Cum pentru a curăța în mod eficient o oală arsă din oțel inoxidabil?

Cum pentru a curăța în mod eficient o oală arsă din oțel inoxidabil?

În fiecare zi, toată lumea se pregătește ceva în bucătărie. Pentru micul dejun – terci, pentru masa de prânz – supă, pentru cina – friptura. ustensile din oțel inoxidabil sunt foarte populare și este în fiecare casă. Cu siguranță, cel puțin o dată în viața mea a ars terci sau orice alt fel de mâncare. Frecați de bucătărie după un astfel de probleme nu este atât de ușor. Dar dacă știi secrete mici, puteți ușor și rapid întoarce orice feluri de mâncare fosta strălucire și curat.

Care sunt poluarea?

Alegerea unui feluri de mâncare pentru bucătărie în care veți găti, mai întâi de toate, să acorde o atenție la calitatea materialului din care este făcută o tigaie sau tigaie. În plus, practic și durabilitate.

Vasele din oțel inoxidabil, în orice moment el a fost foarte popular, și nu sunt explicate destul de motive pentru aceasta:

 • În primul rând, acesta este un aspect atractiv.
 • În al doilea rând, este un material de înaltă calitate și sigur, care nu distinge diferitele substanțe nocive în timpul gătitului.
 • În al treilea rând, într-o astfel de feluri de mâncare este foarte convenabil și rapid de gătit, deoarece se încălzește aproape instantaneu.

Orice ustensile de calitate, inclusiv oțel inoxidabil, se confruntă periodic de poluare gravă. Desigur, dacă pentru mâncăruri monitorizează cu atenție, nu ar trebui să existe probleme grave. Dar în viață se întâmplă orice.

Cei mai mulți proprietari, în special doamne uitate, uită foarte des că terciul sau supa se pregătesc pe placă. Ca rezultat, vasul se rostogolește, începe să ardă, iar toate acestea sunt extrem de reflectate în strălucirea și puritatea tigaiei.

Când porridge sau arsuri de gem, partea de jos a panului nu este atât de ușor de spălat. De la Nagara, care este adesea formată pe pereții veselă din cauza focului puternic sau din alte motive, nu doar să scape de.

Dacă încercați să faceți totul bine, atunci calea ta va străluci întotdeauna curățenia, și nici o poluare nu este teribilă.

Decât spălarea?

O dată pe mâncărurile preferate, care este încă o jumătate de oră în urmă, apar contaminanți oribil, apare întrebarea – cum să o spălați, cum să curățați. Curățați tigaia de la Prigor prin orice mijloace că într-o gamă largă sunt prezentate în magazine cu substanțe chimice de uz casnic.

Dacă decideți să profitați de fondurile profesionale, luați în considerare câteva nuanțe importante, datorită căruia nu veți reveni numai la puritatea mâncărurilor, Dar nu să-l strici în cele din urmă:

 • Agentul de curățare chimică este mai bun pentru a alege nu pulbere. Particulele unui astfel de agent abraziv pot lăsa zgârieturi pe suprafața tigaiei, după care aspectul său nu va fi atât de impecabil+
 • Preferați unelte de gel sau lichid. Înainte de ao cumpăra, asigurați-vă că ați învățat instrucțiunile pentru a vă asigura că acest mijloc poate spăla cu adevărat tigăi în care se pregătesc alimentele+

 • răzuitoare, perii grele, spongiile metalice – este mai bine să refuzați. Bineînțeles, ei vor ajuta la scăparea rapidă și eficientă de contaminanți serioși pe feluri de mâncare, dar în același timp vor lăsa zgârieturi pe suprafața ustensilelor de bucătărie+
 • Înainte de a continua să curățați tigaia cu un instrument diferit, uitați-vă la instrucțiunile pentru a face totul corect. Curățarea se efectuează exclusiv în mănuși, dacă nu doriți să strici pielea delicată a mâinilor+
 • Lucrați numai cu un burete moale. În nici un caz nu folosiți un burete pe care îl spălați mâncăruri. Pentru a curăța cratiul și tigaia trebuie să fie un burete separat.

Clar cum să curăț rapid rapid?

Pe lângă faptul că puteți curăța cu ușurință cratiță arsă cu ajutorul unor substanțe chimice speciale de uz casnic, puteți face acest lucru cu alte metode. La domiciliu, cu ajutorul unor instrumente improvizate, vă puteți întoarce cu ușurință feluri de mâncare din strălucirea inițială și puritatea.

Uneori, în partea de jos a feluri de mâncare sunt arse bucăți de alimente, care nu sunt plecate de agentul de spălare a vaselor de obicei. În acest caz, vă veți salva Cea mai obișnuită sare, care este întotdeauna în casă. Umpleți partea de jos a feluri de mâncare cu apă rece și se lasă timp de o jumătate de oră. După aceea, scurgerea apei, se toarnă tot ars, ceea ce este pe partea de jos a sării obișnuite. În această formă, lăsați-o cratiță de două ore. După ce trebuie să se spele chiar lângă sare, ușor frecarea în interiorul vaselor. Aici veți vedea toate piesele arse de alimente vor dispărea cu ușurință.

Fiecare amantă modernă folosește în mod activ oţet nu numai în prepararea unor feluri de mâncare, dar, de asemenea, pentru diverse produse de curățare. De exemplu, o oțet de masă simplă, pe care mulți oameni le place să mănânce cu găluște, se asigură că cratițele din Gary.

Confecțiile contaminate trebuie să se topească o oțet cu tacâmuri, dintre care procentul nu depășește 9% și se lasă în această formă de două ore și chiar mai bine pentru trei. După ce trebuie să fuzionați și să o spălați cu mijloacele obișnuite.

Dacă contaminarea este prea puternică, adică o altă modalitate simplă, dar eficientă. Ai nevoie de tine din nou Oțet, pe care, de obicei, refuză salatele. Oțetul Poltakan trebuie să se toarne în mâncăruri contaminate și să frece o jumătate de bucată de săpun obișnuit de uz casnic. După aceea, puneți o cratiță pe foc și se fierbe de-a lungul orelor. Chiar și poluarea severă vă lasă mâncărurile preferate și va străluci din nou cu o strălucire de puritate.

Uneori poluarea problemelor, cum ar fi Nagar, aparifică în afara vesela și le-au schimbat gelul obișnuit pentru spălarea vesela. Avem o metodă excelentă care ajută multe hostesse să facă față acestei probleme – acest lucru sifon.

Soda alimentară se confruntă cu ușurință cu diverși contaminanți. Aplicați o cantitate mică de sifon pe un burete și cu mișcări circulare, cu ușurință. Urmăriți cratița în interiorul și în exterior. Toată poluarea va dispărea direct în ochii tăi.

Dacă contaminarea este gravă din exterior, apoi înmuiați cratița cu o capacitate mare, astfel încât partea de jos a fost în soluția preparată. Diluează sifonul alimentar în apă și înmuiați fundul tigaiei, apoi curățați calea.

Uneori apare pe suprafața tigaiei, asemănătoare cu un curcubeu. Puteți scăpa de ele cu ajutorul oțetului, pe care trebuie să-l diluați în apă. Pe o jumătate de ceașcă de apă caldă – o lingură de oțet. În acest amestec trebuie să faceți un burete și ștergeți suprafața vaselor. Dacă nu există oțet în casă, dar există acid citric, atunci este posibil să curățați felurile de mâncare. De asemenea, adăugați o lingură la o jumătate de ceașcă acid citric, Așteptați dizolvarea completă și puteți continua să curățați.

Cum să aveți grijă de produse din oțel inoxidabil?

Pentru mâncărurile din oțel inoxidabil au nevoie de îngrijire specială. Dacă ați fi făcut corect, nu trebuie să petreceți câteva ore de timp prețios pentru a scăpa de poluare gravă.

De fiecare dată după gătit cina sau cina, spălați cu grijă cratița. Nu cruțați detergentul și clătiți bine mâncărurile atât în ​​interior cât și în exterior. În plus, amintiți-vă că astfel de feluri de mâncare trebuie spălate numai după răcirea completă, pentru a nu-și strica apariția ei în cele din urmă.

Încercați să nu spălați astfel de tigăi în mașinile de spălat vase, deoarece este adesea folosită temperatură prea mare. Produsele din oțel inoxidabil sunt mai bine să se spală în apă caldă folosind un burete moale și un instrument obișnuit pe care îl spălați în fiecare zi.

După ce spălați felurile de mâncare, Asigurați-vă că îl uscați cu un prosop moale. Dacă lăsați-vă o cratiță să vă uscați, atunci tobe pot în timp să se formeze în petele întunecate pe care le veți spăla cu dificultate.

Dacă doriți ca tava să strălucească și să strălucească, așa cum a fost în magazin în timp ce cumpărați, – există un mod eficient. Ia o mică felie de cartofi brute sau tocmai a crezut coaja și le cheltuiți pe suprafața vesela. Veți vedea cât de miraculos va străluci din nou și blobs.

Sfaturi și recomandări

Porrigul ars în dimineața – probabil, o astfel de situație este familiară pentru mulți dintre voi. În acest caz, micul dejun răsfățat strică starea de spirit, iar mâncărurile răsfățate, care nu sunt ușor de curățat, îmbunătățește în continuare efectul negativ. Sfaturile și recomandările specialiștilor vor fi utile pentru dvs .:

 • ars de terci sau gem ars – toate acestea afectează negativ puritatea mâncărurilor. Carbonul activ comun vă va ajuta să scăpați de o astfel de poluare. Cinci la șase comprimate trebuie să fie încoronate în pulbere, adăugați puțină apă pentru a obține un castru gros. Acest amestec trebuie să fie aplicat la zone problematice de feluri de mâncare și să plece de aproximativ treizeci și patruzeci de minute. După aceea, să pierzi un burete ușor și să se spele+

 • Multe hostess pleacă la fiecare ocazie. Sau vorbind altfel cafeaua de dormit. Poate fi folosit ca scrub de corp, precum și un instrument excelent pentru curățarea bucătăriei. Aplicați rămășițele cafelei sudate pe buretele umede și, fără presare, nu faceți toate poluarea+
 • Strălucirea primordială a mâncărurilor din oțel inoxidabil poate returna alcoolul de amoniac sau cartofii obișnuiți. De mai sus, am descris metoda folosind cartofi, care ajută la aducerea strălucirii. În plus, dacă umpleți cu o tavă cu apă, adăugați câteva picături de alcool amoniac la el și fierbeți totul timp de douăzeci de minute, va străluci din nou ca nou+
 • Sosurile scumpe din oțel inoxidabil întotdeauna atașate instrucțiuni pentru îngrijirea mâncărurilor. Nu o ignorați.

Dacă urmați toate regulile și recomandările descrise în instrucțiuni, acesta va contribui la extinderea semnificativă a duratei de viață a mâncărurilor și nu își pierde aspectul pentru o perioadă lungă de timp.

 • Întoarcerea strălucirii vaselor va ajuta trandafirul mărului verde obișnuit. Atare de suprafață, pereții pielii și va străluci din nou. În plus, dacă îndoiți curățarea într-o cratiță, adăugați apă și fierbeți în decurs de zece și cincisprezece minute, acesta va ajuta la economisirea vaselor de la poluarea ușoară+
 • pete care nu sunt spălate cu ajutorul unui agent de spălare a vaselor regulate, puteți elimina cu ușurință cu pasta de dinti. Aplicați o pastă pe o zonă de problemă, lăsați burete moale și feluri de mâncare să fie din nou perfect curate+

 • Petele de grăsime, care sunt formate în timpul coacerii în afara tigaie, sunt usor spalate cu mijloace speciale, care sunt în fiecare magazin economic. „Greasedels“ pentru bucătărie face față cu ușurință astfel de probleme. Dar, înainte de utilizarea lor citiți cu atenție instrucțiunile+
 • Calcinat Soda și simplu Săpun economic va ajuta sa scapati de poluare gravă. Tot ce trebuie să faceți este freca săpun pe răzătoare, se adaugă câteva linguri de ceai de astfel de suc, se adaugă apă și se fierbe cratiță timp de o jumătate de oră.

Cum se spală oțel inoxidabil cratiță-de la un acid alpinism în 30 de secunde, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: