetonă și t. Ns..) și vă permite să separați contaminarea grosieră (particule de praf de sol, cel mai mic il și t. Ns..).
  • În următorul compartiment, curățarea biologică are loc cu ajutorul dezvoltării în materiale poroase (Clamzit, Pemps și T. Ns..) bacterii.
  • Apoi apa purificată este încălzită utilizând încălzitor de acvariu la temperatura dorită.
  • În ultimul compartiment există o pompă, pompând apă purificată înapoi la acvariu.
  • Exploatarea apei este echipată cu sistem de aerare, apa este saturată cu gaze atmosferice (oxigen și dioxid de carbon).

Schema este și mai dificil, de exemplu, o coloană de așa-numita spumă pot fi adăugate pentru a capta reziduurile organice sub formă de spumă. Puteți dota, de asemenea, compartimentul cu materialul adsorbante, în care are loc neutralizarea diferitelor tipuri de toxine, inclusiv descompunerile organice conținând azot. Pentru o curățare mai profundă în schemă, puteți adăuga o lampă cu ultraviolete destinate pentru distrugerea bacteriilor. Cea mai adâncă curățare, desigur, pot fi create în samres multisective mari, de obicei potrivite pentru acvarii cu mai mult de 500 de litri.

Citește mai mult  Big Acvarii: cum să executați și aranja?

Nivelul apei din sampsum este menținută datorită macaralei reglabile instalate pe furtun suprimarea. Apa din rezervorul principal este alimentat prin gravitație, motiv pentru care dispozitivul este plasat sub acvariu.

Prin urmare, de fapt, numele este SAMP, acest termen în țările vorbitoare de limba engleză se numește paletul motorului cu ardere internă – Carter, care se acumulează uleiul de evacuare pentru evacuare ulterioară. Fastul, construit în schema de sampa acvariu, purificat și încălzit livrează apă înapoi la acvariu.

Veriga slabă a proiectului rămâne tocmai afluxul de apă de apă. În caz de oprire, curentul pompei se oprește de lucru. Apoi, o parte din apa din acvariu poate turna complet prin SAMP. Acest moment este reglementat de o imersiune minoră a furtunului de alimentare la adâncimea de nu mai mult de 1 cm. În acest caz, atunci când pompa este oprită relativ puțină apă.

Una dintre soluțiile la problema este partea din spate Acvariul tehnic, conectat la principiul vascular principal. în spatele rezervorul său principal, astfel încât acesta este ascuns de ochiul de observatori. Dacă există suficient spațiu în spatele rezervorul principal, iar accesul la acest spațiu nu este dificil, această locație poate fi considerată optimă.

Debitul de apă din compartimentul din compartimentul se datorează dispozitivului special de partiții. Din primul compartiment la a doua apă este transfuzată de jos, de la al doilea la al treilea și așa mai departe. Forarea sticlei vă permite să schimbați schema prin setarea alimentării cu apă la primul compartiment de jos, acesta va contribui la crearea unei filtrații mai eficiente.

Calculul mărimii și volumul acvariu tehnic nu este la fel de complicat. Ar trebui să plaseze cel puțin 10% din apa acvariului principal, aceasta va evita depășirea rezervorului atunci când pompa și acvariul sunt oprite atunci când înfundarea ochiului FiltFilt a furtunului de alimentare. Umplerea compartimentelor sistemului în stare de funcționare nu ar trebui să depășească jumătate.

Rezerva de volum este necesară doar în caz de accidente, astfel încât apa care curge din toate furtunurile și de la suprafața de acvariu ar putea potrivi în Sampo. Sistemele de casă sunt adesea limitate doar de dimensiunea dulapului, în care acestea sunt plasate.

Eficacitatea sistemului SAMP este în mare măsură depinde nu atât de mult din volumul, ca de la cursul de schimb de apă, care este, de puterea pompei. Cu toate acestea, nu este necesar să uităm că de pompare cantitatea mare de apă printr-un număr mic de elemente active, eficacitatea lor va fi în curând pierdut. În mod normal, conturile SAMP valabile timp de aproximativ o dată la fiecare șase luni pentru a curăța de murdărie acumulată. Acesta este modul optim de funcționare a dispozitivului. După curățare profundă și înlocuirea elementelor active, trebuie să existe cel puțin o lună pentru a începe toate procesele biochimice pentru care este creat sistemul de curățare extern.

Citește mai mult  Caracteristici pentru pisici și pisici Carnilove

În cazul în care volumul suplimentar al canapelei este limitat, sau acvariu este foarte mare, o parte din volumul său poate fi îndepărtată în built-in SAMP. Această decizie poate fi mai ușor, deoarece nu este necesar să se regleze viteza de alimentare și de pompare. Pentru un astfel de sistem a, este necesar să se separe nici un mee 10 cm. Lățime Aquarium.

Cel mai simplu punct de vedere tehnic soluția va fi compartimentul tehnic al separării ea de principala partiție vertical acvariu. O altă îmbunătățire nu diferă de echipamentul de acvariu tehnic de la distanță.

samps terminate

Companiile ale căror specializare a devenit echipamente de acvariu, desigur, nici o atenție la ambele dispozitive eficiente, cum ar fi samps. Posibilitățile de dispozitive finite sunt adesea limitate la filtrarea, curățarea biologică și aerare. Cu toate acestea, echipamentele produse de aceste companii vă permite să adăugați un set de funcții samphe, de exemplu, apa filtre chimice sau încălzite. Destul de selecție largă de astfel de produse sunt relativ mici oferite producătorilor chinezi.

In mare specializata in accesorii pentru agenții PETROGEN, puteți achiziționa acvarii tehnice ale producătorilor europeni de renume.

De multe ori, există componente necesare pentru instalarea sampa, de exemplu, sticlă cu găuri și o pompă sau un furtun montat în ele.

Unele firme din Rusia fac acvarii tehnice la comanda – atat pentru marine și pentru acvarii de apă dulce. Specialistii lor pot recomanda opțiunile de aspect al dispozitivului. Dimensiunea băncii este selectată în conformitate cu dorințele clientului. acvarii gata cu dulapuri și sisteme de SAMP ofera companiilor Acvariul Sisteme și Arcadia. Acvarii tehnice dezvolta și produce companie Petersburg Coralreef-aqua, Specializată în acvarii marine.

Citește mai mult  Totul despre Cobby Chihuahua

SAMP-l faci singur

Ca o mulțime de echipamente, acvariștii Samps se fac adesea. Operația cea mai dificilă este luată în considerare Trebuie să forați sticla pentru montarea duzelor. Dacă nu există experiență în acest caz, nu puteți strica nici un pahar. Ai nevoie să găuriți cu o duză specială de diamant, pe rând mici burghiului irosirea în mod constant locul de locul de foraj și după respectarea regimului de foraj perpendiculara în raport cu sticla.

Pentru fabricarea de SAMPA, puteți utiliza acvariu finit. În ea, cu ajutorul unui material de etanșare speciale acvariu de silicon, pereții despărțitori de sticlă transparente sunt aranjate, a cărui sarcină este de a diviza acvariu tehnic pe compartimentele.

În primul rând, este mai bine să proiectați viitorul Samp, având în vedere în prealabil ce funcții va funcționa. Este clar ce sunt mai mult, mai multe comenzi vor trebui să aranjeze compartimente.

Trebuie să ne amintim asta Reducerea lățimii compartimentelor mai mică de 10 cm este de nedorit, poate fi principala limitare la instalarea sampa în acvariu finit. partiții de montaj ar trebui să fie treptat, unul după altul, de așteptare pentru hemostază completă de uscare. În cazul în acvariu tehnic este fabricat în mod specific, unul dintre factorii de limitare poate fi de mărimea clasificării sau un raft, în cazul în care acesta este planificat să fie instalat. Umplerea compartimentelor de finit sampa este, de obicei, nu este dificil, deoarece toate componentele sunt suficient disponibile, acestea pot fi cumpărate în magazinele corespunzătoare.

În plus, uita-te la modul de a face un SAMP cu propriile mâini.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: