Cum să curățați mașina de spălat-mașină de la murdărie și miros?

Cum să curățați mașina de spălat-mașină de la murdărie și miros?

Mașinile de spălat moderne au devenit un mare asistent pentru gazde. La urma urmei, efectuarea de spălare a diferitelor tipuri de lenjerie și îmbrăcăminte în modul automat, ne salvează și timpul și puterea. Și multe specii de poluare deosebit de consumați și nu să se spele în nici un fel manual. Cu toate acestea, mașina mașinii are nevoie de curățare și îngrijire în timp util, deoarece părțile sale sunt în mod constant în contact cu apă, lucruri contaminate și detergenți.

Tipuri de poluare

Dacă mașina dvs. de spălat vă servește pentru mai mult de o lună și în mod regulat, sunteți folosit, puteți observa deja ochiul liber, modul în care zborul sau murdăria este acumulată pe unele părți. Ce este acolo pentru a vorbi despre asistenții credincioși care lucrează de mai mulți ani. Deși mașina mașinii ajută la salvarea lenjeriei și a îmbrăcămintei de pete și murdărie, nu este asigurată de decontarea și acumularea de diferite poluări în interiorul și în exterior.

Tipuri de poluare cu care vă puteți întâlni, având inspectarea mașinii de spălat:

 • Scurgeri albe sau galben. Astfel de urme lasă particule de detergenți sau o mașină de spumă de săpun pe corp. În multe cazuri, mașina de spălat este în baie, iar suprafața sa este în mod constant în contact cu feribotul și umiditatea. Acești factori conduc la formarea de urme din detergenți din caz. În plus, aspectul mașinii în sine se va deteriora semnificativ, o astfel de poluare în timp este în mare măsură intrarea în corp, ceea ce duce la îngălbenirea plasticului în sine. În plus, parcelele afectate de subteri de săpun dobândesc un miros neplăcut și pot fi acoperite cu mucegai.

 • Sări peste tambur. Se formează și se acumulează treptat pe suprafețele interioare ale mașinii de spălare datorită mineralelor și sărurilor conținute în apă. Cu cât rigiditatea apei de la robinet, cu atât mai activă în timpul spălării la temperaturi ridicate, substanțele minerale sunt evaporate, așezate pe pereții tamburului. Dacă un astfel de dispozitiv de ridicare nu este șters la timp și se stabilește tamburul în cantități mari, acesta poate duce chiar la o defalcare a unei mașini de spălat, stropind tamburul în timpul funcționării.
Citește mai mult  Cum pentru a curăța în mod eficient o oală arsă din oțel inoxidabil?

 • Imagini de detergenți în compartimentul de pulbere. Agenții de spălare nu sunt întotdeauna bine spălați din compartiment. In functie de forma si design, pulbere sau gel de spălare nu dizolvate pot fi înfundate în colțuri, formând o masă vâscoasă acolo. Cu șaibe ulterioare, astfel de acumulări pot crește. Pulberea de nesuportat poate distruge încet piesele din plastic ale compartimentului, în plus, în astfel de locuri, matrița este bună în astfel de locuri.

 • urme Rzavchina. Rust pot afecta părțile metalice ale mașinii de spălat, care sunt în contact cu apa. Acest lucru este deosebit de sensibile la suprafața tamburului dacă aparatul nu este expus la o uscare corespunzătoare.
 • mucegai înfrângere și ciuperci. Astfel de microorganisme adora umed și cald miercuri, astfel încât acestea să se simtă mare în baie. Mucegai și ciuperci pot fi formate pe suprafețele exterioare și interioare detalii. În plus față de aspectul neplăcut, aceste microorganisme pot dăuna sănătății.

curățare în aer liber

Problema suprafeței exterioare a mașinii de spălat este formarea de utilități și divorțuri de săpun, precum și mucegai sau ciuperci. Aplicați cele mai bune măsuri profilactice. Acestea sunt în mașină cu mașina de ștergere obișnuită cu o cârpă umedă și uscată. Cu ajutorul unui burete umed sau a unei bucăți de țesut moale, puteți scăpa de urmele pulberii de pe carcasă și, de asemenea, îndepărtați mucegaiul. Cârpă uscată trebuie să ștergeți din material plastic pentru a îndepărta umiditatea și picăturile de apă.

Această lucrare simplă va dura 2-3 minute, dar dacă o faceți în mod regulat ca murdar, puteți proteja mașina de contaminanți mai serioși.

Dacă în cazul în care există deja divorțuri evaporate, ciuperci sau mucegai, Va ajuta la ștergerea cu o soluție acetică slabă:

 • 1 C. L. 6% din oțetul de mere se dizolvă într-un litru de apă. Buretele în soluție ar trebui să șterge suprafețele exterioare ale mașinii.
 • Așteptați aproximativ cinci minute, apoi ștergeți toate suprafețele cu un burete umed sau o cârpă umezită în apă caldă convențional.
 • Uscăciunea ștergeți carcasa cu o cârpă uscată.
Citește mai mult  Cum să spălați frigiderul?

interior curat

Se spală interior mașină de spălat, a scăpa de miros, murdărie, la scară și mucegai va ajuta la produse simple și accesibile. Aceste metode sunt testate de timpul și experiența gazdelor și au o aplicație de succes pentru a elimina contaminanții similare de la domiciliu, a apărut cu mult înainte de substanțe chimice moderne. Cu siguranță că nu va fi dificil de detectat în bucătărie sodă, oțet, acid citric. Aceste substanțe simple sunt eliminatoare bune de miros stătut, spărgându noroi, mucegai și alte probleme care afectează partea interioara a mașinii mașinii.

Pentru a curăța tamburul de la scară și a scăpa de un miros putred, aveți nevoie pentru a profita de acid citric.

Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de 50 g de pulbere de acid, care poate fi turnat chiar în tambur sau adăuga la tava pentru praf de spălat. În continuare, este necesar să se lanseze orice ciclu de spălare, care va merge pentru aproximativ o oră, iar temperatura apei în ea va fi 60-70 de grade. De asemenea, a pus un mod de clătire suplimentară pentru clătirea tamburul.

Acid Lemon are proprietăți de albire slabe, reîmprospătează bine, deci procedura descrisă mai sus poate fi utilizat de pus în tambur. Lucrurile ar trebui să fie în mod natural blond sau alb.

Curățați interiorul de spălare poate fi curățat cu oțet de masă și înălbitor. 2 pahare de nevoie de mere oțet se toarnă într-un compartiment lichid. Porniți programul de spălare la 80 de grade. După terminarea programului, se toarnă înălbitor în tavă și începe din nou orice program scurt. Înălbitor va elimina mirosul helicate de oțet și preparate dizolvate cu poluarea oțet. După ciclul de clătire ar trebui să fie pus pe curățarea finisare a tamburului.

Slăbiți poluarea vizibilă din carcasă și tamburul mașinii va ajuta la casierul de sifon.

sodă alimentară trebuie amestecat cu apă pentru a obține un amestec, prin consistență asemănătoare cu smantana lichida. Soda într-o astfel de formă dizolvată nu se zgârie și nu suprafețele din plastic sau metal nu doare. Burete, umezit în rezultat caskit sodă, ștergeți suprafața mașinii. sifon Inel cu un burete curat umed sau modul de spălare a alerga.

Citește mai mult  Tipuri de cupe pentru curățare la domiciliu

tava Detergenții praf, de asemenea, nevoie de spălare regulată, curățare și uscare. După cum sa menționat mai sus, în diferite părți ale acestei tavă, pudră nedeghizat pentru spălare este adesea îmbâcsit. Scoateți tava de pulbere și cu atenție clătiți sub un jet de apă caldă. Cu ajutorul unei perii sau un burete șterge suprafața sa, de a scoate zborul blocat. Dormi pulberea de necontestat greu accesibile locuri, cu o periuta de dinti veche.

Dacă raidul de detergent nu este spălat cu un burete, umeziți-l cu o soluție de oțet sau utilizați sifonul diluat.

Prevenirea

În plus față de regulate și curățarea în timp util mașina de spălat, este foarte important să se respecte normele de îngrijire și funcționare, care sunt esențiale Reduceți gradul de contaminare a părților și suprafețelor sale:

 • Ștergeți cu atenție suprafețele interne și exterioare ale mașinii. Nu lăsați picături de apă sau umiditate.
 • Încercați să ventilați în mod regulat camera în care este localizată mașina de scris.
 • După fiecare spălare, clătiți tava de pulbere. Ștergeți și uscați-.
 • După spălare, chiar dacă ați frecat tamburul, nu închideți ceva timp. Este mai bine să păstrați deloc ușa mașinii de spălat, dacă nu interferează cu nimeni în această poziție și nu există animale în casă care ar putea urca înăuntru.

Și acum vă recomandăm să vizionați un videoclip în care gospodina va vorbi din experiența personală despre modul de urmărire a mașinii mașinii de spălat.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: