Terrier irlandez: soiuri, îngrijire și reguli de hrănire

Terrier irlandez: soiuri, îngrijire și reguli de hrănire

Terrierul irlandez este un câine uimitor, în spatele unui aspect rustic al cărui inteligență ridicată, curaj și devotament nelimitat față de proprietarul lor sunt ascunse. Pentru un simț magnific al umorului, caracterul impulsiv și energia fiartă, care lovește literalmente cheia, se numește adesea „Digiil” sau „Sunny Pss”.

Istoria originii

Terrierul irlandez este considerat cea mai veche varietate de terrii care au apărut în Irlanda. Din păcate, nu a putut fi stabilită data exactă și locul de apariția acestei rase uimitoare, deoarece sursele de epocă sub forma de manuscrise dau informații foarte vagi despre acest lucru. Este cunoscut faptul că numai Primele mențiuni ale reprezentanților acestei rase se referă la vremurile Sfântului Patrick, și anume cu 432.

În ceea ce privește strămoșii terrierului irlandez, nimic nu este cunoscut despre ei, deși perechea de versiuni există încă. Potrivit unul dintre ei, progenitorii PSA sunt Adevărații terriori, care au fost aduse din Marea Britanie și au fost folosite ca câini de vânătoare de muncitori. A doua versiune afirmă că strămoșul terrier este Irlandez wolfhound.

Cu toate acestea, studiile genetice moderne au arătat că o mai strânsă relativă „irlandez“ este încă un negru și fețe terrier rigide.

Tăcut povestea și despre „autorul” acestei rase minunate, al cărui nume nu este încă cunoscut publicului larg. Primele referințe oficiale la irlandeză sunt deja sub 1875, Când au apărut pentru prima dată în fața publicului și membrii juriului în scoțian Glasgow, iar un an mai târziu, au strălucit în inele Brighton. După participarea la două expoziții majore, noua rasa a crescut semnificativ, iar în 1879 a fost creat un club de rock cu sediul în Dublin Irish. Acest lucru a contribuit la dezvoltarea activă a rasei și a făcut-o într-un timp scurt, foarte popular nu numai printre vânători, dar, de asemenea, într-un cerc de cetățeni obișnuiți.

Cu toate acestea, terrierii irlandezi din acea vreme erau oarecum diferite de moderni ai rasei.

Au avut gât destul de masiv și muzzle voluminoase, iar trupurile lor nu erau complicate la toate sporturile. În plus, standardul acelui timp prevăzut pentru ameliorarea nu numai a coastei, ci și a urechilor.

La sfârșitul secolului XIX, în. „Irish” au fost recunoscute ca un club de canisa englezesc și au egalat în drepturi cu reprezentanții altor rase. Cu toate acestea, potențialul ascuns al acestor câini inteligenți și murdari a fost dezvăluit nu la expoziții sau vânătoare, ci la fronturile primului război mondial. Terrierii au fost utilizați ca câini conectați și sanitari, precum și minele care au găsit în mod inconfundabil decât mii de vieți salvate. Spre deosebire de alte rase de service, „irlandez” se comportă foarte răcoros în față: nu s-au temut de explozii și fotografii și nu au fugit de câmpul de luptă.

Cu toate acestea, un pic mai târziu, despre anii 20 ai secolului 20, popularitatea terrieri sa dus la un declin.

Și, deși decolări și cade din când în când apar absolut toate rocile, adevărații cunoscători ai muncitorilor irlandezi au fost foarte deranjat de interesul viitoare pentru public la „Rye Devoles“. Pentru a inversa situația și să atragă atenția maximă a rasei, în 1933 proprietarul unui complex comercial mare „Oxford Street“, Gordon Selfridge a inventat un accident vascular cerebral eficiente de marketing. El a petrecut o prezentare la scară largă a rasei Terrier irlandez, care a fost menținut pentru a vedea mii de oameni. Așa cum era de așteptat, interesul pentru câini a crescut în mod semnificativ, cererea de pui au contribuit la extinderea bazei tribale în pepiniere, iar rasa de ritm activ a continuat dezvoltarea.

În Uniunea Sovietică, terrieri irlandezi au fost livrate numai după încheierea Marelui Război pentru Apărarea Patriei la sfârșitul anilor ’40.

Cățeaua Primul a fost adus, găsirea unui câine pentru care nu a fost posibil în Uniune, și, prin urmare, Kerry-Blue Terrier și Welststerior a trebuit sa foloseasca. Puritatea rocilor de pe spațiul sovietic a fost amenințat, care a fost foarte frustrat de crescători de animale și cunoscători ai Irish Terrier-ul european. Cu toate acestea, la începutul anilor ’50, datorită grădiniței deschise în Republica Populară Poloneză, situația a fost rezolvată cu succes. Specialiștii săi au fost transferați colegilor sovietici câțiva bărbați de rasă de rasă, la care au fost uniți indivizii din Republica Democrată Germană mai târziu.

Dar, în ciuda purității sângelui, care a fost actualizată periodic datorită bărbaților importați, la expozițiile internaționale „Irish” creșterea sovietică nu au fost citate.

Situația sa schimbat numai în 1997, când producătorii britanici de elită au sosit în Rusia. Aceștia au fost implicați activ în activitatea de reproducere, datorită șeptelului de terrieri irlandeze ale țării noastre la care a început să achiziționeze mai sofisticate și aproximativ la standarde europene stricte. Câinii au început să primească toleranțe pentru inelele internaționale și le-au privit destul de bine.

În prezent, rasa dezvoltă un ritm normal, câștigând tot mai mulți fani din întreaga lume. De-a lungul timpului, scopul câinilor sa schimbat. Dacă mai devreme au fost folosite exclusiv pentru vânătoare, în cazul în care „irlandezul” neînfricat a ieșit îndrăzneț din adăpostul lui Vitters și Badgers, a ridicat o turmă de rațe și a condus neobosit vulpi, căprioare și cerbi, astăzi câinele atrage adesea La serviciul din poliție, unde ajută în mod inconfundabil să găsească substanțe narcotice.

Descrierea rasei

Conform numărului standard FCI 139 de la 02.04.2001, terrierul irlandez aparține grupului 3 – „Terrieries”, la secțiunea 1 – „Terrier mare și mediu” (fără teste de lucru) și este folosit ca un câine rural universal, un animal de companie, câini de securitate cu indiferență ridicată față de durere și pericol, precum și un vânător și un câine motiv.

Pe plan extern, „Irelanders“ este un PSA de dimensiuni medii, cu un fizic uscat flexibil si o silueta unui sprinter excelent.

Creșterea medie a persoanelor adulte este de 42-46 cm, iar greutatea variază de la 11,4 kg la femelă la 12,5 kg la masculi. Luați în considerare principalele caracteristici ale reprezentanților rasei.

 • Capul animalului are un craniu plat, destul de îngustă între urechi și chiar mai îngustează în zona ochilor. Tranziția între frunte și botul este vizibil foarte rău și vizibile numai pentru profilul.
 • Urechile mici, au o formă de V, Foarte plantat și atârnă pe whisky. Și capacul din lână pe ele întotdeauna mai întunecat și scurt decât pe caz.
 • Ochii predominant întuneric, nu prea mare și nu convexe. Cu toate că, uneori, există persoane și cu ochi galbeni.
 • Nasului, precum și buze subțiri uscate, are întotdeauna culoarea neagră.
 • Fălcile sunt foarte puternice și au o structură oarecum alungită. Acest lucru permite animalului să aibă o aderență fiabilă, care este destul de importantă pentru câinii de vânătoare.
 • Dinți puternici și netede „Irlandeză” nu este susceptibilă la carii, cu pășunat bine închis, cu tăietorii superioare se suprapun ușor.
 • Gât înalt planificat, are o structură extinsă, lipsită de suspendare și se extinde în mod egal la umeri. Pe ambele părți există o grămadă de lână, care se întinde până la cele mai multe urechi.
 • Spin destul de puternic, Întorcându-se ușor într-un spate muscular, ușor ridicat. Și cățelele pot fi oarecum mai lungi decât bărbații.
 • Cutia toracică De asemenea, un muscular, totuși, volumul și lățimea mare nu este diferită.
 • Coada are o aterizare înaltă, Acesta este oprit până la 2/3 de la lungimea inițială și are un capac din lână, lipsit de suspensie și margine. În țările care susțin interdicția privind ameliorarea urechilor și a sterilului, numai câinii cu cozi naturale sunt permise să păstreze și să reproducă.
 • Ridicați la „irlandeză” Puternic și muscular, distins prin goluri puternice și labele rotunjite puternice. Degetele tipului de bază se termină cu gheare negre, iar tampoanele pe ele sunt lipsite de fisuri și zgomot.
 • Lână de la „irlandeză” Are o structură asemănătoare firelor și când aderă la corp formează o pauză. Iar firele de păr sunt situate atât de aproape unul de celălalt că, dacă faceți o mostră, atunci pielea nu va fi vizibilă. În ceea ce privește lungimea capacului de lână, pe fiecare parte a corpului este proprie: în zona fălcilor, pe părțile laterale ale gâtului și pe picioarele din față, este mai lungă, dar fără bucle și bucle, pe picioare și la caz – lungime medie și pe cap foarte scurtă, abia ajungând la 0,75 cm. O caracteristică distinctivă a rasei este prezența barbă și mustață care par moi și matasoasă, dar de fapt aceeași rigidă, precum și restul capacului de lână.
 • Culoarea teritorilor irlandezi variază de la cupru-roșu la grâu, iar nuanțele galbene sunt, de asemenea, permise de standard, iar reprezentanții de rasă roșii de culoare galbenă nu sunt rare. Toate culorile rămase sunt considerate abateri grave și sunt supuse descalificării. Conform standardului, culoarea teritorilor irlandezi trebuie să fie uniformă în toate părțile corpului, cu excepția urechilor: ele, de regulă, una sau două tone sunt mai întunecate, ceea ce dă apariția PSA chiar mai mare. Este permisă, de asemenea, prezența subpalinului alb pe piept.

Având în vedere descrierea rasei, este imposibil să nu mai vorbim de defectele descalificatoare.

Acestea includ anomalii în comportament, cum ar fi Timiditatea excesivă sau agresivitatea excesivă, Propuneri și gustări, pigmentare a nasului nasului de orice culori, cu excepția neagră, prezența de ieșire excitată și a tampoanelor de labele obosite, precum și ouăle non-goale.

Vizualizări

Clasificarea „Irish“ este produs doar de un singur semn – lungimea și culoarea lână. Pentru acest criteriu, patru tipuri de câini se disting.

 • terry buna irlandeză reprezintă animale active, cu picioare mari având un corp musculos puternic și care au o culoare roșie sau grâu solid. Trăsăturile caracteristice ale speciei sunt lână foarte greu și absența completă a petelor de san. Câinii sunt foarte activi și necesare exercițiu a crescut. Din pot fi specificate calități pozitive Există o legătură, Ce vă permite să conțină un astfel de câine în casele în care există alergii.

 • Irlandez Soft Terrierii Grau – Acestea sunt mari și foarte armonios pliat câinii la 50 cm. Spre deosebire de speciile anterioare, lâna în astfel de animale este moale, matasoasa si placut la atingere. Este un pic mai mult decât netedă cu părul, ușor curbe și uniform acoperă corpul câinelui. Caracteristica caracteristică a speciei este Ochii de lână închisă, Din cauza a ceea ce vor rupe adesea și necesită o atenție sporită de la proprietar.

Mai mult decât atât, animalele de companie moale au nevoie de calculul zilnic folosind scoici speciali. În caz contrar, părul moale se rostogolește rapid în Chatins, ceea ce este aproape imposibil de pieptene.

Puii de terrier moale sunt mereu născuți negri și doar doi ani dobândesc culoarea grâului. În comparație cu alte tipuri de terrii irlandezi, acești câini nu sunt agresivi și foarte ascultători. Aproape niciodată nu servesc voci, nu plecați pe câinii necunoscuți, sunt foarte sociabili, lăsând perfect pentru antrenament și amintește rapid echipele.

 • Terry rigid irlandez sunt proprietari de lână rigidă roșie de aur, la sârmă de atingere asemănătoare. Ea protejează animalul de căldură și rece, creând în interiorul stratului de aer. În plus, o astfel de acoperire nu trece apă, și demotivează murdăria. Câinii, practic, nu sta pe gânduri și nu au nici un miros de un psihic, dar au nevoie de smulgerea regulate și subțierea de lână – tundere.

Câinii sunt foarte repede obtinerea utilizate pentru această procedură și nu resimt nici un inconvenient despre acest lucru. Decuparea semnificativ îmbunătățește starea pielii și lână, așa că ar trebui să fie făcut în mod regulat destul de. Spre deosebire de terrieri de grâu, lâna de rigide cu părul reprezentanții rocii nu este înclinat să co-erupția și waviness.

 • terrieri albastru irlandez, Spre deosebire de colegii cu părul roșu, au o grosime de păr ondulat de culoare gri sau din oțel. Labele și urechile de animale sunt adesea negru, iar barba este mult mai mare decât câinii roșii. terrieri albastre se disting prin calități de protecție și de securitate excelente și temperamentul de luptători reale.

Caracter

terrieri irlandez diferă caracter destul de impulsiv și cu câini necunoscuți pot fi cald-temperat și agresiv. Din cauza incontinenței emoționale pentru „Irish“, reputația pacularities și scandalists, care nu au nici o problemă de a promova relații, chiar și la expoziții. Cu toate acestea, la o persoană, o astfel de reacție a nu se aplică. Câini și crescătorii de rasa rețineți că, în natura Terrier-ul este foarte versatil si poate combina armonios caracteristicile lucrătorilor cu titlu de exemplu, un clovn răutăcios și garda de încredere.

Într-un cuvânt, natura terier constă complet din contradicții.

Câinele poate fi acerbă, iar un minut – neobișnuit de afectuos, se poate amesteca în jurul valorii de altele cu trucuri sale, și imediat jignit dacă se rade deasupra ei, poate le place să înoate, dar nu tolerează plimbări în ploaie.

Conflict, terrieri irlandez simt subtil starea de spirit a proprietarului și au ridicat de informații. Câinii înțeleg perfect intonație, cunosc semnificația unui număr mare de cuvinte, au memorie excelentă și perfect să se concentreze pe teren. În același timp, indivizii tineri nu deranjează un pic mai liber, trăgând de pe masa sau transformarea conținutului dulapului. Mai ales acestea sunt de distracție în absența proprietarilor: picioare de scaune si bordurilor pantofi rasfatati sunt atribute neschimbate de creștere a acestor câini răutăcios și mobile.

Cu toate acestea, odată cu vârsta, ei calmează și nu provoacă proprietarii de pagube materiale.

În apartamentul în prezența proprietarilor, la care se comporta câine destul de calm, dar este util să o invite cu el pe un jogging sau cu bicicleta rocherk – „irlandez“ devine nu știu: Sport în natură câine începe în cercuri tăiate, să se distreze și să se bucure de distracție în comun și libertate. În ceea ce privește atitudinile față de copii, Câinele este încântat să răspundă la jocurile și distracția în mișcare, dar numai cu acei copii cu care au crescut sau chiar bine. El poate chiar să se stingă laba sau răsucirea la întâmplare.

Cu toate acestea, pentru a experimenta răbdarea „irlandezului” nu merită și este mai bine să explicați imediat copilul că un astfel de câine necesită o relație respectuoasă și nu va tolera hărțuirea.

Speranța de viață

„Irish” se distinge prin o sănătate puternică și practic nu este supusă bolilor genetice. Având în vedere prea multă greutate, câinii sunt foarte rar afectați de o astfel de boală obișnuită a câinelui, ca o displazie de șold și nu sunt alergic la hrană. Datorită stabilității ridicate a terrierilor la diferite tipuri de boli, acestea sunt adesea comparate cu cursurile: Câinii au un sistem musculoscheletal puternic și o imunitate bună. Printre poate fi remarcat patologiile „Irish“ Hipotiroidie, boala Willebrand Diana si hiperkeratoza.

Speranța medie de viață a irlandez Terrierii este de 13 ani.

Conținut și îngrijire

Opțiunea optimă pentru conținutul „Irish“ este o casă de țară cu o secțiune spațioasă. Condiția obligatorie este Prezența unui gard cu o înălțime nu este mai mică de 2 m. Această cerință se datorează un salt animal de companie excelent, care poate depăși cu ușurință gard semișezîndă.

Cu toate acestea, se obisnuieste la condițiile de apartament câine destul de repede, principalul lucru nu este de a fi leneș să meargă cu el timp de câteva ore pe zi. Singurul lucru care nu se poate face în nici un caz este „Irish“ pe lanțul. Nu este nevoie să se deplaseze pe deplin și de a fi într-un spațiu limitat, cainele este foarte blocat și va deveni negestionată.

În ceea ce privește îngrijirea animalelor de companie, el este complet simplu.

Câinele este destul de tăiat în mod regulat, și indivizi moale de sex masculin – să derivă zilnic. Pentru tăiere este mai bine să vă întoarceți la gog și să nu vă angajați în twee. Spre deosebire de tunsori, acesta este un proces destul de complicat și specific, care chiar și maestrul experimentat durează 5-6 ore. Dacă vârful este decis să efectueze independent, este mai bine să recurgeți la ajutorul unei scheme de tăiere, pe care se arată în mod clar secvența procedurii și regulile plugnului din lână la anumite părți ale corpului.

Prima dată când Animale de companie Trimmingy în 2,5 luni și picioarele, mustața și barba nu ating, dar numai ușor foarta foarfece.

Cultivarea părului în culoarul urechii trebuie să fie conectată, oferind astfel circulația aerului. Procedura de tăiere Repetați la fiecare 6 luni, iar câinii de expoziții – la fiecare 1,5-2. În fața spălării din lână, bine calculată și livrată de la Chopenis.

Batty „irlandez Cu necesitatea unui sampon special pentru câini cu părul rigid. Ochii și urechile se uite de zi cu zi, prin eliminarea unei selecții tampon umed. Ghearele nu mai puțin de 1,5 luni, au cu viclenia tăietori, și curățarea dinților se efectuează săptămânal, folosind o pastă pentru câini pentru câini și o perie-duză pentru deget.

Hrănire

La elaborarea unui regim alimentar pentru Irish Terrier, trebuie să se știe că 70% din totalul produselor alimentare ar trebui să fie produse bogate în proteine. Hraneste cainele adult de 2 ori pe zi, iar în prima jumătate a zilei, porțiunea ar trebui să fie un pic mai mult decât în ​​al doilea. Cățeluși de până la 3 luni hrănite de 5-6 ori pe zi, copii 4-6 luni – de 3-4 ori pe zi, de la 7 luni de terrieri de vârstă transferate de alimentare 2-time.

Cu o dietă naturală, jumătate din porțiune ar trebui să fie carne cu conținut scăzut de grăsimi sau subproduse, iar restul ar trebui să trebuiască să terci (hrișcă, orez sau perle) și legume, acoperite cu o lingură de ulei vegetal.

De câteva ori pe săptămână, „irlandeză” trebuie să dea ouă și pește marin non-grăsime, pre-sudate și purificate din oase.

De la fermentatorii fermentați Puteți da brânză de cottage și smântână cu un procent scăzut de grăsime. Ca aditiv la nutriția naturală, ar trebui să se utilizeze făina osoasă, uleiul de pește și vitamina și mineralele.

Dacă se decide alimentarea „irlandeză” cu un hrană industrială, atunci orice compoziție a clasei premium este adecvată, în care toată lumea necesară pentru corpul substanțelor câine sunt în numărul dorit și combinațiile admise.

Cu orice tip de putere, un animal de companie ar trebui să aibă acces la ceas rotund la apă potabilă proaspătă.

educatie si antrenament

„Irish” se distinge prin abilități impresionante de formare, dar nu toată lumea este potrivită ca primul câine. Acest lucru se datorează faptului că clasele standard nu sunt potrivite pentru ei: Acești câini se vor instrui numai dacă sunt foarte interesați de acest proces și vor dori să se angajeze. Prin urmare, educația teritorilor ar trebui să se desfășoare într-o formă de joc și să se bazeze pe curiozitatea naturală a animalului de companie.

Cel mai important lucru în această afacere nu este de flirt și nu de cotitură relațiile cu câinele în panibrate. Terrierii sunt predispuse la conducere și nu se va deranja să concureze pentru el cu proprietarul.

Cea mai bună opțiune va fi încredințată instruirii unui „irlandez” un profesionist care, ținând cont de viitoarele destinații PSA, va selecta programul necesar.

Terrierii prezintă rezultate excelente nu numai în OKD, dar și prin cursuri de căutare și salvare și protecție-protecție. În plus, cu „irlandez“ se poate angaja în curgând Lure, Skijoring, câine-Frisbee și agilitate, precum și de a le instrui pe urmele de sânge și să învețe să pescuiască din iaz și aportirovat pasăre căptușite.

Cu toate acestea, ce fel de activitate nu ar antrena un câine, este mai bine să aibă lecții individuale. Pe de formare de grup „irlandez“ de multe ori nu prezintă nici un rezultat deloc, în timp ce abordarea personală mai degrabă înțelege repede totul.

Recenzii de proprietate

În general, proprietarii Irish Terrier-ul este foarte bun de spus despre rasa. Cu toate acestea, multe dintre ele subliniază unele dintre problemele în educația câine-adolescent care sunt în dorința de a stabili un animal de companie conduce peste gazdă. Cățeluși caută în ochii proprietarului începe să se ridice la lucrurile interzise, ​​fără șlapi, fără strigăte sunt absolut nu ajută. După 7-8 luni, și chiar de an, cele mai multe dintre ele se calmeze și se sedimentează cu gazda cald, relații de încredere. Menționat în comentarii și despre „apartamente“, care sunt mulțumiți cu animale de companie de așteptare pentru proprietari: ei gnaw pantofi, strica picioarele de mobilier și tapet ars.

Unii căței, cel mai adesea băieți, nu merg la toaletă pentru o lungă perioadă de timp și de până la 7 luni au făcut față cu nevoia casei.

Mulți proprietari a pus pe faptul că câinele la plimbare se comportă ca un aspirator, iau totul comestibile și necomestibile. Cu toate acestea, până în anul, acest obicei dispare și nu mai griji proprietarii. Dintre calitățile pozitive, există o minte ascuțită, limpezimea și îndemânare de animale de companie pot fi ajustate în conformitate cu starea de spirit a proprietarului. De asemenea, vorbesc de calități de securitate de pază și despre devotamentul nelimitat de „Irish“.

Terrier-ul irlandez a se vedea în continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: