TERNECTION: caracteristici, caracteristici de conținut și de reproducere

TERNECTION: caracteristici, caracteristici de conținut și de reproducere

acvaristi Început face, de obicei, cele mai multe cerințe stricte pentru primii locuitori ai lor rezervor artificial – pește trebuie să fie modest, curat, posedă, temperamentul și aspectul interesant de etanșare iubitoare de pace. La prima vedere poate părea să găsească un pește care s-ar potrivi toate criteriile enumerate, nu atât de simplu, dar este posibil să-l găsiți în orice magazin pentru animale de companie.

Astăzi vom vorbi despre terenare – unul dintre cele uimitoare, dar, din păcate, subevaluate pește. vanzatori nici măcar nu știu despre calitățile sale unice.

Descriere

În habitatul natural, terenarea se găsește în robuste mici din Argentina, precum și în Bolivia și Brazilia. Forma și culorile acestui pește sunt bine adaptate pentru supraviețuirea în pădurile de plante acvatice, ridicate și compactate de pe părțile laterale ale corpului vă permite să vă deplasați cu ușurință printre alge. În rezervorii naturale, peștele cresc până la 6 cm, iar 4,5 cm sunt atinse în acvariul de acasă.

Culoarea ternecției este destinată să promoveze peștii deghizați – Spatele ei are o nuanță de măsline pronunțată, pe laturile de argint solzi cu note de culoare aurie sau azuriu. Top trunchi cruci trei gri închis, dungi destul de largi, care sunt luminate cu vârsta: se trece prin ochiul din partea de sus a capului, al doilea merge în spatele capacului branhii, iar al treilea provine de la nivelul coloanei vertebrale înotătoarei și este vizibil la coada. Anal și aripioare de grăsime vopsite în culori închise, datorită cărora aspectul de pește decorativ și cu adevărat fermecător.

La crearea unui habitat confortabil Peștii pot trăi în captivitate până la 5 ani, Ține minte că Aceste creaturi sunt destul de buggy și de a răspunde la orice situație stresantă prin schimbarea luminozității culorii sale, Paloarea capacelor poate fi, de asemenea, o consecință a modificărilor în compoziția chimică a apei, prin urmare, spinii sunt de multe ori devin indicatori de viață.

Corpul rhombid de pește, o anal seamana cu inotatoare o mică fustă neagră, tocmai datorită o astfel de facilitate. Terechia nu poate fi confundat cu restul thequarium locuitori. Aripioara spinării este îndreptată în sus, în apropiere de coadă familii notabile.

Breeders au fost aduse pe baza unei thornection obișnuite a unei forme velial, precum și un sistem complet depigmentate alb – albino. Ca rezultat al experimentelor in ADN-ul Terek, gena a fost introdus de unul dintre tipurile de Pacific meduze, care a făcut posibilă îndepărtarea peștilor cu pâlpâire fluorescent. Puțin mai târziu, gena coral a fost introdus în același mod, care a dat culoarea roșiatică a peștelui.

Combinația acestor soiuri sa extins în mod semnificativ gama de flori de pește, care le-a facut foarte popular printre acvariști.

Tipuri și opțiuni de culoare

Fanii de acvarii aloce mai multe tipuri de spini, Dar două soiuri sunt considerate cele mai populare.

 • TERNECTION Caramel – acesta este un produs de crescatori. Acești pești sunt vopsite în nuanțe luminoase, folosind preparate injectabile speciale. Astfel, masculii devin incredibil de spectaculoase și decorative, dar o astfel de culoare este de scurtă durată și este mult mai slabă decât la indivizii cu nuanțe naturale.

 • TERNECTION GloFish a fost, de asemenea, eliminat ca urmare a unei modificări a genei. Acesta a primit numele său în detrimentul strălucire fluorescentă, iar luminozitatea culorii depinde în mod direct de acțiunea razelor ultraviolete. Astfel de pește poate avea cele mai multe nuanțe colorate interesante.

Culoarea acestor soiuri este următoarea:

 • albastru+
 • Munte+
 • Verde+
 • Salată+
 • Violet+
 • Galben+
 • Violet+
 • Roz+
 • roșu soluție saturată+
 • Albastru+
 • Lumina portocalie+
 • Malinovaya+
 • Curcubeu+
 • in dungi+
 • Multicolor.

Spre deosebire de caramel, TERNECTION GloFish poate transfera coldiction lor. Trebuie remarcat faptul că indivizii transgenici nu diferă deloc de la cele mai frecvente, atunci când creează un habitat confortabil, speranța lor de viață nu este mai mică decât prototipurile lor.

Dar caramelul tratat cu coloranți chimici speciali nu este atât de suport pentru bolile, așa că trăiește mai puțin. in afara de asta, Această procedură grea duce adesea la decese chiar și la stadiul de colorare. Acest lucru nu este surprinzător, pentru că pentru a da fâșii de umbră, este mai întâi să scape de spike natural și de acoperirea protectoare a mucusului. Pentru aceasta, peștele sunt mutați într-o soluție acidă slabă și apoi plasate într-o baie cu coloranți, un astfel de tratament determină deteriorarea glandelor care distinge mucusul, așa că până la contoarele de cumpărături trăiesc nu mai mult de 10% din pește.

Cum de a distinge o femeie de la bărbați?

dimorfism sexual la Terens de toate felurile nu este deosebit de pronunțată, astfel încât numai un acvarist experimentat cu abilități și cunoștințe speciale pot fi distinse de sex masculin. Deci, persoanele de sex masculin diferă în următoarele caracteristici:

 • Mărime mică+
 • ușor gaze la stomac trunchi+
 • Luminoase și contrastante de culoare+
 • pronunțat binecuvântat tailflower tăiate+
 • Ușor alungită tailflower lamă.

Important! Femelele, aripioarele sunt luminoase, aproape transparent, abdomenul este puțin mai rotunjite, mai degrabă decât la bărbați, iar partea din spate este larg.

Îngrijirea acvariului

Terenation este destul de modest în îngrijire, astfel încât acest pește este ca aquaries novice. aceste creaturi Neasociat la condițiile de detenție și a hranei pentru animale, Și cu privire la orice încălcare a calității apei imediat corespund culoarea modificată a corpului – acesta devine un semnal pentru proprietarul de necesitatea de a ajusta parametrii rezervorului.

Terens – animale de companie foarte active, în timpul jocurilor lor sunt destul de capabile să iasă din rezervor, Prin urmare, acvariul trebuie să fie închis cu sticlă sau capac. Dacă sunteți de reproducție de pește de spini de globuri, este mai bine să utilizați un fundal albastru special, deoarece este în această bandă de culoare care proprietățile fluorescente ale peștelui sunt pe deplin manifestat, deși cu cea mai mare lampă obișnuită ei vor arata armonios.

În natura spinii, locuiesc lacurile de acumulare, cu un curent de calm si abundenta de plante acvatice, în timp ce stratul de frunziș fals înmoaie în apă și ușor-l acidității, motiv pentru care nevoile de acvariu pentru a reproduce trăsăturile caracteristice ale biocenozelor naturale. Pentru a face acest lucru, este de dorit să se pregătească un rezervor de la 40 de litri și mai mult, este de dorit ca acesta să fie superficial (50-70 cm), dar a avut o lungime semnificativă. Parametrii optimi ai fluidului vor fi următoarele:

 • Temperatura – + 21-25 grade+
 • Aciditate – pH 5.5-7+
 • Rigiditatea – în termen de 6-16 unități.

Ca un sol, este folosit, de obicei, pietricele fin sau nisip de râu, de preferință, culori luminoase – pe fondul unei astfel de substrat al Grupului de pește negru va arata mai ales în mod eficient. Prezența tot felul de grots și peșteri este complet opțională, deoarece peștii se ascund în desișul florei acvatice, dar prezența vegetației în rezervor este binevenit. Asa de, În fundal, cel mai bine este să ambulium de plante de mare viteză – creează un efect de ajurata boabe bogate verzi.

Foarte frumos în acvariu, tufele de Caboombo, Elaja, precum și cryptocorines Blass.

Thenections nevoie de apă saturată cu oxigen: condiție obligatorie pentru menținerea creșterii și dezvoltării complet al peștilor devine instalarea unui compresor, care va fi responsabil de aerare, precum și filtru, care va avertiza poluarea apei.

Cel mai bine este că elementul de filtrare este turbă, deoarece va înmuia ușor apa și va da aciditatea necesară. În fiecare săptămână, înlocuirea apei ar trebui să fie făcută până la 30%, acvariștii experimentați îi sfătuiește să-l producă încet, schimbând porțiuni mici, astfel încât să nu perturbă biocenoza existentă.

Decât feedul?

În natura spinilor, ei hrănesc viermi care au căzut pe suprafața apei, zooplancton și larve ale diferitelor insecte. Soiurile de acvariu pot fi numite încredere deplină Omnivorous – folosesc totul în zona vizibilității lor, au atât de gata fulgi, cât și mâncăruri vii și fructe de mare delicate. Cu toate acestea, țineți minte că Structura și locația deschiderii orale nu permit spinii să selecteze alimentele din partea de jos a acvariului, Prin urmare, hrănirea este mai bine să efectuați peștii să trebuiască să prindă alimentele care se încadrează.

Fii atent – spini sunt foarte place să mănânce, astfel încât acestea sunt predispusi la obezitate. Este foarte important să se calculeze corect meniul lor pentru a preveni supraalimentarea.

Este de dorit ca asta Alimente de pește a fost la fel de diverse ca posibil. Dieta trebuie să includă cu siguranță, componente de plante. Dacă există doar un singur tip de produs pentru a oferi thornets, cel mai adesea aceasta este o perturbare a metabolismului, care are un efect negativ asupra funcției de reproducere și provoacă boala.

Va fi util să se îmbogățească hrana cu complexe din vitamine și minerale, în special în timpul de reproducere, în faza de creștere activă a tinerilor sau atunci când se resetează animale de companie într-un nou rezervor. Utilizarea multivitamin complexe contribuie la îmbunătățirea imunității, întărește scheletul, determină saturația culorii.

pește simțit de două ori pe zi, o dată pe săptămână puteți aranja o zi de descărcare atunci când alimentarea este minimizată sau nu produc deloc.

Probleme posibile

Terents de obicei, nu dă probleme speciale crescătorilor lor, dar anumite dificultăți pot crea. Acești pești sunt caracterizate de o sănătate bună, dar uneori ele cad ca se manifestă în următoarele schimbări în aspectul și comportamentul:

 • Pește devine mai mare sau, din contra, nelinistite+
 • Start de multe ori alpinism suprafata, deschiderea gurii si inghitirea aerului+
 • slab reacționează la orice stimuli externi.

Cel mai adesea, bolile de spini acvariu se datorează o varietate de motive. Una dintre cele mai comune este Conținutul incorect de acvariu. Cu o aciditate redusă a apei la Terenia se dezvoltă adesea acidoză, cu substituție de apă rare sau cu intoxicație amoniac – Atcidema. Și în acest caz, și într-un alt Trebuie temperatura crescută a apei la + 29-30 grade și pește folosind băi trata bolnavi de sare.

Infecția bacteriană se manifestă prin următoarele caracteristici:

 • Fituamal cal+
 • mucus excesiv+
 • Apariția petelor binecuvântate pe aripioare+
 • branhii de colorare inegale și cântare.

ameliorator Atent poate observa că peștii sunt din ce în ce mai puțin – este, de asemenea, indică în mod direct dezvoltarea patologiei. La primele semne de infecție, trebuie să valorificați animalele de companie într-o soluție 2% sare de gătit și pentru a rezista la pești în ea aproximativ o jumătate de oră, după care acestea sunt spălate sub jet de apă și de retur care rulează la acvariu.

De multe ori în newbies de reproducere a peștilor sunt semne observate pe care le pot speria, dar, de fapt, acestea nu ar trebui să provoace anxietate, și anume:

 • Apariția densa outgrows pe buze – sunt necesare de pește pentru a răsturna alimente vegetale+
 • capete pe cap sau pe rochii – Ei fac pește chiar mai spectaculoase și decorative+
 • al doilea final dorsal, Reminder grăsime fără elemente nemaipomenite.

Uneori spini plutiți lateral și conduce reciproc – toate acestea sunt complet normale și este un semn de sănătate și bunăstare de animale de companie.

Creștere

Chiar și un acvarist neexperimentat poate obține numeroși descendenți de la spini, pentru că este necesar să se respecte reguli complet necomplicate. De obicei, pentru reproducere din ambalaj, alegeți luminos, mobil și neapărat sănătos pește extern. Este recomandabil să le transplați la o reproducere specială de 12-15 litri, nivelul apei în ea trebuie păstrat la un semn de 15-20 cm. Pentru a reproduce spinii, utilizați în mod optim apă cu următoarele caracteristici:

 • Rigiditate – 5-10 unități+
 • Aciditate – pH 6,5-6,7+
 • Temperatura – 26-28 de grade.

Apăsați apă înainte de umplerea reproiectării Atenuarea fierului, Și pentru a atinge aciditatea necesară va ajuta extractul de turbă. Pentru fertilizare, puteți lua câteva pești și puteți utiliza un grup mic cu o predominanță a indivizilor de sex masculin.

Este important ca în casele de reproducere, există tufișuri de plante melice, ele sunt folosite de femele ca bază pentru plasarea iconică. Va merita să traduceți peștii la hrănirea produselor vii, ceea ce stimulează ofensiva rapidă.

Jocurile de căsătorie încep cu faptul că masculul începe să facă o femeie în orice fel, înotă în jurul cercurilor de lângă ea, făcând astfel urcarea în straturile superioare de apă. În timpul unor astfel de „dansuri”, bărbatul presează cu atenție femela abdomko cu aripioarele sale, stimulând astfel IKROMET. Odată ce peștele aruncă 20-30 ouă, care sunt imediat fertilizate de bărbat. Aceste manipulări se repetă de mai multe ori, până la devastarea finală a abdomenului individului feminin. De obicei, numărul total de iconic variază de la 500 până la 2000.

Ikra merge foarte încet, stabilit pe foi plante. După ikromet este finalizată, rezultă o parte din apă pentru a înlocui în stare proaspătă, după care părinții traduce înapoi la acvariu. Dacă acest lucru nu se face, ele pot ajuta la viitorul descendenți ai acestora.

Pentru a accelera otloyev Temperatura apei este ridicată la +28 grade, Apoi puietul apar deja după 2,5 zile. larve nutriționale speciale nu au nevoie, toate substanțele nutritive necesare sunt obținute din sacul vitelin, dar tragerile trebuie să furaje cu zooplancton, praf viu sau infuzorii cel puțin de 2 ori pe zi. O lună mai târziu, tinerii crește în valoare de două ori și pește poate fi deja mutat la acvariu de ansamblu.

Important! Jumătate pereche de fire poate da urmasi 4-5 ori cu un interval de 10-14 zile.

Compatibilitate cu alte pești

Un factor important în conținutul de succes de spini din acvariu este compatibilitatea speciile luate în considerare. Faptul este că Fiecare pește are propriul caracter, temperament și de comportament caracteristicile sale, care de multe ori nu permit locuitorilor de apă pentru a obține, împreună unele cu altele. În ciuda faptului că Terenation este pește pașnic, este încă înclinat din când în când să muște vecinii lor pe acvariu. Nu se stabilească spini luminoase cu ciclide, bombuses și alte tipuri de pește agresiv. Cel mai bine este de a alege vecinii lor cum ar fi:

 • Tetra+
 • Danio+
 • Scalaria+
 • Cardinals+
 • Neonuri+
 • Marele de la mijloc.

Orice pește vouchal poate suferi serios în acvariu totală, Deoarece spinii sunt puțin probabil să se refuze să muște înotătoarele lor. vecinii Viliable, de asemenea, nu va fi cea mai bună alegere. La adulți, un caracter mai degrabă hooliganic, astfel încât acestea sunt destul de capabile de suflare și mici single. Este recomandabil să le conțină Într-un pachet mic de 7-15 persoane, În acest caz, temperamentul lor va fi ușor plictisitor și își vor schimba toată atenția asupra „căilor” lor „.

În companie, ei vor fi distractivi să se prăbușească și să-și alunge reciproc dacă peștele vor trăi singuri, vor deveni timizi, buggy și vor avea cea mai mare parte a zilei în păduri dense de arbuști de apă.

Examinați recenzii

Următoarele fapte vorbesc în favoarea întreținerii la domiciliu a spinii:

 • Rezistență nepretentioasă și excepțională+
 • Adaptabilitate rapidă la schimbarea habitatului+
 • Neutare la alimente+
 • Conținut ușor+
 • Caracter prietenos și surfabilitate bună cu rudele.

Minusurile includ o activitate excesiv de înaltă a spinii, care adesea cauzează deteriorarea aripilor de pește uzur, precum și tendința de a lua locuitori prea lenți ai acvariului.

Cu privire la modul de păstrare și reproducere Terech, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: