Tot ce trebuie sa stiti despre materiale de umplutură pentru șobolani

Tot ce trebuie sa stiti despre materiale de umplutură pentru șobolani

Multe porms novice se află înainte de întrebarea: ce umplutură este cel mai potrivit pentru animalele de companie domestice. A face o achiziție mai bună, după ce în prealabil familiarizați cu specificul fiecărei compoziții.

Revizuirea speciilor

Pe piața modernă pentru șobolani decorative există o cantitate mare de materiale de umplutură diferite. Ele sunt obișnuite să se împartă la 4 soiuri principale. În descrierea compoziției de cumpărare, aceasta poate fi indicată, de asemenea, că maschin, care este, eliminând mirosurile neplăcute, sau acesta este un tip comercial – o bucată de bucăți în momentele picăturilor.

Woody

Umpluturile din masele de lemn sunt deosebit de populare cu proprietarii de șobolani. Pentru a le obține, deșeurile din industria prelucrării lemnului se aplică dimensiunilor diferite. Rumegușul sunt cel mai popular reprezentant al speciilor de lemn, dar nu mult de înaltă calitate. Se recomandă să le aplicați numai dacă celula este un fund fals, ceea ce înseamnă că animalul de companie nu va atinge direct masa de lemn. Cea mai gravă rumegușă de apel de la copacii de conifere, De exemplu, pin, deoarece este alergic la mulți rozătoare care. Creatura în contact direct cu mici particule de praf, practic, vor suferi de inflamații ale tractului respirator superior mucoase și chiar plămânii. Asteptati iritarea nasului și a ochilor.

Chips au o dimensiune mai mare decât rumeguș, dar, de asemenea, creează praf, chiar dacă într-un volum mai mic. Puteți utiliza numai deșeuri foioaselor fracțiuni destul de mari, care nu va face strănut pentru animale de companie. Particulele se pot umple spațiul de sub fundul fals sau să le toarnă într-o tavă sau palet. Limacși sunt numite fragmente mari rămase după prelucrarea lemnului.

În ciuda faptului că acestea nu sunt cu mult praf, capacitate de absorbție a acestora este mult mai rău decât alte specii de lemn.

În cele din urmă, este posibil si lemn presat granule sau pelete. Ele sunt foarte absorbite și mirosul, și de umiditate, dar, stropiri, formează un duch, care, la rândul lor, dăunează rozător mucoase. În plus, animalul poate fi rănit, mergând pe granule uscate. În general, materiale de umplutură din lemn sunt bine reușit să facă față sarcina principală și sunt accesibile financiar, dar poate contribui la aparitia alergiilor la animale. O soluție ideală va fi plasată astfel de particule sub celula de fund falsă.

Comentarii bune Obținerea mărcilor de produse „Picioarele curate”, „Golden Cat”, „confort”, cea mai bună pisică, homecat, aromatipet.

Din tulpinile plantelor

materiale de umplutură vegetale sunt obținute din deșeuri care rămâne după colectare a plantelor. Din materiale naturale sau de granule de formă sau este pur și simplu zdrobit. Nu este sfătuit să adăugați fân în cușcă de șobolani, deoarece sprigs spinoase rănesc adesea ochii animale. Dacă adăugați abilități deosebit de de înaltă calitate de a absorbi, praf și prezența ouălor parazite, atunci va deveni clar că nu puteți apela această opțiune în siguranță. Tijele de porumb sunt folosite pentru a crea umpluturi de porumb. Ele sunt zdrobite la particule foarte mici sau mai mari sau sunt transformate în granule.

Acest tip este sigur pentru rozătoare, dar nu întotdeauna ca proprietarii lor, deoarece rozătoarele, mișcându-se de-a lungul cuștii umplute, fac mult zgomot.

Linia de umplere combină două tipuri de compoziție: granule și foc, adică tulpini zdrobite. Principalul său avantaj se poate numi absența manifestărilor alergice ale animalelor de companie și principalul dezavantaj – leziuni la picioarele creaturilor în cazul unei forme granulare. În general, această opțiune este aprobată de majoritatea suporturilor de acoperiș.

Nu este rău pentru un umplutură de bumbac – singurul său minus se numește rinită provocatoare la șobolani.

granule pe bază de plante sunt absolut sigure pentru sănătatea animalelor de companie, dar nu prea ușor de operat: umiditate potabilă, acestea se umfla, iar după ce sunt transformate în Cashitz verde. Acest dezavantaj, în principiu, se lichidează în cazul în care compoziția se înlocuiește cu regularitate. Achiziționarea unui amestec în magazin, să acorde o atenție la gama de brand Cliffi.

Este necesar să menționăm că pentru pisici astăzi crea o umplutură de soia bazat pe fasole, dar în sortimentul pentru rozătoare nu este încă prezent.

Hârtie

materiale de umplutură de hârtie sunt create pe baza de celuloza – adică, ele se bazează pe un alt tip de hârtie, prosoape de hârtie sau șervețele sau aceleași granule generate. O astfel de gunoi este ușor de a crea o persoană: De obicei, materialul este rupt manual sau zdrobit cu tocător, în urma căruia se formează o masă foarte moale, care absoarbe în mod fiabil fluide, dar nu praf. umplere celuloza recomanda aplicarea Numai în cazul unei cantități mici de animale de companie sau ca un strat de suprafață plasat deasupra compoziției granulare. Acest lucru se explică prin faptul că hârtia nu se absoarbe în special arome ale vieții de șobolani, și, prin urmare, nu rezolvă toate sarcinile de obicei puse în fața culcușului.

Avantajele unui astfel de umplere includ accesibilitate, absorbție bună și atractivitatea pentru șobolani. Ea nu creează nici o interferență de zgomot, dar nu dă calitativ pentru a acoperi o suprafață mare a celulei.

La domiciliu, se obișnuiește să se folosească materii prime – căi de publicitate sau chiar presa vechi. Dacă prosoape de hârtie, șervețele sau hârtie igienică sunt luate ca bază, atunci ele pot fi folosite sub formă de neatins, deoarece cu ruperea materialului moale, a COPES animale pe cont propriu. Cu toate acestea, rozătoare dispar instantaneu bucăți, expunând podeaua celulei, și, prin urmare, va fi schimbat la fiecare două zile. materialul Hipoalergenic nu este deosebit de eficient a face față cu retenția de mirosuri și lichide, dar ideal pentru animalele cu boli. Apropo, servetele, prosoape și selectate pentru șobolani nu trebuie să conțină coloranți.

Citește mai mult  Este posibil pentru a da pisici mâncare pentru câini?

Crearea unui material de umplutură pentru hârtie de casă, este important să ne amintim că vopsea tipografică de ziare vechi nu este deosebit de util pentru animalele de companie și rapid șobolani luminoase lână murdar. În ciuda disponibilității unor astfel de articole imprimate, acestea nu sunt recomandate pentru utilizare, deoarece muchiile ascuțite ale feliilor rănit labele blânde ale locuitorilor celulei.

Nu trebuie să uităm că un astfel de material a, stropire, se transformă într-un cracker murdar – în general, tot ce spune că este în valoare folosind ziare doar în cele mai extreme caz.

granule de celuloză sunt considerate cele mai bune de umplere de hârtie. Moale, absorbind perfect bile foarte mult ca rozătoare. Costul acestora este, de asemenea, considerat destul de acceptabil. De exemplu, Producția de brand SO Phresh este absolut sigur pentru toți locuitorii apartamentului, iar produsele alimentare sifon prezent în compoziția sa absoarbe aromele neplăcute. Același lucru se poate spune despre bilele din Carefresh, Ca parte din care nu există substanțe chimice și coloranți sau arome. Fibrele albe blande folosite sunt impregnate în plus, care împiedică apariția mucegaiului și ciupercilor, precum și reproducerea bacteriilor.

Anorganic

umpluturi anorganice includ scutece de unică folosință, precum și două tipuri de granule – minerale și silicagel. Scutecul este mai bine să loc în celulele de animale de companie vârstă care nu vor avea interes să-l. În cazul tinerilor indivizi, trebuie să fii pregătit că, formarea dinților și picioarele, ei vor Rupt rapid materialul și să contribuie la formarea de praf. tesatura Fix pe suprafata este mai convenabil, cu bicicleta banda Raner. Granulele anorganice, sunt permise numai la palet sub fundul fals.

Este important ca animalul de companie este în nici un fel, contactul cu bile, ceea ce înseamnă că separarea lor de decalajul trebuie să fie de cel puțin 5 centimetri. Rat, mâncând o granulă anorganic, moare rapid de reducere a tractului gastro-intestinal.

Cei mai buni producatori

Foarte bune comentarii Obține produse de la marca Cehă Asan Petit. De exemplu, acesta poate fi un material de umplutură pentru hârtie moale, făcută în formă de bile mici. Produsul obținut din materii prime secundare este curățat de praf, scoarță de copac și alte componente provocând alergii. El nu numai că absoarbe umezeala, dar, de asemenea, blochează un parfum neplăcut. Paiele tăcut îi place atât rozătoare, și proprietarii lor, și este posibil pentru a scăpa de ea, doar spălarea conținutul tăvii în toaletă.

Citește mai mult  Buryat mongole ogarul: Breed Istorie, Temperament, Selectați Nume bază de îngrijire

Rumegus „Standard” al mărcii interne Triol se va potrivi nu numai pentru rozătoare, ci și pentru iepuri. Fragmente de prelucrare a lemnului delicat se confruntă perfect cu sarcina și nu rănesc animale de companie blânde. Mai eficient umplutura se manifestă, fiind împrăștiată peste granule. Partea de sus a celor mai buni producători include, de asemenea, brandul italian și compania rusă „Beasts Moe”.

Nuanțele pentru copii

Desigur, pentru celulele de șobolan, este mai bine să alegeți un material de umplutură, absorbant nu numai lichid, ci și mirosul, precum și nu dăunătoare sănătății animalelor de companie. În caz contrar, trebuie să vă concentrați asupra stării șobolanului – de exemplu, începutul alergiilor spune că amestecul ar trebui să înlocuiască urgent. Unele soiuri, cum ar fi granule și pelete, nu sunt potrivite pentru mai în vârstă sau bolnavi. Alții, de exemplu, create din prosoape de hârtie, din contră, se va face mai ușor pentru animalele cu boli ale sistemului respirator. Pentru sobolani mici, este recomandat să achiziționeze tije de porumb pisate de mărime corespunzătoare.

Inainte de a cumpara un material de umplutură, este important să se estimeze calitatea și asigurați-vă că nu există componente periculoase. Nu uitați că dimensiunea mai mare este posedat, cu atât mai mult va fi capabil de a utiliza.

Este posibil să se utilizeze un material de umplutură felină?

Înlocuiți umplutura de șobolan cu un amestec pentru pisici categoric nu este recomandată. Faptul este că pisica, ceea ce face afacerile sale, părăsește tava, dar resturile de rozătoare în ea. Dacă în primul caz, compoziția chimică nu produce un animal de companie, el poate juca un rol fatal în al doilea. În plus, amestecurile feline sunt prăfuirea puternic, care din nou nu le deranjează, dar va duce la apariția alergiilor la șobolani.

Citește mai mult  Papagalii hranei pentru animale: speciile și caracteristicile selecției

Ce se poate face în cazul în care șobolanul mănâncă un material de umplutură?

În cazul în care șobolanul a mâncat într-adevăr granule, problema se află cel mai adesea fie în numărul insuficient de alimente propuse, fie într-o dietă dezechilibrată. Când un animal de companie dădu-i granulele sau bucățile de hârtie, se joacă ca și cum ar fi așa, fie își ascuți dinții. În aceste cazuri, va fi posibilă rezolvarea problemei, dacă punem în celulă materialele de stratificare – de exemplu, crengi.

În general, este inițial mai bine să dobândești compoziții organice pentru un animal de companie – atunci, chiar dacă el îi pasă, nu intenționează pentru această piesă, nu se va întâmpla nimic teribil.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: