Cum de a organiza și menține ordinea în bucătărie?

Cum de a organiza și menține ordinea în bucătărie?

Curățați bucătărie – garanția sănătății întregii familii. Gazda nearean în alimente nu va cădea murdărie aleatoare. Pe o bucătărie curată și sistematizate, este plăcut să gătească – feluri de mâncare sunt utile, frumos și apetisant. Pentru conținutul ordinului în bucătărie de orice dimensiuni sunt multe trucuri. Cu privire la modul de a descompune totul pe rafturi și nu uita nimic, cum să mențină o ordine bine organizat într-o cameră cu un număr mare de lucruri și tehnici, să vorbim în acest articol.

Principii de curățare

Bucătărie – un loc special in casa, este aici, care conține o mulțime de obiecte mici, tot felul de ustensile de bucătărie, echipamente, produse alimentare – legume, crupa, condimente. Nu orice gazda se poate lauda cu dimensiuni solide din această cameră importantă. Deci, întregul volum nesfârșit de lucruri trebuie să fie organizate în mod corespunzător chiar și într-un spațiu mic.

Astăzi sistematizării accesorii de bucătărie ușor.

Puteți găsi o mulțime de dispozitive de fixare pentru vânzare care vă permit să compacteze un număr mare de articole pe o suprafață mică. Există, de asemenea, propriile idei, dispozitive create de propriile lor mâini, fiecare gazda are un cuplu de o astfel de know-how-ului.

Deci, să vorbim despre cum să înceapă curățarea în bucătărie. În mod ideal – cu stare bună. reparații moderne proaspete este un stimulent puternic pentru achiziționarea de toate ustensilele de bucătărie, ajutând gînditor și systemarize fiecare lucru. Dar puteți dota spațiul într-o formă existentă.

Pentru aceasta va oferim următorul algoritm de curățare.

 • Scapă de toate suplimentare dobândite ocazional, dar nu este utilizat în practică bucătărie. Din păcate, arunca tehnica rupt, rasfatata ustensile.
 • aspect critic pentru a inspecta toate suprafețele (blaturi, pervaz), să le elibereze de lucrurile acumulate.
 • Surprinde toate articolele pe funcții și le găsesc locuri confortabile. Ar trebui să ia în considerare regula triunghiului – aragaz, spălarea, frigiderul. Totul trebuie să fie la îndemână – uscătorul pentru feluri de mâncare sunt situate deasupra chiuvetei, lângă soba plasată oale și tigaie de prăjire.
 • Restul obiectelor de bucătărie (feluri de mâncare, cereale, condimente) sunt, de asemenea, plasate în ordine sistemică strictă în locurile de stocare constantă.

Mobila pentru depozitarea ustensilelor de bucătărie mai bine închisă dobândește. Pentru ca camera să arate curat, numai elementele de decor pot rămâne în vedere, vase de fructe, rezervoare frumoase cu condimente.

  Dacă spațiul de bucătărie permite, tehnica poate fi setată pe o suprafață de lucru suplimentară echipată cu prize pentru a fi întotdeauna la îndemână. În condiții înghesuite, un prăjitor de pâine, o mașină de cafea, un blender, o combinație depozitată pe rafturi și rafturi, obtinerea de fiecare dată și stabilirea unei alte utilizări.

  Citește mai mult  Mop de la producător roșu pisică

  Organizarea stocării corespunzătoare

  bucătării moderne pot fi comandate cu sisteme gata făcute pentru stocare de sistem, cum ar fi „Magic Corner“, Dulapuri retractabile, Cargo Platouri, Cutii pentru legume. În cazul în care mobilierul este standard și a dobândit mult timp, este de asemenea ușor de a alege tot felul de containere, suporturi, coșuri – este suficient pentru a vizita departamentele comerciale specializate și să aleagă dispozitive convenabile, bazate pe dimensiunile rafturi.

  Luați în considerare mai în detaliu modul în care se poate dota bucătărie, astfel încât se pare ca un elegant și de fapt, golească, dar tot ceea ce este necesar în etapa de accesibilitate.

  Sortarea lucruri pe categorii

  Pentru comoditate, camera ar trebui să fie împărțită în zone cu umplutură tematică.

  Spălat

   După cum poate fi funcțional, este folosit spațiul din jurul spălat:

   • La capătul inferior al chiuvetei, aveți nevoie pentru a pune o găleată și saci de gunoi pliate, produse chimice de uz casnic, perii+
   • Un uscător de feluri de mâncare sunt instalate deasupra chiuvetei+
   • Un suport de prosop este fixat pe pereți, un dozator de săpun lichid, un dispozitiv de burete

   zona de gătit

   Ca o regulă, este situat în apropiere de placa. Pe rafturi sau în canapele închise, sunt necesare ustensile pentru gătit.

   • Oale și skille. Ei aloca rafturi vrac fund de Tumb închise. Pentru cei care preferă să păstreze acest tip de feluri de mâncare deschise, există rafturi metalice elegante, rafturi și suspensii. Este convenabil de a folosi tubul de colț pentru o ustensilelor majore – există o mulțime de spațiu liber în ea. Datorită sistemului „Magic Corner“, cratițele din adâncurile unghiului sunt livrate instantaneu.
   • Cuțite pot avea locul lor pe standul instalat pe blatul de lucru. Pentru cei care preferă să păstreze toate suprafețele libere, există benzi magnetice. Acestea sunt fixate pe perete și au cuțite în ordine crescătoare.
   • Seturi pentru gătit – Shimovka, miezul nopții, lame, alb, suspendate pe perete folosind atașamente speciale.
   • Pe perete puteți găsi un loc pentru tăiere fie ascunde-o în cea mai apropiată cutie.

   Zona de depozitare

   Bucătăria poate conține tot felul de boluri, tot ce aveți nevoie pentru conservarea sezonieră, mâncăruri suplimentare pentru oaspeți. Tot ce nu este folosit zilnic, se ascunde în colțurile îndepărtate ale setului de mobilier.

   Produsele din zonă

   În plus față de produsele depozitate în frigider, legume, cereale, condimente, sare, zahăr, ceai și cafea poate fi la temperatura camerei. De-a lungul timpului, toate aceste produse pot strica de la evaporarea umedă, astfel încât acestea sunt mai bine să le pună la îndepărtarea maximă de la spălare.

   Citește mai mult  Alegeți perii pentru curățare

   Electrocasnice

   Bucătăriile moderne sunt suprasaturate cu aparate electrice, trebuie să stocheze undeva. Toată lumea rezolvă această sarcină în felul său, totul depinde de posibilitățile spațiale ale camerei:

   • Pentru conținutul aparatelor electrice, se distinge un lucru suplimentar de lucru, uneori pentru fiecare tip de tehnologie, nișe sunt echipate+
   • ascunde tehnica în sertarul de smulgere a cabinetului de jos, să-l după cum este necesar+
   • Pentru un număr mare de echipamente de bucătărie alocă tot rack-ul întreg.

   Sistem de marfă

   Rafturi confortabile de retractare îngustă vă permit să sistematizați bucătăria. Ele pot conține sticle, produse chimice de uz casnic, mirodenii și alte lucruri mici. Toate elementele puse într-un rând sunt clar vizibile și au acces gratuit.

   Utilizați recipiente

   Tăvi, recipiente, cutii și coșuri vor ajuta la sistematizarea unui număr mare de bucătării și produse. Oferim mai multe sfaturi.

   • Croaziere și mirodenii. Dacă ei trebuie să le păstreze pe un raft convențional, pentru cereale și mirodenii este mai bine să alegi băncile pătrate, ele sunt mai specifice și permit maximizarea spațiului. Pentru ușurința utilizării, este de dorit să puneți recipientul într-un rând. Opțiunile de depozitare pot fi diferite – un dulap separat, un sistem retractabil de încărcătură, suspendat pe tăierea containerelor decorative, o fabrică de organizator metalic sub formă de rafturi de plasă localizată cu accesibilitate maximă la bănci.

   • Tacâmuri. Ele pot fi păstrate într-un stand special cu diviziuni, plasând direct pe bara de lucru. În timpul meselor, un astfel de container este transferat convenabil la masa de mese. Pentru cei care nu își pot permite să ocupe suprafața de lucru, au fost dezvoltate tăvi funcționale pentru sertare, ele au un loc nu numai pentru tacâmuri, ci și pentru alte ustensile mici de bucătărie.

   • Fructe si legume. Pentru ei, este convenabil să se folosească tăvi de lemn, plasă sau coșuri fără capace, deoarece este necesară o ventilație bună. Dar unele hostesse stochează legume în recipiente din plastic transparente, în care conținutul este ușor vizualizat, este doar merită să deschideți un dulap sau un tumbar unde sunt stocate.

   • Lucruri mici. Pentru ei, au fost dezvoltate divizoare speciale care pot fi echipate cu un sertar de scoatere sau o cutie detașabilă obișnuită.

   Aplicarea titularilor și cleme

   Titularii și clemele sunt necesare în special pentru bucătării mici, contribuie la redirecționarea o mulțime de elemente utile pe pereți, eliberând astfel suprafețele de lucru.

   Mare plus este faptul că toate aceste lucruri sunt în acces ușor, literalmente în fața ochilor tăi.

   • Este foarte convenabil de a folosi șine pentru conținutul de rafturi suspendate cu condimente, placi de taiere, dispozitive de tăiere și multe maruntisuri mai dorite.
   • rafturi metalice miniaturale cu cârlige și suporturi pentru fixarea pe pereți, care găzdui un număr mare de articole de bucătărie.
   • Există modele mici, prosoape de hârtie exploatație, Üllés și pachete.
   • titularii convenabile pentru pahare de vin și sticle.
   • Designs, sistematizează acoperă dintr-o cratiță poate fi desktop sau suspendate, care sunt atașate la perete sau ușa dulapului (din interior).
   Citește mai mult  Forganizatori pentru toaletă: Ce sunt și cum să o faci singur?

   În departamentele de cumpărături specializate puteți găsi clipuri și suporturi pentru toate ocaziile.

   Alte Lifehaki

   Luați în considerare ce trucuri suplimentare vor ajuta șederea în bucătărie pentru a face cel mai confortabil cu putință.

   • Consiliul de înregistrări pentru. Puteți înregistra orice memento-uri – o listă de produse, rețete, comenzi de uz casnic.
   • rețetele favorite sunt situate pe frunze adezive de la ușa din interiorul dulapului, acestea sunt ușor de îndepărtat și lipite spate.
   • În bucătărie este convenabil de a folosi un stand rotativ. Pe desktop-ul conține elementele necesare de uz casnic. Tabelul cina este expus pentru acces rapid la feluri de mâncare obișnuite.

   Cum să localizați tacâmuri și mâncăruri?

   Am examinat în detaliu în cazul în care Panul de prăjire poate fi localizat și tigăi, precum și tacâmuri. În ceea ce privește plăcile și cupele, își ocupă locul în mai multe zone de depozitare. Șasiul este plasat pe uscător în zona chiuvetei. Când oaspeții vin, dispozitivele de zi cu zi nu pot fi suficiente.

   Stocul de plăci și pahare sunt îndepărtate pe rafturile de mobilier închis, astfel încât nu la praf.

   Deoarece mâncărurile de oaspeți sunt utilizate de multe ori, este determinată în dulapuri și canapele îndepărtate.

   Cum să păstrați ordinea?

   Pentru a crea o comandă perfectă și confort în bucătărie, veți avea nevoie de mult timp.

   Toată lumea trebuie să fie descompusă pe containere speciale, coșuri, tăvi, recipiente și trimiteți la zonele evidențiate pentru acestea.

   După ce a făcut această lucrare titan o dată, mai departe de menținerea ordinii nu va avea nevoie de mai mult de 15 minute. Pentru aceasta, după fiecare gătire urmează:

   • Spălați vasele utilizate+
   • Îndepărtați totul în dulapuri și dulapuri, eliberând suprafața bucătăriei+
   • Curățarea înseamnă plimbarea în jurul spălării și a lui Kafel în jurul ei+
   • Ștergeți soba.

   Principalul lucru nu este de a lăsa curățenia mai târziu, pentru a vă învăța să curățați imediat, după fiecare pregătire și masă. Apoi, bucătăria va fi plăcută să intre în orice moment al zilei.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: