Tipuri de Aquarium Somov

Tipuri de Aquarium Somov

Acvariul în interior este un mod minunat de a diversifica și de a revigora interiorul. La alegerea locuitorilor săi, ele se concentrează, de obicei, pe mărimea peștelui. Dacă trebuie să fie extrem de mici, alegerea de obicei cade pe acești reprezentanți ai Aquamirului, ca guppy, săbii, guruurs, ciclizi.

Cu toate acestea, în cazul în care dimensiunile casei de pește „vă permit să faceți o mai mare, atunci o mare opțiune de decontare devine.

Aceste pești trăiesc atât într-un habitat natural, cât și în creat în mod artificial – inclusiv în acvariu. Gama din urmă are zeci de specii, care vă permite să găsiți pentru cei mai potriviți indivizi. În plus, au multe funcții utile pe care le vom spune mai jos.

Descrierea peștelui

Pentru persoanele care nu sunt dedicate subtilităților lumii de acvariu, toate peștii sunt similare unul cu celălalt și distinge între culoare, Și scopul lor principal este de a mulțumi proprietarului și de a decora situația. De fapt, ei nu servesc doar ca o decorare interioară, ci și de roluri diferite.

Funcțiile de comunicare sunt cu adevărat importante – purifică acvariul din viața celorlalți locuitori și, de asemenea, donați rămășițele alimentelor și algelor suplimentare.

Există mai mult de 1,5 mii specii de SOMS, dimensiunile care variază de la 2 cm la 5 m. Persoanele cu acvariu reprezintă o mică parte a acestei comunități, constă doar din câteva duzini, dar și în interiorul acesteia există diferite exemplare.

Puțini știu că Aceste pești prietenos sunt prădători. În după-amiaza, ei preferă să fie pe zi și, prin urmare, ar trebui create condiții confortabile pentru habitat. Și, de asemenea, trebuie să aibă grijă de un cartier adecvat pentru aceste pești, astfel încât acestea să nu fie mâncate și capabile să coexiste confortabil pe un teritoriu.

În loc de soma cehă, aveți o acoperire particulară. Gura lor este un fraier. Cu această caracteristică anatomice ale Soma sunt capabili de a curăța în mod clar acvariu. Crescătorilor iubesc aceste pește pentru următoarele calități:

 • Pace+
 • Nu există cerințe dure pentru rigiditate și temperatura apei+
 • poate trăi în apa de aciditate medie.

Somams sunt caracterizate prin respirație intestinală. Peștii se ridică periodic la suprafață pentru a turna aer și apoi scade din nou și le procesează în oxigen. Acești pești sunt bucuroși să se ascundă în desișuri de alge, în spatele miezurile și alte facilități utilizate în acvarii. Din cauza speciilor multiple, este dificil de a nu se confunda cu numele, dar adevaratii fani cazul lor se pot reproduce chiar și cele mai precare „nume“ de pește favorit.

Soma poseda rezistenta mare, astfel încât acestea sunt ușor să conțină.

  Din cauza naturale la înclinarea stilul de viață de noapte, hrăni aceste animale de companie este mai bine în timpul mai târziu. În plus față de ochi, care au dimensiuni mici, există Chemoreceptors situate în jurul corpului pentru orientarea în spațiu. Ei le dau posibilitatea de a captura mirosurile care sunt în apă, pentru a avea un produs. Datorită piroane acestor locuitori ai apelor, este periculos în mâinile, mai ales dacă este otrăvitoare persoane fizice.

  Reprezentanții familiei soms de rulare

  Acest grup include 630 de tipuri diferite de soms. În acest caz, gradația este complicată de faptul că învățat încă toți reprezentanții. În plus, există Lorichery Soma, care sunt dificil de identificat în mod clar.

  habitatul lor natural – rezervoare din America de Sud cu apa limpede cristal.

  Diversitatea Lorikarya Somov implică diverse culori și dimensiuni, dar ele sunt unite prin prezența unei cupe de gura de aspirare puternic, care îi ajută să păstreze în loc chiar și cu un curs puternic. Cele mai mici dintre ele sunt cele mai mici dintre ele cresc puțin mai mult de 2 centimetri, iar Ptrigoplichts – până la 50 cm lungime. Spune mai multe despre reprezentanții luminoase ai grupului.

  Otocycllus

  Otocyclulus curăță perfect acvariu și va deveni un locuitor ideal pentru o navă cu numeroase alge. Peștele pot avea o lungime de 2,5 până la 5 cm. Dacă acvariul dvs. are o capacitate de aproximativ 50 de litri, atunci 5 astfel de pești vor fi suficiente pentru el.

  O trăsătură distinctivă a somnului este dorsala fin, care, în lungime de multe ori ajunge la 15 cm și mai mult.

  Parchova SOM

  El face parte din PTRIGopLICHTS. Acest „animal de companie” poate absorbi cu bucurie vegetația, nu este rău învecinând mulți alți locuitori ai acvariului. Cu toată dragostea de alge, uneori noaptea, ei își trezesc natura prădătoare, încep să transpire scalarea peștilor lenți. Adevărat, nevoia unei locuințe este imodă – o pereche de astfel de capturi va necesita o navă timp de 400 de litri. Așezat pe fundul Koryag va deveni o sursă pentru apariția creșterii pe care peștele le va mânca.

  Ansisteris

  Aceste persoane sunt mai mari decât cele anterioare, anchetele cresc până la 10-14 centimetri. Caracteristica distinctivă caracteristică este creșterea pielii pe zona frontală la bărbați. O pereche de ansister necesită un vas de volum de la 80 de litri. Ei nu necesită condiții speciale, deci Potrivit ca primul pește pentru începători. La rândul său, acest grup este împărțit în mai multe subspecii.

  Albinos

  Acesta este un pește galben militar cu ochi roșii. Ei o deosebesc de la ansisterul galben obișnuit. Imunitatea acestui tip de SOM este oarecum slăbită datorită caracteristicilor culorii recesive.

  Star Ansister

  Corpul său are o culoare mai închisă, care este, de asemenea, acoperită cu puncte albe care formează desenul „Star Sky”. Lungimea corpului acestor subspecii frumoase este de aproximativ 9 cm.

  Ptrigoplicht

  Pe corpul său de jumătate de metru există o aripă spinării chic la 15 centimetri. Astfel de pești își pot permite numai cu un acvariu foarte mare.

  Hipancutrus

  El iubește să mănânce alimente de animale. O varietate de hipanitasters este mare, dar a primit oficial nume doar șase subspecii. Ode de cele mai populare hipanitasoare sunt inspector (întuneric cu pete de lumină și margini întunecate pe plutire) și Contractat (aceeași culoare „stea”, dar cu aripioare monofonice). Peștele cresc până la un maxim de până la 10 cm.

  Doi indivizi adulți pentru o existență confortabilă au nevoie de un acvariu de la 100 de litri.

  Callicht Group Persoane

  Persoanele din acest grup sunt numite și cochilii, are aproximativ 150 de specii. Cei mai comuni reprezentanți ai acestei specii – coridoare și lituri hawnostern.

  Acești pești mânca orice aliment și de a lua, împreună cu alți locuitori ai acvariu – ei nu plătesc nici o atenție la vecini.

  CUToite pentru a umfla vasul de pietricele mărunte, astfel încât Soma ar putea săpa în plăcerea ei. În același timp, acesta trebuie să fie completate cu alge, cu un sistem radicular puternic, astfel încât peștele nu le va scădea în timpul jocurilor lor. Că plantele cu siguranță nu au fost Doring, ele trebuie să fie plantate într-un vas special și deghizat în decor acvariu. Gama lor naturală – Apa America de Sud. 20 de specii de astfel de capturi locuiesc acasă. În Rusia, soiurile de coridoare sunt comune.

  Somomik elegant

  Acest pește de acvariu frumos a fost adus în țările din Lumea Veche cu Amazon, și pe teritoriul țării noastre a căzut în anii ’60 ai secolului trecut. Corpul acestui coridor are o culoare foarte atractiv. Pe cap puteți vedea pete mici galbene și dungi. gig-uri de cancer sunt turnate verde, zonele din spatele ochilor sunt marcate în aceeași culoare. De la caz galben sau de măsline lumină există o bandă întunecată în zona din spate. Aripioarele practic nu sunt vopsite, cu excepția pentru partea de sus, care are stropi negri.

  Ei preferă să trăiască într-o turmă și se înmulțește cu această metodă de coexistență mai bună voie, chiar dacă vecinii lor se referă la alte specii.

  crapat

  Acesta poate fi numit calicht, dar este incorectă, deoarece există un alt soi cu numele pe care este fixat în mod oficial în spatele ei. Peștii trăiesc în Brazilia și la fel ca și colegii lor, treptat, „câștigat“ Europa și Rusia. Lungimea corpului de femele este de 8 cm, iar masculii – 4-5 cm. Corpul de pește are un spate curbat și abdomenul plat relativ.

  Bărbat poate fi distinge prin acută fin pe spate, și feminin – pe rotunjit. Culoarea lor arată, de asemenea, frumos – fete de măsline, abdomen și spate portocaliu închis, precum și pe corp, există pete negre.

  Condițiile optime de conținut poate fi numit de apă de la 15 la 20 de grade, în timp ce ei se transferă la o scădere de mai multe grade și ridicarea la +30 grade. Ei nu le place sare în apă, așa că nu merită să le trateze. Pentru a le induce pentru reproducere, aveți nevoie pentru a crește conținutul de oxigen în apă.

  soiuri Peristosy

  Acest grup african cu mustață frumos este împărțit în 150 de specii de pești. Ei au un corp, un pic care seamănă cu un triunghi, aripioare spinoase, trei perechi de mustăți, dintre care două vin pe un breton. Multe soiuri sunt combinate cu numele synodong. Ei se pot simți chiar și confortabil în rezervoare de apă de mlaștină blocat.

  Datorită unui mod neobișnuit, se află pe partea din spate pentru a fi ușor de distins de la alții. Ele sunt mai degrabă ca o mâncare de animale și nu le păstrează lângă pește rănit, deoarece ei vor începe să-și mănânce în interiorul lor. Femelele sunt mai mult decât bărbați, au o constituție mai densă.

  Indiferent de subspecii specifice ale acestui grup, prezența unor specii frumoase asupra corpului.

  Cernobughiy Peristuos Somik

  El preferă râurile fără un flux rapid, astfel încât gama sa principală este ramura calmă a râului Congo. Persoanele mici cu o lungime de 5 cm au o culoare frumoasă – un corp de cremă ușoară și întuneric cu pete de perle, cartea este întunecată, iar burta este aproape negru. El este confortabil vânat pe spate – el este suficient de a zbura insecte trecut sau mănâncă cani apetisante.

  O astfel de pictură ajută la o bovină peristruoasă a viermei negre mascate cu pricepere din prădători.

  Acesta este de obicei un stomac luminos și de top întuneric, el a pictat în direcția opusă: burta întunecată face imperceptibil de la înălțime pentru pene carnivore și pești periculoase nu văd de sub grosimea apei din spate luminos – este a pierdut pe fundalul de plante plutitoare. El mănâncă în mod activ pupars de molii.

  bovine peristouous multipunct

  Lungimea corpului său vine la 12 centimetri. Popularitatea acestei subspecii pestriț între acvarii este foarte mare. Ea poate fi destul de bun într-un acvariu de 40 de litri. Acest synodontis frumos, cum ar fi dalmată, a fost acoperită cu puncte negre, care sunt în mod evident în contrast cu corpul său de lumină. Pentru această proprietate distinctă, unii o numesc exact asa. Ei au fost, de asemenea, poreclit cuc, deoarece acestea pot arunca în sus ouăle în străinii. in afara de asta, Ele sunt inerente în kleptoparazitism – acestea dragoste de pește pentru a fura cineva alimente sau elemente ale Shelter altceva.

  Înger

  Această viziune are puncte galbene deschise pe un fundal întunecat care seamănă cu stelele, precum și o aripă ușoară foarte frumoasă. Acesta este un exemplu de la apa Congo, Zaire și Camerun, care are considerabilă pește de acvariu cu dimensiuni – 18 cm. Este considerat unul dintre cele mai frumoase reprezentanții bachromial, dar, de asemenea, condițiile el are nevoie de „regală“ – acvariu o capacitate de 200 de litri de apă.

  Bronchnyh Soma

  Grupul de armoredaccies include aproximativ 90 de tipuri de somn. Zdrobind aripioarele lor destul de tare. Aripile în piept sunt echipate cu borcan, și scalerizează greu. În cazul în care apa din rezervor sau acvariu nu este foarte înaltă calitate, atunci peștele poate obține apă bolnav. Ea este tratată cu albastru de sare și metil. Se simt minunate în bazinele lui Amazon, în timpul fluctuațiilor climatice, inclusiv perioadele aride. Aceste SOMS sunt perfect adaptate la noul mediu și au o supraviețuire bună.

  Bronryakov poate respira aerul în absența fluidului.

  Solidul plutesc pe piept îi ajută să părăsească parcela uscată în mai mult decât har. Și, de asemenea, sunt capabili să intre în pământ pentru a aștepta ca apa să fie umplută din nou de umiditate. Deci, peștii sunt capabili să trăiască la două luni, fiind într-o stare de metabolism lent. Cântare de astfel de bovine, ca în cazul unei lats Cavalerului, l protejeze de năvălirile dușmanilor. Din aripioare se poate exista o otravă care nu este prea periculoasă, dar este capabilă să sperie prădătorii. Mucusul acestor pești este, de asemenea, otrăvitor.

  În detrimentul sunetelor scârțâit pe care le produc, aceste pisici poreclate vorbind. Cu alți pești, ele sunt adiacente pentru calm. Cu toate acestea, este imposibil să le numim popular printre acvarii, deoarece acestea nu sunt la fel de atractive pentru ei, ca unii dintre colegii lor. Iar acești pești sunt capabili să otrăvească alți locuitori ai acvariului, deoarece într-o situație stresantă, de exemplu, atunci când curățarea acvariului, ele pot emite toxine.

  Platidoras dungat

  Al doilea nume – cântând som. Este foarte popular printre crescătorii de pește de acvariu. Dimensiunile sale sunt foarte impresionante – până la 20 cm lungime. El poate distruge melcii, în special în mod activ, el o va face într-un pachet de el însuși.

  Agamixis stea sau alb

  Este adesea posibil să se întâlnească cu crescătorii. Este în cerere datorită culorii sale destul de întunecate, cu „asteriscuri” luminoase. Peru nu este cel mai mare reprezentant al grupului, lungimea corpului său poate ajunge până la 14 cm. Ca și rudele sale, el preferă să trăiască în compania altora Somov.

  Cum de a alege?

  Acesta include ceva singur, apoi alte tipuri de capturi și, uneori, ele devin populare nu numai pe specii vechi domestice și bine uitate. Dar Soma în orice moment a fost popular atât pentru iubitori, cât și pentru experți în acvariu. Unii crescători dobândesc noi indivizi, mergând doar de-a lungul Zogeanului și au dat peste o copie interesantă, care nu este încă în colecția sa. Aceasta nu este cea mai corectă abordare, deoarece ignoranța caracteristicilor unuia sau a altor subspecii poate duce la consecințe enervante.

  Diferite specii au diferite caracteristici. Aceasta este temperatura dorită a apei și aciditatea sa și o surfabilitate cu alte hidrofituri.

  Achiziționarea unei „pisici într-o pungă”, puteți ieși din pește vechi preferat sau puteți vedea ce Catfish pistrui nu se simte într-un nou habitat.

  Coridoarele și sinodonone sunt foarte populare printre acvariștii țării noastre. Dar este important să știți la ce dimensiune va trage peștele pe care l-ați cumpărat. Deci, lungimea unor sinodoni ajunge la 30 cm, iar acest lucru implică deja nevoia unui vas destul de mare pentru conținutul său. Trebuie să ia în considerare la cumpărarea unei bovine noi, mai multe puncte principale.

  Comportament

  Dacă luăm în considerare comportamentul unor subspecii, acesta poate fi comparat cu cataclismul. Dacă ridicați somnul în acvariul deja populat, trebuie să îl alegeți mai ales cu atenție. În plus, unele subspecii pot fi ușor confundate. Deci, Synodontica S. Congica și S. Notata posedă o aspect foarte asemănătoare – colorarea gri cu pete întunecate – dar în același timp temperamente complet diferite.

  Primul pește se comportă absolut calm și, cel mai probabil, ezită cu o nouă companie, dar a doua va teroriza vecinii.

  Preferințe alimentare

  Este imposibil să subestimați importanța unui astfel de factor ca o tendință de a se prăbuși. De exemplu, un foarte tânăr somn roșu-născuți de 9 cm lungime poate ataca cu ușurință fourteenisantimeter Lorikaria. Desigur, el nu va mânca repede, dar în câteva zile voi reuși pe deplin.

  Nu este necesar să se efectueze experimente cu cartier dubios, astfel încât peștele achiziționate anterior nu sunt răniți de poftă nepotolită de Soma.

  Dimensiuni

  De obicei, la domiciliu dețin capturi mici sau cele care ating dimensiunea de maximum 30 cm lungime. Dar este imposibil să se estimeze perspectivele de creștere exclusiv în aspectul unui pește tânăr.

  De exemplu, același născut roșu-COM in copilarie are dimensiuni de până la 8 cm. Culoarea lui ii place mulți vizitatori din magazine pentru animale de companie.

  În cazul în care vânzătorul se comportă nedrept, și cunoștințele proprii cumpărătorului nu este suficient, atunci în timp, el va primi aproape un an și un pește jumătate de metru. Trece-l în grădina zoologică este puțin probabil să reușească, atunci soarta pește va fi destul de trist.

  Forma fizica

  Observând semne de slăbiciune, dureri în comportamentul capturilor propuse, este mai bine să nu cumpere. Astfel de cazuri nu sunt neobișnuite, deoarece pe piețele de păsări este adesea deschisă de dealerii care au luat pește de la crescători sau deloc le-au primit din străinătate. In ultimul caz Riscul de sănătate „subcoine“ este foarte mare, deoarece condițiile de transport nu respectă cerințele.

  semne distinctive ale unui somn sănătos – saturate de colorat, fără o scădere, rasa adecvată, aripioarele întregi, lipsa de deteriorări vizibile capacul corpului.

  Cele mai multe SOMS au o mustață, trebuie să aibă o lungime standard și nu sângeră. Uneori, ele pot să nu fie deloc, iar în cazul în care rasa le oferă, atunci acest caz este în mod clar din cauza daune. Sau mustața sa deteriorat din cauza condițiilor incorecte de conținut: Cu reproducerea în masă, poate adăuga nitrați și amoniac nocivi la apă în cantități excesive.

  Transport acasă

  Astăzi, pungi de plastic speciale cu o rezervă mare de oxigen sunt prevăzute pentru pești. În ceea ce privește în mod specific, Somov, ele trebuie să fie transportate în ambalaje duble, iar în cazul persoanelor fizice de mari dimensiuni și la toate în Triple. Cauza acestui fapt este înotătoarele lor ascuțite, care sunt capabile de a turna din plastic subțire. Cel mai de încredere va fi un recipient de plastic – este cu o pondere mai mare a probabilității de o teamă de ea în sobe.

  Som este un pește popular printre iubitorii și profesioniști. Ea devine nu doar un animal de companie, dar, de asemenea, un motor sanitar real de acvariu – o aduce din resturi de alimente și de viață a produselor neselectate tuturor locuitorilor săi.

  În ciuda obiceiurile de pradă, el a înțeles în mod pașnic, principalul lucru – să-l ridica competent până la el, iar unele specii nu sunt în valoare de păstrare, împreună cu alte hidrobionți.

  Utilizați toate sursele posibile atunci când alegeți acest „animal de companie” – acest lucru vă va permite să evitați greșelile comune și să faceți alegerea potrivită.

  În următorul videoclip, puteți viziona modul în care somnul vânează pe pește atunci când puneți în acvariu fără compatibilitatea indivizilor.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: