Vietnameză în acvariu: ce este și cum să scapi de ea?

Vietnameză în acvariu: ce este și cum să scapi de ea?

Vietnameza este o problemă reală cu care se confruntă adesea acvaristi. Această alge a apărut în apă, în cel mai scurt timp posibil, se umple cu el însuși tot spațiul, împiedicând durata normală a plantelor acvatice. Scapă de un astfel de oaspete nenascut va fi destul de dificil.

Descrierea de alge

În primul rând, să uite, la definițiile. Cele mai multe acvaristi novice cred că algele este orice plantare într-un acvariu verde sau unele de culoare aproape. Cu toate acestea, acest lucru nu este în întregime adevărat, doar grupuri mai mici de plante care sunt în înot sau agățării pentru suprafețe decorative și alte includ alge. Vizual se aseamănă cu mușchi, fire, fasciculelor sau mucus. Toate peste 30.000 de soiuri aloca.

Vietnameză este mănunchiuri, Dimensiunea de fire de păr în ele să nu depășească 2 cm. De regulă, ele sunt plasate pe cele mai vârfurile tole, ca tulpini și pe. În plus, alge este la modă să se întâlnească pe grote, floră artificială și elemente de decor de acvariu. Vietnameză se referă la alge roșii, deși este destul, brun-gri și chiar negru. Se explică pur și simplu – în țesuturile sale există un pigment de colorare a culorii stacojii, se determină numai prin experimental, intră într-o reacție cu alcool, acetonă sau un alt solvent.

Este acest pigment care aparține rădăcinii reale a răului în acvariu, deoarece chiar și cei mai eficienți locuitori ai algelor sunt ineficiente, pur și simplu nu mănâncă acele plante care conțin un colorant similar.

Ce dăunează vietnamezului?

În ciuda faptului că este imposibil de a apela vietnamez un parazit, deoarece nu se hrănesc cu sucuri de plante, cu toate acestea, acest alge cauzează un prejudiciu imens florei acvariu. Vietnamez acoperă pe deplin suprafața culturilor care cresc în apă, le depășesc astfel accesul luminii, nu lăsăm nutrienții să treacă la țesuturi, iar acest lucru duce în mod inevitabil la moartea plantelor.

Vietnamez se întinde rapid de-a lungul suprafeței interioare a rezervorului, devine inestetic și urât – Doar peste o lună, toți pereții acvariului, elemente de decor și pietricele sunt acoperite cu o floare de culoare închisă, a scăpa de ceea ce este destul de dificil.

Acest tip de alge se distinge prin vitalitatea excepțională și tenacitate, astfel încât acesta este atașat la locul de creștere, în sensul literal „strâns“ și păstrează-l cu toată puterea lui.

Cauzele apariției

Reproducerea în acvariu vietnamez are loc din următoarele motive:

  • lipsă de oxigen+
  • flux prea puternic+
  • Suprapopularea de acvariu de pește și nevertebrate+
  • purjare excesivă.
Citește mai mult  Pisici și pisici purpurii britanice: descrierea și lista de porecle

În primul rând, pe frunzele plantelor care cresc mai sufera lent din alge roșii, în cele mai multe cazuri, atacul de conduce roșu alge la ambulanță lor. Și, de asemenea, ea prefera Anubias, Echinodorus și alte plante similare cu pliante mari – De obicei, ele sunt, de asemenea, în imposibilitatea de a salva, și pentru soarta altor plantații putea concura. Se remarcă faptul că majoritatea rezervoarelor afectate sunt iluminate de becuri cu o strălucire puternică a unui spectru galben – o astfel de radiație creează un favorabil pentru aspectul și distribuția mediului algelor, iar cel mai advers efect asupra creșterii vegetației superioare cea mai mare vegetație.

Algele crește foarte rapid sub influența soarelui, deci este important să se prevină iradierea directă ultravioletă, În caz contrar, o nouă focă de flip flops va avea loc la viteză mare și tot ceea ce rămâne – doar pentru a spune la revedere tufișuri. După cum arată practica, rezervoarele artificiale nou lansate se confruntă cu alge, deoarece nu au un ciclu nitric format.

În plus, de obicei, incepatorii nu au experiență elementară, în scopul de a lupta victima lor, deoarece necesită o înțelegere clară a situației și răspunsul instantaneu la obținerea în mod eficient plătit din Vietnameză. În general, potrivit experților, Apariția oricăror tipuri de alge este cel mai proces comun, dar este foarte important să-l ia sub control, numai în acest caz, plantele cultivate vor avea suficiente forțe pentru a lua puterea în alge și pot provoca creșterea creșterea lor.

Cum să scapi de?

Lupta împotriva vietnameza începe cu măsuri de impact mecanic asupra zonelor afectate – acestea trebuie să fie eliminate manual atât de mult cât se dovedește. În plus, acesta trebuie scos din acvariu toate pietrele și elementele de decor afectate de alge roșii, care au nevoie, de asemenea, să fie curățate cu un burete, și apoi se fierbe în apă aproximativ o jumătate de oră. De obicei, după o astfel de prelucrare a vietnamez este complet distrus, iar decoratiunile pot fi folosite pe.

Plantele ar trebui să fie eliminate din container, rupe toate zonele infectate, iar apoi se clătește cu apă curentă. Ține minte că Nu numai elimina infectate cu foi vietnameze, dar, de asemenea, toate zonele vechi sau stricate, Deoarece algele afectează în primul rând părțile slăbite ale plantelor – Este important să nu se dea un parazit o singură șansă pentru re-atac.

În plus, va fi puțin probabil să lucreze cu toate elementele rămase ale mediului de acvariu: curat și nisip, se ocupe de grade de gradul, dezvăluie toate rupturi, și obiectele confecționate din plastic, doar arunca.

Eficiența bun are „grad de alb“, care pot fi achiziționate de la orice magazin economic.

Remediul este crescut de apă și se lasă în soluția rezultată timp de 2-3 zile. De obicei, în prima zi, vietnameză începe să fie de servire, iar în momentul în care prelucrarea este complet dizolvat. Păstrați în minte, culoarea subiectului poate schimba, Dar nici un alt mod de a curăța complet suprafețele poroase pe care pur și simplu nu au.

Citește mai mult  Totul despre Spice Negru

În forumurile de acvaristi de multe ori apare tema combaterii vietnameze, frații din nenorocire se împarte în fiecare alte moduri de a distruge acest alge, Dar, din păcate, panaceu, nimeni nu a găsit.

Boos și compoziții pe bază de acid boric au un efect pe termen scurt – vietnamez este suspendat în creștere și se pare că este pe cale să dispară deloc, ci ca urmare a rămâne să trăiască și să se multiplică, iar unele plante mai mari, de exemplu, cryptocorns, își pierd frunzele lor. Mai mult decât atât, pește sub influența acestor medicamente își pierd apetitul lor și să înceapă să se ascundă despre sol și tulpini de plante.

Monedele de cupru și de argint care au un efect de dezinfectare, se dovedesc de asemenea. Algumina de droguri publicitate – În a treia zi după utilizare, tufișurile întunecate încep să se toarne, o săptămână mai târziu dispar și, deloc, dar după 3-4 săptămâni, se întorc din nou, și cu o nouă forță – ele cresc mai repede și mult mai agresiv locuiesc suprafața rezervorului artificial.

Nu are efect rău apă oxigenată, Dar acesta este un instrument puternic, atât de multe plante slabe pur și simplu nu rezistă impactului său și „a predat” primul. Potrivit acvariștilor experimentați, există doar un medicament, care într-adevăr ajută să facă față vietnamezului pe termen lung – acest lucru Sitex. El este capabil să reziste la alge roșii, dar în același timp nu provoacă cel mai mic rău plantelor.

In folosinta Ea nu se acumulează în fluid și când oxidarea dezintegrează pe apă și dioxid de carbon. Și, de asemenea, a demonstrat siguranța „Sidex” pentru pești și alți locuitori ai Faunei Aquarium. 15-20 ml compoziție pe un rezervor de 100 litri, sunt folosite pentru a procesa rezervor din alge.

Orice evenimente medicale trebuie să fie însoțite de Ajustarea parametrilor apei. Ajută la lupta împotriva vietnameze o creștere a durității la 8 unități – pentru aceasta, se adaugă clorură de potasiu la container la rata de 2 ml per litru de lichid. In plus, sa constatat că Vietnamese tolereaza prost aciditatea peste marcajul de 7,5 pH. Pentru a crea mediul dorit, este necesar să se utilizeze soda alimentară – 1 g pe 5 litri de apă. Rețineți că astfel de modificări afectează distructiv starea de pește, prin urmare Orice modificări ale proprietăților apei trebuie efectuată treptat.

Și, bineînțeles, ajută la lupta împotriva Vietnamului.

Măsuri de prevenire

După cum sa afirmat, boala este mai ușor de prevenit decât de a trata, iar în cazul vietnamezului, acest adevăr are dreptul la 100%. Dacă algele roșii începe să se înmulțească în acvariul dvs. – lupta va fi lungă și provocatoare, și cu greu puteți să salvați toate plantele. Nu este nevoie să sperăm că este într-adevăr să scape de ea pentru totdeauna. Astfel încât să faceți, mai devreme sau mai târziu apare din nou în rezervorul dvs. artificial. Prin urmare, ar trebui acordată o atenție deosebită prevenirii, care este după cum urmează:

  • Este important să păstrați sub control numărul locuitorilor acvariului+
  • Este necesar să se monitorizeze principalii parametri ai biocenozei, acordând o atenție deosebită echilibrului de substanțe nutritive ale apei și solului+
  • Necesită cu toată seriozitatea la calitatea compresorului și a dispozitivelor de filtrare+
  • Din când în când, trimiteți din rezervorul tuturor peștilor, care iubesc să fie îngropați în pământ și în sifon+
  • Nu depășiți peștele dvs. – reziduuri de alimente, decădere, formă favorabilă pentru reproducerea condițiilor de alge roșii.
Citește mai mult  Comparație între Alabaev și Ciobanesc Caucazian

Orice plante noi pe care intenționați să le puneți în acvariu trebuie să inspectați cu atenție – pentru acest lucru, cădeți-le într-un recipient separat cu apă și ușor de mișcare. Dacă ei sunt uimiți de vietnamez, atunci puteți vedea fire de par mici pe frunze. Dacă nu aveți încredere în metodele de verificare, puteți efectua tratament preventiv, pentru că această albă este crescută cu apă într-un raport de 1 până la 20 și înmuiată doar o cumpărare timp de câteva minute, după care bucșa este spălată și transplantată la un loc permanent de reședință.

Orice metode de combatere vietnameză oferă doar un efect pe termen scurt. Modul în care va fi eficientă numai Formarea echilibrului biologic. După cum arată practica, crearea unui microenide sănătos este destul de simplu – ai nevoie doar pentru a trata animalele de companie cu bună-credință și responsabil.

Despre cum să scape de flip flops în acvariu, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: