Cum să curățați mașina de spălat cu acid citric?

Cum să curățați mașina de spălat cu acid citric?

Pentru ca mașina de spălat să servească de mult timp, este necesar să se îngrijească de ajutorul mijloacelor speciale care înmuiați apa și curățați părțile de la scară și raidul. Producătorii oferă o mulțime de produse specializate atât pentru a atenua apa și pentru a scăpa de scară. Aceste fonduri sunt scumpe, dar există analogi ieftine – remedii populare disponibile pentru cumpărare în magazine obișnuite. Unul dintre acești analogi este cel mai comun acid de lamaie. Intră în reacția cu sărurile și ajută la scăparea lor.

Curățați corect mașina

Înainte de a începe să curățați mașina de spălat cu acid citric, va fi necesară eliminarea tuturor poluării cu garnitură de cauciuc. Mai convenabil pentru a face acest lucru cu o cârpă moale. Este, de asemenea, necesar să vă asigurați că nu există lucruri în tambur, altfel riscați să le striciți – vor pierde culoarea.

Câte grame au nevoie?

Calculul cantității de acid trebuie să fie realizat, împingând din volumul mașinii de spălat.

De exemplu, în cazul în care volumul tamburului este proiectat pentru a încărca lenjerie de 3-4 kg, atunci va avea nevoie de aproximativ 60 de grame de pulbere. De exemplu, este de 3 pachete de ambalare de 20 de grame sau 4 ambalaje de ambalare 15 grame.

Dacă utilizați acid twigic, care este mult mai ieftin decât ambalat, puteți rula 3 linguri cu un diapozitiv. Dacă aveți o mașină de spălat mașină mai mare, trebuie să luați mai mult acizi. Pe volumul de 5 kg trebuie să rotiți 100 de grame.

Este foarte important să nu exagerați cu o lămâie și să calculați numărul corect. Amintiți-vă că excesul poate presupune o deteriorare a părților din cauciuc și plastic ale mașinii. Și, la o mare chagină, în loc să extindeți viața mașinii de spălat, veți obține rezultatul opus. În orice caz, experții sfătuiesc să nu adoarmă peste 200 de grame de acid citric la un moment dat.

Scăpa de scară

Scatter apare pe tana în procesul de spălare a mașinii și motivul pentru aceasta este apa de calitate scăzută cu săruri înalte. Există, de asemenea, un model: cu atât este mai mare temperatura de încălzire a apei – cu atât este formată scala mai rapidă. Dacă presupunem formarea unui strat gros de var, aceasta poate duce la deteriorarea spălătorul, mirosurile neplăcute sau devin pur și simplu imposibil de a rula programul de spălare. Acest lucru se datorează faptului că drojdia PETN acoperită poate să nu lucreze la capacitate maximă, pentru a încălzi apa la temperatura dorită, a împiedicat sarea depunerilor.

Etapa de purificare folosind set pulbere de acid citric prezentate în următoarele instrucțiuni:

 • Ananas nevoie pentru a umple compartimentul pentru pulbere sau direct în cuvă. Expertii recomanda utilizarea numărul un exemplu de realizare, deoarece, în acest caz, există nu numai curățarea tamburului, dar toate părțile prin care pulberea.
 • Următorul pas – alegerea programului de spălare. Pentru o mai bună funcționare a programului de acid citric trebuie să fie la o temperatură de cel puțin 60 de grade. Acest lucru este cel mai adesea un mod de „bumbac“, dar unele mașini de spălat oferă 60 de grade și în modul de sinteză. În cazul în care curățarea aparatului nu a fost făcută pentru o lungă perioadă de timp, este de dorit să se realizeze la o temperatură de 90 de grade. Programul trebuie să fie complet, cu toate ciclurile, inclusiv clătirea obligatorie și filarea.
Citește mai mult  Totul despre karcher mopbers

 • Alegerea unui program, puteți începe. La sfârșitul ciclului, dacă aveți posibilitatea de a vedea apă după scurgere, veți găsi particule de murdărie și sedimente care a făcut dificilă de a lucra aparatul.
 • Când lucrarea este finalizată, scoateți cu atenție garnitura de cauciuc pentru a verifica prezența derapare în ea. În cazul în care au rămas, trebuie să le eliminați și frecați banda de cauciuc cu o cârpă moale. Ușa este mai bine să lase deschisă și închideți-l după uscarea completă a dispozitivului.

Pentru a scala format cât mai puțin posibil, „Washingle“, se recomandă curățarea nu mai rar decât o dată un sfert.

Mijloace de miros

De multe ori un miros indous apare în mașina de spălat. Acesta este format din cauza urcare pe pereții din interiorul tamburului și alte detalii. Acesta poate fi atât depuneri de calcar și axele ciuperci, bacterii și mucegai. Procedura obișnuită pentru curățarea mașinii de spălat cu acid citric va ajuta să-l evite. În același timp, este destul de eficient de a utiliza o clătire intensivă ca mod suplimentar, în care toate particulele de noroi desprinse și fulgii sunt spălate.

La finalizarea clătire și după ce ați curățat totul în interior cu o cârpă moale, tamburul și elementul de încălzire va străluci ca nou, iar mirosul neplăcut va înceta să te deranjez.

În cazul în care mirosul nu dispare după curățarea lamaie, se recomandă să atragă un grad de alb convențional la procedura de purificare sau de alt agent de albire. Este nevoie să fie turnarea în cuvă, apoi activați modul de spălare normală, fără rufe la temperatură ridicată. La capătul tamburului trebuie să vă spălați cu apă simplă și frecați.

Adesea, pulberea de spălare a calității scăzute este adesea cauza mirosului dezgustător al unei mașini de spălat. Prin urmare, are sens mai atent, consultați instrumentele de spălare și alegeți doar un produs de calitate.

Recenzii

Nu fiecare gospodină va crede că acidul citric obișnuit este capabil să lucreze minuni și să aducă mașina de spălat într-o stare nouă. Îndoielii convinge adesea recomandările specialiștilor și revizuirilor altor gospodine. Aproape toate femeile care au ocazia de a compara acidul citric și instrumentele pentru combaterea scalei și a varului null de la producătorii bine-cunoscuți, preferați „Lemon”. Rezultatele utilizării sale au fost satisfăcute cu cele mai experimentate și în așteptare hostess.

După ce a studiat instrucțiunile de utilizare a acidului citric pentru a purifica mașina de spălat, de multe, pentru o lungă perioadă de timp, nu de gândire, au fost soluționate pe experiment. Cele mai multe mituit costul redus al procedurii, care rareori a depășit 30-50 de ruble.

Radded proprietarii și faptul că, după prima aplicare a fost posibil pentru a vedea rezultatul. Tamburul și elementul de încălzire a devenit curat cu sclipici metalic frumos, a dispărut complet sau a devenit mai puțin miros neplăcut. Energie electrică a devenit cheltuit mai economic, iar ciclul de spălare se va termina mai repede.

De asemenea, multe femei converg în opinia că Curățarea mașinii de spălat-mașină acidul lemonic îmbunătățește calitatea de spălare. lenjerie albă încetează să mai aibă o tentă gri, și colorate lucrurile la sfârșitul luminos de spălare și saturate. Hostess, care ia în considerare masina lor lansat în ceea ce privește formarea de scară în ea să rețineți că toate părțile au fost eliminate după a treia utilizare a acidului citric.

Ce altceva poate fi curățat?

Soda alimentară Majoritatea folosesc adesea ca un mijloc de curățare o mașină de spălat de mucegai. Ca o regulă, acumularea acestuia poate fi detectată pentru garnitura de cauciuc. De asemenea, urme de formațiuni fungice pot fi în compartimentul pentru praf de spălat. Înainte de a începe procedura, este necesar să se amestece pudra sifon cu apă în proporții egale. Această soluție trebuie să fie atenuate cu o cârpă de curățare și se freacă tamburul, etanșare tavă gumă și pulbere. Aceasta este o modalitate de a purifica aparatul de ciuperca, fără costuri speciale și efort fizic.

Soda calcinată actioneaza mai agresiv asupra sărurilor axiale, în comparație cu produsele alimentare. De aceea, în timp ce lucrează cu el este foarte recomandat să purtați mănuși de cauciuc. Contactul direct cu substanța poate provoca iritarea pielii.

Înainte de începerea purificării, este necesar să se amestece o parte a sifonului calcinat cu aceeași cantitate de apă. Amestecul rezultat este șters cu un tambur și o manșetă de cauciuc, apoi se lasă timp de 30 de minute. După acest timp, poluarea este îndepărtată cu un burete împreună cu soluția de sodiu. Funcționarea finală – Rularea regimului „Spălare rapidă” cu un tambur gol.

Citește mai mult  Cum să curățați lucrurile cu pielea?

Curățarea albă este un alt mod de a scăpa de depozitele de mucegai și de săpun. Pentru a începe, o sticlă de mijloace de 1 l se toarnă în tambur și să porniți cel mai lung mod de spălare cu cele mai înalte temperaturi. De regulă, este de 90-95 de grade. După încălzirea apei la temperatura maximă, trebuie să aveți timp să apăsați pe o pauză și să părăsiți mașina timp de 1 oră și după ce timpul pentru a continua spălarea. La sfârșitul acestui ciclu, trebuie să rulați aparatul pentru a doua oară în modul „Fast Wash“ și se spală la 30 de grade, în acest moment albeața rămasă va fi eliminată.

Clorul este conținut în alb. Cu toate acestea, în cazul în care are nevoie pentru a umple albul numărului de un litru, apoi, în cazul unui clor, este suficient pentru a adormi 1 cana. Trebuie avut în vedere faptul că clorul are un miros foarte ascuțit, și, de asemenea, reacționează cu săruri, subliniind cuplurile dăunătoare. În consecință, atunci când este folosit, va fi necesară pentru a deschide ferestrele și, dacă este posibil, ușa.

De obicei, curățarea clorul este combinat cu curățare acidă lămâie. În acest caz, eficacitatea procedură crește, lengerie spălate după aceasta nu este acoperit cu noroi. Utilizați această metodă recomandată nu mai des o dată la fiecare 2 luni, astfel încât să nu strice părțile mașinii.

Dacă ciupercile deja stabilite în interiorul mașinii de spălat, are sens să folosiți cupru viguros. Acesta este unul dintre vechile mijloace de combatere a mucegaiului în locurile de umiditate ridicată. Cupru viguros este o pulbere albastră în formă de cristal.

Este necesar să se pregătească o soluție în proporția de 30 de grame de vapori la 1 litru de apă. Preparatul preparat șterge manșeta și se lasă singuri într-o zi și apoi clătiți bine cu detergent și apă curată. Această metodă poate fi utilizată atât pentru soluția cardinală a problemelor deja existente ale formațiunilor fungice, cât și ca o preventivă.

Acidul sorrelic vă ajută să scăpați de mirosurile slabe și de depozitele de var. Remedierea adleep în tambur pe o spălare de 30 de minute. Suma trebuie calculată pe baza volumului mașinii de spălat, totuși, ca în cazul acidului de lamaie. Acid Sorrelic este mai puternic decât de lamaie, astfel încât timpul de expunere este mai mică, prin urmare, și cu suma pe care trebuie să fie atent.

Pentru a curăța mașina de spălat, puteți lua, de asemenea, 2 pahare de oțet obișnuit, se toarnă într-o mașină de scris și să includă cel mai lung modul de spălare la temperatura cea mai ridicată. Ca și în toate celelalte cazuri, lansarea „Washingle“ trebuie să fie efectuate fără lenjerie și nici detergenți. 5-6 minute după lansare, trebuie să faceți clic pe pauză și lăsați aparatul în repaus timp de o oră pentru „soching“, și apoi să completeze spălarea.

Remediul rămasă se recomandă la același nivel cu ajutorul unui mod de spălare rapidă. După scurgerea acestui ciclu, garnitura de cauciuc, tamburul și ușa din interior trebuie să fie șters cu apă acetic, adică, o soluție de apă și oțet în părți egale. Apoi, o cârpă moale pentru a șterge suprafața.

După procedura de curățare oțet, acesta poate rămâne un miros specific, care pot fi îndepărtate prin ventilație și / sau folosind o spălare inactiv suplimentar cu praf de spălat, cu adaos de aer conditionat pentru lenjerie.

Citește mai mult  Cum să curățați periculosul?

Sfaturi pentru îngrijire

În plus față de îngrijirea elementului de tobă și de încălzire, este necesar să se aibă grijă în mod corespunzător pentru alte părți și detalii ale mașinii de spălat. Acest lucru va ajuta la păstrarea aspectul ei frumos pentru o lungă perioadă de timp și va crește durata de viață.

Este necesar să se asigure că aparatul este instalat corect pe o suprafață plană orizontală, și a fost, de asemenea, conectat la alimentarea cu apă și energie electrică. În consecință, furtunurile și electrocabels nu ar trebui să fie deteriorate sau răsucită. Pe suprafața aparatului nu trebuie să se scurgă apa sau orice alt lichid.

Dacă petele au apărut pe suprafața cazului, acestea trebuie să fie îndepărtate cu ajutorul unui burete și detergent. În aceste scopuri, este destul de potrivit pentru un gel pentru spălarea vesela. O atenție deosebită trebuie acordată ușii, deoarece în fisurile din jurul acesteia există acumularea principală de murdărie. Pentru o purificare mai eficientă, puteți utiliza periuța de dinți veche.

După aceea, puteți continua să purificați compartimentul de pulbere în care rămășițele spălării și clătirii. Pentru comoditate, va fi mai bine să scoateți compartimentul de la mașină, cu condiția ca acesta să fie furnizat de designul său.

Filtru de curățare

După cum știți, în mașinile de spălat, mașina este un filtru, care este necesar pentru a preveni înfundarea furtunului de evacuare cu clustere de noroi și părul. Dacă filtrul este șters ocazional sau a neglijat această procedură, nu va fi un miros foarte plăcut. De asemenea, în acest caz, crește riscul de defecțiuni ale vehiculelor.

Experții recomandă curățarea la fiecare trei luni, adică o dată pe un sfert.

Pas cu pas acest eveniment poate fi caracterizat după cum urmează:

 • Mai întâi se scoate capacul panoului din spatele care filtrul este.
 • Este necesar să se ia orice vas sau alt capacitate, în care vor fi comasate lichidul de urgență.
 • Se scurge apa din furtunul de evacuare.
 • În unele cazuri, acesta trebuie să fie eliminate pentru o mai bună curățare a furtunului de evacuare.

 • Rețineți că furtunul de evacuare trebuie să fie gol înainte de a trage filtrul de la ea.
 • Este necesar pentru a elimina toate firele de păr, puful și alte impurități din filtru.
 • Nu uitați să se uite în gaura de filtru. S-ar putea sta murdărie și chiar elemente minore.
 • Curățați gaura.
 • Puneți filtrul în poziție.

acidul Lemonic distruge perfect mirosul și murdăria din interiorul mașinii de spălat. Cum pentru a curăța această tehnică? Puteți afla despre el din următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: