fiare de călcat cu aburi: caracteristici, subtilitățile de alegere și reparații

fiare de călcat cu aburi: caracteristici, subtilitățile de alegere și reparații

fier cu abur – nu de lux, ci un mijloc de luptă operațională cu muntele cozii. În calitatea sa, este mult mai eficientă decât tradiționalul „colegi“, precum și optimă pentru țesuturile delicate.

Caracteristicile principale

Netezirea șansele și pliurile pe tesatura atunci când se utilizează un fier cu abur se efectuează nu datorită contactului tălpii dispozitivului cu materia, ci printr-o pereche fierbinte. Un astfel de saparler de fier are în mod necesar lămpi de încălzire și presupune prezența rezervorului de apă. Apa din acesta din urmă se încălzește de la bronz (și cei datorită electricității) și se transformă în abur. Acesta este eliberat din gaura de pe talpa și acționează pe fibrele textile, îndreptându-le.

Datorită acestei caracteristici, dispozitivul cu excrement nu necesită o suprafață orizontală pentru funcționare și o activitate fizică excelentă. Evapingul poate fi efectuat pe greutate, iar rezultatul procesului nu depinde de greutatea fierului. Lipsa de contact dintre talpa fierului și suprafața țesăturii permite utilizarea unui dispozitiv pentru cele mai delicate produse – a minimizat riscul de pete, noi șanse, arsuri. În plus, fierul de abur este utilizat în mod optim pentru a netezi produse cu un decor complex, un număr mare de butoane. Este convenabil de a folosi un astfel de dispozitiv pentru un perdele învăluire și tul.

Temperatura pereche este atât de mare încât se descurcă chiar și cu o cârpă puternică, și demonstrează, de asemenea, un efect dezinfectant, distrugând bacteriile și virusurile. Un astfel de agregat este folosit nu numai pentru a elimina șansele, dar, de asemenea, pentru curățarea și dezinfectarea mobilierului tapițat.

Soiuri

Pe baza caracteristicilor de proiectare și funcțiile efectuate, următoarele tipuri de fiare de abur pot fi distinse.

 • Fier de călcat pentru orizontală cu o funcție matura verticală. Astăzi, cele mai multe dintre fiare au o funcție similară, dar scopul lor principal este calcatul tradițional, ceea ce presupune contactul a dispozitivului unic cu un lucru. În principiu, vertical cu ajutorul unui cuplu poate fi netezită cu o cârpă ușor mototolită.

 • Fier cu generator de abur. Aparatul are un alt nume – o stație de aburi, și este format din trei părți. Acesta este un cazan în care există o încălzire cafeniu și în care a turnat, cu alte cuvinte, aburul se formează apă în acest rezervor. Partea următoare este fierul, în aparență, nu diferit de obicei. Aceste elemente sunt conectate prin intermediul unui furtun prin care aburul este furnizat de cazan. Un astfel de dispozitiv este un potrivit atât călcare verticală și orizontală.

 • Generator de aburi. Are aceleași componente ca o stație de aburi. Cu toate acestea, cazanul este de obicei caracterizat printr-un volum mare și poate rămâne inclusiv pentru o lungă perioadă de timp. În loc de obicei fier – Diferite duze, perii. Furtunul este de obicei mai lung, deoarece dispozitivul utilizează un cazan de pardoseală.

Datorită puterii ridicate și diversitatea duzei, dispozitivul este comod de utilizat pentru netezirea perdele, textile, număr mare de lucruri, precum și curățarea de mobilier și covoare. Dezavantajele generatorului de abur sunt costul lor mai mare și incapacitatea de a utiliza pe o suprafață orizontală. Este demn de remarcat faptul că în prezent există generatoare de abur manuale, care sunt caracterizate în primul rând de compactitate. varietate specială a lor – abur wireless Generator de operare rutier de la baterii. Cu toate acestea, există un analog electric cu modurile de abur.

În cazul în care corpul dispozitivului este întotdeauna plastic, atunci talpa poate fi ceramica sau teflon. Aceasta afectează greutatea dispozitivului și funcționalitatea acestuia.

Evaluați cele mai bune modele

Potrivit comentarii de la clienți și a cererii în magazine aparate electrocasnice, cele mai bune pot fi numite fiare de călcat cu abur de branduri astfel cum ar fi Philips, Vitek și Tefal. Luați în considerare cele mai cunoscute modele de abur din fiecare dintre firme.

Pentru uz intern, puteți alege un model de Philips GC 1029. Design elegant, unic ceramică și cablu lung – Aici sunt evidente avantajele dispozitivului. Fierul este echipat cu un sistem automat de închidere și auto-curățare, precum și o funcție de abur. Power – 2000 W, destul de mare, care nu va fi prea economic, dacă călcarea hainei rareori și în cantități mici. Costul mediu – de la 2500 la 3.500 de ruble.

Un model mai puternic (2400 W) este modelul aceluiași brand Philips GC 3569. Nu numai puterea, ci și un rezervor de apă mai volumetric (400 ml) va permite utilizarea unui fier mai lung, dar pentru a produce călcat – mai repede. Viteza și volumul alimentării cu aburi și impactul aburului în acest model depășesc aceiași parametri comparativ cu cea anterioară. Curățenie ceramică, cordon lung. Costul unui astfel de model ajunge la 5000-6000 de ruble.

Model Philips GC 4521 Are mai multă greutate, dar se ocupă mai bine cu șanse puternice, o cârpă groasă. Acest lucru se datorează acoperirii de titan a tălpilor de fier și o lovitură mai puternică de abur. Puterea dispozitivului este de 2600 W, în timp ce are o duză suficient de subțire, datorită căreia îi dăunează cu ușurință lucrurile copiilor, haine cu o mulțime de decor, butoane. Sistemele automate de închidere și de auto-curățare fac ca unitatea să fie mai convenabilă. Costul mediu este 5500-9500 ruble.

Linia de produse a mărcii Vitek este destul de diversă, dar modelul merită atenție VT-1234. Pentru o sumă foarte modestă (costul dispozitivului este de aproximativ 2.000 de ruble), utilizatorul primește o unitate funcțională cu o talpă ceramică, un feribot puternic și o funcție de impact cu abur, precum și echipate cu sisteme de auto-curățare și auto-curățare de la scară. Dispozitivul Tefal GV5246 are o oportunitate mai mare, care nu este surprinzătoare, deoarece este o stație de abur. Capacitatea de construcție – 2135 W, există un regulator de putere cu abur. Talpa din ceramica metalică este optimă pentru țesuturi dense. Costul este destul de democratică pentru aceste dispozitive – 8.000 ruble.

Cum de a alege un instrument?

Când alegeți, trebuie să evaluați modelul dorit pentru mai multe criterii.

Putere

Rata de încălzire a bronzului, cantitatea și volumul perechii formate, precum și consumul de energie electrică depinde de putere. Cu cât sunt mai puternice zece încălzesc apa, va fi aburul mai puternic. Pentru uz casnic, optimul este dispozitivul cu o capacitate de 1800-2000 W. Mai puternic va forma un flux de abur excesiv de puternic, care este irațional. Mai puțin puternic – nu se va descurca cu netezirea groasă sau grosieră.

Volumul rezervorului

Acest indicator determină durata generației de abur. Decât este mai puțin, intervalul de timp mai mic poate funcționa. De regulă, dispozitivele cu o funcție de excitare sunt echipate cu un rezervor de 200-250 ml, astfel încât să poată dispare continuu lucrurile timp de 10-15 minute. Generatoarele de abur au un rezervor mai voluminos cu o capacitate de 1,5-2 litri. Acest lucru le permite să lucreze fără întrerupere timp de 1-2 ore.

Presiunea presiunii de presiune

În modele mai simple, aburul este produs cu aceeași forță, în timp ce în dispozitive mai scumpe puteți regla puterea de abur. Aceasta este o caracteristică foarte utilă, deoarece vă permite să vătămați șansele de intensitate diferită. Pentru covorașii densă și puternică, este folosită în mod corespunzător funcția unei greve termice. Aceasta implică ieșirea unui flux puternic de abur în cantități mari într-un interval de timp scurt. Pentru comparație – dacă în medie, 70-80 g de frunze de abur pe minut, apoi cu o grevă termică, este generată în același timp și este produsă până la 130-150 g.

Acești parametri sunt cu toate acestea, ar trebui să acordați atenție altor posibilități de fier abur. Util poate fi numit un sistem de legare. În cazul în care dispozitivul este echipat cu un astfel, atunci lucrurile vor fi protejate de riscul de a fi udate de condens. Dacă există un indicator al cantității de lichid din cazan, precum și funcțiile de auto-deconectare a dispozitivului în timpul lipsei de acțiune pentru 20-60 secunde, este posibil să se reducă riscul de supraîncălzire a Tan și de ieșire dintre ei.

Unele dispozitive permit pentru a suplimenta apa la rezervor numai atunci când acestea sunt deconectate de la sursa de alimentare. Acesta poate fi incomod dacă trebuie să încercați rapid un număr mare de lucruri.

În unele dispozitive permis să umple doar un lichid special, în timp ce în altele – și apa obișnuită. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că acesta din urmă poate provoca formarea de scară în dispozitivul. Parțial preveni acest lucru a permis o funcție specială – un sistem de curățare la scară.

Dacă contactarea talpa fierului de călcat cu o cârpă ar trebui să de contact, trebuie acordată atenție la caracteristicile primul. tălpi ceramice și de teflon sunt comune printre agregate de uz casnic. Avantajul este ușurința de alunecare, lipsa urmelor de pe materialul textil. Pentru uz personal, fiare de călcat cu acoperire ceramică sau teflon, acestea sunt destul de eficiente – acestea face față cu șansele. În cazul în care dispozitivul este instalat în aparat, ar trebui să evite căderea dispozitivului – o bucată de ceramică poate rupe în jos.

În cazul în care se presupune exploatarea mai intensă a stației de fier sau cu abur (de exemplu, într-un studio de cusut), atunci este de preferat să se acorde fier cu o talpă cromat. Se va face, de asemenea, cu tesut dens severe si sanse puternice, dar trebuie înțeles că un astfel de dispozitiv o va fi mai greu decât analogii descriși mai sus. Asigurați-vă că pentru a răsturna fierul de călcat și aprecia caracteristicile amplasarea găurilor pentru eșecul. Concentrația maximă a concentrației lor ar trebui să aibă în zona tălpii, astfel încât să poată fi ușor netezite scaunele din greu accesibile locuri.

Inainte de a cumpara, ar trebui să decidă cu privire la setul de fier cu abur. Există modele pentru care, în viitor, puteți cumpăra separat anumite detalii. Cel mai mare număr de componente sunt caracterizate prin dispozitive de podea.

Ei au multe duze. Cel puțin 2 va fi necesar – mai larg pentru netezirea lucruri mari și înguste. Este convenabil de a lucra pe zone mici, dispărând lucruri dificile pe lucruri Crow, cu o abundență de decor. Pentru țesături darous, de exemplu, un strat, este util pentru a obține o perie cu o schelă. Aceasta va ajuta la eliminarea poluării, îndreptați-o și a da direcția dorită pumse, îndepărtați firele.

Diferite cleme permit să facă rapid săgețile perfecte. Există, de asemenea, tipuri speciale de soiuri lor – clipuri perie. Un alt accesoriu recomandat pentru generatorul de abur – Stand pentru haine. Ea seamănă cu umeri. Pentru mai multe lucruri grele, este de dorit să se utilizeze rack-uri duble, acestea sunt mai durabile. Ei bine, în cazul în care dispozitivul are un acostament de protecție. Rata de ieșire a aburului, cum ar fi temperatura, este un risc ridicat, atât de mare obtinerea o arsură. Dacă sorb, ar putea fi nevoie de suprafețe de lucru orizontale (de exemplu, atunci când colierele, manșete), de aceea este de dorit să cumpere o placă specială.

Cum să-l folosească?

Înainte de a utiliza aparatul, trebuie să se toarnă un lichid special sau apă în rezervor de fier, numai după aceea trebuie să fie inclus în priză. Nu ar trebui să direcționeze imediat un jet de abur pe lenjerie de corp, este mai bine să abur cu eliberare mai întâi (prima parte) și abia apoi începe călcarea. După ce procesul este, ar trebui să se scurgă reziduurile lichidului din rezervor, schimbați poziția în modul „fără abur“ și depozitați dispozitivul vertical. Acest lucru va împiedica reziduurile reziduale de fluid pe talpa de ioni.

Utilizați fierul de călcat cu aburi este ușor, principalul lucru este să citiți mai întâi manualul de instrucțiuni și urmați-l. Este important să se ia în considerare caracteristicile țesutului, selectarea modului individual de călcat pentru fiecare tip. Înainte de fiecare aplicație, este util pentru a inspecta dispozitivul pentru defalcări, și înainte de prima înscriere – asigurați-vă că corespunde tensiunii de rețea la puterea dispozitivului.

detalieri posibile și eliminarea acestora

Ca orice dispozitiv, abur de fier este predispus la defecțiuni. Printre cele mai frecvent intalnite, este posibil să se distingă următoarele probleme.

electrolitica elementară

Ca regulă, fisuri sau uzuri-l în locuri de răsturnări de situație – în apropiere de furca sau la intrarea în conectorul dispozitivului. De obicei, o astfel de defecțiune se manifestă printr-o clipă periodică a becului și poate să nu apară întotdeauna. Similar „linking” înseamnă că există oxidare a terminalelor din cauza lipsei de contact regulat.

O problemă mai gravă cu firele de hrănire este un scurtcircuit. Provoacă uzura stratului izolator datorită frecării firelor. Puteți ghici o închidere scurtă pe un bumbac scurt scurt și apariția unui miros specific de cabluri de arzător. Datorită supratensiunii în rețea în timpul scurtcircuitului, de regulă, celelalte aparate electrice incluse în rețea sunt deconectate. În majoritatea cazurilor, reparația implică o deschidere a capacului din spate al fierului. După aceea, veți descoperi că cablul de rețea este împărțit în 3 fire. Când purtați izolare, este restabilită. Dacă problema este cauzată de oxidarea terminalelor, acestea trebuie să fie șterse.

  Defalcare pe bronz

  În dispozitivele moderne, o astfel de neplăcere se întâmplă rar, deoarece zece este un element destul de fiabil și durabil. Dacă se rupe, este rațional să schimbați fierul decât cele zece. Verificați dacă defalcarea este conectată cu o defecțiune a elementului de încălzire după cum urmează – porniți fierul și uitați-vă la „comportamentul” becului. Dacă arde, dar talpa dispozitivului rămâne rece și a rupt cu adevărat cei zece. Astfel de diagnostice devine posibil datorită faptului că indicatorul luminos este conectat la elementul de încălzire.

  Termostat de eroare

  Termostatul în majoritatea cazurilor este o roată mică, a cărei rotație vă permite să ridicați sau să micșorați încălzirea fierului până când arborele este complet dezactivat. Pentru ei, dispozitivul este fixat cu un colț cu manșon sau oțel, la caz – cu ajutorul clemelor. Roata este efectuată din două plăci metalice sudate având coeficienți de extensie liniară diferită. Când este încălzit, placa globală este răsucite decât provocarea deschiderii rețelei și oprirea bronzului. Dacă termostatul este suspectat de o defecțiune, dispozitivul va trebui să dezasambleze complet. Deschideți cazul, examinați starea firelor. În starea off în poziția rece, acestea sunt închise. După evaluarea stării firului, puteți încerca să curățați și apoi să verificați din nou fierul.

  Curs de cusatura termica

  Potrivit statisticilor, există 40-50% din toate disfuncțiile de fier. umpluturi termice pot fi de 2 tipuri – de unică folosință (slab rezistă la o singură încălzire de până la 240 de grade, cu depasiri acest indicator, ei arde și fier necesită reparații) și reutilizabile (mai multe dispozitive moderne și sigure, cu piese bimetalice, astfel încât fierul este automat oprit cu încălzire extremă).

  Dacă „a zburat” o cusătură termică reutilizabilă, experții sfătuiesc să elimine nodul și să navigheze în lanț. Acestea din urmă se poate realiza prin reconectarea conductorii electrici care alimentează, prin aceea că cuprinde o tijă metalică sau împărți diferența.

  Defecțiune în sistemul de sipare

  Acest concept este un întreg grup de defecțiuni. De multe ori cu o sursă slabă de utilizatori cu abur eronat cred că problema cu generatorul de abur, dar, de fapt cauza acestei stări este poluarea tălpii fierului sau duza. De regulă, acest lucru se întâmplă atunci când se utilizează apă de la robinet. În cazul în care fluxurile de fier, sa oprit să dispară și chiar a început pentru a obține o rugina, e timpul să-l curățați de la scară.

  În cazul în care alimentarea cu abur nu este posibilă datorită stânga jos (în interiorul fier) ​​a butonului, va trebui să deschideți capacul din spate al aparatului. Pereche de pompe vor fi detectate sub capac. Prima dintre ele dă apă la pulverizatorul, în acest caz, el nu este interesat de master. Al doilea este responsabil pentru transport maritim de abur la talpa fierului. Este necesar să-l extrage, în partea de jos a pompei vei vedea mingea lipirea la partea de jos a camerei de pompare. El se dovedește sub influența la scară. Această minge ar trebui să fie turnat în interior, după care se colectează fierul de călcat.

  Recenzii

  recenzii bune Ia un Philips GC 1029. Utilizatorii nota ușurința de utilizare, cuplu de bună calitate. Grație acestui fapt, fierul este optim adecvat pentru țesuturi dense sau îmbrăcăminte crescut. Momentan nu sunt recenzii pe internet, în cazul în care cumpărătorii vorbesc despre prezența bavuri pe talpa. Cu toate acestea, o astfel de fier poate fi înlocuit în centrul de service al producătorului. recenzii bune Gets și modelul Philips GC 3569. Este numit mai puternic comparativ cu cel precedent, cu toate acestea, dispozitivul nu are un sistem de alimentare cu auto-putere care majoritatea utilizatorilor sunt văzute ca un minus semnificativ.

  O mulțime de feedback pozitiv colectat un model de Philips GC 4521. Trebuie avut în vedere faptul că costul dispozitivului este destul de mare. Cu toate acestea, cei mai mulți cumpărători spun că fierul este în valoare de acești bani. acoperire de titan este încălzit rapid, alunecă bine și se descurcă cu șanse puternice, lucrurile copleșit. Cei care sunt în căutarea de fier ieftin, dar funcționale ar trebui să acorde o atenție la VITEK VT-1234. Potrivit recenzii de utilizator, aceasta include toate funcțiile necesare, și, de asemenea, are un fir lung și un design elegant.

  Cum de a alege un fier de călcat cu aburi, uita-te în următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: