Cum să curăț bijuteriile de la întunecare?

Cum să curăț bijuteriile de la întunecare?

Decorațiunile metalelor prețioase au fost și rămân la vârf de popularitate. Timp de multe secole, ele sunt considerate cel mai bun cadou pentru orice ocazie. În ciuda acestui fapt, cererea de bijuterii de înaltă calitate și rafinată rămâne ridicată. Nu numai că împodobește proprietarul, dar joacă un rol important în crearea unei imagini.

Reguli fundamentale

Aceste bijuterii au un dezavantaj semnificativ – rezistență scăzută la deteriorare și informare. Produsele sunt răsfățate în timpul șosetelor și pierd un aspect prezentabil.

În primul rând, metoda de curățare depinde de material, Din care inele, cercei, brățări, lanțuri, pandantive și alte elemente de stil.

Este demn de remarcat faptul că nu toate produsele pot fi spălate cu apă. De asemenea, nu este potrivit pentru produsele cu pietre.

Pentru a returna decorațiunile aspectului inițial, se utilizează o varietate de produse, de la compuși chimici la elemente care pot fi găsite în orice bucătărie.

Apoi, vom analiza o mare varietate de moduri eficiente de a ajuta la returnarea frumuseții de bijuterii și de a străluci.

Cum să curățați?

Metodele de curățare Decoratiuni depind de materialele din care sunt fabricate:

 • Produse din sticlă Și decoratiuni din plastic sunt rezistente la umiditate, datorită care pot fi curățate cu ajutorul apei obișnuite. Pentru un efect mai mare, se adaugă un pic șampon, gel de duș, praf de spălat, săpun lichid sau orice alt mijloc similar. Este necesar să se împartă chimice de uz casnic în apă caldă, rupe un pic la formarea de spumă groasă și va scufundați produsul în ele pentru un timp. După aceea, bijuteriile se spală cu apă, cu adaos de câteva picături de alcool amoniac. Această componentă va da strălucire de sticlă specială și strălucire+

 • Produse din plastic pot fi curățate cu șervețele umede convenționale. De asemenea, merită încercat șervețele pentru mașini de curățare. În cazul în care există elemente metalice de pe decoratiuni, este mai bine să apa de curățare a deșeurilor.
 • pentru actualizare Produse cu strasuri, Rodiu-acoperit, categoric imposibil să se utilizeze o soluție de săpun. El va afecta doar pietre, lăsându-i pete. Cele mai bune mijloace – amoniac. Pentru comoditate, puteți utiliza o baghetă de bumbac. În procesul de lucru, urmați starea subiectului. Dacă este necesar, repetați încercarea.

Decoratiuni din lemn

Decorațiile din lemn posedă estetică specială. Astfel de bijuterii nu pot fi curățate cu apă. Lichidul poate provoca daune ireparabile bijuterii. De la utilizarea detergenților și a altor substanțe chimice de uz casnic, este, de asemenea, necesar să refuzați. Single mod adevărat – tratamentul de suprafață cu materiale textile moi.

Se recomandă să nu amânați procesul de curățare a bijuteriilor din lemn într-o cutie lungă, ci să efectuați această procedură de fiecare dată după utilizarea bijuteriilor.

Piele

Acest material este utilizat în mod activ nu numai în fabricarea îmbrăcămintei elegante, ci și pentru producerea de bijuterii la modă.

Pentru a reîmprospăta decorațiile, trebuie să le ștergeți periodic cu o cârpă umedă și moale. De asemenea, se asigura că acestea nu sunt situate lângă dispozitive de încălzire, în caz contrar se usuca materiale în afară și singurul lucru care rămâne – a aruncat un lucru.

Metal

Pentru curățarea lor de metal sau aliaje metalice, se utilizează sifon alimentar obișnuit. Cu toate acestea, această componentă nu este aplicată în formă pură, ci ca o pastă:

 1. Gatiti instrument de casă foarte ușor. Este necesar doar să se amestece sifon cu apă la formarea unui casher gros.
 2. După aceea, compoziția este aplicată la decorarea și lăsați-o anumită perioadă de timp.
 3. Sub final, scula este spălat, iar încrederea produsului.

Această metodă va permite de a scăpa de întunecare și pete.

În cazul în care obiectul metalic poate fi curățat prin polizare, cretă grila folosit în formă pură sau dinți pudră de curățare. Aceste componente bugetare vor contribui la revenirea la decoratiunile.

Un alt mod de popular – pasta de dinti. Se aplică cârpei și curățați cu atenție suprafața produsului. Puteți folosi paste fără efect de albire.

Indiferent de alegerea tehnicilor de curățare, merită să ne amintim că la sfârșitul trebuie să ștergeți cu atenție decorarea. Altfel lucrul va acoperi rugina sau întunericul.

Placat cu aur

Decor cu pulverizare aur – un segment separat printre bijuterii, la care aveți nevoie de o abordare specială. Cercei placate cu aur, brățări, ceasuri, suspensie și alte produse au câștigat o mare popularitate datorită aspectului sofisticat și prețului accesibil. Decorațiile de calitate pe caracteristicile externe practic nu se disting de produsele din metale prețioase.

Curățați obiectele cu aur cu particule abrazive sau perii grele nu pot.

Moduri similare cu care pot strica pulverizarea. În acest caz, va trebui să arunce un produs sau să se refere la bijutier pentru a reaplica acoperirea.

Cea mai obișnuită modalitate este de a diminua decorațiuni în apa caldă de săpun și lăsați-le timp de 10-15 minute. Apoi luați-le, spălați din săpun și ștergeți cârpa moale.

Există, de asemenea, încă 2 modalități de a ajuta la aducerea frumuseții decoratiunilor aurite:

 • Nevoie Apă caldă și sodă alimentară. În soluționarea a două componente, este necesar să se las timp de aproximativ 5 minute. După timp, ele sunt bine umede și uscate. Mulți utilizatori de Internet remarcă faptul că acest lucru este un mod foarte eficient, după ce nu va avea nevoie de curățarea suplimentară. Dacă poluarea este nesemnificativă, ștergeți doar lucrul cu o cârpă umezită în această soluție+
 • Returnarea produselor Frumusețea inițială va ajuta amoniac. Pentru a pregăti soluția, avem nevoie de apă caldă și componenta de mai sus. Relația: 2 H L pentru 1 l apă.

Toate metodele de mai sus de curățare pot fi folosite pentru bijuterii cu pulverizare de argint.

Cupru

Experții declară că produsele din acest metal sunt populare timp de mai multe secole. În timpul săpăturilor arheologice, produsele vechi din cupru lor sunt încă găsite. Aceste elemente nu pot fi stocate într-o cameră cu umiditate ridicată.

Aceste lucruri sunt recomandate pentru a fi tratate cu un instrument special care protejează metalul de impactul negativ al factorilor externi.

Există mai multe moduri diferite de a curăța astfel de obiecte la domiciliu.

produse din cupru lustruit curate cu kerosen. Această substanță ștergeți bine decorarea și după curățarea materialului textil moale, cu o cantitate mică de cretă sfărâmată. În cazul în care starea de decor este plutitoare, o altă soluție va ajuta.

Pentru ao găti:

 • litru de apă curată+
 • Acid Sorrelic (30 gr)+
 • alcool medical (4 st l)+
 • Skipidar (3 st l)+
 • Toate componentele sunt amestecate+
 • Mijloacele care rezultă este șters cu bijuterii, după care culoarea bogată și strălucire va reveni la decorarea.

De la acvamarin sau opal

În curățarea acestor produse nu este recomandat să apeleze la diferiți detergenți, chiar și la cel mai moale și blând, cum ar fi șampon sau săpun. Astfel de obiecte se spală numai cu apă curentă. Pentru a spori efectul de decor, puteți lăsa într-un pahar cu apă la o anumită perioadă de timp. Nu uitați să se usuce.

Curățarea bijuterii cu turcoaz si perle artificiale

Este demn de remarcat faptul că elementele de mai sus nu sunt prietenoase cu componente chimice și substanțe agresive. De asemenea, ei nu ar trebui să Uita-te. Pentru curățare, acesta va fi suficient pentru a șterge bijuterii cu o cârpă. Pentru un efect mai mult este mai bine pentru a alege un material naval.

Pentru a prelungi durata de viață a decorații din perle cultivate în mod artificial, acestea sunt acoperite cu lac transparent (mijloace pentru unghii). Stratul subțire va proteja împotriva zgârieturilor și a altor influențe externe.

bijuterii Pearl

Cashitz de cretă și apă curată – un produs popular pentru produse de curățare cu perle de culoare rafinat. Pe materialul pe care trebuie să se aplice un pic mijloc și ștergeți ușor decorul. După curățare, obiectul se spală cu apă și ștergeți. In nici un caz, poate oțet și alte componente agresive.

Salvați strălucirea și rafinat Pearl Perle va ajuta la aceeași substanță ca și pentru perle – lac.

mijloace eficiente

Pentru a curăța bijuterii de înaltă calitate la domiciliu, sunt utilizate o varietate de mijloace, în funcție de materialul din care sunt făcute decoratiuni. Luați în considerare cele mai multe substanțe comune și eficiente.

Usturoi

Usturoiul este minunat pentru bijuterii de cupru actualizare. are nevoie de cap de usturoi să fie schimbată pe o sare de răzătoare și se adaugă soptesc Kashitz. Nu este necesar să se freca produsul. Instrumentul trebuie să fie aplicat la decorarea și lăsați-l timp de 5 minute. Sub final, lucrul este spălat cu jet de apă și se usucă.

Sare si otet

Componentele de mai sus vor ajuta să se întoarcă specii inițiale de cupru. Pentru soluția de care aveți nevoie de oțet 9%. Elementele sunt amestecate până paste. Dacă nu există nici oțet la îndemână, în schimb, puteți folosi suc de lămâie sau suc. Compoziția este ștearsă cu decor folosind un disc de bumbac sau o cârpă.

Ser

ser lactate poate fi, de asemenea, eficiente în a face cu întunecare și alte probleme. Pentru a prepara o soluție eficientă, va avea nevoie de un pahar de componentă principală și o altă sare de 25 cm (gătit). Mijloacele frecat decor. Nu uitați să urce produsul după curățare și freca.

metode universale

Puteți găsi compoziții speciale concepute special pentru curățarea decoratiuni din diverse materiale. Cu ajutorul lor, puteți extinde în mod semnificativ durata de viață de bijuterii. Înainte de a utiliza acest medicament sau că, asigurați-vă că pentru a citi instrucțiunile.

În cazul în care compoziția este destinată produselor din sticlă, nu este necesar să-l folosească pentru decoratiuni din lemn, cupru sau alte metale de curățare.

Prevenirea rasfatul de bijuterii și de îngrijire sfaturi

Mai ușor pentru a preveni problema decât după rezolvarea ei. Chiar și cele mai comune decor poate avea o valoare foarte mare pentru proprietar.

Pentru a-și păstra prezentabilă extern, speciile trebuie să fie urmate de reguli simple:

 • umiditate ridicată afectează în mod negativ aspectul produselor. Nu lăsați baia+
 • Parfumuri și lichide care conțin acetonă pot afecta decoratiuni preferate+
 • Magazin de bijuterii în cutii separate (în funcție de materialul din care este fabricat)+

 • Nu atingeți mâinile murdare lucru. În cazul în care pielea este aplicat pe piele, mai întâi așteptați până când este complet absorbit, și numai apoi se pune pe decor+
 • Curățați periodic curățarea+
 • În timp ce lucrează în jurul casei, scoateți bijuterii.

Dacă ascultați sfaturile afișate, decoratiunile vor servi proprietarul mai multor decenii, menținând în același timp aspectul original.

Despre modul în care pentru a curăța bijuterii din întunecarea, a se vedea în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: