Selkirk Rex: Caracteristici, reguli de alegere și de îngrijire

Selkirk Rex: Caracteristici, reguli de alegere și de îngrijire

Selkirk Rex este o rasă destul de tânără de pisici, se distinge printr-un aspect extraordinar și memorabil. Principala sa diferență față de alte roci de nevoi constă în compoziția structurală a lâniii animale, care include trei tipuri de păr: drept, ondulat și curly. Datorită astfel de neomogenitate o, haina de blană seamănă în exterior lâna tinere de miel și pe bună dreptate considerat cartea de vizită a rasei Selkirk Rex.

Un pic de istorie

Motherland Selkirk reques sunt SUA, mai precis, Montana. Istoria rasei merge la rădăcinile sale în 1987, când o pisică obișnuită fără adăpost a fost plasată într-una din adăposturile private de feline, care au dat naștere la puțin cinci copii. Acest eveniment ar rămâne cufundată fapt de zi cu zi în cazul în care nu au fost pentru apariția unuia dintre pisoi. Atenția angajaților instituției a atras blana neobișnuită a unui nou-născut, curbată aleatoriu nu numai pe suprafața corpului, ci și în urechi. Mai mult, mustața copilului a fost, de asemenea, niște bucle mici, ridicole în direcții diferite.

Pisoiul a fost arătat unui crescător pilot al felinologului pisicilor persane, Jerry Newman, care la dus în grădiniță. Creația neobișnuită sa dovedit a fi o fată care a primit numele Miss de Pesto (plin. Miss de Pesto din Noface), iar la vârsta de 14 luni a fost legată de luxul negru a căzut. Ca urmare a trecerii luminii, au apărut șase copii, dintre care trei au moștenit gena dominantă maternă, născută curl.

Justiția este de remarcat asta Litterile ulterioare Miss de Peso nu a adus mai mult rex, ceea ce permite considerarea aspectului pisicilor curbate, ca urmare a unei mutații naturale aleatorii. Prin denumirea sa neobișnuită a rasei, intervalele montane ale Selkirk sunt obligate, lângă care a fost selectată mama Miss de Pesto și termenul „REX”, adică o bucată.

Ca urmare a creșterii ulterioare, Newman a reușit să obțină atât descendenți cu părul lung, cât și cu părul scurt de o gamă largă de culori și nuanțe. Scăzut mai târziu, la începutul anilor 90 din secolul trecut, felinologul începe să elaboreze o descriere a standardului de stâncă, luând un standard al unuia dintre fiii lui Miss de Pesto. O astfel de alegere a fost datorată faptului că descendentul avea forme mai nordice în comparație cu placa de bază, iar în contururile seamănă cu persania.

După câțiva ani, Selkirk Rekx a fost alocată într-o rasă separată, iar cu permisiunea experților Asociației TICA ia permis să participe la expoziții oficiale. Recunoașterea și succesul au venit destul de repede, iar până în 1994 reprezentanți ai acestei rase minunate cuceresc primul titlu campion la Expoziția Internațională. Azi Rasa Selkirk Rex este una dintre cele mai populare rase feline și este recunoscută oficial ca organizații autoritare ca ACFA, WCF, ACF și CFA.

Caracteristică

Formarea rasei sa întâmplat destul de repede. În formarea sa, în plus față de perși, reprezentanți ai, britanice și americane rase miopi exotice au fost implicați activ, care a transferat cele mai bune calități pentru a Selkirk Rex. Astăzi, pisicile din aceasta rasa sunt caracterizate ca animale care au o coloană vertebrală puternic și puternic, o creștere peste medie. reprezentanții de sex masculin depășesc în mod tradițional de femei în parametrii fizici și de multe ori ajunge la o greutate de 7 kg, greutatea medie a pisicilor, în același timp, este de 3-4 kg.

Animalele au rotund, fără secțiuni turtite, cap cu linii bine definite. Botul este destul de rotunjită, nu prea mare, iar lungimea sa este de 1/2 lățime. Dacă te uiți la Selkirk Rex la profil, puteți vedea că partea superioară burete, nasul si barbia sunt situate pe aceeași linie. Nasul în sine are o formă ușor curbată, iar spatele este puțin mai mic.

O trăsătură caracteristică a rasei este urechile larg plantate, se potrivesc armonios în contururi rotunjite. Strest în urechi merge bine, în timp ce sprâncenele și vibryssas, de asemenea, creț. Animalele au ochi expresivi rotunde, perfect harmonive în umbra lor cu lână de culoare. Cel mai adesea, acestea sunt chihlimbar, cupru, verde și albastru.

Selkirk Rexa au un fizic impecabil: corp dreptunghiular lungime medie, gât gros și scurt, care coincide cu lățimea șoldurilor și umerilor, și proporțional cu corpul de picioare puternice. Coada, caracterizată prin mărimea medie și formele corecte, are un vârf rotunjit și se îngroașă la baza acesteia. capac de lîna poate fi atât de extinse și scurte, iar intensitatea de bucle variază în funcție de anotimp și de vârsta pisicii.

Reprezentanții cu părul scurt ai rasei de îmbrăcăminte sunt moderat ondulate și seamănă cu o jucărie de pluș, în timp ce indivizii cu părul lung se pot lăuda cu bucle luxoase, cele mai pronunțate pe pantaloni, gât, abdomen și sânii.

Și intensitatea formării buclelor se schimbă de la naștere și se termină cu vârsta de doi ani. Astfel, pisicile nou-născute pot fi destul de curbate, dar în primele două luni, lâna este aproape complet îndreptată și în aparență nu este mult diferită de Stelkirk Strates – Pisici drepte. Și numai după 8-10 luni, buclele răsucite repetate, după care tânărul animal dobândește apariția adevărată rex.

În ceea ce privește speranța de viață a Regresului Selkirk, atunci rasa a fost la înălțime. Datorită bazei de gene excelente și absența vicii grave, animalele așteaptă cu ușurință până la 15-20 de ani.

Tipuri de culoare

În conformitate cu standardul, orice culoare și desene sunt permise, totuși, preferința este încă dată pentru culorile saturate curate. Deseori puteți vedea și a văzut Selkirk Rekx, precum și pisici de două culori și tip albinos de minic și sepia.

Printre cele mai multe nuanțe comune sunt dominate de argint roșu, masa de crem, mov, ciocolata, fum și chiar. Opțiunile de colorare a policromului arată foarte frumos, cum ar fi alb-negru, alb-alb și alb fumos. Ochii și vârful nasului sunt, de obicei, armonios combinate unul cu celălalt și cu culoarea stratului de blană de animale, care dă aspectul animalului este și o mai mare estetică și atractivitate.

Caracteristicile caracteristicilor

Selkirk Rexica absorbit trăsăturile de caracter, la o dată mai multe rase implicate în creșterea muncă. Deci, de la britanici shorthairs, au moștenit puterea și ușurința, de la persani – afecțiune și de la exotic – rău și jucăușă până la vârsta de vârstă adâncă. Pisicile ajunge rapid utilizate pentru gospodării, și bine cu copii și alte animale de companie.

Caracteristica Selkirkov este nevoia de contact constant cu o persoană, din cauza cărora nu sunt recomandate pentru o lungă perioadă de timp pentru a pleca singur. Și în cazul în care viața de proprietar în apartament singur și nu există nici o parte semnificativă a timpului, atunci când aleg un animal de companie este mai bine să rămână pe o altă rasă, din moment ce din cauza lipsei de comunicare Selkirk Rex poate cădea cu ușurință în depresie.

Reprezentanții rasei sunt foarte sensibili la starea de spirit a gazdei și a membrilor familiei sale, iar animalele adulte care locuiau în casă de câțiva ani, bine simt durere fizică a omului. Selkirk va veni cu siguranță în sus și va începe să „confort“ are nevoie de gospodărie în nevoie, și în caz de boală, ea va cădea pur și simplu într-un loc inflamat și va încerca pentru a atenua suferința.

O altă caracteristică pozitivă a naturii retractului este faptul că Indivizii de ambele sexe sunt foarte mari: ei vin cu plăcere în comunicare cu oaspeții, chiar dacă ei le văd pentru prima dată în viață. Pisicile sunt fericit să urce în arme către persoane necunoscute, și le permite să accident vascular cerebral ei înșiși și se înfioară.

Selkirk Rex este una dintre puținele rase de pisici, care nu sunt supărat și nu anvelope jocurile de copii mici, în legătură cu care nu este marcat de cazuri de muscatura sau copii zgârierea în pisicile din aceasta rasa.

Cu toate acestea, pentru ca pisica și pisica să crească așa cum este descris mai sus, ei trebuie să se angajeze în mod constant cu ei. Din primele zile ale apariției unui pisoi în casă, este recomandat să-i dea cât mai mult timp posibil, joacă și vorbesc cu el, precum și l cumpere jucării mai luminoase interesante. În cele mai multe cazuri, pisicile care au crescut în atenție constantă și de îngrijire devin animale foarte prietenos și deschis, și pe tot parcursul vieții lor sunt mulțumiți de dezmierdare și sociabilitatea lor.

Mulți iubitori de Selkirk Recks sunt dintr-o dată un cuplu de animale: pisici, de regulă, sunt foarte prietenos între ele, și vizionarea lor de comunicare cucernică distracție joc o plăcere.

Mai mult decât atât, Selkirk Rex este una dintre rasele de pisici mai bine pregătiți, care este ușor pleacă pentru antrenament. Animalele de transfer perfect proceduri de igienă, care permite proprietarului de a deduce în mod regulat lână și taie ghearele ei. Un alt avantaj al Selkirkov este imunitatea lor la sunete înfricoșătoare ascuțite: pisicile sunt indiferente la sunetul unui aspirator de lucru, nu sperie apel de la ușă și Salute sărurile. Singurul dezavantaj comportamental al Selkirk Rekx este omnivoriness și lor poftă nepotolită.

Un animal jură că toate alimentele accesibile acestuia, astfel încât pentru a evita îngroșarea cu obezitate, se recomandă ca servirea strict a dozei.

Cum de a alege?

După ce a luat decizia de a cumpăra pisoiul din rasa lui Selkirk Rex, este necesar să se țină seama de faptul că persoanele care suferă de manifestări alergice, conținutul pisicilor „lânii” este contraindicat. În prezența unei astfel de boli, este mai bine să vă opriți alegerea pe animalele de companie cu o lână mai puțin bogată, care nu este înclinată până la molting puternic. Dacă nu există alergii în casă, atunci Selkirk va deveni o alegere excelentă și va încânta proprietarii cu prezența sa de-a lungul timpului.

Cumpăra pisoiul este recomandat numai de la crescătorii dovediți numiți fie în pepinierele de rasă. Vânzătorul trebuie să furnizeze pașaportul veterinar al animalului cu semne privind vaccinarea și degresul, precum și metrica pisicilor.

După ce documentele sunt verificate, este necesar să se producă o inspecție vizuală a pisoiului. În același timp, o atenție deosebită trebuie acordată atitudinii copilului, precum și asupra stării lânii. Deci, pe corp, pisoiul nu trebuie observat cu tumori, proprietăți și un ulcer, iar cel mai dulce trebuie să fie curat și un pic ondulat. Nasul, urechile și ochii ar trebui să fie absolut curate și să nu aibă urme de selecție. Dinții unui pisoi sănătos au o culoare albă pură și sunt situate exact, tipul ar trebui să fie o culoare roz pal, fără ulcere și sigilii.

Și, de asemenea, să acorde atenție anusului: nu ar trebui să existe urme de diaree în jurul ei.

Următorul criteriu pentru selectarea Selkirk este activitatea și comportamentul motorului. Pisicul sănătos este foarte curios și neînfricat: el va ridica cu interes pentru noul proprietar și chiar încearcă să înceapă jocul cu el. În cazul în care copilul este lent și indishes, și, de asemenea, are o întrerupere a mers – este mai bine să renunțe la cumpărarea unui astfel de animal, deoarece semnele indicate vorbesc despre prezența unor patologii și anomalii explicite sau ascunse în dezvoltare.

Deci, în regimul alimentar al animalului de companie trebuie să fie pește crud, carne, cereale fierte, ficat, produse Sub-, fructe și legume. selkirkov de alimentare recomandate de porțiuni mici de 6-8 ori pe zi. Pune într-o ceașcă de produse alimentare imediat pentru intreaga zi.

Pisica dintr-o dată mănâncă toată ziua parte și va cere aditivi. Același lucru este valabil pentru hrănirea cu alimente uscate: fără probleme atât de mult produsele alimentare ar trebui să fie într-o ceașcă de turnare, cât de mult a animalelor ar trebui să fie pentru o masa. condiție obligatorie este prezența constantă a apei potabile pure. in afara de asta, Selkirkov nu ar trebui să fie implicate în alimentarea din tabel, deoarece pisicile din aceasta rasa sunt predispuse la lăcomiei, și cu nutriție „dublu“, în greutate este greutatea foarte rapid câștigă.

Un alt punct important la cumpărarea Selkirk Rex este prețul său. Ar trebui să fie imediat remarcat faptul că pisicile reale ale acestei rase ale acestei rase nu pot costa cinci mii de ruble mai ieftin, iar reprezentanții celor mai faimoase pepiniere născute din campionii de expoziții de prestigioase de feline sunt în valoare de 20 și chiar 25 de mii de ruble. Pe teritoriul țării noastre, Kennels Selkirk Rekx sunt situate în astfel de orașe precum Moscova, Yekaterinburg, Kazan, Eagle, Bryansk și Samara.

În plus față de pedigree, costul animalului afectează puritatea liniei naturale, podeaua, culoarea și tipul de lână.

Conţinut

Pisicile de rasă Selkirk Rex au nevoie de îngrijire obișnuită și de a crea anumite condiții speciale pentru sine. Cheia principală a cultivării corecte este o nutriție echilibrată și efectuarea procedurilor igienice.

Nutriție

Hrănirea Selkirk Recks nu este mult diferită de hrănirea pisicilor de alte rase și uneori două tipuri. În primul caz, animalul se hrănește exclusiv furajelor de înaltă calitate, în al doilea – alimente autentice. Ultimul tip de alimente este mai complicat și de muncă, deoarece necesită un calcul independent al cantității de nutrienți dorite cerută de pisoi într-o anumită vârstă, precum și selecția complexelor de vitamine și a aditivilor minerali. În plus, carnea brută are nevoie de tratament termic cu apă clocotită, iar supele și terrile trebuie să fie pregătite în fiecare zi.

Hrana pisica de ieri nu este recomandat. Cu toate acestea, în ciuda complexității procesului, este o nutriție naturală care este considerată cea mai preferabilă.

Igienă

Shorthair Selkirk Rex, ca Selkirk drept, necesită o îngrijire minimă, care se află în scăldat de un animal ca murdar și șterg urechile cu un tampon umed. Cu reprezentanții cu părul lung al rasei, situația este oarecum mai complicată. Astfel de animale sunt recomandate să deducă 1-2 ori pe săptămână și se scaldă adesea. Pentru spălare trebuie folosite Doar șampoane speciale, facilitând lâna rezultată după uscare.

Atunci când se utilizează săpun sau fonduri convenționale, există riscul de formare a chatuninelor, care va trebui mai târziu să îndure. Prin urmare, dacă alegerea a căzut pe Long-pășunat Selkirk Rex, atunci cu pisoiul Este necesar să cumpărați o creastă cu dinți lungi, perii pentru o sângerare, un furminator pentru îndepărtarea lânii vechi, foarfece cu sfaturi stupide pentru îndepărtarea Koltuns, șervețele de căprioare pentru lână de lână și pulverizare pentru pulverizarea siguranței.

Scăldarea animalului de companie ar trebui să fie în apă cu o temperatură de 38,3 grade. Pentru a îndeplini procedura, animalul este bine luat pentru plută și a ieșit din duș, încercând astfel încât apa să nu cadă pe cap. Pentru a evita un flux aleatoriu de apă în cochilii urechii, ele sunt sfătuite să prelungească bumbacul. După lână strat este hidratata uniform, se spală cu un burete moale, umezită într-un șampon pre-diluat.

Atunci animalul este clătit din duș și înfășurat într-un prosop moale. Botul este recomandat să ștergeți cu un burete umed. Urechile sunt curățate săptămânal cu un disc din bumbac înmuiat în ulei, vaselină sau parafină lichidă. Ghearele ar trebui să fie tăiate deoarece acestea sunt în creștere, și curățați dinții pentru a efectua la fiecare 7 zile.

Boluri

Selkirk Rex este o rasă sănătoasă și afecțiunile genetice nu au. Cu toate acestea, rasele britanice cu părul scurt implicate în crearea de rasă, Selkirk Rexams o inimă destul de slabă și de la persanii nu au fost rinichi foarte puternici. Din cauza acestei pisici, aceasta rasa poate suferi cardiomiopatie hipertrofică și rinichi polichistic.

A treia autoritate destul de vulnerabilă este ochii, din cauza cărora Selkirki este adesea conjunctivită bolnavă. Alocările purulente în același timp trebuie îndepărtate de un tampon înmuiat în antiseptice neutre. Utilizarea perfuziei de sudură și margaretă este permisă numai cu culoarea întunecată, pisicile luminoase indicate prin mijloace, nu continuă. În general, pisicile de rasă Selkirk Rex sunt considerate animale puternice, au o imunitate excelentă și mai mult de două decenii trăiesc calm.

Descrierea rasei Selkirk Rex Vezi următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: