Tunsori pudel: tipuri, instrumente și reguli

Tunsori pudel: tipuri, instrumente și reguli

Mulți oameni sunt de reproducție animale de companie de casă. Unii preferă pudeli mici. Astăzi vom vorbi despre modul în care puteți tăia reprezentanții acestei rase.

Agresivitate

Scăzut

(Evaluare 2 din 5)

Linka

Minerit

(Evaluare 1 din 5)

Sănătate

Media

(Evaluare 3 din 5)

Inteligență

Foarte isteț

(Evaluare 5 din 5)

Activitate

Înalt

(Evaluare 4 din 5)

Aveți nevoie de îngrijire

Foarte inalt

(Evaluare 5 din 5)

Costul conținutului

Deasupra mediei

(Evaluare 4 din 5)

Zgomot

In medie

(Evaluare 3 din 5)

Instruire

Foarte usor

(Evaluare 5 din 5)

Prietenie

Prietenos

(Evaluare 4 din 5)

Atitudine față de singurătate

Perioade scurte

(Evaluare 2 din 5)

Calități de securitate

Bad Guard

(Evaluare 2 din 5)

* Caracteristica rasei „Pudel” Fondată pe evaluarea experților site-ului și a feedback-ului de la proprietarii câinelui.

Particularități

Pudel se referă la piatra decorativă cu o cantitate mare de lână pufos cu volum mare. Prin hairproof astfel de câini trebuie să fie atent. Doar pieptănare nu va fi suficient de. Pudeli tăiat în mod necesar (Grooming). La urma urmei, de acoperire groase din lână poate estompa mișcarea unui animal, acesta va experimenta disconfort puternic, iar lâna de lână va arăta urât și inactiv.

Adesea pudelii tăiat pentru expoziții. În acest caz, cainele are nevoie să taie în cabină, cel puțin de două ori pe lună. În cazul în care animalele de companie nu participă la astfel de evenimente, atunci nu va fi suficient de 3 sau 4 tunsori pe an.

decorate în mod corespunzător de ajutor pentru animale de companie de îngrijire coafura calma. În cazul în care parul este pieptănăm rău și să nu taie, ei vor începe rapid pentru a obține confuz și koltuns va apărea pe animal. Lana de catelus creste destul de gros si curl. Se caracterizează printr-o structură specială care vă permite să creați tunsori uimitoare și interesante pentru un câine. La procedura de tunsoare a poluelor se raportează calm. La urma urmei, ei nu percep îngrijirea ca amenințare. Mulți indivizi se referă la ea chiar și cu plăcerea, astfel încât acestea nu trebuie să fie fixate pe scaun, ei înșiși vor fi subminați în timp ce tunsurile.

Puteți tăia podele în saloane speciale pentru câini și acasă. Un pudel privit va arăta ca elegant și frumos. Dar pentru a petrece îngrijirea cu mâinile tale vor fi de ajuns.

Vizualizări

În prezent, există o mare varietate de coafuri care pot fi făcute pentru Poodles:

 • Lion Mapogo+
 • Scandinavul lev+
 • Modern+
 • Continental+
 • Saddle engleză+
 • Canisa+
 • miel+
 • Olandeză de tunsoare+
 • Bishon+
 • Bikini+
 • Puppy.

7

Fotografii

Luați în considerare în detaliu ce caracteristici fiecare tunsoare.

Lion Mapogo

Toată lâna ușor scurtează până la o lungime. În același timp, capacul rămâne aproape tot corpul câinelui. Numai pe părul coada este de acord, dar la sfârșit lăsați o minge mică pufoasă.

Scandinavul lev

Ca și în versiunea anterioară, ați tăiat mai întâi lâna, acoperind coada de pe coadă, lăsând doar puțin la sfârșit. Pe partea toracică, părul este practic agregat, acolo ar trebui să fie cel mai mult, astfel încât coafura să se uite la volum.

Modern

Lână scurt tăiată pe față. Capacul părului pe corp trebuie să facă o lungime. În același timp, pe cap, greabăn și pe urechi se face puțin mai mult. La baza coada, lâna este complet rasă de mașină. La sfârșit, se face pompa în vrac.

Continental

Acest tip de tunsoare implică forme rotunjite. Câinele este tăiat astfel încât pe labe și pe coadă până la capăt un pompon rotund pufos. Lână, situată pe piept, puteți tăia puțin, astfel încât să devină mai puțin, dar volumul este neapărat lăsat. Acoperiți complet cu o mașină de scris numai în acele locuri în care există o separare a pompelor, partea superioară a labei și baza coada.

Saddle engleză

Câinele agită botul mașinii, partea de sus a labei din față, începutul coada. Labele din spate sunt decorate cu volume pufoase. În același timp, locurile din articulațiile articulațiilor sunt complet de acord. Coada face volumul maxim și forma rotundă cu pufos.

Canisa

Această tunsoare nu va necesita adesea ajustări complexe. De asemenea, este considerată o opțiune practică și convenabilă pentru podele. Mai întâi trebuie să umpleți lungimea capacului părului folosind mașina de scris, dar membrele sunt tăiate numai cu foarfece speciale, nu trebuie să le scuture. Coada trebuie să fie cea mai pufoasă și volumetrică. Botul este scurt scurt, dar pe urechi și pe capacul capului ar trebui să fie luxuriante. Tranzițiile de la organism la membrele simulează ușor mașina la sfârșit.

miel

Această opțiune este similară cu tipul anterior de tunsori pentru un câine. Lână scurtă tăieri numai pe față. Pe cap, coada și urechile pot fi enumerate un pic, dar volumul este necesar. Principala diferență este că coafura versiunii anterioare este că lungimea capacului părului este diferită. E mai scurt.

Olandeză de tunsoare

Acest soi este destul de greu de făcut chiar și în saloane. Ea poate dura mult timp. Coafura se va uita spectaculos la pisodele mari cu capac dens de lână. Mai întâi efectuați o tunsoare de față și membre. Labele din față și din spate ar trebui să fie pufoase fără pompe la sfârșit. Coada de ras ras cu o mașină de scris, la capăt lăsați o minge mare în vrac.

Apoi treceți la tunsoarea corpului. În mijlocul corpului, lâna se agită complet scula. Restul copertei pe frunzele de torsiune. Ea face o lungime. Tranzițiile netede sunt simulate de mașini de scris și de foarfece. Această opțiune este perfectă pentru vară.

Bishon

Această coafură este relativ dificilă, poate fi emisă rapid. Aproape toate lucrările sunt efectuate de foarfece speciale fără a utiliza mașina. Începeți o tunsoare de la departamentul de cap. Aici lână face forma rotunjită. Coperta în această zonă ar trebui să fie lungă și pufoasă. După ce a ajuns la designul corpului. Lana este făcută din lungime medie. Pe membrele puteți lăsa un păr mai puțin, astfel încât să pară ca pufos.

După aceea, începeți coada de tunsoare. Ar trebui să arate ca un pompon mare pufos. Poodle, a luat-o în acest fel, amintește extern de rasa de câine Bishon Fris.

Bikini

Pentru a efectua o tunsoare de vară, va avea nevoie de o mașină și o foarfece. tăiat Mordhat cât mai scurt posibil. Lână pe urechi și capul, puteți turna doar un instrument mic. Capacul de păr pe membrele este ras de către mașină, doar la sfârșitul părăsi unele lână, din care pompon rotunjit. Baza cozii este agregată, la capătul ei fac un oval pufos, husă de un pic cu foarfeca. Pe lână trunchi face cel mai scurt. Au luat de asemenea în piept bărbierit. În cele din urmă, partea rămasă este bine pieptănat cu o perie dură.

Puppy

Ca o regulă, o astfel de tunsoare make pudeli care participă la expoziții de câini. Nu lăsați parul de pe fata. Pe capul și urechile sunt un pic împodobite și pieptănare, oferind un volum mare. Apoi, trece la proiectarea corpului. Aici capacul poate fi ușor încredințată, nu ar trebui să fie în formă de membrele, până la sfârșitul ei pot face un sigiliu mic oval din lână. Începutul coada de bărbierit mașină. Capătul său face rotund sau dă-i o formă mică ovală. Dacă este necesar, capacul poate fi turnat puțin foarfece.

În plus față de aceste coafuri populare, podele fac uneori coafura sportivă. În acest caz, lâna se blochează, la capătul coada, ele fac un pompon, domeniul de aplicare face volumul. Uneori, podele fac coafuri în stil asiatic. Puteți alege o tunsoare coreeană, făcând lungimea lânii la fel, lăsând un volum mare pe față și urechi. Capacul pe labe până la capăt poate fi făcut mai voluminos.

Puteți face o coafură în stil japonez. Ea este aproape aceeași cu coreeană. Membrele fac piese mai volumetrice la capăt, pe cap și urechile lasă lână mai lungă și groasă.

Ce instrumente sunt necesare

Înainte de a începe procedura, trebuie să pregătiți toate instrumentele necesare. Numărul lor poate fi atribuit foarfece. In magazine specializate În prezent, puteți întâlni diverse modele de astfel de coafuri câine. În sortimentul puteți găsi foarfece cu diferite lame de formă. Deci, există instrumente cu o formă rotunjită. Ele sunt cel mai des folosite pentru volane de tăiere și membrelor. Ei vor fi în măsură să vină adevărat pentru orice tip de lână.

Astăzi producem foarfece concave cu fețe rotunjite. Acestea sunt utilizate pentru tunsori sigure în locuri sensibile, inclusiv picioarele, botul și în chiuvete ureche. Capetele o astfel de formă de a vă permite pentru a evita accidentele aleatorii în timpul procesului de tunsoare. Pentru tăierea pudel utilizează foarfece standard cu lame drepte. Ele pot fi, de asemenea, utilizat pentru toate tipurile de lână. În magazine puteți alege instrumente de mobilizare cu panza concav.

Acestea sunt concepute pentru a subția parul. Există foarfece curbe speciale. Acestea sunt produse cu marginile micro-tăiate cu o singură latură. Ele pot fi tăiate chiar și în cele mai greu accesibile locuri. Adesea sunt folosite pentru a decora coada câinelui. Multe modele sunt echipate cu un loc special pentru a face față degetelor, ceea ce face ca lucrarea maestrului de confort.

Astfel de foarfeci sunt adesea fabricate cu inserții speciale în inelele instrumentului. Acestea permit mâinii să țină și să alunece în timpul procedurii.

Produsele de foarfece cu puțină lame alungite curbate care au un micro-o singură. Acest design nu permite părului să alunece pe panza atunci când are o tunsoare. Ei au, de asemenea, inele de inserare. Pentru câini au produs foarfece cu găuri rotunde mici în panza. Ei au o lustruire specială în două etape, ceea ce face posibilă obținerea unei alunecări mai bune. În majoritatea acestor eșantioane, este oprit pentru degetele omului.

Producătorii populare de foarfece pentru câinii de tunsori sunt firme Witte, Andis, Gro, Trixie. În plus față de foarfece, se efectuează Poodle Grooming și o mașină electrică specială. În magazine puteți întâlni tot felul de soiuri de astfel de facilități pentru Poodles.

Astăzi sunt produse mici mașini mici, proiectate pentru o tunsoare, barbă, sprânceană. Uneori simulează membrele. De regulă, într-un set cu astfel de instrumente standard, există mai multe duze detașabile care îmi permit să coordonez capacul mai îngrijorat. Unele seturi au chiar ulei special și o pensulă mică. Ele sunt concepute pentru a curăța instrumentul.

De asemenea, în magazine specializate mașini destinate exclusiv tunsoarelor în locuri greu accesibile. De regulă, tocmai acele modele trag lână în jurul ochilor sau între degete. Dimensiunea acestor mașini este mic, acestea pot fi ușor luate cu ei. În același timp, care lucrează la viteză mare.

Modele Camouflated de trimmere pentru câini sunt fabricate. Ei, practic, nu diferă de probele anterioare. Aceste instrumente sunt, de asemenea, necesare pentru tunsori de greu accesibile locuri. Acestea diferă de design pur și simplu originale. Până în prezent, unii producători produc mașini grele, care pot lucra în timpul zilei, fără reîncărcare. Adesea, ele au un tip de motor vibratoare.

Intr-un set cu astfel de instrumente pot exista mai mult de două duze. În cazul în care mașina are un motor vibratoare, atunci nu trebuie să facă eforturi atunci când faceți clic pe dispozitivul. Un astfel de fel se poate supraîncălzi din aceasta cauza. Dispozitivul va eșua rapid. Modele similare mașini lubrifia în mod necesar cu ulei special după fiecare utilizare.

Mașini manuale sunt, de asemenea, folosite pentru coafura poodle. Acestea sunt utilizate în cazul în care animalul se teme de sunetele mașinii electrice. Acesta funcționează un astfel de instrument de prin apăsarea arcului rigiditate.

Modelele manuale sunt aplicate nu numai pentru tunsori în locuri sensibile, dar, de asemenea, pentru îndepărtarea rapidă a lână contaminate sau nesănătoase. Astfel de mașini sunt echipate cu manere din lemn sau din material plastic. Partea principală este cel mai adesea realizat din aliaj metalic. Pentru masterat novice, un astfel de instrument nu este recomandată. La urma urmei, lucrul cu ea necesită anumite abilități, astfel încât numai un specialist cu experiență va fi capabil să efectueze pudelul în condiții de siguranță.

Mașini speciale echipate cu lămpi cu LED, cu raze albe de zăpadă ultra-luminoase sunt folosite pentru tunsori pudel. O astfel de instrument a este convenabil de a lucra în camere cu iluminare slabă. Astfel de probe pot lucra de la baterie și de la rețea. Aplicați pentru tunsori de cochilii de urechi și de câini de membru.

Există mașini cu o dietă mixtă. În lucrarea sunt practic silențioase, deci sunt folosite pentru animalele de companie care se tem de zgomote ascuțite. Luminile pot funcționa sau de la baterie sau dintr-o rețea. Cele mai populare branduri producătoare de mașini de tunsoare de câini sunt branduri Andis, Artyo, Oster, Moser, Wahl. Înainte de a cumpăra o mașină, acordați atenție unor lucruri. Uita-te la greutatea produsului. Este mai bine să alegeți modelele cu o ușoară greutate pentru a lucra cu ei a fost cât mai confortabil posibil.

De asemenea, acordați atenție nivelului de zgomot, care se desfășoară în timpul instrumentului. Dacă animalul este prea înspăimântător, alegeți eșantioane mai puțin zgomotoase.

Pentru un pudel, trebuie, de asemenea, să alegeți o perie potrivită pentru combinare. Ele sunt unilaterale și față de față. În prima versiune a dintilor sunt doar pe o parte a produsului, în al doilea exemplu de realizare, elementele grele sunt situate pe o parte, iar pe alte tocuri mai moi. Perii de masaj pentru pieptănare câini sunt mai des realizate din lemn sau plastic. metal prezoane. Ele pot fi de diferite lungimi. Unele probe sunt realizate cu dinți alungiți (model de show-tech maxi-pini) extra-lungi.

Astăzi, în magazine puteți întâlni modele Cu efect antistatic (eșantion Hello Pet 14358). Acestea sunt potrivite pentru toate tipurile de lână. La fabricarea unui astfel de combinat aplicație specială, care nu permite acoperirea de păr de câine pentru a electrifica. Acest tip permite îndepărtarea lânii la distanță sau contaminate. Se poate preveni sculpta părului. Adaptare pieptănare lână de la capete la rădăcini.

Există modele în sortiment Cu par natural (modelul 3309s Hello Pet). Ele sunt destinate să facă acoperire sănătoasă și frumoasă. Piesele îndepărtează cu ușurință particule de murdărie și lână detașabilă de la câine. Unele perii sunt făcute în mod specific Pentru pieptarea părului în jurul ochilor și a cochililor de urechi (model de spectacol de ochi tehnici). Ele sunt folosite pentru animale cu lână groasă pe cap. Stilete subțiri în aceste eșantioane sunt fabricate din oțel inoxidabil.

Modelele cu două fețe pe o parte au o perie moale, iar pe cealaltă parte – mai mult pieptene rigid (modelul Hello Pet 33215, Trixie). Ei dau o luciu de lână, fă-l pufos. De asemenea, poate fi folosit pentru a îndepărta părul mort sau prea murdar, regenerarea pielii vechi, stimularea creșterii părului.

Unii experți folosesc piepteni sub formă de mănuși (probe de Ferplast GRO 5934, HUNTER SMART). Ca o regulă, cu două fețe astfel de soiuri. Ele sunt puse pe mâna și încep să combine animalele de companie. Ele nu numai că pieptănă câinele, ci și masați capacul pielii, promovează stimularea creșterii părului. Produse din cauciuc.

Pregătirea câinilor

În primul rând, câinele pleacă, scăldați cu un șampon special și uscat. În timpul procedurilor de apă, câinele este mai bine să conectați urechile cu materiale de bumbac. Numai după aceea, treceți la tunsoare. Adesea câini, mai ales cățeluși mici, mașini de zgomot de teamă și proceduri similare, astfel încât acestea pot fi fixate pe scaun, astfel încât acestea să nu fugă.

Cum să tăiați acasă?

Puteți lua un pudel la domiciliu, dar ar trebui să fie îngrijit în funcție de schemă, astfel încât să nu strică aspectul animalului dvs. de companie și să nu-i facă rău. Pentru a începe cu, pregătiți toate instrumentele de procedură (foarfece, mașină, pieptene sau pieptene cu știfturi metalice, uscător de păr, pensete, șampon animal). Animalul trebuie să se spală bine și să se usuce uscător de păr. Apoi, aveți nevoie pentru a repara animalele de companie. El trebuie să stea fără probleme la fața locului și să trăiască el însuși în timp ce o tunsoare. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza o lesa de câine sau un guler special.

După aceea trebuie să pieptene câine sau creasta dvs. În cazul în care există multe lână confuz pe pudelul, atunci puteți utiliza mai întâi chopunoresis pentru animale.

Tunsoare ar trebui să se facă într-o anumită secvență. Astăzi există scheme speciale pentru incepatori cum să taie un pudel la domiciliu.

 • Cap și de col uterin+
 • membru+
 • coadă+
 • stomac.

Cap și de col uterin

Urechile înfășurați cu grijă înapoi, astfel încât acestea să nu interfereze. În mâinile ia un bot pudel. Masina face mișcări lente și netede în direcția auriclelor pe obraz la nas. Lână, situată în jurul ochilor, cu atenție și cu o mașină de tuns coarsened specială. După aceea, pudelul cap are nevoie să ridice un pic. Parul este acceptat de instrumentul de col uterin. Pe bărbie admis să lași o lână.

Limba

Fiecare picior este luat în mână, astfel încât degetul mare al omului să privească sus. Lana îndepărtată de-a lungul întregii lungimi a labei. În cele din urmă, este mai bine să vă imaginați. Poți să o faci cu foarfece.

Coadă

Luați coada în mână. Parul compactitiv cu mașină IT. Instrumentul trebuie să fie direcționat de la bază până la sfârșit. În cele din urmă, trebuie să faci un pompon rotunjit rotunjit. Când ați scos capacul pe de o parte, luați cu atenție coada, astfel încât să vă vedeți partea opusă. De asemenea, trebuie să eliminați părul. În cele din urmă, folosind mașina de scris, trebuie să modificăm distanța dintre membrele din spate Poodle.

Stomac

Pipele din față ale câinelui ușor ridicate. Mașina trebuie direcționată de la ombilic la membrele până la lână groasă.

Despre cum este Poodle drept, uita-te în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: