Zebra Amadins: Conținut, îngrijire și reproducere

Zebra Amadins: Conținut, îngrijire și reproducere

Zebra Amadins sunt păsări foarte frumoase. Ei nu sunt exigenți în îngrijire, astfel încât conținutul lor nu provoacă mari dificultăți. Cu toate acestea, Zebra Amadins are propriile caracteristici și caracteristici distinctive care sunt importante pentru a lua în considerare dacă doriți să obțineți aceste păsări. În acest articol vom privi cum trebuie să aveți grijă în mod corespunzător pentru Amadins.

Descriere

Zebra Amadins – Păsări mici și vesel. Aparțin familiei contextului. Locul nașterii acestor pene fermecătoare – Australia. În Europa și în alte țări ale lumii, au apărut relativ recent (cu mai mult de 200 de ani în urmă).

În condiții naturale, Zebral Amadins trăiesc într-o mare varietate de locații. Poate fi păduri și pajiști și câmpuri. Pernavnoye se simt confortabil atât pe pustie, cât și în imediata vecinătate a persoanei.

Zebra Amadin distinge ciocul unei structuri specifice. Este în formă de conică și are o culoare portocalie.

Colorarea bărbaților Zebra Amadine luminoase și saturate. Femeie este mai plictisitoare, nu atrag atenția atât. Aceleași „calm“ nuante de penaj, cum ar fi femele, masculii au doar tânără.

Amadins ei înșiși sunt prefinite. Din acest motiv, expertii recomanda pentru a începe o pereche de astfel de păsări imediat, astfel încât acestea să nu fie plictisit și trist. Lonely Amadin va purta în curând.

Speranța de viață

În medie, Zebra Amadins direct de la 7 la 8 ani. Pe durata vieții lor, în condițiile unbeasies, mulți factori afectează.

 • creșterea incorectă și locul cumpărării. predispoziție genetică nu joacă ultimul rol în speranța de viață a păsărilor. Un număr mare de crescători încearcă să aducă noi soiuri mutaționale ale acestor pene a condus la faptul că unele persoane au avut boli grave înnăscute. Adesea, puii mor, fiind încă în ou. Achiziționarea de Zeber Amadina într-un magazin pentru animale de companie sau de piață de păsări nu oferă nici o garanție că animalul de companie va fi perfect sănătos și tânăr.
 • îngrijire greșită și conținutul. Oamenii care nu au experiența conținutului acestor păsări australiene, de multe ori greșit să le din alte pene. Ca urmare, un cartier similară se termină cu o luptă fără sfârșit pentru alimente și teritoriu. Într-o astfel de atmosferă, Amadines încep să fie trist, scos și rădăcină. Există răni care se termină cu păsările moarte. îngrijire incorectă și de hrănire a animalelor de companie zebră cele mai multe ori duce la moartea lor timpurie.
 • Leziuni, stres. Schimbări frecvente și ascuțite zecimale pot afecta grav păsările. Linding, Amadins refuza apă și alimente, care se termină cu deshidratare. Nu poți deranja aceste persoane, mai ales prima dată. Tare de zgomot și de alți factori pot afecta, de asemenea infricosatoare pernam. De asemenea, în zbor, ei pot obține răni care vor duce la moartea lor.

Cum să determinați vârsta?

Pentru a afla ce ar trebui să se acorde atenție vârstelor păsărilor acestei specii atenției unor astfel de caracteristici.

 • Young Zebrale Amadins se mișcă nu foarte încrezător, pot pierde coordonarea mișcărilor. Ei zboară prost, așa că cea mai mare parte a timpului stă pe fundul celulei.
 • La tinerii, ciocul este mai transparent. Nu există daune. Pielea de pe picioare este subțire, cu scale mici, abia vizibile. Gheare scurte și îngrijite.
 • Înainte ca primii tineri în plânsuri să aibă pene mici. Tinerii au anumite tipuri de penaj mai plictisitoare.

Condiții de creștere

Conținutul penelor Zebra nu este mult dificil. Astfel încât animalele de companie se simt confortabile, nu au nevoie să echipeze un pasiar imens, ca în cazul papagalilor nobili. Ele au suficiente celule standard obișnuite pentru păsări. Înălțimea structurii poate fi 0.9-1 m, iar lățimea și înălțimea – 0.35-0.4 m. Celula trebuie să fie curățate în mod regulat, îndepărtați restul adăpost de ovăz și mei. Aceste proceduri vor fi necesare cel puțin o dată pe săptămână la, în caz contrar gunoi și praf vor fi în curând împrăștiate în întreaga cameră.

Temperatura ideală a conținutului pennate – 18-22 de grade. Variațiile de temperatură pot afecta grav sănătatea păsărilor. La pene de amadin se dezvoltă în mod normal și pentru prevenirea rahitismului, se recomandă recurgerea la radiații UV cu lămpi. Și în sezonul cald, cușca poate fi atinsă pe balcon sau în curte. Este mai bine să alegeți un loc cu o umbră.

În colivie zebral trebuie să instalați, nu numai de băut, dar, de asemenea, o sumă licitată. Scăderea frecventă – o componentă integrală a vieții acestor pene. Deci, ei sprijină aceste caracteristici curate, iritatii ale pielii de eliminare. De multe ori sunt Amadines stropirea în apă cu o astfel de plăcere că, după care forțele chiar sunt abia găsite.

Cum să vă îngrijiți?

Zebra Amerades trebuie să se asigure îngrijirea corectă și regulată. Din aceasta va depinde de cât de mult pasărea va trăi și ceea ce va fi sănătatea ei. Principalul lucru despre ceea ce proprietarul nu trebuie să uităm – cu privire la nivelul de curățenie a celulei în care Ptahi a speciilor avute în vedere. Design-ul este de cel puțin o dată pe lună, este necesar pentru a dezinfecta, în caz contrar paraziți periculoase vor apărea acolo. Înainte de a continua cu activități dezinfectante, este necesar pentru a îndepărta praful și murdăria din celula, clătiți-l cu apă clocotită.

In plus, toate sloturile existente în proiectarea celulelor vor trebui să fie tratate cu soluție disinsectal. O astfel de prelucrare trebuie efectuată folosind o perie. De îndată ce celula se va usca, trebuie spălate cu apă caldă cu săpun. Este important să se asigure că nu există urme de soluțiile de pe suprafața de suprafață.

La momentul implementării procedurilor de păsări, trebuie să vă deplasați de la Woller într-un alt loc. Dacă sunt neglijate astfel de acțiuni, penele pot deveni victime ale unei biți Pukhoper, care reprezintă un pericol nu numai pentru ei, ci și pentru gazde.

In celula, este necesar să se pună o băutură în care ar trebui să existe întotdeauna apă curată. Este de dorit să alegeți containerele de închidere în care gunoi sau excremente nu vor cădea. Băutorii trebuie să fie spălați periodic, aplicând o sare de masă sau mei.

Este important să instalați cecuri deschise. Ele sunt vărsate dintr-o apă în picioare sau fierte. Înălțimea sa nu trebuie să fie mai mare de 2 cm.

Alimentatorul este mai bine să se instaleze între tije, astfel încât furajul să fie poluat cât mai puțin posibil. Iar băuturile și punctele de control sunt recomandate pentru a selecta montate.

Alimente și băuturi în celulele necesare pentru a se schimba zilnic. Apropiindu-se de desenele cu păsări, ar trebui să fii atent. Nu ar trebui să existe mișcări ascuțite, puteți vorbi cu pene, dar doar o voce calmă. Astfel, Amadins sunt mult mai probabil să se potrivească.

Într-o cușcă în care trăiește Zebra Amadins, este necesar să plasați un recipient cu nisip. De asemenea, va trebui să se schimbe periodic.

În cazul în care sunt conținute păsările, nu ar trebui să existe niște proiecte puternice sau reci. Picăturile de temperatură trebuie evitate. Nu fumați lângă amadin, deoarece tutunul de fum și alte monoxid de carbon sunt capabile să pună corpul de rău grav.

Ce și cum să hrănești?

Amadinii în cauză ar trebui să mănânce drept. Păsările ar trebui să ofere alimente pe baza unui amestec de cereale constând din 6-8 elemente. Principalele componente ar trebui să fie mei. Pentru 1 kg trebuie să luați:

 • 250 g de ierburi de luncă de semințe (de exemplu, plantain sau păpădie)+
 • 100 g de semințe Mogard, Frosi, salată, canabis+
 • 50 g de in de semințe de semințe+
 • 150 g ovaz+
 • 300 g de semințe canate.

Hrănirea pene zebră trebuie efectuată 1 dată pe zi, 1 linguriță per parte. Dieta lor este lăsată să diluata cu o varietate de terci (de exemplu, mei, hrisca). Este important să se facă o verdeață în forma lor proaspătă în meniul lor, de exemplu, marar sau patrunjel. Să nu prisos fructe, legume, fructe de pădure.

Amendes ar trebui să fie nu numai hrană echilibrată, dar și ouă în cantități mici. Acestea trebuie să fie sudate înșurubate. De asemenea, este în valoare de păsări de alimentare brânză de vaci, produse trăite (Moth, Hamarus). Tipuri recente de furaje sunt deosebit de importante pentru repetarea în etapa de reproducere.

În sezonul de vară, amestecurile de nutrețuri trebuie diluat cu garnituri de pui, salată sau păpădie. În timpul iernii, boabe de grâu germinat, mei, ovăz sau orz va fi aditive perfectă.

Dacă nu doriți să recoltați în mod independent amestecurile de nutrienți pentru aceste pene fermecătoare, puteți achiziționa un produs gata realizat în magazin, care include toate componentele necesare. Astfel de alimente sunt vândute în majoritatea magazinelor de animale de companie.

Se recomandă selectarea opțiunilor de înaltă calitate.

Cum de a distinge o femeie de la bărbați?

Nu există diferențe externe semnificative între femei și bărbați, dar încă unele nuanțe ale culorii sunt urmărite, permițând determinarea podelei păsărilor. Bărbații au capul, gâtul și rotirea unei scrumturi caracteristice. Au pene de coadă mari, negru cu stropi albă de zăpadă. Sub ochi există dungi întunecate, ca și cum ar fi tras de artistul de machiaj. Pe complot sub ochii bărbaților au culoare neagră. Sânii și gâtul la bărbați dungi (cum ar fi Zebra). De asemenea, în culoarea penajului bărbatului, există laturi maronie cu pete albe.

Culoarea femininului femeii diferă puțin de culoarea bărbaților. Principala diferență constă în faptul că arată mai puțin luminoase și saturate. Caracterizată prin absența humpurilor de castan pe penaj. La femeie, nu va fi posibilă detectarea zonelor maro, benzile de pe piept, de asemenea, nu vor. Simultele, dar numai atâta timp cât sunt tineri. La tinerii indivizi, penajul nu este, de asemenea, prea luminos, culoarea ciocului este negru, nuanțele maro predomină.

O altă caracteristică caracteristică care vă permite să distingeți bărbatul de la femeie – cântând. Numai băieții de păsări cântă tonuri de apel și melodioase.

Merită să vedeți dimensiunea păsărilor pentru a determina sexualitatea lor. De obicei, femele mai puțin bărbați. Acesta din urmă este mai gros, mare și strălucitor. La unii indivizi, la baza ciocului, puteți vedea un mic hub de la care nu se întâmplă femeia.

Reproducere

Dacă într-o singură celulă pentru a plasa un cuplu de amadins zebral sănătoși, atunci probabilitatea ca ei să nu se multiplică, va fi foarte mică. Aceste frumuseti cu pene foarte bine se multiplica în captivitate. În stabilirea cultivării acasă, Ptakhi încep să aducă urmași, de îndată ce se ajunge la vârsta de două luni. Dar expertii recomanda sa nu se grabeasca, dar un pic așteptați cu reproducerea Amadins. Este recomandabil să se aștepte până când pennate nu se întâmplă de șase luni sau un an.

În captivitate de Zebrian Amadin, o cutie mică efectuează o cutie mică, care îndeplinește funcția de cuib. In schimb, ei folosesc adesea un cuib de construcții de răchită. Este necesar să se asigure pennate de toate materialele necesare, din care vor fi în măsură să construiască un cuib independent.

Dacă neglijați de acest articol, Amadins va folosi absolut totul pentru a fi șterse. Ei vor începe să fure pene de la vecini cușcă.

În mod ideal, ar trebui să ofere materiale pennate pentru cuibărit. fibre de nucă de cocos este potrivit pentru acest lucru, iută. Aceste componente trebuie să fie pus doar ușor într-o cușcă în care trăiesc păsări. De îndată ce aleg locul pentru cuib viitor, ei vor fi lăsați acolo să rămână petrece noaptea.

Zebral Amadins va fi cu siguranta aruncate pentru a proteja cuibul lor înverșunare, să urmărească alte păsări, în cazul în care găsi prea aproape. De obicei, păsările zebral proteja cuibul lor cu strigăte dispărute. Înainte de a lupta și lupta vine în cazuri extrem de rare.

Numărul de ouă amânate în cele mai multe cazuri, este de la 2 până la 7 bucăți. Ouăle sunt ședinței ambele păsări. Pentru perioada de frunze de supraviețuire de la 14 la 16 zile. De-a lungul acestei perioade, înainte de privirea, proprietarii par un spectacol uman. De îndată ce puii vor ecloza, ele sunt complet lipsiți de apărare, fragilă și vulnerabilă. Copiii sunt acoperite cu o ușoară muscă, au dimensiuni mici. În acest moment, puii sunt încă orbi. Ochii se deschid, de obicei, numai într-o săptămână.

Puii nu părăsesc cuiburile până când se trece de 3 săptămâni. În acest timp, ei vor acoperi penajului, dar culoarea ciocului lor nu va fi portocaliu sau roșu strălucitor (cum ar fi adulți), dar negru. Culoarea sa se va schimba doar la sfârșitul penajului completă.

Unii pui de Zeber Ptakhi, care doar a ieșit din cuib, sunt capabili să zboare bine. Alte persoane pot sta la partea de jos a celulei, fără a alpinism în aer. Părinții îi vor hrăni pentru încă 2-3 săptămâni. Indicatorul că tânărul maturizat și crește creșterea zgomotului produs de ele.

Cele mai mature Zebrian Amadins, The incignment de părinți vor avea grijă de hrana lor. Persoanele în creștere sunt întotdeauna din ce în ce mai tare, deoarece conținutul casei unei astfel de familie un penate poate oferi o mulțime de neplăceri.

Sfaturi și recomandări utile

  Conținutul persoanelor în cauză nu poate fi numit prea complicat. Chiar și un camion de păsări de curte novice se va descurca cu asta, care nu avea nici un amadins înainte. Dacă doriți să obțineți astfel de creaturi fermecătoare, Merită să luați câteva sfaturi și recomandări utile.

  • Cu debutul sezonului de iarnă, experții recomandă să dea zebra Amedes o picătură de grăsime de pește. Este recomandabil să o facă o dată pe săptămână.
  • Evidențierea o celulă sau un volierei cu pene zebral, este necesar să se aibă grijă ca nu sunt locuri retras în care păsările vor putea ascunde de ochii indiscreti.
  • După cum sa menționat mai sus, Zebra Amadins sunt foarte ca să înoate, astfel încât în ​​afară de foraj în celulă, trebuie instalat un sistem de verificare. În jurul valorii de a amâna plasticul, astfel încât așternutul în „casa de păsări” nu a mers.
  • Este necesar să păstrați starea de păsări sub control. Dacă ați observat că penele refuză alimentele și apa, se comportă ciudat, devin leneș și dureros, atunci merită să contactați medicul veterinar cât mai curând posibil. Specialistul va ajuta la determinarea a ceea ce este problema și cum să o eliminați.
  • Păstrați Zebra Amadin într-o cușcă imensă sau mare Avoir are sens dacă sunteți interesat de genetică și doriți să luați munca de reproducere sau intenționați să deveniți un crescător major și pene de rasă de vânzare. În alte cazuri, nu există niciun punct în construcția mare pentru conținutul păsărilor australiene.
  • Locuință perfectă pentru celulele Amadin – All-Metal. Ele sunt igienice și durabile. Prin intermediul tijelor trece cu ușurință păsările necesare la lumina solară. O soluție bună – o formă dreptunghiulară cu un vârf plat. Un astfel de design va crea un plus de confort, deoarece va fi posibil pentru a salva vizibil spațiu liber și set de mai multe celule între ele.
  • În perioada de năpârlire, amandes zebră sunt recomandate pentru a da amestecuri speciale de vitamine. Acestea vor contribui la creșterea pene, îmbunătățind culoarea lor naturală. Aceste fonduri trebuie să fie cumpărate în magazine specializate.
  • Este imposibil să lase resturile de produse într-o celulă cu amadins. Acestea trebuie să fie eliminate din proiectare imediat, în caz contrar ei vor începe să putrezească și să se agraveze, iar acest lucru nimic nu va atrage după sine bun.
  • Dezinfectanți Este important să se proceseze nu numai celula in sine, dar, de asemenea, paleti, barbells, alimentatoare, compartimentele de nisip. Pentru aceasta, o soluție de 2% clor și acid carbolic este perfect.
  • Paletul în cușcă este permis să proceseze mușețel pulbere și pyremum. Ele sunt pur și simplu turnat pe suprafața bazei cu un strat subțire, de sus deasupra hârtiei dense și cad nisip adormit.
  • Dacă vă păstrați casele de Zebra Amadin, ar trebui să aveți de transport și celule de carantină în arsenalul dvs. Pasărea nou achiziționat este la prima decontare în valoare într-un quarantiret pentru a evita posibile infecții de îmbunătățire într-o parte comună.
  • Alegerea unui loc optim pentru a se potrivi cu celule de păsări, este de dorit să acorde prioritate teritoriului prin fereastra de-a lungul peretelui. Soarele ar trebui să cadă pe pene de cel puțin 2-3 ore pe zi.
  • Zebra Amadins sunt foarte sensibile la schimbările de temperatură, astfel încât să aerisească încăperea în care există o celulă cu ptahi, este necesară îngrijirea. Ar trebui să fie urmărite în mod neașteptat că există necunoscute de alte animale de companie in apropiere de păsări – poate fi un serios de stres pentru Amadins.

  În condițiile de reproducere și de a pleca spre amadines zebră, a se vedea în continuare.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: