Totul despre castrarea si sterilizarea carouri carouri

Totul despre castrarea si sterilizarea carouri carouri

Sterilizarea sau castrarea animalelor se tem mulți proprietari. Cineva nu vede necesitatea unei operații, și cineva procedura în sine. Și foarte zadar. La urma urmei, tehnologiile medicale sunt în curs de dezvoltare în fiecare an, mai mult și mai mult, și regiunea de medicină veterinară, de asemenea, nu se poate să nu se laude cu noile evoluții. Sterilizarea de pisici și castrarea pisicilor este o operație simplă destul de care poate fi efectuat pe orice pacient cu patru-side. Necesitatea procedurii de multe ori se produce nu numai de la animale puternice, dar, de asemenea, în rasă pură, de exemplu, la Pisici Scottish Fold.

De ce au nevoie de o procedură?

Pisica scoțiană este necesară dacă animalul marchează în mod constant teritoriul în casă. După cum știți, mirosul urinei de pisică are propriile caracteristici, este imposibil să nu se observe și, uneori, chiar și detergenții puternici pe alcool nu fac față acestei probleme. Dacă nu este posibil să satisfaceți nevoia sexuală a pisicii, este necesar să se aruncăm. După această procedură, urina de pisici are un miros mai puțin ascuțit, pe lângă faptul că animalele opresc praful de interior și participă doar la tavă. Același lucru se aplică persoanelor fizice. Metty Scottish Girl este puțin probabil să devină, dar nopțile strigă la ușă la proprietari vor fi cu siguranță nu le place.

Dacă animalul nu oferă un partener sexual, atunci el este un mare risc de a dezvolta boli grave până la oncologie. În pisicile dintr-o astfel de situație, cancerul ochelarilor de lapte și ovarele este cel mai adesea detectat, pisicile – cancerul de prostată. Abstinența poate provoca alte afecțiuni ale sistemului genitourinar: infecții, inflamație, uretrită, prostatită. Mulți proprietari rezolva problema cu tablete hormonale, cu toate acestea, în esență, sarcina nu este rezolvată.

Tabletele reduce dorința de animale, dar riscul bolilor de mai sus periculoase nu merge nicăieri.

Avantaje și dezavantaje

Decide pentru operația pentru animale de companie său, proprietarul va ajuta la următoarele fapte.

  • După cum sa menționat, sterilizare și castrare Pisicile reduce semnificativ riscul de formare de patologii grave ale sistemului urogenital.
  • Se dovedește că pisicile sterilizate trăiesc mai mult decât cele care dau naștere. Faptul este că, în timpul nașterii, animalul își pierde sănătatea și forțele, deoarece pisica trebuie să dea naștere de mai multe ori pe an, iar speranța medie de viață a duratei de viață a lui Plaid – 10-14 ani. Sterilizarea este capabilă să extindă viața pisică timp de 3-4 ani.
  • Risc redus de pierdere de animale de companie. Acum un animal pe care natura îl cheamă pe stradă, nu va fi aproape de ușile să aștepte momentul potrivit pentru a scăpa. Acest lucru este valabil mai ales pentru rezidenții etajelor superioare. Adesea pisicile în căutarea unui partener condus prin ferestre și balcoane și poate fi periculoasă pentru viața și sănătatea lor.
  • Dacă nu a existat niciun partener al rasei potrivite pentru animalul intern al lui ScoThish, Apoi trebuie să tricotați un animal de companie cu un reprezentant al sângelui necorespunzător. Acest lucru duce la primirea descendenților care nu are valoare. Pisicile vor fi dificil de a vinde sau distribui, indivizii fără putere apar adesea pe stradă. Sterilizarea va reduce numărul de animale fără adăpost.

Înainte de a arde animalul la o clinică veterinară pentru castrare sau sterilizare, merită să luăm în considerare unele riscuri pe care această procedură le poartă.

  • După operație, animale, în special pisicile, din cauza motivelor hormonale încep să câștige rapid greutatea. Alegerea unei pisici nestante necesită o abordare serioasă. Pentru a menține sănătatea animalului, este necesar să cumpărați furaje scumpe.
  • În timpul sterilizării pisicii, se introduce anestezia. Dacă animalul are probleme de inimă, nu poate transfera anestezie anestezie. Prin urmare, înainte ca procedura să necesită în mod necesar un examen medical complet.
  • Dacă cusătura extern este utilizat în timpul sterilizării, Apoi, în următoarele câteva zile, pisica trebuie să fie după-amiaza. Proprietarul trebuie urmat, astfel încât animalul de companie nu se agăță de dressing, nu a decolat populapul și nu a rupt cusăturile.

Vârsta adecvată

De mare importanță în executarea operațiunii are vârsta de companie. Dacă procedura este prea devreme, dezvoltarea generală a animalului poate fi oarecum oprimată, deoarece hormonii sexuali la o vârstă fragedă au un impact asupra procesului de creștere a pisicilor din rasa scoțiană. Prea târziu procedură nu elimină întotdeauna pisica de obiceiul de marcare a teritoriului, iar unele pisici continua la proces, deși acestea nu mai sunt în măsură să dea naștere.

Vârsta optimă a pisicii pentru castrare este de 10-12 luni.

Un astfel de Scotsman este deja considerat a fi creat sexual, adică, hormonii sexuali în acest timp efectuat funcția lor în dezvoltarea animalului, precum și eliminarea lor de funcționare nu va afecta starea de sanatate a pisicii. Puteți efectua o operație și mai târziu.

Sterilizarea persoanelor de sex feminin este efectuată la aproximativ aceeași vârstă. În 10-12 luni, pisica a consolidat deja și se pot deplasa acum operația fără complicații. La o vârstă mai târziu, este posibil să se efectueze sterilizarea, dar merită luat în considerare unele riscuri.

  • În cazul în care pisica a avut deja loc în sex, Funcția ovarelor pentru producerea de hormoni ia asupra glandei pituitare, ceea ce înseamnă că, chiar și după sterilizare, fundal animal hormonal poate fi rupt.
  • Etapă tarzie Există o posibilitate de a dezvolta complicații postoperatorii. Tânăra Scoția este mai ușor de transferuri anestezie și procedura în sine, acesta va fi restaurat la nivelul pielii rapid, iar riscul de infecție este redus.

Îngrijire

Nu-ți fie teamă atunci când, după procedura, un medic veterinar vă va da un animal semi-montat aproape inconștient. În această formă, animalul de companie poate fi de până la o zi – aceasta este o acțiune de anestous. Este mai bine să lase o pisica de dormit pe patul ei preferat, dar în mod necesar pe podea. Treptat, pisica va începe să recupereze, la început, ea va avea coordonarea mișcărilor, și dacă se trezește pe dealuri, de exemplu, pe fereastră, acesta va fi în măsură să cadă pe podea și se accidentează. Apropo, înainte de exploatarea animalelor nu este recomandată pentru hrana animalelor.

În cazul în care proprietarul este neglijată de această regulă, atunci animalul de companie din anestezie va începe să se rupă pe podea, ceea ce înseamnă că proprietarul este de așteptare pentru o curățare mare.

Regulă obligatorie în perioada postoperatorie – pace și căldură. În nici un caz, nu lăsați pisica sterilizată pe balcon sau pe terasă – poate duce chiar la moarte. Uita-te la animalul pentru a distinge suprafața rănii. Dacă sterilizarea a fost efectuată cusătura intradermică, atunci pisica nu este necesară. Dacă era o cusătură externă, un popon special este pus pe animal, iar după aproximativ 10 zile proprietarul va trebui din nou să viziteze medicul veterinar pentru a elimina cusăturile.

Dacă operația a fost efectuată printr-o metodă laparotomică, atunci din a doua zi este necesar să se ocupe de cusăturile cu antiseptice și unguente.

După operație, fiecare proprietar este obligat să schimbe dieta animalului de companie. De exemplu, pentru pisici, o porțiune zilnică este recomandată pentru a reduce. Meniul trebuie să fie completate cu fibre si carne fiarta. În cazul în care proprietarul preferă să se hrănească animalele de companie, cu o hrană specială, atunci ar trebui să fie prima și produse super premium. Pentru probleme alimentare pentru un anumit animal, se recomandă să se consulte un medic veterinar. Medicul nu va recomanda pur și simplu produsele cel mai potrivit producătorului, dar, de asemenea, calculează în mod individual rata de zi cu zi a hranei pentru animale.

Despre eryylation de aspectul pisica următoare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: