Tava de pisică: tipuri, dimensiuni și reguli de alegere

Tava de pisică: tipuri, dimensiuni și reguli de alegere

Odată cu apariția pisicilor din casă, trebuie să vă gândiți să cumpărați o tavă. Un om simplu în jumătate este ușor de confundat în alegerea, deoarece gama acestui produs este foarte largă. Pe rafturile de magazine puteți găsi modele diferite și acest lucru se pune într-un capăt mort, pentru că vreau să aleg cea mai bună opțiune pentru animale de companie.

Cum să determinați soiul optim, precum și cum să alegeți dimensiunea produsului – luați în considerare mai multe detalii.

Specii principale, avantajele lor și contra

Modelele tava de mai multe semne clasifică în. De exemplu, acestea sunt liniare și unghiulare obișnuite. În funcție de gradul de complexitate, ele pot fi construite simple și complexe. După tipul de utilizare sunt împărțite în manual și automat. La preț, vă permite să alegeți opțiunea pentru proprietari cu un buget diferit.

Pentru durabilitate Utilizarea modificării poate fi Standard și de unică folosință. Există două modele de drumuri sau structuri de pliere nevoie de o pisică care participă la expoziții sau vizitează adesea proprietarul oaspeți. În general, tăvi clasifice poate fi pe 2 tipuri principale: deschis și închis. Fiecare linie de soiuri are propriile sale categorii și caracteristici.

Deschis

tăvi deschise sunt tradiționale, prezentate sub formă de cutii tipice din material plastic, de formă dreptunghiulară, și pot fi suplimentate cu zăbrele și laterale.

Normal

Avantajele unor astfel de modificări sunt un preț acceptabil și compactitatea – ele nu ocupă mult spațiu. În plus, acestea sunt convenabil să funcționeze, deschis vizual curățenia și controlul nerezonabil de spălare și umplere în schimbare. În ceea ce privește minusurile, tăvile obișnuite pisica trebuie să fie curățate de multe ori, și, uneori, de zi cu zi.

În plus, atunci când este utilizat, materialul de umplutură este adesea distribuită după tavă. Un alt dezavantaj este inesthetics: dLa curățare este convenabil, dar, în general, o privire pe o tavă în care există un excremente de animale, neplăcut.

Produsele de acest tip au nevoie de un covor cauciucată pe care trebuie să pună sub tava pentru a îmbunătăți caseta de stabilitate și anti-alunecare. În plus, covorul va reduce vitalitatea peletele umpluturii casei.

cu zăbrele

modificări de tip deschis, cu grila mai convenabil. De fapt, acestea sunt aceleași cutii, dar pe partea de sus ei au Grile cu gauri de diferite dimensiuni și cantități. Materialul de umplutură în ele este scăzut în partea de jos, ceea ce face posibil să se excludă volatilitatea caselor din jurul casei. Aceste produse costa cu costuri reduse, datorită materialului de umplutură utilizat, acesta nu vine miros neplăcut.

Dezavantajul produselor este necesitatea de a curăța zăbrele de fiecare dată când animalul va garanta nevoile naturale. În plus, resturile de fecale pot persista între găurile din zăbrele, ceea ce complică chiuveta. O altă nuanță este complexitatea selectarea tăvii, pentru că producătorii fac de multe ori astfel de modele realizate din plastic moale. În plus, este greu să găsești un produs de acest tip pentru pisici de rase mari.

Cu o bordură înaltă

Etichetele pentru pisici echipate cu laturi mari aparțin descărcării de modele de tip deschis. Designul produsului este o tavă deschisă cu laturi, care sunt atașate la marginile cu ajutorul clemelor speciale. În același timp, modelul poate avea o grila a ochiurilor și o lopată specială pentru a elimina excrementele și umflarea granulelor de umplere. Aceste modele sunt proiectate pentru pisici, care răspândit umplutura în afara tăvii sau persoane fizice, înlocuind tava singur cu.

Confortul modelelor este abilitatea de a folosi pungi din polietilena pentru palet, care simplifică curățarea umpluturii de evacuare. Datorită părți mari, materialul de umplutură rămâne în interiorul casetelor. Tăvițele în sine sunt mai stabile, sunt potrivite pentru pisici și pisici de rase mari (Bobtail, Main-Kunov).

Cu toate acestea, pentru a găzdui astfel de toalete feline, aveți nevoie de mai mult spațiu. În plus, produsele se găsesc în regulile cu cleme slabe.

Închis

Modificări ale tăvilor pentru pisici de tip închis estetic mai estetic și diferă cu o bună capacitate de a restrânge mirosurile neplăcute.

Domoki

Aceasta este o alegere excelentă pentru proprietarii de pisici care nu doresc să păstreze ușa de toaletă închisă, permițând pisicii să o introducă după cum este necesar. Proiectele de acest tip au o ușă care este de multe ori curățat după achiziționarea de a se adapta la toaletă, astfel încât pisica nu cred că merge la laici.

Plusurile acestor modele sunt Curățenia spațiului înconjurător, liniștea pisicilor timizi, imposibilitatea de a intra în excremente dincolo de cutie, atractiv estetic.

De asemenea, de produse au. Acestea includ dimensiuni mari, având în vedere care tava necesită mai mult spațiu. În plus, aceste produse sunt mai scumpe, avem nevoie de spălat nu numai în partea de jos, dar, de asemenea, partea de sus. Uneori, pisicile nu recunosc astfel de toalete, cu care trebuie să te lupți pentru o lungă perioadă de timp destul de.

Biotales

Progresul nu se opune în continuare, și, prin urmare, pisicile pot fi astăzi. În esență, aceste modele sunt similare cu modele convenționale de tip inchis, cu singura diferență că există o lamă și un filtru de carbon necesară pentru a absorbi mirosurile neplăcute. Filtrare plăcile sunt proiectate pentru 5-7 luni, în partea de jos a unor astfel de tăvi este recomandat pentru a pune tampoane antibacteriene care împiedică reproducerea bacteriilor.

Dezavantaj de structuri este Nevoia de curățare constantă a deșeurilor solide. Aceste modele sunt mai scumpe decât analogi standard ale unui tip închis. Cu toate acestea, ele sunt confortabile, au o cutie retractabil pentru un material de umplere, practic în funcțiune și estetic atractiv. Aceste companii produc produse din Japonia și Italia, modele au uși, pot fi diferite ca dimensiune, formă.

Automat

tăvi automate pisica sunt un fel de know-how în organizarea unei probleme de toaletă. Spre deosebire de alte soiuri de modelul acestei linii, echipate cu funcția de auto-curățare, ceea ce ridică în mod semnificativ eticheta de preț de orice tavă. Aceste tăvi au o conexiune de canalizare si sistem de alimentare cu apă rece, precum și de energie electrică. În esență, acesta este un dispozitiv autonom, cu o instalare cu drepturi depline, care are nevoie de achiziționarea unui material de umplutură și înlocuirea în timp util cartușelor.

Postul este funcțional, dar procedura de auto-curățare durează aproximativ o jumătate de oră. Cu toate acestea, acest lucru nu se întâmplă în cazul în care animalul este în tavă, pentru care senzorii sunt responsabili pentru. Avantajele acestui tip de produse sunt de curățare automată după fiecare vizită igienică, procedura de dezinfecție, eficiența de umplere, eliminarea mirosului neplăcut, precum și protecția spațiului înconjurător de praf și granule.

Prin minusuri includ necesitatea de a conecta în mod independent, la alimentarea cu apă și a sistemelor de canalizare, consumul de energie electrică, costul ridicat, lipsa de mobilitate și de zgomot în timpul uscării.

Modele și producătorii

Până în prezent, lista de tăvi populare este foarte mare, ceea ce se explică prin preferințele și capacitățile financiare ale crescătorilor de. Vârfurile au inclus cel mai model de toaletă relevante pentru pisici.

 • „Vici Klozet” – spațioasă tavă dreptunghiulară din plastic cu margini și dimensiuni mari 420x335x140, 490x380x160 mm. Produs de către producătorii chinezi, pot include în pachetul de SCOOP, grila și capacul superior. De multe ori este un element al unui tumb pentru tăvi.

 • DD STYLE „DOGUSH” – analog al unui tip de buget, cu un grilaj din plastic neferoase de Dunya Dogush din plastic. A stabilit placi mari cu înclichetare în sistem și prevenirea umpluturii de răspândire, dimensiunile pot fi 495x360x125, 495x360x167 mm.

 • Marchioro Goa – de înaltă calitate, tavă de plastic de la producătorul italian de Marchioro pe picioare de cauciuc anti-alunecare, având parametrii 370x270x120, 430x330x140, 500x370x170 mm. panouri detașabile înalte, cu încuietori sigure.

 • Triol casa închisă – tava felin de la Triol SPb LLC sub forma unei case de tip colț, cu parametrii 570x430x400, 513x388x433 mm. O cutie aparte pentru pisici timide, potrivite pentru reprezentanții rase de pisici mari.

 • Închis stilou iMac Zuma – produs al brandului italian iMac cu parametrii de 400x560x425 mm. Pachetul include: cutie de tavă, cartuș de cărbune, cadru detașabil, pungi de umplere de evacuare și lamă.

 • Ferplast Jumpy – Modificarea unui tip închis cu o intrare superioară sau o acoperire cu ochiuri cu o gaură pentru o pisică care împiedică intrarea altor animale de companie de crescător. Parametrii modelului trapezoid al producătorului italian Ferplast sunt 575x388x390 mm.

 • Curver Pet Life – Looky pentru tipul închis de formă raționalizată, cu o intrare ovală și un design elegant. Parametrii modelului sunt 510x390x400 mm, tava este prezentată în linie în două nuanțe, produsul este pliabil, are o tavă retractabil, o lingură, o grilă pentru un palet, un cartuș de cărbune.

 • Kao Cat – Nyantomo Seiketu Tobire Toyre Producător japonez din plastic. Constă din suport pentru tavă, tavă retractabilă, plasă și copertă superioară. Parametrii modelului sunt de 550x430x400 mm. În configurație există o lamă pentru a elimina deșeurile solide.

Ce să acorde atenție la alegerea?

Cumpărați o tavă pentru animalul dvs. pufos, trebuie să luați în considerare un număr de factori. De exemplu, produsul trebuie să fie stabil, astfel încât, la momentul utilizării, nu se aliniază pe podeaua toaletei. Cadrul existent trebuie să fie detașabil, ceea ce simplifică tava de spălare.

De asemenea, este important să se țină seama de faptul că există pisici, preferând să fie practicate, în picioare. În acest caz, este recomandabil să cumpărați modele în aer liber pentru ei.

Produsele voluminoase ale tipului închis trebuie să fie dezasamblate constant și de colectare pentru curățare. Altele și înspăimântați pisicile cu curățarea zgomotului. Exemplele de realizare separate sunt realizate sub formă de căptușeală pentru ruperea animalului la toaletă. Este demn de remarcat alte criterii de achiziție.

 • Material de fabricație trebuie să fie durabilă și de înaltă calitate. Nu ar trebui să vină de la ea un miros neplăcut, plasticul în sine ar trebui să fie gros și rezistent la îndoire, astfel încât animalul de companie să nu-i dau greutatea sa. miros neplăcut pisici din plastic curajos, ele nu sunt potrivite pentru astfel de trads.
 • Tipul de construcție Pick bazat pe natura pisica. Dacă este timid sau îi place să Rift și împrăștie materialul de umplutură, puteți alege o opțiune de tip închis. Pisoi suficient tava deschisă. cutii deschise sunt confortabile și în cazurile în care cele două pisici merg într-o singură tavă.
 • Dimensiunile importante sunt importante, La urma urmei, cutii mici sunt bune exclusiv pentru pisici. Pentru persoanele fizice mari, pentru a alege opțiuni sunt mai spațioase, astfel încât animalul ar putea transforma în jurul valorii în tavă. În ceea ce privește produsele de tip închis, atunci când acestea sunt selectate, factorul cheie devine parametrul elevație: aceasta ar trebui să permită animalului de companie îndreptat în interiorul casei.
 • Înălțimea laturi În modele deschise, trebuie să fie fără sudură, cu vârsta de pisica. În cazul în care acest lucru este un foarte mic pisoi, el nu va fi capabil să depășească în mod independent, bariera pentru a obține în interiorul casetei. Un individ adult are nevoie pentru a alege optiunea cu laturi rotunjite.
 • Cele mai bune modele sunt produse cu o grila a ochiurilor de plasă și posibilitatea de a folosi umplutură. material granular va permite să dețină mirosul neplăcut care au apărut după vizita o pisică toaletă.
 • Este important să se acorde o atenție la comoditatea de curățare. În acest sens, este mai convenabil pentru modele deschise de tip deschis. La modelele închise, este mai dificil de curățat în jos laid din urină și fecale. În plus, ele nu sunt vizibile atunci când a venit timpul de curățare.
 • Trebuie să se uite mai aproape de lățimea produsului. Nu contează cât de mult o pisică într-un apartament sau casa este cel mai rațional, cu economie de spațiu, opțiuni înguste pentru pisica nu sunt potrivite. Lățimea insuficientă poate provoca animalului în rahat trecut tava.
 • În cele mai multe cazuri, factorul decisiv al achiziției este costul. Desigur, fiecare cumpărător se bazează pe o anumită sumă. Cu toate acestea, dacă pisoiul este mic, nu este nevoie să achiziționați o tavă scumpă pentru aceasta, în care nu va putea să meargă. Prima casetă poate fi simplă și mică. În viitor, puteți alege ceva mai scump.

În plus, atunci când alegeți un model sau un alt model, merită acordarea atenției la posibilitatea utilizării pachetelor sau a pungilor de gunoi, ceea ce îl face mai convenabil pentru a scoate umplutura de evacuare și a curăța tava în sine. Plus produsul va fi un inel de metal inclus în pachet. Acesta va simplifica curățarea deșeurilor solide și a umpluturii utilizate.

Dacă se dorește, puteți achiziționa o cutie unghiulară. Modelul poate fi simplu fără o rețea sau cu o rețea, dar parametrii săi trebuie să conțină un animal fără a constrânge mișcările sale. În caz contrar, pisica va căuta un alt loc. Pentru a reduce probabilitatea de a extrage umplutura, puteți ridica un model cu un perete unghiular. În medie, dimensiunea unui astfel de produs poate fi reprezentat de 510x510x155 mm.

Fie că este adesea necesar să se schimbe o toaletă feline?

În funcție de tipul de proiectare, curățarea tăvii este realizată cu diferite intervale de timp. Acesta este mai lung în modelele cu sistem de auto-curățare și mai scurtă în cutii deschise. tăvi simple trebuie să se spele de fiecare dată după vizita lor la animale. Aceeași regulă și pentru produsele deschise cu grila, se spală zilnic, de îndată ce pisica va garanta nevoia ei.

Dacă ignorați spălarea frecventă, un miros neplăcut se acumulează în tavă, și pisica ca o creatură greu de mulțumit va înceta să-l recunoască ca locul său de evacuare. Ea va fi neplăcut să pas cu labe pe materialul de umplutură umed sau uzat. Mult depinde de numărul de animale de companie și tipul de umplutură, care este utilizat în tavă. Umflat și creșterea cantității de diferite, are propriile sale nuanțe de utilizare.

În cazul în care un material de umplutură, lemnul este utilizat în tavă, trebuie să-l schimbe o dată pe săptămână. După ce toate granulele sunt strânse sau împrăștiate, tava spălă un instrument special, o porțiune proaspătă uscată și turnată a umpluturii. Dacă în casă există două pisici, schimbați umplutura și spălați toaleta va avea de două ori pe săptămână (cu excepția laticii constantă a chiuvetei). Uneori situația este de așa natură încât curățarea poate fi neprogramată.

Aceste cazuri includ probleme sub forma unui scaun lichid sau a fecalelor de fender la bord și pereți de tavă.

Dacă umplutura este un gel de silice, o astfel de toaletă se schimbă la fiecare două săptămâni. Rumpurile cu deșeuri solide sunt îndepărtate imediat după cum este detectat. Granulele minerale se schimbă o dată pe săptămână dacă există două pisici în casă, curățarea toaletei funcționează mai des.

Exploatare

Tăvi fără laturi implică utilizarea obligatorie a umpluturii. Pentru aceste cutii, puteți achiziționa pachete de polietilenă sau pungi de gunoi, punându-le pe partea de jos și de suspendare a granulelor de umplutură de sus. În funcție de tipul de material de umplutură din lemn granulat într-o cantitate, abia de închidere în partea de jos. Silica gel va avea nevoie de mai mult de 2 cm grosime, produs în amestec din argilă și rumeguș – nu mai mult de 2-2,5 cm, nisip – până la 3 cm.

Umplere trebuie să fie utilizate în mod corect. De exemplu, umple tava fără a fi necesară zăbrele mai. În cazul în care modelul are o grilă, numărul de granule nu trebuie să fie mare, pentru că atunci când ajunge umezeala, acestea pot crește în valoare nu numai de două ori, dar chiar și de trei ori. Care se încadrează în materialul de lucru, este necesar să se ia în considerare faptul că trebuie să existe spațiu liber între ea și plimbare. Odată cu creșterea granulelor, acestea nu ar trebui să se ridice prin găurile din grila.

Evacuarea gazelor de evacuare de umplere trebuie să coșul de gunoi. Pentru a simplifica sarcina, este în valoare de folie de cutie cu un pachet de plastic. După ce granulele sunt împrăștiate, ambalajul este scos din cutie și reciclează. Tava în sine este spălat pentru a scăpa de mirosul injectat treptat. Apoi este uscat și un nou pachet este pus pe partea de sus, materialul de umplutură este scăzută.

Modelele închise nu se spală mai rar decât deschis. Modele montate în sistemul de canalizare au propriile lor sisteme de curățare. Ca o regulă, toate nuanțele de spălare sunt indicate în documentația atașată produsului. Spălat pe alte modificări are loc după 20 de secunde după ce pisica părăsește tava. Acest lucru se face din cauza built-in senzor tactil.

toalete auto-curățare sunt confortabile și igienizat. Saci din modelele automate trebuie să fie eliminate o dată pe săptămână. Purificarea este produsă prin apăsarea pârghiei. Alte dispozitive nu au nevoie de materialul de umplutură familiar. Aceste toalete sunt umplute cu granule speciale prin care curge excrementele lichid în stoc. Deșeurile solide sunt colectate printr-o lingură rotativă.

Automatizarea este convenabil și faptul că proprietarul poate seta timpul optim de curățare. Rezervorul este curățat în mod independent, granulele sunt spălate și uscate. Instalarea o astfel de toaleta este efectuată de instalații sanitare, acesta este conectat la canalizare și electricitate. Aceste produse pentru pisici de toate rasele cunoscute sunt calculate.

Modelele cu funcție de auto-curățare poate avea un principiu diferit de funcționare. Alte dintre ele au un dispozitiv special de colectare excremente și transmiterea acestora către rezervorul inferior, lăsând un loc curat de lucru. Aceste modele au nevoie de pungi pentru excremente. Cu toate acestea, minus astfel de structuri constă în faptul că mirosul nu va fi capabil de a scăpa de proprietarul va arunca un sac cu excremente.

În ceea ce privește problema de reciclare de umplere în toaletă, atunci este inacceptabil. Când lichidul pătrunde în materialul granular, nu numai absorbind, ci și o creștere a granulelor. Acest lucru poate duce la înfundarea sistemului de canalizare și, ca urmare, crearea unei situații de urgență. Având în vedere faptul că țevile și așa devin adesea înfundate, ceea ce face extrem de nedorite.

Tava prezentare generală, a se vedea în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: