Totul despre LEGU

Totul despre LEGU

Belka Dragă în Rusia este cuprinsă exclusiv în captivitate. Aparent, acest animal de companie ocupat este simultan similar cu proteine, și pe un tushkin, se pare destul de drăguț, în timp ce animalul este modest, nu are nevoie de nici îngrijire specială și aproape nu alocă arome neplăcute.

Descrierea și natura

șobolan decorative tot aspectul lor, mai degrabă, se aseamănă cu un hamster, o carcasă sau un mouse mare, mai degrabă decât locuitorul ricoșarea parcuri, piețe și păduri, cu toate acestea, poate fi luat pentru o chinchilla exotice – cu acest rude degu animal sub forma urechilor și substraturile mai degrabă groase. La animalele, rădăcini din America de Sud, astfel încât în ​​oameni este cel mai adesea numit chilian.

În natură, ea trăiește în nisip, roci și pădure zonele din apropierea Anzi cu membri ai tribului lor, există, de asemenea, specii australiene. Cultivate în captivitate, șobolan decorativ foarte repede se utilizează pentru proprietarii de dumneavoastră și necesită întotdeauna o atenție sporită.

Aceste rozătoare sunt în special mobile în timpul zilei, dar razele de zi prietenoase si soare drept sunt transportate foarte proaste.

Într-un habitat natural, puteți găsi gri și gălbui maro persoane, pentru crescătorii de reproducere la domiciliu a fost derivate Mai multe rase cu nisip de culoare, negru și pestriț, abdomen spate, de obicei, un pic mai usor.

Caracteristici ale degu:

 • Lungimea corpului – 10-20 cm+
 • faţa extrase+
 • Urechile rotunjita, lungi+
 • Coada atinge 105 mm, pe vârful – perie+
 • Greutate – aproximativ 500 g+
 • Lâna este scurt, gros, foarte moale.

  Dacă te apuca veveriță chilian în spatele cozii și cu puterea ticălosule, atunci pielea va veni în jos cu ea – aceasta este un fel de mecanism de protecție care ajută animalul să scape de prădători periculoase. Ulterior, Duga ia de pe cozile și trăiește fără el.

  Rozătoarelor vede destul de rău, Ceea ce se explică prin particularitățile structurii și plasarea ochilor, cu toate acestea, acest lucru este mai mult decât compensată de simțul perfect al mirosului și auz bun. În condiții naturale, a degu poate naviga nu numai în luminos, dar în întuneric.

  O persoană care a decis să devină proprietarul acestei drăguț animale mici au nevoie să știe că proteina este decorativă Un animal foarte curios care îi place să discute cu rudele sale. Dacă începeți mai multe rozătoare dintr-o dată, atunci animalele vor fi întotdeauna în starea de spirit excepțional de bună, dar dacă rozătoarelor locuiește singur în casa ta, apoi să fie pregătit pentru faptul că va trebui să plătească o mulțime de atenție – în mod constant accident vascular cerebral și de multe ori vorbesc.

  Deci ai compensa deficitul de comunicare cu rudele. Va fi ciudat să-l învețe să mănânce din mâinile tale. Dacă-l lăsați în pace, animalul va începe să-și exercite agresiune față de crescătorii săi, în plus, tulburare nervoasă va duce de multe ori la o deteriorare a stării de sănătate a proteinelor.

  Caracteristicile conținutului și îngrijirii

  În timpul degument casei, ar trebui să fie luate în considerare câteva aspecte importante.

  Addictive la celula

  In ciuda dimensiunilor relativ mici de rozătoare, spații pentru ei au nevoie de destul de mult. Faptul este că proteinele sunt foarte creaturi în mișcare, astfel încât pentru jocuri și mișcarea confortabilă au nevoie de celule de ansamblu.

  Dimensiunea minimă admisibilă a incintei – 60x60x60 cm, dar celula este ideală cu parametrii 120x60x100 cm. Este de dorit ca voliera este fabricat din oțel inoxidabil, toate celelalte materiale nu sunt potrivite aici, din moment ce ambele lemn și plastic al animalului poate pur și simplu a vorbit cu dinții lor ascuțiți literalmente de numărare.

  Optim dota în două sau trei niveluri, precum și crearea în fiecare compartiment incintă pentru somn de noapte și animale de agrement cu un hamac, de obicei dobândi o casă mică pentru această. In celula, tava cu rumeguș trebuie să fie, Apropo, acestea pot fi utilizate în partea de jos a celulei. Și dacă nu există nici chips-uri sau rumeguș la îndemână, le puteți înlocui cu foi albe de hârtie obișnuită sau coceni de porumb extrudat.

  Proteinele din Chile se comportă ca niște copii: le place să se ascundă în tot felul de adăposturi, Prin urmare, asigurați-vă că pentru a proiecta astfel de locuri. De obicei, proprietarii de îngrijire sunt plasate într-o cușcă vase de lut mici, rupturi sau ramuri suitive – animale cu mare plăcere de sărituri de-a lungul ei, și, în același timp, și dinții.

  Este recomandabil să se construiască un cuplu de rafturi, care, probabil, va atrage atenția acestei ființe curioase.

  In habitatul natural, degu este în mișcare constantă. La acasă, ei nu au capacitatea de a naviga la fel de intense, pentru că în coliviei, de obicei, a pus roata. Mutarea pe ea, animalele petrec energia lor și se simt foarte confortabil. Asigurați-vă că pentru a plasa mai multe cabluri de alimentare pentru diferite tipuri de hrană pentru animale, și semănătoarea.

  După achiziționarea acestei rozătoare amuzant, prima dorinta de orice proprietar devine o destinație de plasare rapidă a acesteia la un nou habitat. Cu toate acestea, nu ar trebui să facă acest lucru – faptul că este Duga ia ceva timp să se familiarizeze și să se adapteze la noi factori de mediu. Este recomandabil să-l lăsați într-un sertar pentru o scurtă, punând-o aproape cușcă.

  De-a lungul timpului, animalul se va discuta și se va comporta mai mult calm într-o casă nouă, numai după aceea va fi posibil să-l eliminați și mutați-l într-o celulă spațioasă. Este necesar de a face acest lucru cu toate precauție, în nici un caz nu provoca animalului de anxietate inutile. Chiar înainte de a schimba „locul de reședință”, este necesar să punem o bucată de pat de a purta în celulă – în acest caz, degu va simți mirosul său într-un loc nou, iar acest lucru va facilita starea ei, va ajuta la face față cu emoție puternică.

  Când animalul este stăpânit în aviar, va trebui să fie eliberat din când în când. Nu merită să-l permită să meargă liber în casă, într-o mică zonă împrejmuită în interiorul spațiilor rezidențiale, totuși, rețineți că acest loc ar trebui eliberat de cablajul și prizele electrice, obiecte de sticlă, precum și unele plante interioare ( Pentru proteine ​​periculoase Sansevieria, Calla, Rhododendron și Ivy).

  Adesea, după o plimbare plăcută, rozătoarele nu se confruntă cu o mare dorință de a se întoarce în cușcă – atunci cușca trebuie așezată lângă el și să părăsească ușa deschisă. De îndată ce animalul este foame, se va întoarce cu siguranță în interior. Dacă nu aveți ocazia să așteptați mult timp, încercați să atrageți atenția la delicatețe și să o punem în mod demonstrativ în alimentator, aceste manipulări sunt însoțite de un fluier liniștit. fiți siguri, Proteina își va aminti un astfel de sunet și va răspunde cu siguranță, apropiindu-se imediat de jgheabul în anticiparea delicioasă.

  Dietă

  Proteinele chileene în viața sălbatică sunt erbivore, astfel încât dieta nutriției lor a casei ar trebui să fie plantă predominant, dar în același timp plin și variat. Furajele trebuie să includă:

  • Amestec de cereale+
  • Crackers zdrobit+
  • Peasul verde uscat+
  • Fulgi de ovăz și alte fulgi.

   În magazinele de animale de companie oferă hrană gata făcută pentru rozătoare, de regulă, ele conțin aditivi minerali și vitamine.

   Asigurați-vă că includeți în meniul Kashi, legume și semințe. Fructele sunt permise, dar ele trebuie să fie dezavantajate (de exemplu, mere verzi), în caz contrar animalele de companie poate dezvolta diabet zaharat. Nu este recomandat să includă distracție, precum și fructe uscate. tabups stricte minciuni cu privire la toate tipurile de produse lactate, precum și din carne și produse din pește, utilizarea inacceptabil în produsele alimentare unicked sus.

   Igienă

   Multi crescatori vor multumi cu siguranta faptul că nu este necesară spălarea de proteine ​​din Chile. Este foarte curat de creaturi natură care nu au nevoie de îmbăiere suplimentare. Aceste animale mici și drăguțe se vor face fata complet independente cu grijă – pentru asta ai nevoie doar de a pune o baie mică, cu nisip de râu în cușcă. Animalele rostogoli în nisip, curățarea cu lână toate rămășițele ofticat ale particulelor de praf și murdărie.

   Dar animalul de locuințe de locuințe ar trebui să acorde o atenție specială. La fiecare 2-3 zile va trebui să schimbe așternutul, cel puțin o dată la 10 zile trebuie să spălați cușca cu apă caldă cu o perie, fără să înțelegeți săpunul economic sau antibacterian. La finalizarea spălării, șervețele de palet se usucă, foile de hârtie sunt oprite pe ea, rumeguș de la deasupra.

   Hacking

   Dragă este creaturi foarte sociabile care sunt destul de repede obișnuite cu mâinile umane și încep să-și recunoască proprietarul prin miros. Se crede căapoi cele mai inteligente creaturi între tot felul de rozătoare, Puteți chiar să învățați aceste proteine ​​pentru a răspunde la numele lor și pentru a se antrena cu echipe simple. Fiecare individ are propriul său temperament individual, dar, în același timp, toate arată veselie, activitate și mobilitate.

   În ciuda faptului că aceste rozătoare exotice sunt foarte atent și destul de buggy, cele mai des curiozitate le preia încă și încep să fie primele care arată inițiativa în încercarea de a stabili relațiile cu proprietarul lor. Cu toate acestea, orice cuvânt ascuțit sau un sunet puternic poate fi învârtit.

   Amintiți-vă – îmblânzarea degue ar trebui să fie graduală și lentă.

   Pentru a începe, ar trebui să discutați cu el cât mai mult posibil, chiar și vocea afectuoasă, apelând în mod constant după nume. Comunicarea trebuie să fie regulată și însoțită de accidente vasculare cerebrale. Primele încercări de a îmbina rozătoarele trebuie făcute cu atenție – mâna este suficientă pentru partea din spate în jos. Vor avea loc cu câteva săptămâni înainte ca animalul să se obișnuiască cu dvs. și să înceapă fericit să se întâlnească în anticiparea trataților.

   Țineți minte, familiarități Acest animal nu tolerează și În cazul în care o persoană încearcă să stabilească contactul cu el în mod forțat, atunci răspunsul la astfel de acțiuni vor fi mușcat de dinți, mai degrabă ascuțite. Crede-mă, au rănit, și sentimentele pe care le va experimenta nu cele mai placute. Acesta este motivul pentru care Lega nu poate fi numită o bună alegere a unui animal de companie pentru copii mici.

   Obținerea progenituri și definiție etaj

   Pentru a obține un urmași sănătos și puternic pentru reproducere, admiss femelele cu vârste de până la cinci ani, intre cu o masă de peste 200 g. În teoria de sex feminin, The degu poate deveni gravidă imediat după livrare, dar în acest caz, mama pur și simplu nu are destulă putere să se estompeze pe copii deja a apărut și să îndure noi. Este optim ca cel putin 1 ani trec între naștere, care este motivul pentru care tânăra mamă este imediat bătute nou delated într-o cușcă separată.

   Sarcina dureaza aproximativ 3 luni, Și este necesar să se înțeleagă că apariția noilor proteine ​​este deja aproape, este posibilă numai până la sfârșitul primei luni de sarcină. În acest moment, animalul este rotunjit considerabil și toate mișcările Duga devin stânga și ciudate.

   De obicei, femeia dă naștere de la 1 la 10 tineri, în medie numărul de copii din fiecare gunoi este de 4-8. Ține minte că Roda la domiciliu, de obicei, trece destul de dificil, adesea cu complicații severe, astfel încât părtășia este cerută de ajutorul unui specialist. Este recomandabil să contactați spitalul veterinar, deoarece probabilitatea de cazuri extreme este mai mare atunci când secțiunea cezariană poate fi necesară sau alte manipulări speciale, precum și injecții.

   Luckers Chilean apar pe lumină cu ochii deschiși și lână groasă. Ele sunt destul de rapid dezvoltate și în creștere, deci deja La șase săptămâni devine independentă și poate fi separată de celula maternă în ei, separată.

   Există situații în care femeile moare în timpul nașterii sau la scurt timp după ce le de complicații – în acest caz, toată grija de nou-născuți va trebui să-și asume un crescător. Necesitatea de a hrăni copiii cu un amestec pentru pisoi nou-născuți, care se vinde în orice zooaptec. Hrănirea produc la fiecare 2-2,5 ore cu o seringă sau o sticlă specială, cu un vârf de cauciuc. După fiecare masă trebuie să massate burtica un tânăr.

   Perioada minimă de hrănire este de două sau trei săptămâni. În plus față de recepția regulată a amestecului, copiii sunt în mod necesar de căldură și pace completă.

   În apariția de copii pentru a determina cine este – un băiat sau o fată este aproape imposibil, deoarece proteină chilian are dimorfism sexual complet absentă. Dar tu le pot distinge în continuare, pentru acest lucru este în valoare de rozătoare Vederea sub coada. Dacă distanța dintre gaura anală și canalul de uree este o distanță de aproximativ un deget puțin, atunci cel mai probabil, în fața dvs. de sex masculin, și dacă acest complot este aproape imperceptibil la ochi – aveți de-a face cu o tânără părtășie.

   Posibile boli, tratamentul și prevenirea acestora

   Natura a avut grijă de veverițele chidene, înzesându-le imunitate destul de puternică și persistentă. Lista patologiilor, care sunt supuse acestor animale amuzante, este mică, printre care, următoarele boli sunt cel mai adesea distribuite.

   Diabet

   Aceasta este o boală, predispoziția la care este pusă de un degu la gene. În mod obișnuit, factorii provocatoare devin nerespectări cu regulile de hrănire, includerea în dieta dulciurilor, precum și substanțele care conțin lapte și amidon. De asemenea, excesul de piulițe nu sunt deosebit de utile pentru rozătoare. Primele semne de diabet – Pierderea coordonării, scăderea veseliei și deteriorarea acuității vizuale.

   Vindeca această boală este imposibilă. De obicei, medicul veterinar recomanda doar o dietă și să păstreze un control neobosit al indicatorului de glucoză din sânge.

   Rece

   scăldat frecvente în apă rece, curenti puternici de aer și de fluctuațiile temperaturilor – toate acestea cauzează adesea o răceală în apropierea degu. In acest moment, la animalul Display din nas par, ochii încep să scape, toate acestea sunt de obicei însoțită de un refuz al aportului alimentar. În lupta împotriva frigului, expertii recomanda de obicei abundente de băut, pace și administrarea de vitamina alimentare in dieta.

   Chelie

   Alopecia la rozătoare decorative pot apărea dintr-o varietate de motive: Din cauza erori în alimentație, datorită abraziunii mecanice de lână, alergii, patologii piele fungice. În cele mai multe cazuri, cu un anumit motiv pentru boala, calviția este tratată rapid și fără consecințe neplăcute.

   Zhkt

   Fiecare specialist vă va spune că este faptul că nutriția devine una dintre cele mai importante aspecte ale vieții unui degu în captivitate. dieta dezechilibrată și retragere dintr-o dieta prescrise cauza probleme cu organele digestive.

   Multi crescatori apelează la clinici cu o cerere de a pune vaccinarii animale de companie. Și complet în zadar – proteine ​​din Chile nu sunt vaccinate, și există două motive pentru aceasta:

   • DUGA nu este predispus la tot felul de boli infectioase si virale+
   • vaccinuri care ar fi complet sigur pentru șobolani decorative nu este încă inventat.

   Câți trăiesc?

   În condițiile de animale sălbatice, Duga trăiește aproximativ 5-6 ani. În captivitate, atunci când se creează un habitat confortabil, acest parametru este mai lung – până la 8-10 ani. Ca o regulă, speranța de viață depinde în mod direct de respectarea cerințelor de igienă, activitatea fizică și echilibrul de nutriție. Cea mai lungă viață a Deguului din casă a fost înregistrată la un semn de 15 ani.

   Ce să acordați atenție la cumpărare?

   La achiziționarea de proteine ​​chileene, în primul rând, este necesar să se acorde atenție aspectului său și starea generală a animalului. Proteina sănătoasă arată astfel:

   • ochii strălucitori, strălucitori, cilia curată nu se lipesc împreună+
   • Dinții sunt gălbui, perechea de tăietori superioare distinge în mod clar+
   • Lână netedă, strălucitoare, fire de păr strâns adiacente corpului+
   • Comportamentul este destul de activ, dar, în același timp, animalul arată vigilența.

   Recenzii de proprietate

   Proteina chileană este un animal foarte interesant, în conținutul căruia există multe avantaje la domiciliu:

   • Animal Miniaturno, deci nu are nevoie de mult spațiu+
   • DUGA mănâncă mult mai puțin decât, de exemplu, cobai+
   • Ritmul biologic ritm coincid complet cu omul.

   Și, desigur, acesta este un animal foarte interesant, care a garantat nu va lasa sa te plictisesti cu copii și adulți prea.

    Cu toate acestea, cu toate avantaje, degu este încă un animal exotic și, în ciuda faptului că aceasta a adus animalele de companie o mulțime de generații în Rusia, el rămâne în continuare un rezultate din țările calde cu un climat cald umed, Prin urmare, de situația din casa, cu atât degu va necesita unele caracteristici.

    • Nevoia de bai de nisip. veverițe chiliene place să înoate în nisip, a pus-o pe Avine, așa că, dacă ferm decis să aibă o astfel de animal de companie, să fie pregătit pentru curățare în apropierea custii.
    • cauciuc de ascutit. Dragi lor 8 perechi, dinții în creștere au nevoie de un warm-up periodic. Dacă nu furnizează o proteină cu materiale adecvate, animalul va roade tot ceea ce va cădea „în dinți“ – mobilier, jucării și multe altele.
    • Duga se confruntă cu o nevoie cu adevărat fiziologic pentru comunicare. În cazul în care animalul se simte singurătatea, apoi își pierde activitatea, ea începe să se crape și poate chiar să moară.

    Decizia de a face o degu, aveți grijă să cântărească totul și împotriva conținutului său în casa ta. Prin furnizarea de el cu condiții confortabile pentru existență, vei dobândi cu siguranță un prieten credincios distracție.

    10 mituri despre aspectul degu în clipul video de mai jos.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: